icon

Dnes na mňa nakričala učiteľka v škole

spoony
23. sep 2015

Dnes som bola odviesť syna - prváčika do školy a keďže včera nechal v škole mikinu chcela som aby mi ju doniesol, čakala som pri dverách lebo tak to vyžadujú dozorujúce učiteľky, vraj detičky nemáme odvádzať do šatne a triedy, ale pribehol s tým že ju nevie nájsť tak mi uoratovačka povedala aby som ju išla s ním podhľadať. Pozeral len v šatni, tak som mu kázala ísť pozrieť do triedy či ju nemá v lavici a vošla som za ním, na to vbehla do triedy nejaká pani učiteľka, ktorá mala dozor a začala na mňa kričať (bez akéhokoľvek zisťovania prečo som prišl a ...) že nemám tam chodiť, a vytrhla synovi z ruky mikinu ktorú medzitým našiel a podával mi ju, a hodila mu ju na lavicu. Snažila som sa jej vysvetliť že som prišla pohľadať mikinu tak mi ju strčila do ruky. Na to na mná ešte na chodbe kričala že nemáme deti odvádzať ani do šatní, keď som ju pekne prosila či teda môžu malým deťom pomôcť zavesiť bundy, lebo vešiaky majú vo výške 160 - 170 cm vysoko, a musia stúpať na lavičku aby dočiahli a nechcem aby spadol, tak na mňa vyskočila citujem “či si myslím że mám grambľavé dieťa keď sa bojím že spadne za dvadsať rokov tam nikto nespadol".
Poviem vám, že som zo školy odchádzala so slzami v očiach ale po telefonáte s manželom som bola u riaditeľky podať sťažnosť. Tá bola milá, sťažnosť prijala, ospravedlnila sa mi , vraj to bude riešiť a taktiež aj tie vešiaky.
Nečakám rady, len som to potrebovala dostať so seba, lebo som v šoku ako sa niekto kto má vychovávať moje dieťa počas doby čo je v škole môže takto správať, ja by som si na nikoho nedovolila vyskočiť len tak či v súkromí alebo v práci.

spoony
autor
26. sep 2015

@abeata problém je v tom, že oficiálne nikde nie je stanovené že nemôžeme vstúpiť do budovy a triedy, ani v školskom poriadku ani na budove. Toto hovorili nám maminkám (keď som si to preverovala) iba dve učiteľky, ktoré robia na chodbe kde je trieda môjho syna dozor. Ja som sa riadne nahlásila u dozoru pri vstupných dverách, kde mi bolo povedané že môžem ísť, a tak isto sme boli inštruovaný aj pani učiteľkou triednou. Inak pani učiteľka triedna si na mňa včera počkala vo vestibule školy, keď som bola syna odviesť do škoky a ospravedlnila sa mi (čo som neočakávala, lebo to nie je jej vina), povedala mi že ju to veľmi mrzí (ona bola vtedy na školení tak vôbec nebola v škole) a samozrejme že platí že keď niečo potrebujeme poriešiť môžeme prísť za ňou do triedy. Także asi tak ja som žiadny zákaz vstupu neporušila lebo žiadny nie je, len dozorujüce pani učiteľky zo starších tried majú pocit že dvojtýždňový prváčikovia sú už dosť veľký aby boki úplne samostatný a všetko si majú riešiť sami. 😖

sardinka333
26. sep 2015

@spoony jasne to hovor tomu čo seno papa..kadernička dajme tomu - nepojdeš tam viac...ale ak ja v banke narazim za prepažkou na neprijmenu osobu (z tých x desiatok čo tam pracuje) tak si vybavim čo potrebujem a pridem tam kludne aj nabuduce - vo vysledku tuto osobu viac stretnuť nemusim a v prvom rade ma zaujima vyška mojho uroku a nie nejaka nervačka za prepažkou. Či ako si pojdem urychlene davat učet inde pripadne ,,prehadzovať hypoteku,, ak mi produkt banky maximalne vyhovuje koli niekomu kto tam ma zlý den? Jasne..väčšina to okamzite urobí ...,,to víš Karle,, väčšina nerieši, pobrble pripadne sa ozve a ide dalej.

jozefmatej
26. sep 2015

No ja by som ju asi v afekte prepleskol hned tam priamo na mieste stále budem tvrdiť aj ked sa vám to niektorým nebude páčiť ale na základnej škole väčšinou pracuju zakomplexovane p.če

peneloppe
26. sep 2015

@spoony

Necitala som komentare ale dobre si spravila s tou staznostou.

kikina84
26. sep 2015

@spoony no poviem ti ze ta obdivujem a dokazala si si zachovat chladnu hlavu a teda ze si to tiesila takto,lebo keby za takuto prkotinu po mne vyskocila ucitelka,tak by to bolo jej posledne..takze kolbuk dole 😎

sankvik
26. sep 2015

@spoony teda ja zasnem , ja mam prvacku tiez.nastastie taketo problemy ze by nam zakazovali chodit ich odprevadit do triedy nemame.dokonca som poprosila ucitelka ked si dcera zabudla v triede pomocku,ze si to moze ist zobrat ze chodte s malou.dufam ze ta ucitelka sa vam aj ospravedlni.drzim palce

spoony
autor
26. sep 2015

@sardinka333 ja by som kvoli takemuto niečomu banku nemenila, ale pobočku kde si veci vybavím asi áno, keďze keď už musím ísť do banky musím ísť do mesta a moja banka má v meste viac pobočiek. Ale podľa mňa ďalšíkrát by tam už aj tak nebola, lebo takýto postup nieje akceptovateļný.

timikaj1
26. sep 2015

Učiteľ=diagnóza 🙂 .,.ja mám zatiaľ predškoláčku ale tie pani učiteľky v škôlke s nami niekedy jednajú ako s tými školkarmi 🙂 ...Česť výnimkám!!!

spoony
autor
26. sep 2015

@evittam v našej nie je nikde napísané že nemôžem ísť ani v školskom poriadku, ani nikde na budove, pani učiteľka triedna nás inštruovala, že keď niečo treba máme prísť (len vtedy akurát nebola v škole), iba dve učiteľky z vyšších tried začali inštruovať mamičky že tam nemáme chodiť. V pondelok máme rodičko, tak sa určite budem informovať ako to teda je.

timikaj1
26. sep 2015

A tiež mám skúsenosť, že niektoré pani učiteľky sú teda riadne herečky!Pred rodičmi ťuťuli muťuli a príď po dieťa skôr, tak niektoré tak po nich vrieskajú, že ja mám dosť!!A ešte mi fest vadí , keď idú na olovrant a majú ísť v rade tak do nich sácajú a strkajú,otras!!!A tie najnervóznejšie učiteľky majú najmenšie deti, chúďatká takto si nikdy pozitívny vzťah k škôlke nevytvoria!

gita17
27. sep 2015

no normalne ma striaslo, teda nechcela by som decko poslat do institucie, kde kricia a ponizuju dospelych ludi. Ako sa ta puca potom sprava k malym detom, sak to musi byt des travis s nou cele dni v triede. Ubohe deti

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
gita17
27. sep 2015

@atrami ako sory, tvoju diskusiu som uz citala a nemyslim si, ze je to chyba ucitelky. Ma v druzine 30 deti, to tvoje jej zdrhlo...no tak si to hodinu nevsimla, co ich ma kazdych 10 min prepocitavat? Ten tvoj truhlik by tiez mohol mat rozum a neodchadzat zo skoly sam, co ho to napadlo? Sak sa mal ist pozriet do triedy, ci ho starsie decka neklamu a ci vazne maju ist vsetci sami domov. Prepac, nechcem do teba skakat, ale takuto situaciu clovek proste nevymysli, nikto nemoze predpokladat ze je az tak velmi blby. Este raz sa ti ospravedlnujem, nema sa osocovat male dieta, ale su iste hranice a toto uz cez ciaru.

atrami
27. sep 2015

@gita17 moje dieťa nie je truhlík a naozaj som sa urazila. Má 7 rokov a škola je pre dieťa zmena situácie a ak niečo povie učiteľka berie to dieťa v tomto veku vážne. Riaditeľka sama priznala, že chybu urobila v družine. Vyslovene nevedela kde to dieťa je, či išlo na autobus, či je na wc. Syn jej povedal, že sa ide prezliecť, je normálne, že po 10 minútach sa dieťa vráti a ak nie hľadám ho. Zdá sa Ti normálne, že hodinu dieťa chýba a nevie kde je?. Má v povinnostiach, že deti na autobus odchádzajú do 10 r. v sprievode dospelého, alebo staršieho súrodenca nie samé a on odišiel spolu s druhákmi i u nich vychovávateľka urobila chybu. Ja som s ňou hovorila a sledovala ako sa im vyslovene nevenuje. V ruke mobil, žiadny záujem o prácu, deti sa jej voľne pohybovali po škole, bez toho, aby o tom vedele. Za dieťa je zodpovedný dospelý a ak si nesplní dospelý človek chybu, má si ju priznať a nie zvalovať vinu na dieťa.

sardinka333
27. sep 2015

@gita17 v tomto suhlasím - dieťa sa ma vzdy ohlasit ked niekde ide či už na vecko alebo do šatne alebo neviem kde toboz ked ide domov. Tu pochybyla aj vychovavatelka - musi mat prehlad o tom kde kto je a dieta tým ze sa neohlasilo ze ide domov - aj ked za seba nenesie zodpovednost.

koniarova
27. sep 2015

@gita17 No neviem, z tvojej odpovede mám pocit, že tých blbých bude viac. 😒

timikaj1
27. sep 2015

Tiež si myslím, že u prváčikov treba rátať so všetkým, majú toho dosť na spracovanie, nový kolektív, prostredie, pani učiteľky!!! A s tým truhlíkom ste to milá gita 17 naozaj prehnali! To nemôže jedna matka napísať na žiadne dieťa, aj keby nevíemako zblblo situáciu! A určite je to chyba p. učiteľky, najma pri prvákoch by mala byť v strehu!

katka1981
27. sep 2015

@spoony, dobre ze si sa stazovala, Takto narusene osoby by nemali robit ani v skolstve ani v zdravotnictve...

sardinka333
27. sep 2015

@timikaj1 prosím vas, prehanate to jedine tak vy...prváci su motáci to je jasné a často nie len oni kludne aj vyššie ročníky ešte domotaju a prečo na to ste uz aj sama odpovedala. A ked dieťa vlastným pričinením napr. evidentne nedava pozor, nepočuva a pod. niečo dotentí a zblbne situáciu, tak je aj truhlík...čo nie je ale tento pripad. Deti už od isteho veku by mali troška byť vedene k zodpovednosti za svoje skutky a spravanie, ale často su len chranene rodičom, ktorý ospravedlni všetko. Ale samozrejme to nie je tento pripad - opakujem sa viem, ale tu pochybyla vychovavatelka, neexistuje ze neviem kde je dieťa.

timikaj1
27. sep 2015

Do truhlíkov mu môže nadať akurát tak vlastná matka, aj to potom, keď predýcha to zľaknutie, čo je s deckom a medzi štyrmi očami a nie anonymná osoba na nete, ktorá dieťa ani nepozná!! A nemyslím si , že preháňam, to dieťa možno v tom momente zle vyhodnotilo situáciu, koľkokrát si aj my dospelí povieme, že s odstupom času by sme tú istú situáciu riešili iným sposobom? Klasika kus ako kus , ráno +1 a poobede -1...moj názor!

sardinka333
27. sep 2015

@timikaj1 no..len ide o to ze ,,plačeš na zlom hrobe,, nakolko nikto tomu dieťaťu do truhlikov realne neznadal a ta anonymna osoba to adresovala matke v ramci debaty s nou a nie s dieťaťom a po druhé ani nikto nepovedal ze to bola vyslovene chyba dieťaťa ze odišlo - nebola a myslieť si moze kto chce čo chce aj učitelka. Mnohé deti nie ze su truhlici ale su aj zakerné, klamu do očí a niektore deti su napr. aj neprijemne lebo furt len zaluju a same robia zle...a čo teraz si nemozem povedať nazor? Lebo mamičky chcu počuť len medové reči? Ja nikomu konkretne nenadavam len hovorim nazor.

bubelko
27. sep 2015

@timikaj1 mozem ti povedat, ze keby jedno z mojich deti opustilo skolku alebo skolu, lebo si zmysli, ze sa mu nepaci alebo ho navedu spoluziaci, tak mu tak vycistim zaludok, ze si to do srmti zapamäta. ani by mi nenapadlo to riesit s ucitelkou, pretoze mi je jasne, ze kvoli jednemu vymyselnikovi nemoze opustit zvysne deti.

a neverim, ze si nejaka ucitelka nevsimne, ze jej hodinu chyba dieta. par minut mozno, lebo ved islo na wc a ma cas, ale dlhsie nie. a ak predsa, tak potom hej, potom je problem niekde inde. ale vseobecne zastavam nazor, ze dieta ma vediet, ze ked je v skole, su nejake pravidla a nemoze si svojvolne zmysliet odist. uz 5r dieta ma dost rozumu na to, aby pochopilo, ze len tak opustit dom ci skolu nie je v poriadku.

timikaj1
27. sep 2015

@sardinka333
@bubelko Veď o to ide, že niekto anonymný mi ide označiť dieťa truhlíkom, presne to som napísala, vyčistiť žalúdok doma, ak je dôvod!!Neverím, že by sa každá jedna matka nezľakla, v prvom rade je strach o dieťa, aspoň u mňa by to tak bolo! Ja nikomu neberiem jeho názor , tiež si vravím len svoj.. Ale nemyslím si, že je diplomatické napísať niekomu, že jeho dieťa je truhlík, dá sa to povedať aj inak, nech už bolo na chybe alebo nie..

bubelko
27. sep 2015

@timikaj1 mne absolutne nevadi, ak niekto nazve moje dieta truhlikom. ked sa chova ako truba, tak je truba - ci mu to poviem ja, svokra alebo cudzia teta z ulice. keby mu nadala do debilov, somarov alebo vulgarne, tak ok, tak sa tiez ohradim. ale truhlik? ked sa tak zachoval? 😕

timikaj1
27. sep 2015

@bubelko to myslíte vážne? ☹

bubelko
27. sep 2015

@timikaj1 hej myslim, preco by som nemyslela. ked sa moje dieta chova nevhodne a ja opisem situaciu a nejaka osoba povie, ze sa zachoval ako truhlik - tak pokial je to opravnene preco mam tvrdit opak?
moje dieta - mladsie - je neuveritelne tvrdohlave. a ked pani ucitelka skonstatovala, ze je tvrdohlavy ako baran, tak co? mam sa urazit, ked je to pravda? mam ju zacat presviedcat, ze nie je, ze to ona je na vine, ze ho nezvlada, ked to co popisovala su denno-denne situacie, ktore riesim doma? a ked sa chova ako truba, tak nebudem tvrdit, ze sa nechova, ked sama vidim, ze su situacie, ked mu sama poviem, ze ty si taka truba, ze az...
dietatu to neprospieva, ked ho vsetci len obranuju a ospravedlnuju jeho chyby....

sardinka333
27. sep 2015

@timikaj1 a nie? ked moje dieťa spravi blbost a ešte k tomu aj niekedy vie ze je to blbost tak čo mu mám potlapkat po pleci ze jeeej super? No nie, poviem mu ze je ťululum...Ja nemám doma idealne deti, tiež vedia niekedy ked ich chyti rapel byt protivné a ich spravanie sa mi vtedy nepači. No nepojdem ich za to pochvalit a tvariť sa ze chudatka moje 🙂
Ale to nehovorim o tomto pripade to hovorim všeobecne.

timikaj1
27. sep 2015

@bubelko
@sardinka333 dievčatá neviem, či ja zle čítam či ako?Reagujem na to , že gita 17 napíše atrami:"ten tvoj truhlík"...Aj ja mám tvrdohlavé dieťa, ešte aj znamenie baran 🙂 , ale nikdy by som žiadnej matke nenapísala v rámci diskusie, že je jej dieťa truhlík, keby som si to aj myslela zvolila by som iný slovník...Nič viac nič menej, nebudem nálepkovať dieťa, ktoré ani nepoznám..

bubelko
27. sep 2015

@timikaj1 moj syn neprisiel vo stvrok z druziny domov, ale ostal vonku kosit s domovnikom travnik. samozrejme, ze som ho sla hladt a povedala som, ze mal prist povedat, ze ostane vonku, lebo som si robila starosti. keby mi teraz niekto napisal, teda ten tvoj syn je riadny truhlik, trubka, cislo alebo vymyselnik, tak sa neurazim, pretoze je to pravda. vo stvrtok sa zachoval ako truhlik.
to iste keby odisiel bez oznamenia zo skolky - je truhlik, lebo je dost velky aby vedel, ze sa odtial neodchadza len preto, ze ma to prave napadlo...

pat_mat_minnie
27. sep 2015

@sardinka333 A co tam v tych skolach skryvate, ked nie je dovolene rodicom vidiet, kde sa ich dieta uci?A ak uz raz jedna "pani"ucitelka nie je schopna dietatu s niecim pomoct, tak preco je potom UCItelka?Ved ma byt vzorom a nieco naucit.No akurat takto sa dieta "uci", ako sa spravat k inym ludom - ziapat a stale mat blbe pripomienky uplne bezdovodne.A potom sa necudujme, ze nasa spolocnost je ako "planeta opic".