icon

Deti samé doma počas letných prázdnin

nerko
15. jún 2025

Ahojte. Chcela by som vedieť od akého veku nechávate deti doma samé počas prázdnin. Toho voľna cez rok je toľko, že to nedokážeme vykryť dovolenkou. Babky už majú svoj vek, aj zdravotné problémy. Budú aj v tábore. No mesiac počas leta nemám ešte domyslený. Vek 9,11 rokov. Ďakujem

Strana
z2
angela85
16. jún 2025

Moji budú doma sami. Syn 12 dcéra skoro 7. Ale cez obed býva asi hodinu doma. Aj dlho spia a môžu sa aj prejsť k babke. Tento rok som sa prvý krát rozhodla že to nebudem siliť až na dva týždne,čo nebudem môcť domov odbehnúť. To ráno po raňajkách pôjdu k babke. Ale sme malinká dedina,všetci sa tu poznáme. Babka je tak na 15-20 min ich chodze

sidicek
16. jún 2025
@andreakotesova

@sidicek a to som mala ešte na starosti 4-rocneho brata 😅

@andreakotesova veru aj ja ,ale nie na kúpalisku, to by sa asi utopil ,lebo som ho dávala kocikovat aj cudzím deťom ak chceli 🙂 nebola som matersky typ

sidicek
16. jún 2025
@lienka.7

Inak sranda tu čítať diskusie, na jednej strane 12 rocne dieta je už dosť "velke" na frajera (lebo ina doba), ale 11 rocne je na druhej strane ešte "male" na to, aby bolo same... zaujímavé 🤔

@lienka.7 frajer ju postrazi 🙂

sidicek
16. jún 2025

Ozaj teraz ma napadlo ze sme mali od 3.triedy poobedne vyučovanie, to som byvala 8-9ročná sama pol roka doma cele doobedie a so mnou tisíce ďalších detí.

cukroska
18. jún 2025
@andreakotesova

Úprimne? Ak máš zodpovedné deti, tak už ich môžeš nechať samé doma. Moje sa "vycvicili" počas pandémie 🙂

@andreakotesova Podobne aj naši si museli zvykať skoro. Ale zase vždy starké dohliadali.Bývame blízko seba. Ale mladší bol zvyknutý sám počas dvanástiek.Vsetcu traja sme robili spolu aj syn.Ale starká prišla a spať chodil k nej cez nočné keď bol menší. Ale vždy sne boli na mobile keď dačo. Takže to bolo v pohode. Chodiť nechcel k starkej iba na noc.

irusa
21. jún 2025

Od 7 rokov bez problémov.

dannieja
29. jún 2025

V takomto veku sme bežne bývali samy doma cez prázdniny. Chodili sme aj sami (bez mobilov) na kúpalisko, ktoré bolo úplne na opačnom konci a išlo sa tam popri ceste bez chodníka. Nikdy sa nám nestala žiadna nepríjemnosť. Ani keď sme boli doma.

Strana
z2