icon

Dnes na mňa nakričala učiteľka v škole

spoony
23. sep 2015

Dnes som bola odviesť syna - prváčika do školy a keďže včera nechal v škole mikinu chcela som aby mi ju doniesol, čakala som pri dverách lebo tak to vyžadujú dozorujúce učiteľky, vraj detičky nemáme odvádzať do šatne a triedy, ale pribehol s tým že ju nevie nájsť tak mi uoratovačka povedala aby som ju išla s ním podhľadať. Pozeral len v šatni, tak som mu kázala ísť pozrieť do triedy či ju nemá v lavici a vošla som za ním, na to vbehla do triedy nejaká pani učiteľka, ktorá mala dozor a začala na mňa kričať (bez akéhokoľvek zisťovania prečo som prišl a ...) že nemám tam chodiť, a vytrhla synovi z ruky mikinu ktorú medzitým našiel a podával mi ju, a hodila mu ju na lavicu. Snažila som sa jej vysvetliť že som prišla pohľadať mikinu tak mi ju strčila do ruky. Na to na mná ešte na chodbe kričala že nemáme deti odvádzať ani do šatní, keď som ju pekne prosila či teda môžu malým deťom pomôcť zavesiť bundy, lebo vešiaky majú vo výške 160 - 170 cm vysoko, a musia stúpať na lavičku aby dočiahli a nechcem aby spadol, tak na mňa vyskočila citujem “či si myslím że mám grambľavé dieťa keď sa bojím že spadne za dvadsať rokov tam nikto nespadol".
Poviem vám, že som zo školy odchádzala so slzami v očiach ale po telefonáte s manželom som bola u riaditeľky podať sťažnosť. Tá bola milá, sťažnosť prijala, ospravedlnila sa mi , vraj to bude riešiť a taktiež aj tie vešiaky.
Nečakám rady, len som to potrebovala dostať so seba, lebo som v šoku ako sa niekto kto má vychovávať moje dieťa počas doby čo je v škole môže takto správať, ja by som si na nikoho nedovolila vyskočiť len tak či v súkromí alebo v práci.

timikaj1
27. sep 2015

@bubelko keby to napísala takto o.k., ale v kontexte jej odpovede mi to také " jemné" a mierne myslené neprišlo..

sardinka333
27. sep 2015

@bubelko napr. moja dcera na pohlad aky anjelik, zlatučká kazdy ju chvali...ale vie byt aj riadna ,,protiva,,. Minule som pre nu prišla a velmi nepekne sa predo mnou osopila na spolužiačku, ktora jej popriala dobru chuť - išla piť ten ,,brejk,, hned som ju spucovala ze to ako sa bavi so spolužiačkou, ta chudatko pozerala, nečakala, ze sa zastanem ,,cudzej,,. Ale však viem čo mám doma...anjelik s rožkami a keby som dceru ,,nehurtašila,, tak by veru ubližia svojim spravanim kde komu, nehovorim ze je protivná stale to nie ale proste ma sklony ist hlava nehlava a to sa mi nepači a nebudem to ignorovať a tvariť sa ze je to ok zvlášť ak to vidím, učitelke som hned povedala aj vychovavatelke a to su kolegyne ze ,,žádné crcání,, s nou lebo viem čo mam doma. A mala som pravdu hned prvy tyzden sa tam zduvala jak knedla a myslela si ze bude po jej, robila problémy kolegyna ju tam hladkala a vysvetlovala a ja som vedela ze je to ,,truc,, ze si nechce dat vysvetliť ze teraz nemoze byt po jej, div na kolenách ju tam neprosili no hned som kolegyni povedala ze nech ju necha nech sa zduva, kto je na zdutu, ofučanu zvedavý? Tiež si uzijem s deckami ako každá mama. 🙂

bubelko
27. sep 2015

@timikaj1 myslim, ze je uplne jedno ako to napisala, podstatu vystihla a mne osobne to az tak silne neprislo. hlavne nie v tomto pripade. lebo okrem ucitelky, ktora v konkretnom pripade pochybila (ak teda sedi to, co bolo napisane v povodnom pribehu), pochybilo aj dieta. ako pisem, moj 5r vie, ze zo skolky sa neodchadza pokial pani ucitelka nezaveli odchod. a dokonca dokaze pochopit aj to, ze ak treba, caka na brata, kym nepojde okolo.
celkovo mam pocit, ze dnesne deti maju milion prav a nula povinnosti a je to velmi dobre vidno. 😖

sardinka333
27. sep 2015

@pat_mat_minnie ale neprehanaj..však chodíš na rodičovské tak snad vidíš kde sa tvoje dieťa učí ale len čo sa tvojmu dieťaťu niečo stratí, niekto mu niečo hodnotné ukradne a mozno nie raz, tak dojdeš pyskovať ze ako je škola zabezpečená a s poistným si mozeš akurat tak vytred zadnicu lebo plnu škodu nenahradi. Preto nemoze byt alebo teda nie je škola miestom kde je mozné sa volne pohybovat kto ako chce - zvlášť ak sa niečo stane. Tiež sme boli otvorený ako večierka..a do školy sa dostal feťak a to len bolo halo, potom sme museli zamykat ako kasteláni. Vzorom je rodina a rodič a nie nejaka ziapota v škole - deti do tej školy v cca 7 rokoch už prišli s viac menej vyformovanými návykmi, ktoré maju jedine z domu. Na kazdej škole sa najdu aj uziapane učitelky - nemalo by to tak byt a ja to tiež neschvalujem, tie dobré a milé tak o tých sa zial nepiše len o tých ,,zlých,,. A neschvalujem to ani v iných profesiách kde sa to tiež veselo deje...len učitelka ma byť minimálne matka tereza a panenka maria v jednom...a to ze deti su nevychovane tak to je ok. Česť výnimkám samozrejme lebo všade sa najdu aj takí aj onakí.

timikaj1
27. sep 2015

@bubelko ja osobne sa snažím napísať slušne svoj názor, prečítam si aj názory iných a nesnažím sa nikomu vnucovať, že len ten moj názor je ten jediný správny! Áno sú deti zodpovedné aj menej zodpovedné, ale je to prvák a verím, že to bol momentálny skrat, že taká vec sa mu stane raz a dúfam, že aj dotyčnej p. učiteľke 🙂 .. Majú poučenie, obidvaja...

pat_mat_minnie
27. sep 2015

@sardinka333 Ja neprehanam, len som vyjadrila svoj nazor.A nechcem sa hadat, ze aj Ty nemas pravdu.Mas.Ja som len chcela poukazat na to, ze pani ucitelka mala reagovat primeranejsie svojej profesii.To je cele.A ano, ucitelka nie je na to, aby vo vychove suplovala na 100 percent rodica, ale na tej vychove daneho dietata sa podiela aj ona a mala by si byt toho vedoma.A ak pani ucitelka nema na to nervy, aby v skole pracovala, tak tam nema co robit.To je moj nazor.

timikaj1
27. sep 2015

@sardinka333 ...tiež sme boli otvorený, či otvorení ? 🙂

pat_mat_minnie
27. sep 2015

A este nieco, Ja "nepyskujem", ja sa snazim s ludmi slusne jednat a vsetko si pekne vydiskutovat, to len tak "okrajovo".

bubelko
27. sep 2015

@timikaj1 ved tak to ma byt. rovnaky nazor by nemal byt podmienkou na vstup do diskusie 😉 tiez nemam pocit, ze by som pisala nejak agresivne ci neslusne 😉 a suhlasim, maju poucenie obaja 😉

bubelko
27. sep 2015

@pat_mat_minnie nemyslim, ze to, v akom stave je nasa spolocnost je vina ucitelov. skor toho, ze vsetci sa ohanaju pravami, ale akosi zabudaju aj na to, ze maju aj povinnosti. a to iste ucia aj deti - mate take a onake prava, ale boh ochranuj, ak od nich niekto nieco chce. cest vynimkam.
a skola nie je holubnik. ja si nepamätam z mojich detskych cias, zeby rodicia odprevadzali deti pomaly az do triedy. do druziny tusim hej, to chodili po deti osobne, ale rano sa deti vysadili pred skolou a isli do satne a odtial do triedy. prvak rovnako ako osmak...
na to, aby rodic videl a vedel, kde sa dieta uci, sluzi rodicovske zdruzenie. ma pravo sa popytat a popozerat po triede, co a ako funguje.
a suhlasim so sardinkou - ako ma poistovna preplacat poistne udalosti, ked skola je otvorena vsetkym? ani doma mi poistovna neprelati nic, ak sa zisti, ze bolo otvorene okno alebo nezamknute dvere...
to, ze ucitelka sa mala slusne opytat a nie zjapat o tom tu nikto z dotycnych nepochybuje 😉

sardinka333
27. sep 2015

@pat_mat_minnie ano suhlasim s tebou..a snad v kazdom prispevku zdoraznujem ze učitelka pochybyla, je to prvak takze moze sa stať ešte kade čo, Ja si myslím ze tu nikto nevnucuje svoj nazor len ten nazor ludia pisu....to keby som napisala čoho všetkého su rodičia schopní pri obrane svojho dieťaťa, ktoré vobec nie je take chudatko ako sa robí tak aj mne sa oči otvarali - su schopní štvať sa proti sebe s inými rodičmi, po večeroch sa obvolavať a navadzať sa na nejaku taktiku proti inemu, zveličuju chyby toho druheho a na sebe problém nevidia ...no to su tie vzory čo deti maju doma a vidia...Ale škoda reči, ja to nezmením takže sa nad tým nerozčulujem len konštatujem.

sardinka333
27. sep 2015

@pat_mat_minnie ved ok len viem si to živo predstaviť ako pride rodič, už nabrusený, namosurený a začne zvýšeným tonom hovoriť o tom prečo nebola šatna zamknutá a ako je možné ze po škole moze chodit kto chce a kedy chce...a preto čo a hento. Česť slušným výnimkám - často je to ale napaprčená matka a ide ako lokomotiva robiť ,,bordel,, nejedna pisatelka sa tu ,,vyhražala,, ze by spravila cirkus.

abbey1
27. sep 2015

Práve 2 dni dozadu sme s kamarátkou spomínali, ako bolo úžasné každé ráno doprevádzať naše deti do školy na 1.stupeň. Pani učiteľky stáli pri vstupných dverách, s každým sa milo pozdravili, s detičkami prehodili pár slov, akú majú peknú čiapku, bundu, aké sú vysmiate. Pred triedou sme vybozkávali deti, pomohli im odložiť čižmičky, bundy a išli každý spokojne svojou cestou. Deti usmiate do triedy, maminky do práce a pani učiteľky k deťom do tried. Popoludní som si rovnako dcéru vyzdvihla v triede.
Pevne verím, že nás to o rok rovnako čaká s touto mladšou.

ada274
27. sep 2015

@sardinka333 kricat na nu nemala? Do vyvrtky idem. A co tak slusne a uctivo komunikovat? Rozpravala s nou ako z tretej cenovej.

Po spametani sa z prvotneho soku by som si "pani" ucitelku nasla a by sme sa porozpravali. Uz vselijaka socka robi v skolstve. Ale asi vsade je to tak.

sardinka333
27. sep 2015

Ja som rada ze rano deti vyskočia z auta, poprajem im pekný den a neriešim...neni čas. Čižmičky aj bundičky si riešia same. Skor sa zvyknem zdržať poobede na šk. dvore pokecám s pani učitelkami alebo kto tam je a ideme domov pripadne na kružok a kecáme a kecáme do omdletia ako bolo, čo kamoši, čo ulohy, čo učitelky.

sardinka333
27. sep 2015

@ada274 ty čo riešiš??? sa čitaj...čo kde zas si vytrhla z kontextu? kde ja pišem ze je ok ze pani učitelka kričala, ziapala???? alebo ze dieťa je vinovaté?? myslím ze nikde...fakt ako u blbých. Socky robia aj v iných povolaniach či? Jasne všade je to tak...ved to tvrdíš nie? Ale ako vraviš si vo vyvrtke takže racionalne myslenie ide bokom. Bru noc...

ada274
27. sep 2015

@sardinka333 ale klúúud 🙂. Si mala dnes tazky den? Jaaaj som zabudla, choroba z povolania.

Dobru nocku aj tebe.

sardinka333
27. sep 2015

@ada274 v nedelu tažký den? ked myslíš...ved ty si pisala ze si ,, vo vyvrtke,, a ako by si si pani učitelku podala...tak kto tu potrebuje ten kluuud???? Jedine ty moja milá.. 😉 lebo taku znôšku somarin snad ten kto čita nenapiše. Ale ako vidim všetko je možné.

ada274
27. sep 2015

@sardinka333 dobre dobre. Ved sa uz nepaprc. Nemala som v umysle ta akokolvek urazit. Nechaj uz tak.

jeennyv
27. sep 2015

@spoony nic si z toho nerob, treba sa obrnit voci takymto akoby som povedala oprsklym ludom, aj mna urazi, ked sa clovek nevie spravat slusne, taku situaciu ako ty, bezdovodny krik som zazila od jednej uradnicky voci mne, pritom oni su tam na pracu..... pre mna sa daju riesit veci na urovni, lebo vsetko sa da povedat normalne a hlavne slusne a s uctou voci dalsiemu cloveku...ked sa takto sprava k rodicom, nechcem vediet ako sa sprava k detom....

spoony
autor
28. sep 2015

@jeennyv
Veď to, asi by som to aj nechala tak, obrni sa a nerieši, ale keď si toto dovoli voči dospelemu, čo robí deťom!!! Preto som sa rozhodla riešiť.

atrami
28. sep 2015

@sardinka333 vôbec nemám dojem, že prváci sú motáci. Ak dieťaťu opakuješ, že má počúvať pani učiteľku, tak nie je chyba jeho, ale to ako je príkaz interpretovaný. To, že povie, aby všetci odišli na autobus a ono poslúchne, je jej povinnosť skontrolovať, či odchádzajú tí správni a ak niekto z rodičov dovolí aby jeho 7-8 ročné dieťa pustí samé domov bez sprievodu, je to jeho zodpovednosť, ja medzi nich nepatrím a ak zverím svoje dieťa niekomu, tak verím, že len zodpovednému človeku. Ak by si všimla, že dieťa sa po prezliekaní nevrátilo a skontaktovala riaditeľku, rodičov viem sa zariadiť a dieťa mi má kto skontrolovať, ale nie ak som mimo domu 20 km a manžel 70 km. Môj syn dostal dohovorené a ako bude potrestaná vychovávateľka ukáže čas. Deti školu navštevujú 7 rokov a nikdy sa predchádzajúcej vychovávateľke nič také nestalo. Je to dedinská škola a až príliš benevolentné pravidlá.

celasapremenim
28. sep 2015

@spoony prosim ta, napis narovinu, v akej skole sa ti toto stalo
mne to silne pripomina zs mierovu v bratislave :D

sardinka333
28. sep 2015

@celasapremenim na Mierovej sa to az takto zopsulo? No pozdravujem Renatku Kižkovu aj Janku Miklašovu...🙂

sardinka333
28. sep 2015

@atrami Ano tvoj pripad je taky -pochybila učitelka a dieťa ju v dovere posluchlo, ani mne by sa to nepačilo to čo sa ti stalo. V škole je to uplne ine ako doma. Niektore pokyny sa davaju ,,plošne,, napr. teraz si umyjeme ruky alebo vytiahneme zošit a garantujem ti ze sa najde niekolko jedincov, ktorí su ,,uplne mimo,,. Tí potrebuju ,,kolkovu žiadosť,, - samozrejme rozlišujem s čím má dieťa problém a nie je to žiadna rarita ze sa dieťaťu niečo hovorí a ono vobec nepočuva, baví sa, smeje sa....salam, parek... a potom zrazu zistime na šk. dvore ze nema tašku, nema sveter a nejeden expert ani topanky na nohách. Nie vzdy je mozné chodit pri 25 a viac deťoch od jednho k druhému a každému osobitne povedat ,,umy si ruky,, alebo niečo ine. U prvákov normálna vec ze popletu, nevedia a zabudnu...zrazu tolko nových vecí, návykov, pravidiel ze jednoducho potrebuju čas aby si zvykli a trpezlivú učitelku lebo x krát sa stane ze poviem aj 3 - 4 krát ,,zoberte si tašky, nevratime sa už do tried,, a vždy sa najde niekto kto zabudne..tak čo je potom? No jedine motak 🙂

celasapremenim
28. sep 2015

@sardinka333 tak teraz neviem, ja tam nemam nikoho nastastie :D ale moresy voci rodicom tam boli zaujimave :D

no inak akoze prvacikovia sa musia najprv naucit, ze maju nejake samostatne povinnosti, vysli zo skolky a ucitelia by mali stihat 25 deti v pohode odsledovat, co sa deje.....a s laskou a trpezlivostou 🙂
volakedy bolo v triedach 35 deti a nepamatam sa, zeby po nas a rodicoch ucitelia jacali :D

sardinka333
28. sep 2015

@celasapremenim učitelia jačali po deťoch aj volakedy a dokonca si pamätám ako mi učitelka pleskla po ruke... 🙂
Myslím ze už v školke sa deti učia zobrat si svoje veci, umyvat si ruky, stolovať...a zrazu s tým v škole maju niektore problém. Ako neni sranda pokrajať mäso 20 deťom lebo inak by asi nič nezjedli ale spravime aj to, je mi luto aby dieťa nejedlo len koli tomu ze si ,,nevie poradiť,,. Ale naozaj nie je každý den možné ist od jedneho k druhemu a skontrolovať či ma tašku kompletne zbalenu a v nej všetky zošity, sveter - čo ja viem v čom rano prišli ze? a podobne preto sa tieto pokyny povedia x krát a predpokladá sa ze väčšina to proste zvladne a urobí.
Mne pride vzdy take usmevne ze ked niekde človek povie ,,kde pracuje,, tak 99% ludí mi povie ze ,,ja by som to robiť nemohla,, 🙂

Inak to sa čudujem ze na mierovej ,,moresy voči rodičom,,...skor mam skusenost ze sa rodičom ,,strka do zadku,, no..asi to nie su zverejnitelne moresy či? By ma zaujimalo čo kočky vymysleli... 🙂

canama
28. sep 2015

@spoony co to je za skola kde ma rodic zakaz vstupu??? rodic a ucitel maju maximalne spolupracovat, ucitel nie je na to aby daval "vychovne" rady rodicovi a uz vobec nie aby na neho vrieskal. tiez si len skusam predstavit ako sa tam spravaju asi k detom ked si toto dovoli k rodicovi. nuz ak nemas inu moznost kam dat dieta do skoly, tak aspon sa snaz byt svojmu dietatu maximalnou oporou, lebo zrejme bude domov chodit frustrovane a vystresovane.

bubelko
29. sep 2015

@sardinka333 tak ja som dnes prevzala ucebnicu vlastivedy pre 2. triedy pre syna - a to, co sa na svk ucia druhaci na vlastivede - polovicu veci sa u nas vo sui ucia deti v skolke. tak teraz neviem, ci sa mam smiat alebo plakat... ako vyhoda je, ze mi staci so synom prebrat par veci a porobit nejake projekty.
ale hlavne, ze sa ucia uz v skolke AJ, ale rocne obdobia, dni, dopravnu vychovu maju v 2. triede na ZS.... 😕

@canama mam pocit, ze je to bezna svk skola - dnes sa mi stalo nieco podobne... od vratnika/skolnika - ani bu, ani mu, ale ze kam ideme, lebo uz sme neskoro (7,30) a mame cakat kym zazvoni. akurat, ze nevrieskal, ale slusnostou by som to nenazvala. tak som panovi vysvetlila, ze syn nie je beznym ziakom a kam idem. stale mlel svoje, ale vstupila do toho nejaka pani ucitelka a poslala nas hore. kym sa syn prezul, pozorovala som vratnika a nejaku dalsiu pani (ucitelka, kucharka, ktovie) ako posielaju deti na lavicku cakat, kym bude zvonit. a gol bol, ked prisiel taky väcsi - siestak a oni na neho, ze kam ide. a poslali ho von. a rozculovali sa, ze nepozdravil. tak som si pomyslela, ze ja si nespominam tiez, ze by mi vratnik odzdravil, ked som vosla do budovy, ale ze hned bolo kam idem... no tak ako maju zdravit deti? podla akeho vzoru?

sardinka333
29. sep 2015

@bubelko tak neviem ako ktora školka...ale ja to vnímam tak ze tie temy ako dopravna vychova, ročné obdobia sa preberaju aj v školke - aspon moje deti ju mali a v škole sa na tieto poznatky nabaluje, nadväzuje zase viac, ine veci, ine suvislosti, skusenosti lebo verim ze v školke tiež neprebrali všetko, všetky ,,nuansy,, ročných období od zmien počasia vyjadrených jednoduchou vetou po zvierata a podobne a ako poznám deti tak aj vela zabudnu, samozrejme niečo si zafixuju na stalo ale aj pozabudaju a to myslenie sa musi trenovat....na vlastivede už robia ,,vyšší level,, aspon mne sa to tak zdá, projekty, pokusy. Ja som robila tieto temy formou roznych doplnovačiek, tajničiek, hadaniek a pokusy v poobednej škd a malo to uspech. Tieto predmety by boli fajn keby boli obohatene o nejake prakticke veci lebo vtedy si to tie deti lahšie a radostnejšie zapamätaju. Ale tiež ako ktoré... 🙂 Človek sa nikdy nezavdačí kazdemu, ale to už ja neriešim.