Domáce úlohy v Edupage

24. sep 2022

Ahojte,
prosím, dostávajú Vaše deti na základnej škole domáce úlohy poznačené do Edupage? Syn je druhák a učiteľka nám oznámila, že ona úlohy do Edupage nič vypisovať nebude, že si to deti majú samé opísať z tabule.
Výsledok je ten, že rodičia si furt vypisujeme, čo je vlastne na úlohu, lebo Jožko si to zabudol napísať, po Ferkovi sa to nedá prečítať Marienka si napísala zlé číslo strany. 😤🤦.
Tak načo do kelu školy platia ten software, keď učitelia nevyužívajú jeho funkcionality?
Zúrim, ale možno to je bežná prax aj inde.
Ďakujem za Vaše skúsenosti

qwert87
24. sep 2022

Áno, dostávajú. Všetko tam učiteľka píše.
Len mne zasa chýbajú žiacke knižky. Známky dostávajú tam a už nikde inde.

kaktusik007
24. sep 2022

tak ale ako inak naucit deti zodpovednosti, ako tak, ze si maju znacit domace ulohy? To je povinnost dietata, nie rodica.

viestta
24. sep 2022

Naši dostávajú na edupage. Síce niekedy dosť neskoro, ale vždy sú tam.

amno
24. sep 2022

Môj syn do štvrtého ročníka nedostaval úlohy na Edupage vlastne sme cez to fungovali malinko ale teraz už je piatak a Edupage ide vkuse úlohy máva cez to hodné aj to či sa maji učiť. Nebolo to zle ani ked cez to nefungovali aspoň sa dieťa naučí zodpovednosti môj ked zabudol úlohu dostal poznámku a vedel že musi si to zapísať je to o tej zodpovednosti

leskky
24. sep 2022

Naša je prváčka. Úlohy si značia značkami, na edupage nemame. Učiteľ posiela iba tým, čo neboli v škole

dahra
24. sep 2022

My mame prvacku, ucitelka nepise. Deti si znacia do zosita X alebo im da peciatku domcek. Som rada, lebo ja som unavena z toho, ako neustale nieco pipa. Byt ucitelkou, urcite by ma kleplo. My ako deti sme si veci zapisovali samy. Tak sme sa ucili zodpovednosti.

slavomira236
24. sep 2022

Zapisujú si d zošita, znacia hviezdičkou v pracovnom zisite

zuzka1117
24. sep 2022

Ak su ziaci v skole, tak ucitelia nie su povinni pisat domace ulohy do edupagu, od tohto roku je to povinne, len pre ziakov, ktori chybaju. Cize ucitel je povinny zadat ulohu a napisat co robil na hodine chybajucemu ziakovi.

dskjhfdlkdjhl
24. sep 2022

Kedysi si to dieta bud zapisalo, alebo si to zistilo same. Teraz su deti asi nejake menej schopne, ked to musia zistovat rodicia. Jedno dieta mam uz na VS, druhe v tercii a nikdy som nic nemusela zistovat, dokazali si zistit same.

podmostom
24. sep 2022

Naša druhacka dostáva, ale nemusela by. Deti by si to v prvom rade mali vedieť zaznacit samy. A rodič by mal mať Edu len na kontrolu keď tak. Ale nevyhnutné to nie je. Vo vyšších ročníkoch si aj tak bude musieť znaciť sama. Niektorí učitelia síce píšu na Edu, niektorí nie. Ale druhaci by to už mali zvládať zapísať si úlohu. Veď aj my sme to zvládali. Ja aj malej sa pýtam aké má úlohy že ja jej to na Edu pozerať nebudem, že to nie je moja starosť.. mám dosť svojich.

marca12
24. sep 2022

Rodicom asi nikto nevyhovie. Ti,co maju edupage sa stazuju,ze ulohy castokrat ucitelka dopise neskoro a este vecer musia dorabat ulohy. A zase ti,ktori maju v slovnicku ulohy,nadavaju na ucitelku,ze to nepise do edupage. Namiesto zurenia vysvetli synovi,ze si ma svedomito zapisovat ulohy. Ved aj tym sa uci zodpovednosti. My sme si takisto zapisovali ulohy a nikdy si rodicia medzi sebou nevyvolavali a nezistovali,co to tam ma vlastne napisane.

simonah73
24. sep 2022

nam na zakladke v piatom rocniku teraz na rodicku povedala triedna, ze sa dohodli s ucitelmi, ze nebudu davat ulohy na edupage, lebo potom by uz ti ziaci nic nemali na starosti, ved naco by davali pozor na hodine, ked ulohu aka je najde na edupage. ja to akceptujem. a navyse v dnesnej dobe internetu, ked uz aj niektore deti maju vlastne mobily nevidim dovod zistit si domacu ulohu medzi ziakmi, ked sme to dokazali mi v dobe bez mobilov. ved su pospajani v roznych skupinach ked sa hraju roblox alebo ja neviem co. na strednej skole dcera dostava ulohy na edupage. nasa mladsia tiez vcera nebola v skole. ulohy jej uz poslal spoluziak cez whatsapp na mobil a ona ich potom zase preposlala inemu spoluziakovi.

sojorez
24. sep 2022

Mam prvaka, siedmacku a prvacku na gymku,vsade im pisu na edupage, co prebrali (ak niekto chyba), aj domace, opakovacky na pisomky.

simca06022011
24. sep 2022

my sme to mali rovnako, najhorsie ze potom sa do nas pustila ucitelka, ze MY RODICIA, si to mame zabezpecit a deti kontorlvoat aby ulohy malo. A co som ja detektiv?
Ja si myslim, ze v provom rade UCITEL by mal deti NAUCIT uz od prvej triedy, si ulohy znacit, kontrolovat, robit poznamky atd. A riesit, kde to mas Katka napisane? poznacene? Mas Ferko ulohu zo vcera, ukaz, preco nemas, kde to mas poznacene, co si mal robit, nemas, preco? ... a naucit ich nech si to ZNACIA. Nemaju, nech dostavaju pre mna za mna prasitka alebo cokolvek, ulohy navyse. Namatkovo kontrolovat na konci hodiny, ukazat zosit na lavicu, kde mate poznacene... Ja tam v skole nesedim, neviem co tie deti robia (viem, u nas prvy stupen, cista anarchia, triedna zlatucka, dobrucka ale proste strasne makka na tie deti a nik ju nepocuval vacsinu hodiny, v kuse tam totiz deti nejake vyrusovali, vychovavatelka len vrieskala cele dni). Cize ak ja mam riesit, ze dieta nema ulohu, tak ucitelka nech ju da do edupagu, neda=neriesim, ulohu nemame. Ak mi dcera povie, ze ma ulohu, a nezapisala si/nevie, tak jej podam mobil nech zavola kamaratke a zisti (uz v 1-2r som ju naucila ze aspon na 5 spoluziakov cisla musi mat), ja som v zivote inym rodicom nevolala a ani nemienim. Teraz tiez, bola chora doma, od "kamaratok" neziskala ulohy/pozamky z hodin, zabudla si dve knihy zobrat zo skolu, kamoska zabudla jej priniest, tak isla pekne krasne v piatok do skoly skor ako mala, a douci sa naraz vsetko... ja mam prace dost, to potom skontorlovat, alebo vysvetlit ak nieco nevie/doucit.

simonah73
24. sep 2022

co sa prebera tam u nas tiez pisu, len tie ulohy nie.

autor
24. sep 2022

@qwert87 dakujem

pictbridge
24. sep 2022

Mne hovoril syn že vraj je v školskom poriadku že učiteľ ma zadávať úlohy na edu. Áno obe moje deti tam majú všetky úlohy.

zuzanockamt
24. sep 2022

Niekto zapisuje, niekto nie. Povinnosť to ale nie je.

autor
24. sep 2022

@zuzka1117 dakujem. Prosim ta, kde si tieto povinnosti ucitela uvedene?

vlucifuk
24. sep 2022

Naši dostávali a dostávajú úlohy na EduPage, no taktiež si ich značia sami do zošita, v 1.ročníku si kreslili domček. Ja obdivujem našu učiteľku, lebo tá pridáva na EduPage úlohy hneď po hodinách, navyše všetky upozornenia či požiadavky dáva na EduPage a deti si všetko značia aj do slovníčka.Ja som veľmi spokojná.

mirage
24. sep 2022

nie je to povinnost ucitela.

scila
24. sep 2022

Ako druháci si už značili sami. Trochu samostatnosti nezaškodí. A druhák by si už naozaj mal vedieť zaznačiť úlohu čitateľne.

lulabelka
24. sep 2022

Náš je tiež druhák, DÚ si značia do slovníčka, na EduPage pani učiteľka píše len ak niekto chýba. Je na zodpovednosti dieťaťa poznačiť si DÚ. V prvom ročníku si robili značku do pracovného zošita. Na tento systém sme si zvykli, je to podľa mňa v poriadku. Deti sú samostatnejšie a vedia, že sa musia spoliehať aj sami na seba

zuzka1117
24. sep 2022

menil sa nejako skolsky zakon, je to od septembra povinne, ucitel ma posielat ulohy chybajucim ziakom.

scila
24. sep 2022

@zuzka1117 ale tu autorka píše o druhákoch, ktorí v škole boli a sú lajdáci, alebo píšu nečitateľne. Nie o tých čo chýbajú.

mirka438
24. sep 2022

Nam pipaju ulohy hned doobedu, este kym je v skole.. ale pise im aj ucitelka do slabikara/matematiky. Zakruzkuje a napise k tomu d.ú.

zuzka1117
24. sep 2022

@scila ved pisem, ze ucitel to ma povinnost len pri chybajucich ziakoch, nie pri tych, ktori su v skole

majulino
24. sep 2022

Viem porovnať obe varianty. Syn nikdy nemal úlohy na edupage, internetovej žiackej alebo na teamse a v značení bol oveľa zodpovednejší ako dcéra, ktorá je už tretiačka a úlohy im triedna stále vypisuje

abbey1
24. sep 2022

A ešte by im ich ten učiteľ mohol aj priamo urobiť. Ja to beriem tak, že to zapisovanie úloh a prebrateho učiva na edupage je dobrá vôľa učiteľa. Skutočne už majú dnes deti problém si tú úlohu v škole zapísať? To nie je povinnosť žiaka? Možno by rodičia mohli poučiť svoje dieťatko, aby počúvalo, čo učiteľka v škole hovorí, aby si zapísalo úlohu čitateľne a nemuseli by rodičia robiť detektíva.
Normálne sa čudujem, ako sme mohli vyštudovať pred 30 rokmi, keď neboli mobilné telefóny, internet.

oliali
24. sep 2022

Mam tretiaka, ulohy si pisu do slovnicka, na edu nie je nic… ak chyba tak ucitelka posle cez whattsup alebo si pozistujeme od spoluziakov … myslim si ze ak sedi na vyucovani je to jeho zodpovednost aby mal
Ulohy zapisane, ak nema tak mu za to cistim zaludok ze to nie je moja povinnost za neho zistovat ulohy… zatial ale tento rok vzdy mal poctivo zapisane