icon

Dobrá základná škola v Petržalke. Viete poradiť?

havedka
3. dec 2009

Neviete mi maminy poradit naozaj dobru ZS v petrzalke?

vladamo
1. jan 2018

Ahojte,máte niektorá skúsenosti so školou na Prokofievovej?
Som počula,že nie je dobrá,ale v žiadnej diskusii som nenašla,že prečo.Je tu niekto,kto tam má deti? Je totiž naša spadova škola a dcéru mám predskolacku..Dakujem za každú odpoveď.

luliu
1. jan 2018

@vladamo nie je dobrá, je zla. Je tam šikana, ešte v októbri deti nemali vsetky knihy, pretože sa všetci rodicia nevyzberali na ne. Je tam dosť prepadlikov. Nemajú riadny školský dvor, nefunguje im telocvičňa.

luliu
1. jan 2018

@vladamo moje deti tam nechodia, ale deti kamarátok, takže info z počutia terajších prvákov

uhnakova
2. feb 2018

Ahojte, obnovujem temu, mate niektora dieta na ZS Gessayova alebo ZS Nobelovo namestie? Poprosim Vas o skusenosti, idealne aj z viac rocnikov v rade. Zaujimaju ma najma ucitelia na 1. stupni a ich pristup k detom, kruzky predbezne neriesim.

majcika
11. apr 2018

@marielik78 s cim ste boli nespokojni na Nobelke? Sme po prijimackach. Ucitelky boli ustretove. Len neviem aky je system pri prvacikoch a spokojnost deti? Dik

marusia12
11. apr 2018

V Petržalke snáď nemôže byť ani jedna ZŠ dobrá.

marielik78
11. apr 2018

@majcika V prvom rocniku bolo uzasne, latka nasadena velmi vysoko, genialny system ucitelky Renatky... mozem vrelo odporucit 🙂 Druhy rocnik uz ina ucitelka, ziadny system, deti si na hodinach robili co chceli, kto vyrusuje - za odmenu sedi vzadu a nie je vyvolavany a skusany.. .ziadne ulohy, ziadne pisomky (deti maximalne zleniveli, kedze nulove povinnosti oproti prvemu rocniku, kde robili nieco denne), ziadna spatna vazba ucitelky, ziadne hodnotenie deti, ked nieco mali nebodaj urobit - projekt a pod. A mnoho ineho... Ono vela zavisi od ucitela, ale kedze ucitel je s tymi detmi prakticky na vsetkych predmetoch, ten je zakladnym meritkom v nizsich rocnikoch... a ked prave on/ona nema system, chcenie, chut a vsetko, co sa deti naucili - zodpovednost, zmysel pre povinnost, zvedavost a chut ucit sa - za ten prvy rok, on/ona uplne zlikviduje nasledujuce tyzdne a mesiace... nedokazali sme uz zostat a prizerat sa... Ako osoba nebola ta ucitelka zla, z ludskeho hladiska, taka babi na mojkanie... ale ako ucitelka, zial, nesplnala poziadavky a predstavy.

luliu
11. apr 2018

@marusia12 prečo by nemohla 🤔

marusia12
11. apr 2018

@luliu lebo sa tam poslednou dobou rozmohla šikana, preto.

ninan2
Autor odpoveď zmazal
ninan2
11. apr 2018

Dcerka uz konci 1. rocnik na Dudovej a som velmi rada ze sme ju tam dali (nie je to nasa spadova), nebol doteraz ani jeden problem s nicim. Chodi tam velmi rada, vsetci su tam velmi mili od riaditelky az po skolnika. Ich triedna ucitelka je vyborna a vychovavatelka tiez. Maju aj dost velky vyber kruzkov. Tento rok tam sli na zapis dve nase kamosky ktore tiez inak spadaju inde.
Ina kamoska ma syna prvaka na nasej spadovej Cernysevskeho a to je teda fakt hroza. Maju uz 3. vychovavatelku, v kuse im dava poznamky, mavaju aj dost vela uloh. A uz som pocula o 2 pripadoch sikany v ich triede! Naposledy teraz nedavno hadzali vsetci kamene do jedneho spoluziaka... Cela trieda dostala poharhanie od triednej preto. Maju tam aj dve problemove dievcata, ktore chodia v kuse neskoro a velmi zle sa ucia. Su tam bezne znamky 3 a 4, co u nas na Dudovej je vynimocne iba aby bol niekto takto ohodnoteny.

luliu
11. apr 2018

@marusia12 to si nemyslím, toto sa nedá pausalizovat na petrzalske školy. Šikana je všade, kde s nou nič nerobia.

katuska19
11. apr 2018

na margo ZS Prokofievova teraz dosiahla vysledky ako najlepsia skola v petrzalke za 2017 v monitoringu ziakov. treba ratat s tym,ze proti tejto skole je vela predsudkov,hlavne ked to tvrdia taki,co tam nechodia...
urcite to nie je top skola,ale problemy spominane vyssie mozu byt na ktorejkolvek skole

majcika
11. apr 2018

@marielik78 mozes mi prosim napisat hoc aj do ip meno tej dobrej aj tej nie ideal ucitelky? Dik

lukinko
11. apr 2018

tak opat jedna skusenost zo ZS Budatinska.Piaty rocnik.Ucitelka po niekolkonasobnom proseni odmieta ziaka pustit na wc a dozenie to tak daleko,ze nevydrzi a pocika sa.Samozrejme,posmech celej triedy je zaruceny.Pri konfrontacii ucitelka tvrdi,ze ona nepochybila,ona urobila vsetko,co bolo v jej silach a maximalne vysla dietatu v ustrety.Ani na vysvetlovanie od zastupkyne a riaditelky,ze naozaj pochybila,nazor nemeni.Jej sposob vysvetlenia situacie .nasledne po dohovore v riaditelni,je po prichode do triedy zo zdraveho chlapca urobit urologickeho pacienta,ktoreho nemohla pustit na wc lebo sa bala ze jej utecie zo skoly a bude sa tulat.......syn nikdy zo skoly svojvolne neodisiel.
Nuz maminky,zvazujte dobre,ci zakotvite v tejto skole.Ja vyberat este raz,obidem ju oblukom

marusia12
11. apr 2018

@luliu takže v celej Petržalke ako odpoveď stále platí 😀

luliu
11. apr 2018

@marusia12 u nás som sa so sikanou nestretla a ano podľa mna je šikana na každej škole nielen v Petržalke len niekde sa rozvinie a inde ju tvrdo zastavia

eji
12. apr 2018

@lukinko ktorá učiteľka?nebola to matikarka?

eji
12. apr 2018

@marusia12 nie je to v celej Petržalke,my sme školu zmenili a som veľmi spokojná,a bolo to v rámci BA5

leteku
12. apr 2018

Moje deti chodia na Turnianskej, teda už len syn, dcéra je na osemročnom gymnáziu. Nemala som veľké výhrady k škole, len dcéra chytila veľmi slabú triedu tak preto sme riešili gympel. Syn sa má dobre, trieda je vynikajúca, učiteľka super, výhrady sú k družine..

marusia12
13. apr 2018

@eji to, že sa to nestalo tebe neznamená, že to neexistuje, že? Mohlo sa to stať inému dieťaťu, že? A ty si o tom nemusela vedieť, že?

luliu
13. apr 2018

@marusia12 a to ze sa to stalo tebe znamená, ze to je na všetkých petrzalskych školách?

marusia12
13. apr 2018

@luliu a kde si vyčítala, že sa niečo také stalo mne??? Jaaaj, ty jedna vtipná... 😀

luliu
13. apr 2018

@marusia12 to je jedno ci tebe alebo niekomu inému.. Ale ako môžeš ty napísať ze je to všetkých petrzalskych školách

eji
16. apr 2018

@marusia12 absolútne nerozumiem tejto odpovedi...môj syn bol šikanovaný,riešila som to intenzívne,preto sme zmenili školu,kde sa proti šikane bojuje a moj syn ju konečne nepociťuje...

lukinko
23. apr 2018

@eji nie nie,hudobka.....

lucia1974
26. apr 2018

@ninan2 ahoj mozem sa ta spytat ako ste spokojny so skolou? sa prave rozhodujem nad dudovou ? dakujem

bambulka28
26. apr 2018

@leteku dobry den a chodii aj na Turniansku do skolky?

lucia1974
26. apr 2018

ano ale tam nas nezobrali.

leteku
26. apr 2018

@bambulka28 - áno chodili