Domáce úlohy v Edupage
Ahojte,
prosím, dostávajú Vaše deti na základnej škole domáce úlohy poznačené do Edupage? Syn je druhák a učiteľka nám oznámila, že ona úlohy do Edupage nič vypisovať nebude, že si to deti majú samé opísať z tabule.
Výsledok je ten, že rodičia si furt vypisujeme, čo je vlastne na úlohu, lebo Jožko si to zabudol napísať, po Ferkovi sa to nedá prečítať Marienka si napísala zlé číslo strany. 😤🤦.
Tak načo do kelu školy platia ten software, keď učitelia nevyužívajú jeho funkcionality?
Zúrim, ale možno to je bežná prax aj inde.
Ďakujem za Vaše skúsenosti
Pri tom zhladuvani úloh sa určite nevyhnete ohováraniu učiteľky 😁 ,ale na to čas máte všetci,čo? Prečo sa tak vyhýbas odpovedi,či ste to ako rodičia s ňou riešili, ale konkrétne ty? Ty si ideš dookola svoje a neprijmes ani jeden argument,pritom vieš,že keď nechce ,nebude tie úlohy tam dávať a nikto jej to ani nemôže nakazat.
@luccija dakujem za tvoj nazor. Tiez ziram, co za nezmysly tu pisu. Zjavne ide o nepochopnie zmyslu softwaru a ulohy ucitela vo vzdelavacom systeme.
Ešte jednu vec ti napíšem.V prvej treide žiaci majú zvládnuť odpis ,prepis textu. Úlohy má druhak max z čítania ,SJL a matematiky. Čiže chudatko tvoje 7rocne dieťa , ktoré v druhej triede nezvládne dať krúžok k úlohe do zošita ,alebo urobiť odpis z tabule -par skratiek a čísel.To ako učiteľka by som teda skôr riešila
ak je dieťa v poriadku ,toto musí zvládnuť druhak aj v prvý deň skoly.Ked nie,niečo nie je ok. Ja mám v triede 30% integrovaných deti a dokážu zvládnuť odpis! A teda už sa tak zamotávas ,že už od šikany učiteľky a toho,že je lenivá delí už len málo,aby tvoje dieťa asi tam zabila. Buď si troll,alebo máš paranoju.
Miesto nepochopenia úlohy učiteľa vo vzdel.systeme radšej ty ako matka pochop roku matky v živote dieťaťa ,lebo mu budeš utierať rit aj na jeho svadbe ešte.
@anonym Čisto z hľadiska rozumu - zamyslela si sa nad tým, čo má každá učiteľka vždy v učební funkčný pracovný počítač/notebook/tablet cez ktorý môže úlohu ihneď zadať?
Lebo, ak nemá - a ver, že mnohé školy takéto vybavenie nemajú, keďže školstvo je finančne na chvoste - nikto ju nedonúti, aby tie úlohy cez počítač zadávala. Cez prestávku rieši iné veci, ktoré majú prednosť a po pracovnej dobe doma je to o dobrovoľnosti. A kto dnes robí navyše a zadarmo?
@carmenuska , dakujem za tvoj nazor ucitelky. Utvrdil ma v tom, ze problem nasho skolstva nie je v podfinancovani, ale v prisernom staffe. S takymto pristupom dakujte bohu, ze statne skoly maju nedostatok personalu, lebo nikde inde by vas nechceli.
Ďakujem za odpoveď aj😁. Radšej sem už konečne napíš odpoveď ,či si to s ňou riešila.Lebo na 7.stranach sme sa jej nedočkali. Inak každej ucke,čo sem napíše napíšeš rovnaké. Ale ty si asi z tých ľudí,čo aj lekárovi asi nadiktuju ,kedy ti má urobiť výter,alebo vziať krv.Kdd už urazas moju prácu,o ktorej vieš veľké makové, tak si nastuduj,čo teda má podľa štandardu vedieť druhak. Ak nie je schopný odpisu z tabule a má chybu v zadaní DU , napíš pani učiteľke ty.Ze nevieš,či mal správne poznačenú DU ,ale nakoľko učíš svoje dieťa samostatnosti, necháš to tak. HM? Ukážeš jej aj ako sa používa Edupage😁 .Sama dobre vieš,že si sem prišla iba rozvíriť vlny a kopnúť si do učiteľky,tak čo si čakala. Čo ti akoze povie odpoveď žien,či ich deti majú úlohy na Edupage?Pretože ak ona nechce ,môžes sa ty aj na hlavu postaviť a nedá ich tam.
Ako vieš,že robím v štátnej škole? Keby vieš kde ja robím a na akej pozícii ,trafil by ťa šľak už nadobro.
Nebudem tu ani citat komentare, ale som ucitelka a toto som raZne idmietla. Aj ked som mlada ucitelka, ale toro uz je extrem, co ziadaju rodicia. Dnesne deti si nevedi uz ani d.u zapisat. My sme sa od lavice nepohli, kym som si du do slovnicka nezapisala. A teraz? Este po hodine cez tu 5min prestavku mam sadnur za pc a pisat do edupge du, lebo dieta po zazvoneni vyleti na chodbu a du ho nezaujima? Som za pokrok, ale nie za nezospocednost deti 👍
Ako učiteľka zadávam úlohy do Edupage len v prípade, že žiak chýba. Bežne píšem zadanie úlohy iba na tabuľu. Na prvom stupni vždy skontrolujem, či má žiak úlohu správne poznačenú. Druhostupniarom nekontrolujem značenie úlohy. Sú naučení na tento systém a žiaci si zisťujú medzi sebou, čo bolo na úlohu. (Žiaľ niekedy to robia za nich ich rodičia🤦🏻♀️)
Nie, u syna nedostávajú úlohy do edupage a zatiaľ sme nemali problém. Syn si značí hviezdičkou, čo majú čítať, prípadne vypočítať a do zošita na písanie si píšu č. strany a úlohy v štýle D.ú. 20/5 a zatiaľ sa nikto nesťažoval, že nevie, čo má robiť...
Dostávajú na Edupage aj známky no niektoré oznamy si sami píšu do slovníka čo je tiež nevýhoda to niekedy prečítať ☺️ Určite by som argumentovala na RZ
@kaktusik007 úplne súhlasím, učiteľka nemá čo druhákovi písať. Prvákov to pochopím, ale v tejto dobe už rodičia pomaly aj úlohy idú robiť za deti a potom tu rastie generácia absolútne nezodpovedných mladých ľudí...
No este ze Vy ste to jedina pochopila....🙉🙈
Komentáre som nečítala, u nás v škole to bolo v začiatkoch zavedenia edupage benevolentné, úlohy zapisoval len ten, kto chcel, neskôr už vedenie rozhodlo, že je to naša povinnosť. Technické vybavenie na to nemáme, počítačov je málo, ale povinnosť si splniť musíme. Prispôsobili sa aj starší kolegovia. Áno, je to práca naviac, ale aspoň už nemusím na hodine počúvať, že polovica triedy si zabudla odpísať zadanie úlohy z tabule. Ja mám povinnosť to na edupage napísať, deti majú povinnosť si to na edupage pozrieť.
na prvom stupni si pisali do odkaznicka a ano bolo to spravne, deti sa maju naucit zodpovednosti, starsia dcera je piatacka a tu uz fungujeme cez edupage
Ako mozte povedat ze zadanie ulohy do edpg a napisanie na tabulu je to iste 🙈🙉. Do edpg zada ulohy ucitel, aj na tabulu ich napise ucitel....ano potial je to to iste. Cize vstup je da sa povedat zhruba rovnaky. Ale co dalej ? Kto si zo ziakov, z nejakych druhacikov SAM pozrie na edpg ? Ziak ? Ak nema mobil, pc, a nefunguje este takto technicky tak pochybujem. Zasa len rodic to bude na tom edpg pozerat a prepisovat to tomu ziacikovi niekde na papier, alebo mu to cvakne do svojho mobili a pod. Uplne ina kvalita je ked si ziak SAM ma poznacit ulohu na danej hodine z konkretneho preberaneho uciva. Ved tu je strasne markatny rozdiel v tomto celom. Vy to nevidite ? Vy vidite len je tam moznost zadat ulohy cez edog tak nech sa toho drzia. Ale naozaj, to sluzi hlavne pre chybajucich ziakov. Nie pre tych ktori su normalne na hodine. A tie technologie....sa cudujem ze ste ho vobec dali do fyzickej realnej skoly. Mali ste hladat online vyucby, lebo aj to v dnesnom technologickom pokroku, na ktory tak poukazujete, mozne.
u nasho prvacika je to cez edupage vsetko a aj ziacku mame, aj maju deti vyznacene domace ulohy
Synova učiteľka na prvom stupni edupage nepoužívala vôbec (teda neviem či len ona alebo či tak fungoval celý prvý stupeň), ale fakt ma nikdy nenapadlo toto riešiť. Od prvej triedy si znacil úlohy do slovnicka a nikdy s tým nebol problém. Jasné, že sa stalo, že si zapísal nečitateľne alebo zle číslo cvičenia, tak zavolal niektorému zo spolužiakov, ale to sa stalo možno 3-4 krát behom štyroch rokov. Aspoň si dal druhýkrát lepší pozor. Teba by asi porazilo 🤦 A možno to rieši učiteľka zapisovanim práve preto, aby deti nemuseli čakať do siedmej večera na rodičov, ale mohli si úlohy spraviť samé skôr.
Nasa pani ucitelka to pise na edupage.a to je uz 30 rokov na tej skole, starsia dama, ktora by sa na tieto novodobe kraviny mohla vyprdnut. ... jednak je to pre mna ako rodica pomocka, a na druhej strane ten kto chyba, si vie podla toho držať tempo so spolužiakmi. Lebo vie co sa prebera plus minus. Ked boli prvacikovia, tak si neznacili do zošitov ulohy. Teraz su druhaci,a značia si do zošitka. To ale nemeni fakt ,že to p.ucitelka kazdy den dava na edupage, bud hned rano,alebo priebezne pocas dna.
Rodičia by pomaly chceli, aby ti učitelia robili aj tie úlohy za deti. My mame všetko hneď po hodine v EduPage, ale maly má zošit domáce úlohy a krásne si tam všetko pise. Ale to je o deťoch. Treba aj doma trosku pomôcť, nie že učiteľ má hento, toto, tamto. Učiteľ má 28-30 deti v triede a za 45 minút ich musí niečo naučiť. Niektorí rodičia by si to mali skusit. Hlavne ti, ktorí seru na deti doma a tvária sa, že ich sa to netýka a všetko ich naučí učitelka v škole.
Presne som za to, aby sa deti hlavne naučili zodpovednosti. Po nás tiež rodičia nevedeli prečítať, tiez sme si zabudli zapísať a nebol ani internet na také úrovni ako dnes ani mobily a prežili sme. Dieťa sa naučí zodpovednosť a systému učiť sa to sú podľa mňa jedny z najdôležitejších vecí, ktoré sa má naučiť na prvom stupni samozrejme okrem čítať, písať, počítať...dnešné deti sú strašne naučené, že dostanú všetko na tanieri hádam ešte aj predžuté... Fotia si poznámky, aby si ich nemuseli písať, nič si neznačia, lebo veď apka im to pripomenie a potom sa čudujeme, že nám vyrastá "nezodpovedá mládež" ako by niekto povedal.... A čo sa týka učiteľky, verte či nie, má úplne iné starosti ako vypisovať úlohu na edupage. Podľa mňa je o mnoho dôležitejšie, aby mala.dobre pripravenú hodinu a naučila dieťa to čo má. 😉
áno, píšu.
A my máme ešte aj na fb skupinu (od prvej triedy, vtedy vznikla kvoli covidu, tam sme fotili vypracované úlohy), tak nám uč píše aj tam, alebo rodičia si napíšeme aj tam, aby vedeli napr tí, kotrí v škole neboli. Vytvorte si aj vy niečo takéto.
Na prvom stupni sme mali rovnako arogantnú triednu učiteľku. Trápili sme sa takto celé štyri roky. Nedalo sa s ňou. Viacerí rodičia sa pokúšali riešiť mnohé jej spôsoby cez riaditeľa, no akosi nik z nich neuspel. Chce to, zrejme, asi iba vydržať a pretrpieť celý prvý stupeň. Teraz je dcéra piatačka, máme novú triednu, ktorá je síce prísna, ale férová. DÚ do edu dávajú učitelia už iba občas, ale deti sú už dosť samostatné a keď treba, vedia sa medzi sebou spojiť a pozisťovať si ich.
Autorka: Ty si nepochopila, ze ked je prezencna vyuka, tak dieta, ktore je v skole, ma davat pozor a zapisat si vsetko, co im ucitelka povie, aby si zapisali. To je uplne normalna vychova ucitela k zodpovednosti. Zato, ze Ty tu ucitelku nemozes ani citit, tak si zalozila diskusiu a odbavujes sa tu ako taka rozumovo poslabsia, ktora nevie pochopit, ze je uplne mimo a nepomohlo by jej, ani keby sme jej k tomu vyrobili leporelo ako navod. Tak dalej kydaj na ucitelku, najlepsie aj pred svojim dietatom, velmi daleko to dotiahnete.
A uz by si nam konecne mohla napisat, ci si to tej ucitelke aj povedala/napisala? Toto sa pytam uz aspon treti-krat a na vsetko mozne si tu odpovedala, na toto odpoved doteraz nevidim, asi amnezia.
@monika2012 rovnako arogantnu ucitelku ako je tato zakladatelka? Lebo ta teda arogantna je, o ucitelke to vsak tvrdit nemozeme, ta sa tu nevyjadrila😉
@dskjhfdlkdjhl No, naša bola, a veľmi. Žiaľ. Ale to by ste museli zažiť na vlastnej koži, čo radšej nikomu neprajem.
Tak v prvom rade úlohy na doma nie sú povinné, čiže to, že rodič dohliadne na dieťa a dieťa spraví, to je dobrá vôľa rodiča. Dobrá vôľa učiteľa je zase, že DU poznačí aj do Edupage. Z toho vyplýva, že ak si dieťa nepoznaci DU a nespraví si ju, je to jeho problém, jeho zodpovednosť, ale nie taká, že nespravil si=dostaneš poznámku, či zlú známku, ale taká, že nebudeš vedieť, pretože presne o to má ísť. Dieťa má robiť úlohu z jediného dôvodu a to je precvičenie vedomosti. A k tejto zodpovednosti by malo byť vedené. A to sa určite nedosiahne tým, že úloha bude vymáhana pod hrozbou trestu. Úloha je dobrovoľná a učiteľ nemá právo znamkovat ju ani inak trestať zabudnutie. Čo ale právo má, je ohodnotiť vedomosť. A tu je otázka na dieťa, či vedomosť má tak upevnenú, že môže kašľať na úlohu. Alebo možno nemá záujem o túto vedomosť a to je tiež ok. Dôsledok sa v nejakej forme buď dostaví alebo aj nie. 🙂
@monika2012 prosim, precitaj si, co som napisala-ja som nepisala ani slovo o vasej ucitelke. To, ze bola, to moze byt pravda. Ale porovnavat ju s niekym, o kom vies NIC, to je divne, nemyslis?

@podmostom ja chapem, ze platy v skolstve su hrozne, ale tie ucitelky robia svoje povolanie dobrovolne, nikto ich nasilim nenuti. Kludne mozu ist robit za vyssi plat na ine pracovisko. Argument, ze mam nizky plat, tak aj uroven mojej prace bude nizka, je smiesny. Je to na dlhu debatu, ale aj na nasej skole su ucitelky fantasticke, ktore za rovnaky plat produkuju vybornu pracu a neodbavuju sa na malych detoch za svoj frustrovany zivot. Kazdy ma ine aspiracie a uroven latky sam na seba. Cisto z hladiska namahy ucitelky nevidim ziaden rozdiel v tom, ci ulohu napise na tabulu, alebo do EP. Rovnako vela sekund musi hybat prstami. Pre mna je to cista buzeracia.