icon

Deti na rodičovskom združení

katynav26
28. aug 2025

Dcérka začína prvú triedu na základnej škole a dostali sme informáciu, že o týždeň bude rodičovské združenie. Chcela by som sa opýtať maminiek ktoré sú samé alebo ich partneri pracujú mimo domu či berú deti na rodičovské združenie alebo čo s nimi vtedy robia? Babky máme ďaleko, aby prišli postrážiť na hodinu a ocko chodí na týždňovky. Nedávno sme sa prisťahovali a teda tu nikoho nepoznáme. Ďakujem za info

Strana
z3
misana84
28. aug 2025

Nemôže ostať v družine? Myslím či to časovo nevychádza.

patka06
28. aug 2025

My sme mali v tom čase v škole družinu, kde mohli deti počkať s vychovávateľkou

oriesocek
28. aug 2025

my mame v case rodicovskeho zdruzenia este druzinu - tam su deti.

natalka13
28. aug 2025

Musis si zistit v skole. U nas boli deti vitane ake sukr.skola

kacena4
28. aug 2025

nie je to vhodne, moze ostat napr v citatelskom kutiku, v druzine, u kamaratky, rodicov, opatrovatelka.... to ze nemas partnera nie je dovod aby bolo dieta s tebou. budes si to do buducna musiet nejako vzdy zariadit

maciatkolulu
28. aug 2025
@natalka13

Musis si zistit v skole. U nas boli deti vitane ake sukr.skola

@natalka13 u nás neboli vítané aj keď to bola sukromna škola preverená sa veci ktoré nemuseli,nemali pocut veľakrát.

monikamama
28. aug 2025

@katynav26 moji boli

natalka13
28. aug 2025
@maciatkolulu

@natalka13 u nás neboli vítané aj keď to bola sukromna škola preverená sa veci ktoré nemuseli,nemali pocut veľakrát.

@maciatkolulu ved pisem ze sa musi opytat v skole. Ale ak to v pozvanke nieje asi s tym skola nerata.
Moj chodil do 2 skol a vsade deti mohli byt na rodicku.

luliu
28. aug 2025
@kacena4

nie je to vhodne, moze ostat napr v citatelskom kutiku, v druzine, u kamaratky, rodicov, opatrovatelka.... to ze nemas partnera nie je dovod aby bolo dieta s tebou. budes si to do buducna musiet nejako vzdy zariadit

@kacena4 my mávame rodicko o 18.00, takže už nie je žiadna druzina, bežne deti chodili s rodicmi

martul
28. aug 2025

@katynav26 6 ročné dieťa by už malo tú hodinku hodinku a pol vydržať doma samé. Zamkni, vysvetli kde ideš a že budeš ma telefóne, môže ti hocikedy napísať a ak ty jemu.

ailiba
28. aug 2025

@katynav26 ja by som ho tiez nechala sameho doma... A pripadne poprosila susedu, ze keby mal problem, ci jej moze zazvonit.

biba_18
28. aug 2025

ak boli deti na rodičku - tak sa tam preberali podľa mňa fakt len somariny... pretože dôležité veci by som ja osobne ako triedna pred dieťaťom nikdy nepreberala ...

janinah
28. aug 2025

Mala by si ako rodič zaujem,aby Marienka na rodicovskom počula ako Janik ma problem s pisanim..a nasledne sa z neho Marienka mohla vysmievať? Pochopila si?
Odkrutila som si x rodicovskych,rôzne školy,rôzny vek a nikdy tam nik deti nemal.

lenka.25
28. aug 2025

Nemáš kde nechať dieťa , tak ho zober a maximálne počká vonku pred dverami .

anjelicek26
28. aug 2025

Na rodicovske dieta nepatri... teda ak to nie je vyslovene kojenec, co ho nemozes nechat bez prsnika... skus pozhanat opatrovatelku alebo kamaratku, toto si do buducna musis nejako premysliet plan B keby nieco... ved aj v robote, v zapche mozes ostat visiet, kto je plan B pre dieta? Nechaj ju tentoraz v satni pred triedou, zober tablet, sluchadla, rozpravku a nech ticho pozera... ale dnu ju neber, bude sa nudi, bude rusit a je to relativne dlho.

zuzanaete
28. aug 2025
@janinah

Mala by si ako rodič zaujem,aby Marienka na rodicovskom počula ako Janik ma problem s pisanim..a nasledne sa z neho Marienka mohla vysmievať? Pochopila si?
Odkrutila som si x rodicovskych,rôzne školy,rôzny vek a nikdy tam nik deti nemal.

@janinah Aktualne sa nic konkretne ohladom deti na rodicovskom neriesi, lebo ani ja nepotrebujem pocut, ze to a to dieta ma problem s pisanim a citanim. U nas sa na rodicku riesia info o celej triede - vylety, financie ... Maximalne sa zhodnoti, ze spravnie sa celkovo zlepsilo/zhorsilo. Po rodicku sa rodicia mozu ist individualne spytat ohladom prospechu. Alebo sa dohodnu na iny den s ucitelkou. U nas si davaju ucitelky pozor, aby nemenovali nejake dieta pred ostatnymi.

zuzanaete
28. aug 2025

Ak nezozenies strazenie, tak ju mozes nechat cakat pred triedou.

vevesh
28. aug 2025

@katynav26 normalne mozu byt na rodicovskom. U nas aj v niektorych pripadoch supluju prekladatela rodicom, ktory nevedia jazyk (nie som na sk).

bosorkabb
28. aug 2025

V družine alebo pred triedou. Na rodičovskom sa riešia aj veci ako šikana a podobne.

ewell13
28. aug 2025

Ja som bola uz s mesacnym babatkom vo vajicku, nakolko sme mali prvaka.
A starsi boli v druzine.

anonym_e97703
28. aug 2025

Tatinkovi by sa tiež nič nestalo, keby si zariadil prácu tak, aby si v kľude mohla ísť sama. Ak teda nie je špičkový neurochirurg alebo nemá na starosti svetový mier.

joannita
28. aug 2025

Keby som nemala nikoho kde by som ho nechala (ani ja nemám) zobrala by som ho. Určite by som neplatila kvôli tomu opatrovateľku, ešte to tak.
A URCITE by som nenechavala 6 ročné dieťa samé doma ako tu niektoré radili. To som ako normálne žasla 🤦Naštudujte si dievčatá Trestný zákon, zanedbanie starostlivosti a opustenie dieťaťa.
6 ročné dieťa nedokáže ešte správne reagovať v krizovej situácii.

mandzula
28. aug 2025
@janinah

@janinah bola som na x rodickach a toto sa uz neriesilo, lebo GDPR, preberalo sa to na tych individualnych.

bielasovicka
28. aug 2025
@biba_18

ak boli deti na rodičku - tak sa tam preberali podľa mňa fakt len somariny... pretože dôležité veci by som ja osobne ako triedna pred dieťaťom nikdy nepreberala ...

@biba_18 no ved ja som ešte ani nepočula o tom, že idú deti s rodičom na rodicko. Fakt je už táto doba na hlavu....

behulka
28. aug 2025

Chodievali so mnou všetky deti a neboli jediné. Muž tiež chodieval na týždňovky. Tu je to celkom bežné. Dokonca dieťa tlmočilo rodičovi (iný jazyk, posunková reč). Jeden čas sme sa s rodičmi dohodli, že sa pri menších deťoch na chodbe / vonku prestriedame.
Samu by som prváčku určite doma nenechala.
Skôr mysli na to, že sa môže nudiť - zober knižku, omaľovanku, jedlo...

dagas
28. aug 2025
@joannita

Keby som nemala nikoho kde by som ho nechala (ani ja nemám) zobrala by som ho. Určite by som neplatila kvôli tomu opatrovateľku, ešte to tak.
A URCITE by som nenechavala 6 ročné dieťa samé doma ako tu niektoré radili. To som ako normálne žasla 🤦Naštudujte si dievčatá Trestný zákon, zanedbanie starostlivosti a opustenie dieťaťa.
6 ročné dieťa nedokáže ešte správne reagovať v krizovej situácii.

@joannita presne! toto je inak rada storočia. Zostať sama a môže napísať...moje dieťa telefon nema takže by nenapisala..a pochybujem že veľa detí v 6 rokoch dokaže napistať spravu ..ja by som ju radšej nechala sedieť ored triedou teda, ako samu doma..

mandzula
28. aug 2025
@dagas

@joannita presne! toto je inak rada storočia. Zostať sama a môže napísať...moje dieťa telefon nema takže by nenapisala..a pochybujem že veľa detí v 6 rokoch dokaže napistať spravu ..ja by som ju radšej nechala sedieť ored triedou teda, ako samu doma..

@dagas alebo by som radsej nesla, ako nechat take dieta samo doma.

dagas
28. aug 2025
@anonym_e97703

Tatinkovi by sa tiež nič nestalo, keby si zariadil prácu tak, aby si v kľude mohla ísť sama. Ak teda nie je špičkový neurochirurg alebo nemá na starosti svetový mier.

@anonym_e97703 keďže píže že muž chodí na týždňovky tak asi sa mu to nedá len tak vybaviť...takže ten uštipačný komentár by si si mohla odpustiť...

dagas
28. aug 2025
@mandzula

@dagas alebo by som radsej nesla, ako nechat take dieta samo doma.

@mandzula presne..a keby pracuje tak jej tiež v robote len tak nevymenia smenu lebo rodičko..

mandzula
28. aug 2025
@dagas

@mandzula presne..a keby pracuje tak jej tiež v robote len tak nevymenia smenu lebo rodičko..

@dagas aj tak sa potom dolezite veci hodia na Edupage, vacsinou aj skoda tam chodit.

Strana
z3