Dnes na mňa nakričala učiteľka v škole

spoony
23. sep 2015

Dnes som bola odviesť syna - prváčika do školy a keďže včera nechal v škole mikinu chcela som aby mi ju doniesol, čakala som pri dverách lebo tak to vyžadujú dozorujúce učiteľky, vraj detičky nemáme odvádzať do šatne a triedy, ale pribehol s tým že ju nevie nájsť tak mi uoratovačka povedala aby som ju išla s ním podhľadať. Pozeral len v šatni, tak som mu kázala ísť pozrieť do triedy či ju nemá v lavici a vošla som za ním, na to vbehla do triedy nejaká pani učiteľka, ktorá mala dozor a začala na mňa kričať (bez akéhokoľvek zisťovania prečo som prišl a ...) že nemám tam chodiť, a vytrhla synovi z ruky mikinu ktorú medzitým našiel a podával mi ju, a hodila mu ju na lavicu. Snažila som sa jej vysvetliť že som prišla pohľadať mikinu tak mi ju strčila do ruky. Na to na mná ešte na chodbe kričala že nemáme deti odvádzať ani do šatní, keď som ju pekne prosila či teda môžu malým deťom pomôcť zavesiť bundy, lebo vešiaky majú vo výške 160 - 170 cm vysoko, a musia stúpať na lavičku aby dočiahli a nechcem aby spadol, tak na mňa vyskočila citujem “či si myslím że mám grambľavé dieťa keď sa bojím že spadne za dvadsať rokov tam nikto nespadol".
Poviem vám, že som zo školy odchádzala so slzami v očiach ale po telefonáte s manželom som bola u riaditeľky podať sťažnosť. Tá bola milá, sťažnosť prijala, ospravedlnila sa mi , vraj to bude riešiť a taktiež aj tie vešiaky.
Nečakám rady, len som to potrebovala dostať so seba, lebo som v šoku ako sa niekto kto má vychovávať moje dieťa počas doby čo je v škole môže takto správať, ja by som si na nikoho nedovolila vyskočiť len tak či v súkromí alebo v práci.

akvi
23. sep 2015

@spoony hlavne neostat ticho a ozvat sa.. Ja by som zasla aj za tou ucitelkou a v klude jej povedala, co mam na srdci 🙂

maria117
23. sep 2015

@spoony myslim, ze si postupovala spravne. Kedsi taketo spravanie dovoluje k dospelym, ako asi sa sprava k detom.... Toto by si v sukromnom sektore nemohla dovolit.

slniecko192
23. sep 2015

Fúha, no ak by na mňa niekto navrieskal, tak by som si počkala kým skončí, a potom začala ja, že ešte raz to urobí, ale keď potom začnem vrešťať ja, tak sa tá dotyčná pototo. To kde sme. Jednanie jak v base, krik a vytrhnutie mikiny. Ako ja niesom agresívny typ a ani nejako precitlivelá, ale tak aby na mňa niekto vrešťal, bez zistenia objektívnych dôvodov. Ani sa ti nedivím, že si bola v šoku, ja by som bola tiež. Stažnosť si podala, to by som urobila aj ja, a dúfam, že tá riaditeľka aj nejako zakročí. Daj vedieť potom ako sa to poriešilo ďalej.

maria117
23. sep 2015

@spoony a k tym lavickam - na kazdom skoleni BOZP upozornuju nestavat sa na stolicky a pod...aj ked sa nestane uraz,toto nie je spravny navyk,kt sa maju deti ucit

jaja08
23. sep 2015

Ani ja by som nebola ticho....Ja by som nastojila na ústnom ospravedlnení!!!!Nech si pani učiteľka uvedomí čo spravila.Zbožňujem takích ľudí,ktorí nevedia o čo ide a už vrieskajú. Ale v dnešnej dobe asi sa nič pekného nedočkáme. 🙂

spoony
autor
23. sep 2015

Nemám chuť sa s ňou stretnúť, lebo čo som teraz povedala známej čo sa mi stalo, tak nie som jediná, ale som jediná čo sa ozvala. A to nielen pani učiteľky, ale aj tých vešiakov. Pani riaditeľka mi povedala, že za tie roky sa nik neozval ani z rodiçov, ani bezpečákov, ani i špekcie, ale že mám pravdu, tak to porieši. Čo ja viem viacerým rodičom to vadí, ale nik to neriešil.

rokkisu
23. sep 2015

Presne tak,je dobre ze si sa ozvala. Schvalujem aj staznost u riaditelky. Ucitelku by som si este odchytila,alebo dohodla osobne stretnutie,ze jej spravanie bolo polutovaniahodne a je to hanba,ze clovek,ktory ma byt vzorom pre buducich skolakov sa prezentuje takymto sposobom. Isto sa necitis prijemne,chapem ta,zaroven aj obdivujem,ze si vo veci neostala chladna. Drzim palce!

sardinka333
23. sep 2015

@spoony jasne ze nemala na teba škriekat, hulakať...to je jasné, všetko sa da vykomunikovať aj pokojne a normalnym tonom. Cele je to proste ,,septembrový stres,, tak snad to už konečne polaví. Na druhej strane dostali ste pokyny ze nemate po ,,škole behať,, tak načo tam loziť. U nás sa všetko oblečenie bez majitela dava ku vchodu a tam si rodičia mozu pozrieť či niečo nie je ich, pripadne sa opytaju či sa mozu ist pozrieť tam a tam - neradi to vidime, ale nepovieme ze nie.
Čo sa týka vešania bund - na to zabudni ze tam niekto bude robiť tajtrlika, stať pri šatni a kazdemu jednemu vešať bundu. V tomto mala dotyčná pravdu - naozaj je rarita (ani neviem o tom za celu svoju prax) ze by niekto spadol pri vešani bundy - ok, moze sa stať. Tých urazov sa tam moze stať x...schody, wecka, hupanie na stoličke, pri futbale sme mali x odrenin atd...Ja si myslím ze toto je len kvapka v mori toho čo ešte zažiješ takze klud, utrasie sa to. A ked ti poviem ako sa medzi sebou spravaju niektoré deti,ktoré iste aj s tvojim su cely den...tie tvoje dieťa tiež ovplyvnia nemysli si ze nie. Ale je fajn ze riaditelka ti povedala, že to bude riešiť...no, skor ta upokojla, pozname to. Ale možno sa mylim.

darina1952
23. sep 2015

@spoony hmmm...občas učiteľky zabúdajú že sú tiež ľudia a rodičia 😒 ...možno práve nemala svoj deň, možno šlo o staršiu učiteľku dajme tomu v prechode s výkyvom hormónov, v rodinnej kríze, ale aj tak by sa nemala takto vyvršovať na človeku pre takú banálnosť. To že si podala sťažnosť je podľa mňa v pohode, nech si pani riaditeľka urobí s podriadenými poriadok a vie ako sa správajú a trocha pochopenia pre prváčikov by tiež z ich strany nezaškodilo. Viem ako to bolo s mojim synom, tiež sme hľadali bundičku pravidelne a aj zošit, žiacka knižka zostávali v lavici 😀

spoony
autor
23. sep 2015

@rokkisu
@maria117
@jaja08
@slniecko192
@maria117
Ďakujem, bola sim v takom šoku, že by som to asi neriešila, ale volala som s manželom a on s chladnou hlavou navrhol takéto riešenie.
Čo sa týka toho stúpania na lavicu som presne toho istého názoru ako im vysvetliť, že v šatni musia stúpať na lavičku a už v triede sa na stoličku stúpať nemá. Keď sa stane niečo ešte ich pokárajú lebo nedodržali BOZP? A ešte to vydrenie že grambľavé decko!!! Veď nemusia byť deti nemotorné (môj ani nie je) ale keď sa ich tam naraz viac oblieka strčia do seba a nešťastie sa môže stať. Každá sa o deti bojíme a učíme ich ako sa správať aby predišli úrazom, a tu zrazu presne opačné pokyny a ja som vadná, že mi ti vadí, lebo doteraz sa nič nestalo?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
david93
23. sep 2015

nech si dá predpísať antidepresíva, ešte je len september

slniecko192
23. sep 2015

@fidka79 Šak to som aj ja rozmýšľala ako to dnes funguje, že rodič nesmie vojsť do školy, či ako? Fajn z deťmi na druhom stupni to už chápem, ale tie menšie deti, to už mi pripadá ani neviem ako to nazvať.

david93
23. sep 2015

v našej škole sa dá vstúpiť do školy len cez vrátnicu na občiansky preukaz a len cez prestávky, vraj kvôli bezpečnosti a stratám vecí, je mi ľúto terajších prváčikov

sardinka333
23. sep 2015

@spoony ked sa ich tam naraz viac oblieka tak je tam zvyčajne dozor - aj ja som išla na obed s 36 deťmi do šatne naraz...všetci prežili čuduj sa svete. 🙂
V šatni stupi na tu lavicu lebo nedočiahne - tvoje dieťa to bez problémov pochopi, v triede nema dovod stupat na stoličku alebo? Proste vytváraš si pseudoproblemy, na ktore su tam ludia davno pradavno pripravení. Bezpečnost pri praci na výchovách, pri akciách je beznou sučastou tematických planov....takže s deťmi sa to prebera dokolečka a dokola po cely rok. AK by sa tak nerobilo a nebol by dozor tak tých urazov je podstatne viac.

spoony
autor
23. sep 2015

@sardinka333
Ja chápem že detičky by mali chodiť do triedy sami a aj sa snažím tak malého učiť. Čo sa týka toho chodenia a nimi to sú pokyny iba dvoch dozorujúcich pani učiteliek, nikde nám to oficiálne nebolo povedané, triedna pani učiteľka s tým nemá problém. Takže pokyny presné niesú. Mne to povedali len v pondelok, keď som bola riešiť skoršie postenie syna zo školy kvoli lekárovi.
A aj keby mi to mala hovoriť denne nemá právo na mňa čo kričať. Ja si to nedovolím k nikomu, aj keď mu musím každú hodinu pripomenúť že má mať na hlave prilbu!!!

stanislavao
23. sep 2015

@spoony toto su presne ti ludia, co by s detmi robit nemali, lebo nemaju nervy asi ani na seba a nieto este na deti. nikdy nepocohpim, ako sa jedna v tomto pripade vysokoskolsky vzdelana osoba, dospela osoba moze takto arogantne spravat k inej osobe. ziadna ucta, ziadny respekt cloveka voci cloveku. taky ucitelia nemaju v skolstve co robit a bola by som zvedava, ako to pani riaditelka vyriesi, lebo toto je nepripustne. ako keby sa to nedalo povedat v klude, poziadat, ze je zakazene vodit deti do satne a pokial sa jedna o vynimocny pripad, ako teraz, tak nechat to tak a neriesit to. ale potom by si pani ucitelka nemala asi kde dokazat svoj pocit nadradenosti. to su zakomplexovany ludia, ktory by sami potrebovali pomoc okolia.

maria117
23. sep 2015

@sardinka333 dovolim si nesuhlasit. O com je teoreticka prednaska BOZP v triede,ked v praxi sa nedodrziava? Na lavicu nema co dieta stavat. V obchode sa tiez nesplhas po regale,ak nieco nedociahnes,ci?

spoony
autor
23. sep 2015

@sardinka333
Tak keď to bolo doteraz v pohode, tak to nechajme tak, a keď sa raz stane nejaký úraz, tak budete všetci vyvalený ako to, určite bude zodpovedné dieťa. Ja viem, že sa môže stať hocičo, ale prečo vytvárať viac rizík?. Aj vám nech do kabinetu dajú všetky skrinky vyšie, aby ste po veci museli chodiť tak že budete stúpať na stoličky, či sa vám to bude páčiť - pri takomto ľudskom postoji by som vám tam ku tomu dala samé otáčacie stoličky, ako by sa vám to páčilo.
Ale veď my matky ktoré sa snažíme starať o bezpečnosť detí sme vadné!!! Keď si dieťa ublíži doma, tak sa to pomali rieši či neznedbala starostlivosť, ale v škole sa netreba ozývať, lebo pre iné deti to funguje a zatiaľ sa tam nikomu nič nestalo.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sardinka333
23. sep 2015

@spoony suhlasim nema čo na teba kričať...to je jasne. 🙂
@maria117 to je už otazka na toho kto BOZpečko robí ....🙂 ale predpokladam ze koli tomu nepojdu prestavovat šatne...financie ze...čo tak namontovať vešiačiky v triede v dosahu detí? A budu sa prezliekat z bund tam..naši prvaci to tak maju, lavička pred triedou a tam vešiačiky v dosahu deti. Od 3 ročníka su už vo ,,velkých šatniach,, a tiež nie všetci dočiahnu.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sardinka333
23. sep 2015

@fidka79 počet detí určuje riaditel školy...moze ich byť aj 40. 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dominika6
23. sep 2015

@spoony
postupovala si správne,daj vedieť ako sa to poriešilo,zaujíma ma to,či je na tomto svete ešte kúsok spravodlivosti

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sardinka333
23. sep 2015

@fidka79 kde so ja povedala ze sa mne osobne sa nechce? Svoje dristy o lenivosti si nechaj do svojho zamestnania...mna sa netykaju, ja robim často aj veci navyše za čo nemám nič opakujem ,,holé nič,, a vo svojom volnom čase a na svojom aute si minam benzin pre ,,cudzie deti,, ktoré často nie su ani vdačne rovnako ani ich rodičia - poniektorí. Ja som so svojim platom spokojná aj so svojim povolaním. Tam vypisuj Draxlerovi svoje pripomienky....jeden lepší minister školstva lepší ako druhý.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sardinka333
23. sep 2015

@fidka79 ja to kumu vešam na nos??? Cituj ma prosim ta..o plate som ja nikde nič nepisala, ak ano tak kde? To jedine ty mas problém so svojim platom ked tu nariekaš. Ja som o peniazoch nepovedala ani slovo - ze nebudem niečo robiť lebo mam malý plat pripadne ze sa mi nechce. Len viem ako to tam chodi realne a nemam ružove okuliare. Ty to pacientom mozno nevešiač na nos konkretne, ale tiez mame skusenosti so zdrav. personalom - ofučane xichty ze ich obažuješ ked niečo chceš ...tiež sa najdu aj take aj take...ako všade.