icon

Dieťa s problémovým správaním v škole. Čo očakávať od sociálky?

mary888999
27. máj 2019

Ahojte , som na koníkovi dlhšie ale predsa na diskusiu o vlastnom probléme radšej novy nick 😉.
Skúsim v skratke inak by to bolo asi na knihu.
Syn Chodí už do druhej základnej školy kvôli problémovému správaniu. Posledný rok je v striedavej starostlivosti ktorý som ja nechcela ale keďže to syn chcel respektíve hlavne jeho otec sociálka pritvrdila a bola striedavá.
Od momentu Kedy je striedavá je jeho správanie čím ďalej tým horšie rovnako aj známky z predmetov. Nedá si povedať ťažko sa s ním vychádza a hlavne keď je týždeň u mňa týždeň u svojho otca. Pondelok utorok ako z divých vajec.
Škola sa mi vyhráža že ma udá na sociálku ak to nebudem riešiť ale ja už neviem ako to mám riešiť naozaj. X-krát som bola v tej škole x-krát som dohovorila synovi ktorý mi sľúbil že bude lepší navštevovali sme psychológov poradcov a všetky možné inštitúcie ešte pred súdmi ale je to nie len finančne časovo a psychicky náročné ale trd to pomáha...
S jeho otcom sa nedá komunikovať nedá naozaj nedá.
Súhlas pre školu na psychologické vyšetrenie nedám už bol na milión vyšetreni.
Ja potrebujem len vedieť čo najhoršie môžem od sociálky očakávať. ????
Lebo stav aký je nezmením. A popravde už do tej školy nepôjdem. Lebo si len vypočujem somariny Ako sa o dieťa nestarám A ako sa mu mám venovať Ako sa s ním mám učiť a ako mám dobre že nie s ním chodiť do školy.

mary888999
autor
28. máj 2019

@pribinak presne toto som povedala v skole.. ano ze ho budu kontaktovat.. aky je vysledok, netusim

mary888999
autor
28. máj 2019

@nikpa dakujem pekne za slova. Ma uz skoro 12 rokov, riesim postupne jeden jeho pruser za druhym, byvaly nesuhlasi so zrusenim striedavky, daval jeden navrh za druhym kym mu to nepreslo

mary888999
autor
28. máj 2019

@fkata ked uz nam sud urcil ps. Vysetrenie vsetkym trom... aj to teda stalo penazi, vysledok? Vsetko v poriadku a striedavu povolil aj psycholog... finito, darmo som nesuhlasila.

mary888999
autor
28. máj 2019

@bluka2 prave nad tymto uvazujem, sama zajst na socialku, som sa tam nachodila uz jak na klavir, ale odtial by som zacala.

0silvia0
28. máj 2019

@mary888999 12 rokov? No, najlepšia puberta, môj syn mal tiež v tomto veku vrchol najšialenejšej puberty. Čo má v škole za prusery?

mary888999
autor
28. máj 2019

@0silvia0 to je najvacsia sranda ze nic strasne, nikomu nikdy neublizil, len provokuje vykrikujr, mrvi sa nepocuva, trepe ... atd. Len je toho potom uz vela, ale ps. Vysetrenie nepotvrdilo ziadne vykyvy vyvoja, praveze naopak... tak ja nechapem

0silvia0
28. máj 2019

@mary888999 ale veď toto nie sú žiadne prusery, to je tvoj syn prvý puberťák v škole či čo? Toto robil aj môj syn, teraz je stredoškolák a je úplne pohodový chalan...

mary888999
autor
28. máj 2019

@dhlinkova toto by som prijala uplne v pohode, len je to je taky kolotoc stresu ...

mary888999
autor
28. máj 2019

@0silvia0 Boze si ma potešila, ako nie je zly človek, len ja nechapem prečo fuuuuurt musi robit somariny

eliska13
28. máj 2019

@mary888999 toto sa rieši u syna v škole denne a nikto to neriesi.Teraz je vek, že na seba upozorňujú, hormóny sa prebúdzajú, veď to môže byť taká povaha nepokojna

majcika
28. máj 2019

@mary888999 ale najprv si ujasniť, čo presne chces dosiahnuť. Priprav si argumenty, plány atď. Ujasni si, či chceš malého do svojej starostlivosti ci do otcovej, čo keď budu jeho vyčíňania pokračovať. Atď potom chod a bojuj

eliska13
28. máj 2019

@mary888999 aj u nás je jeden taký triedny šašo, že zvrhne celú triedu k smiechu 6 a 7 r je vraj najhorší na správanie vystrkuje rožky.Ja som myslela, že hovoríme o nejakých bitkách, chodenie poza školu a pod....nie všetci sedia ako 5 penazi

mary888999
autor
28. máj 2019

@dskjhfdlkdjhl ale preboha, zas nemoralizujte, keby mi to bolo šuma fuk tak sem ani nepisem o polnoci... len najst spravne riesenie nie je jednoduche, ako som pisala, psychologov som mrte riesila

mary888999
autor
28. máj 2019

@eliska13 nebije, nechodi poza skolu, nic take , stale chodi do skoly, znamky su tiez boj ale to prezijem.... len ten jazyk keby drzal za zubami a nehybal sa tolko

eliska13
28. máj 2019

@mary888999 ale to je puberta, temperament...u nás sú mimoriadne rodičovské kvôli tomu, že posmešky, rozprávanie, smiech, drzí sú....

eliska13
28. máj 2019

@mary888999 robí nejaký šport má sa kde vybehať, tak ho uplat niečím niečo mu kúp po čom túži....chce byť zaujímavý a neverím, že je jediný u nás riaditeľ povedal, že "ožívajú",že každý rok sa toto začne riešiť v týchto ročníkoch.Hladaju si svoje miesto v triede a je vidieť kto je vodca a kto vedeny

fokuska
28. máj 2019

@mary888999 Jaaaj tak to znelo, ze ma ktovieake problemy, ze co vystraja.
Chodi na nejake kruzky, mimoskolske aktivity? Mozno nejaky vhodny sport by mu pomohol vyburit energiu a aj trosku ina autorita (trener) by napomohlo tomu aby sa trosku skludnil aj v skole?

mary888999
autor
28. máj 2019

@majcika toto je ta spravna cesta

eliska13
28. máj 2019

@mary888999 a presne to sedí na ten vek odkedy sa zhoršil cca 10 r všetko je easy, aj s učením syn poľavil, lebo aj 2 sú dobré známky už majú svoju hlavu, oponujú....a, keby si mu zahrala na city, že ho môžu vylúčiť, príde sociálka budú ho kontrolovať dajú mu sedenia u psychológa...doma má možnosť sa prejaviť nie je moc držaný na kratko.?u nás vyrušuje taký, čo doma má prísneho autoritatívneho otca a v škole nemusí byť pod kontrolou

eliska13
28. máj 2019

@mary888999 ja tiež neuznávam striedavku a je mi jedno kto, co hovorí dieťa má mať jeden domov, kamarátov, režim....

derdia
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
28. máj 2019

@mary888999 ja ti poviem tak, môj syn tiež vymýšľal, mal také arogantné obdobie a v škole robil somariny a upozorňoval na seba atď. Triedna trvala na tom, aby sme išli do centra pedagogicko-psychol. poradenstva. Tam mi psychologička povedala medzi štyrmi očami, že v škole učiteľky riešia somariny, keby mali v triede viac žiakov, môjho syna by určite neriešili s takýmito bežnými pubertálnymi somarinami (oni boli taká výnimočne malá trieda okolo 11 žiakov). Do posudku pre riaditeľku však napísala to, čo chcela riaditeľka počuť... Takže ja som z toho celého zostala akási rozčarovaná a sklamaná a som rada, že syn z tejto zš vypadol, na sš nemá žiadne problémy. Jednoducho dozrel, dospel, nával hormónov a testosterónu sa upokojil a fungujeme normálne ďalej.

mary888999
autor
28. máj 2019

@0silvia0 ich je v triede 9 😂, ja pevne verim ze to takto bude ... len to su take stavy zufalstva ked to mam riesit..

0silvia0
28. máj 2019

@mary888999 verím ti, že to nie je príjemné chodiť do školy, kde riešia pubertálne decko spôsobom, ako keby bol niekoho prinajmenšom zavraždil. Školské prostredie je pre puberťáka miestom, kde sa realizuje, potrebuje zapadnúť, často to býva takýmto nevhodným spôsobom, ale oni sa hľadajú, skúšajú. Väčšinou doma sú to normálne deti, doma nepotrebujú bojovať o žiadnu pozíciu v kolektíve ani robiť "ramená".
A ako to doma riešiš so synom? Dohováraš mu, si prísna, alebo skôr benevolentná? Možno stačí trochu zmeniť postoj... U nás nastal výrazný zlom vtedy, keď syn sotil spolužiaka do skrine (dnes sú kamoši). Vtedy som sa nasrala, zobrala milého synáčika, zazvonili sme u dotyčného chlapca a môj syn sa musel pred ním aj pred jeho mamou ospravedlniť. U neho to bolo vtedy akési uvedomenie si následku za svoj čin a odtvtedy sa s nikým fyzicky neatakoval...

danusskaaa
28. máj 2019

@mary888999 vyjadrila som svoj názor! To, že ty sa tu ideš obhanat "odzitym " je smutné... lebo sa mi zdá, že viac výhovoriek sa uz ani nedá vymyslieť. Nikde som ťa neurazila ani nič podobné, len si myslím že tvoja rezignacia a nič nerobenie bude najhoršie riešenie. Všetko sa dá, keď sa chce a verím, že to nie je jednoduché. Ale bohužiaľ dieťa za asi nedá z ničoho nič same "dokopy" a začne sa správať ukážkovo. Držím ti palce, nech ťa sociálka nikdy nenavstivi...

ckatka
28. máj 2019

@dhlinkova samozrejme - ved rodicia su zodpovedni za to, ze to striedavou starostlivostou vobec skoncilo...
dnes je toho hrozne vela okolo nas,...ludia nevedia komunikovat, pri prvom probleme sa rozvadzaju,...a z milujucich ludi, ktori dali novy zivot, sa zrazu stali dvaja nepriatelia... to je na tom to najhorsie,
malokto dokaze mat striedavku tak, aby tym nikto netrpel...

eliska13
28. máj 2019

@mary888999 keď ich je tak málo, tak to bije do očí.Preco zmenil tú prvú školu?

nikpa
28. máj 2019

@mary888999 no neviem ti poradiť ale viem si predstaviť, že problémi so synom budú asi len horšie vekom. Nerozumiem ale ako moze psychológ povedať, že je všetko ok, ved sa stačí opýtať v škole

eliska13
28. máj 2019

@nikpa to, že je niekto zvedavý, vyrušuje, má ku všetkému pripomienku, skáče do reči... to nie je diagnóza, ale povaha, temperament, vychov
Učitelia by najradšej mali iba tichych, kludnych, dobrých .psychológ zistí odchýlky, patologické správanie, poruchy....

0silvia0
28. máj 2019

@nikpa vôbec nemusia byť problémy horšie vekom, 12 rokov je poriadna, neohrabaná puberta, decko má čo robiť, aby vôbec ten nával hormónov zvládlo, ani pre pubertiaka to nie je jednoduché. Hľadá sa, tápe, skúša a ešte len začína dozrievať a vyzrievať, čo mu psychológ na toto povie? Dozrej rýchlejšie a hlavne potichu, aby si nikoho nerušil a neotravoval svojimi trápnymi prejavmi?
Ono na vlastnú pubertu sme už dávno zabudli, ale trocha pochopenia by fakt nezaškodilo, lebo označovať decko pomaly za grázla kvôli neohrabanému správaniu primeranému veku je trocha priveľa. Niektoré deti sú tiché, pokojné, ale nie každé také dokážu byť. A vždy to tak bolo, v každom kolektíve bol nejaký triedny šašo, výkuk, provokatér...