icon

Dnes na mňa nakričala učiteľka v škole

spoony
23. sep 2015

Dnes som bola odviesť syna - prváčika do školy a keďže včera nechal v škole mikinu chcela som aby mi ju doniesol, čakala som pri dverách lebo tak to vyžadujú dozorujúce učiteľky, vraj detičky nemáme odvádzať do šatne a triedy, ale pribehol s tým že ju nevie nájsť tak mi uoratovačka povedala aby som ju išla s ním podhľadať. Pozeral len v šatni, tak som mu kázala ísť pozrieť do triedy či ju nemá v lavici a vošla som za ním, na to vbehla do triedy nejaká pani učiteľka, ktorá mala dozor a začala na mňa kričať (bez akéhokoľvek zisťovania prečo som prišl a ...) že nemám tam chodiť, a vytrhla synovi z ruky mikinu ktorú medzitým našiel a podával mi ju, a hodila mu ju na lavicu. Snažila som sa jej vysvetliť že som prišla pohľadať mikinu tak mi ju strčila do ruky. Na to na mná ešte na chodbe kričala že nemáme deti odvádzať ani do šatní, keď som ju pekne prosila či teda môžu malým deťom pomôcť zavesiť bundy, lebo vešiaky majú vo výške 160 - 170 cm vysoko, a musia stúpať na lavičku aby dočiahli a nechcem aby spadol, tak na mňa vyskočila citujem “či si myslím że mám grambľavé dieťa keď sa bojím že spadne za dvadsať rokov tam nikto nespadol".
Poviem vám, že som zo školy odchádzala so slzami v očiach ale po telefonáte s manželom som bola u riaditeľky podať sťažnosť. Tá bola milá, sťažnosť prijala, ospravedlnila sa mi , vraj to bude riešiť a taktiež aj tie vešiaky.
Nečakám rady, len som to potrebovala dostať so seba, lebo som v šoku ako sa niekto kto má vychovávať moje dieťa počas doby čo je v škole môže takto správať, ja by som si na nikoho nedovolila vyskočiť len tak či v súkromí alebo v práci.

monicm
23. sep 2015

@spoony Nečítala som všetky príspevky, len ti chcem zložiť pomyslený klobúk, ako si to zvládla. Že si nabrala odvahu a podala sťažnosť, rovnako aj to, že si povedala svoj názor. Je jedno z koho hlavy to vyšlo (medzi riadkami som si všimla, že ti to navrhol manžel, hlavné je, že si sa nebála a išla), dôležité je, že to niekto rieši a niekto sa ozval.

lenku1
23. sep 2015

nečítala som príspevky hore, ale tak urobila si správne, že si išla za riaditeľkou, lebo ty nie si žiak aby s tebou takto jednala a pani učiteľka by mala začať rozlišovať s kým sa ako rozpráva

bubelko
23. sep 2015

@jolinka ja netvrdim, ze mame drzat hubu a krok. a aj som napisala, ze nikto po zakladatelke vrieskat nemal. ale myslim, ze problem "nedociahne" na vesiacik je pseudoproblem.

ako vyssie pisane - mam 165cm. ked v obchode nedociahnem - bud si poprosim o pomoc personal, alebo si stupnem na stupienok. ale nepojdem pisat na vedenie obchodu, ze budte taki laskavi a znizte regale na vysku XX.

a to ucim aj deti - bud nech otvoria usta a povedia, co potrebuju alebo nech si pomozu sami 😉

sorciera24
23. sep 2015

@spoony no, vynervovana teda kludne moze byt......dovolim si tvrdit, ze polovica z vas by v obycajnej treide s 25 a viac detmi nedala ani 2 dni!.....staci 1 dieta, kt. robi zle a verte, ze pokazi tiredu, atmosferu i naladu ucitelke.....
a clvoek moze byt nervozny z roznych pricin, ze?....(problemy v rodine...atd.....kazdy ich mame), tymto samozrejeme neospravedlnujem ucitelkino spravanie...to bolo vrcholne nevhodne!
(reagujem vyslovene na to, ze z coho je nervozna?....no ja mam vlastne deti 2, som na MD a som velakrat z nich nervozna.....)

jolinka
23. sep 2015

@bubelko a v dnesnej dobe aky je trend, ze sa davaju bezbarierove pristupy do skoly, staci co len jedno dieta na vozicku co chodi do skoly, aj tomu jednemu sa vyjde v ustrety, tak to je straaasny problem dat par vesiakov o 20 cm nizsie pre tie krpatejsie ci slabsie deti. Nehovorim ze mala vyska je postihnutie, ale obcas vie obmedzit a kto ma normalnu vysku sa s tym bezne nestretava, tak tazko pochopi 😒

jolinka
23. sep 2015

@bubelko 165 je uplne normalna vyska 😉 ja mam 153 a moje dcery vyssie pravdepodobne nebudu.

jolinka
23. sep 2015

@sorciera24 ich je v triede 13 😉 26 su dokopy cely rocnik.

sorciera24
23. sep 2015

@jolinka to je ejdno, pocet som uviedla ako priklad aj z 12tich staci 1 na to, aby urobil zle.....a mozno tych 12 je niekedy horsie ako 25....nevieme, nevidime do toho....

bubelko
23. sep 2015

@jolinka nehovorim, ze je to problem premontovat. ale je urcite jednoduchsie skusit to najskor cestou - popros pani ucitelku alebo niekoho vyssieho a ked to nepomoze, potom riesit premontovanie vesiakov... a opakujem, je to pseudoproblem. ak by som mala dieta na vozicku a skola by nebola bezbarierova - to by som za problem povazovala. ale toto nie... toto sa da riesit par slovami - za normalnych okolnosti. a ak sa neda, tak je chyba niekde inde a nie vo vesiakoch 😖

jolinka
23. sep 2015

@sorciera24 tak zas to neprehanajme , co im dame po dve deti do triedy , nech nebudu nervozne?? 😅 😅 Oni su predsa aj skolene aby zvladli deti.

Autorka uviedla ze ide o kludnu dedinsku skolu s celkovo mensich mnozstvom ziakov, a ze deti su pomerne kludne lebo vsetci vsetkych poznaju.

jolinka
23. sep 2015

@bubelko Ok, nakoniec zrejme to mamicka ani riesit nebude, deti rychlo rastu a silneju, ze ano 😉

babulka82
23. sep 2015

@sorciera24 to že je vynervovana ju neospravedlnuje za to aby kričala ,aj keby rodič kriči po učitelovy tak by sa to nikomu nepačilo.Proste sa to nerobi.Ani ja by som sa tak nechovala a nekričala na učitelku len preto že ma budi v noci novorodenec,ved ona predsa za to nemože .A druhom rade pedagog by mal byt aj psycholog ked si vybral take povolanie a nie aby hned v septembri vybuchol na rodiča.A to si nejdem nikoho obhajovat.

jolinka
23. sep 2015

@bubelko pozri kazdy za problem ci pseudoproblem povazuje nieco ine...a mna uz ani nebavi tocit tu temu dookola 🤐

sorciera24
23. sep 2015

@jolinka to nik nepise a citaj ma s porozumenim , prosim.....p. ucitelka ma pravo byt nervozna z roznych pricin ako ja, ty, hocikto....(a vobec to nemusi suvisiet s detmi a ich poctom v triede) 😉
deti su pred rodicmi vacsinou kludne....uplne inak sa spravaju v skole ci skolke (to len na margo)...preto netvrdim nieco, co s urcitostou neviem.....autorke sa to tak moze zdat a vobec to tak nemusi byt 😉 tym samozrejme netvrdim, ze to tak nie je...mozno je, mozno nie...tiez som tam nebola....

sorciera24
23. sep 2015

@babulka82 precitaj si prosim moj koment z 13.44 , kym takto zareagujes, dakujem..... (lebo napisala som presne to iste a suhlasim)

babulka82
23. sep 2015

@sorciera24 som to nedočitala cele prepač 😉

cecilka123456
23. sep 2015

Fuuha, tak keby na mňa vyskočila nejaká pani učiteľka tak by som jej vyčistila žalúdok že by jej zle bolo. Určite by sok neostala ticho.

simonka77
23. sep 2015

@sardinka333 hlavne v poslednej dobe nepoznam ucitela/ucitelku, pre ktorého je povolanie "ucitel" poslanim. lebo to je ako u lekarov, kto to berie ako "idem do roboty odrobit co treba a hura utekam domov", nech si najde radsej inu pracu.
nezaberie u mna argument, ze na jedneho ucitela je vela ziakov, ani ze ucitelia maju nizke platy. kazda profesia ma svoje za a proti, kazda jedna.
to, ze bohuzial su dnes niektore deti viac nevychovane ako vychovane, je fakt, dany dobou a pristupom rodicov. ale o tom tato debata nie je.
kazda skola to ma inak, synova napríklad vôbec nie je aktivite rodicov naklonena - bohuzial. takze to nie je o tom, ci to poznam alebo nie. sponzorske dary prijimat to ano, ale podporit rodicov v aktivite cohokolvek pre deti, to nie.
vratme sa k podstate - ucitel v tomto pripade nemal ziadne pravo kricat na rodiča. prepac, ale je este len september, v marci by tuto mamu ucitel/ka prefackala? ked uz teraz sa nevie ovladat.
ano, kazdy mame niekedy blby den, ci my ako rodicia, ci ucitelia, ci dokonca nase vlastne deti. od deti chceme respekt, a medzi sebou (dospelí) respekt nemame? ja ako rodic nie som pre ucitela ziak, aby si po mne vyvreskoval podla potreby.
a v tomto pripade mama urobila spravne, ak isla podat staznost. zaklady slusneho spravania by mali platit vsade, tobôž na skole.

sorciera24
23. sep 2015

@simonka77 tak tak, je to ako pises.....a vyber si mnaaa!....ja milujem svoju pracu, milujem ucit🙂
estr k tej aktivite skol....ze ono nie vsetko je v kompetencii ucitelov, vlastne nic a velakrat ani riaditel nezmoze nic......a ak skola nema peniaze (co je vacsina skol)....zriadovatelia su mesta,obce, VUC....tak skola bez financii nezmoze nic....ale samozrejme, ak maju enjake dary (od rodicov, tak by ich mali aj spravne vyuzit.....to neviem ako funguje...)
ja som napr. mnohe veci ako radovy ucitel robila pre studentov zadarmo (nik by mi ich nepreplatil) ale bolo mi luto tych deti, ekd sa na nejaku akciu ci projekt tesia a teraz vidiet ten smutok, ze nemozeme, nejdeme....lebo nie su financie......(takto to bohuzial je)........

rondicka
23. sep 2015

@bubelko 😒😒práve ide o to,aby deti nemuseli na lavičky stúpať🙉 my sme to tiež tak mali a bála som sa takisto,že pri vyliezani spadne,,účte deti samostatnosti,ale nie za cenu,že sa dolámu😱

kellka
23. sep 2015

Ahojte, u nas v skole rodic ide s dietatom do satne, nasledne ho odprevadi do rannej druziny a ucitelka si ho zapise. Ak nejde do druziny, tak ho rodic odprevadza priamo do triedy a odovzda ucitelke. Poobede prebera rodic dieta v triede, alebo na dvore. Ale vzdy priamo od ucitelky. Prvacik nema co 2 tyzdne po nastupe do skoly pobehovat sam po skole. Nerozumiem, preco rodicia nie su u Vas v skole vitani.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sorciera24
23. sep 2015

@fidka79 vidis, opat si ani ty moj prispevok nedocitala alebo nepochopila...ja sa tym ani neohanam......a potom vidim ako mili rodicia vela toho dokomolia...kde ja ju obhajujem?.....vyslovene som napisala, ze taketo spravanie je nevhodne, neadekvatne a ano ucitel sa tak spravat nema! (podla mna ale aj nikto dospeli).....
ja som vyslovene reagovala na zslovicko vynervovana....lebo to mozeme byt vsetci...ci nie? nema pravo byt nvynervovana?......ale nema to prenasat do prace, na deti, rodicov atd.....to je ajsne,a le problemy snad moze mat, nie? ved je to clovek ako aj ty....
prosi vas, naozaj nez na niekoho reagujete, precitajte si jeho prispevky....
ja som velakrat nervozna, vynervovana, mam problemy, ale nikdy som na ziakov, ci ordicov, ci hocikoho nekricala.....nie?

slniecko192
23. sep 2015

@rondicka Presne tak.

A tiež nechodím za synom pre každú blbosť, a učím ho samostatnosti, a občas na mňa starší zazerajú,nie je žiaden maminkin maznáčik, nemá ešte ani 4 roky a sám sa obslúži, bez problémov. Treba však vedieť kde je tá pomyselná čiara keď sa úrazu zabrániť dá, a predísť tomu, a kedy sa tomu zabrániť nedá, lebo deti su hravé a roztržité niekedy, veď sú to deti. Od čoho sú potom dospelí.

maaaria3
23. sep 2015

@spoony Tak sama som učiteľka... toto čo je za prístup! Máme podobné inštrukcie, rodič na triedu nie a podobne... ale po takejto reakcii by som letela... a teda, nikdy by som žiadnej mamičke nepovedala, že má grambľavé dieta, možno by som ju ubezpečila, že sa nemusí bát, že tam je dozor, že neviem čo... skrátka, u nás je rodič pán, dá sa povedať...... je to smutné, lebo keď si toto dovolí na rodiča, čo tie deti potom

maaaria3
23. sep 2015

@maria117 toto si nemože dovolit ani v škole... aj tu je dnes konkurencia, boj, deti sú peniaze, budúcnosť školy... riaditeľ je v súčasnosti menežér... mať takéhoto zamestnanca nechce nikto... stačí na to upozorniť... škola si nemože dovoliť dnes tento typ reklamácie

kellka
23. sep 2015

@maaaria3
Ahoj, prosim ta, preco je nariadene, ze rodic nesmie ist do triedy? Neviem si predstavit dovod.

david93
23. sep 2015

@kellka u nás ani do budovy školy, len cez vrátnicu na občiansky preukaz a jedine cez prestávky, že ich to ruší, je to kvôli bezpečnosti detí a vraj sa niečo stratilo personálu aj deťom tak aj toto je dôvod... z družiny ich voláme cez "službu" (dieťa pri dverách) a tiež stojíme pred školou kým prídu... proste rodič je v škole nežiaduci element

susanka7
23. sep 2015

ô-úô-úlklgnuighnugionghmj

ivett1
23. sep 2015

@spoony myslím, že si postupovala správne ...chápem aj učiteľku, možno jej niekto z vedenia vynadal, že sa motajú po škole cudzí ľudia, tak to riešila takto - že na teba navrieskala ...ale to ju neospravedlňuje ... pre porovnanie ...u nás je to s vešiakmi podobné, tiež sú vysoko, tak deti, ktoré nedočiahnu, si pomôžu tak, že sa postavia na lavičku ...
škola sa zamyká (3 vchody) od 8.00 a keď si prídu rodičia vyzdvihnúť deti z škd alebo po vyučovaní, tak sa nahlasujú cez elektronického vrátnika-buď na recepcii alebo v triede... deti potom prídu samé do šatne a dozor, prípadne pani vrátnička, ich pustí dnu, lebo šatne sa u nás zamykajú, resp. majú namontovanú "guľu" - dvere sú bez kľučky...

pred cca 3 -4 rokmi počas vyučovania ukradli z kabinetov pomôcky (elektroniku, pc ...atď), takže u nás je dosť prísny režim...

ale akceptujú, ak vodíme prváčikov do budovy (cca do konca septembra) a prvé dva týždne ich môžeme sprevádzať aj do šatne a triedy ...mňa zatiaľ vždy len slušne upozornili, že či je nutné, aby som išla s dcérkou (keď bola prváčka) a teraz so synom (je prvák) až do triedy ... samozrejme že som s nimi išla až do triedy🙂 ...

naozaj je to o komunikácii, lebo keby na mňa niekto nakričal, tak by som pravdepodobne kričala aj ja🙂 ...alebo zvýšila hlas ...

zatiaľ som nemusela takto reagovať, vždy ma bez problémov pustili, ak som išla pre nejakú vec, ktorú si naše deti zabudli v triede (naposledy - syn - vrecko s telesnou), len musí "dozor" o tom vedieť🙂 preto som bola zaskočená, že keď si tam nešla len - tak, ale pustili ťa tam, tak čo sa pani rozčuľovala?!...aj ten nemiestny kometár s vešiakmi si mohla odpustiť...tak, ale stalo sa a už sa neodstane...

ale radím ti, aby si sa s ňou osobne porozprávala, aj keď na to nemáš chuť, aby ste si to vysvetlili, lebo možno to nemyslela zle a nezazerala na teba alebo , ešte horšie, na syna ...