icon

Dostali už vaše deti rozvrh?

1. sep 2025

Pekný deň, majú už vaše deti na zš rozvrh? Nám bol dnes zadaný, aj syn domov doniesol, a skoro som onemela. Je druhák a v týždni má 8 hodín, ešte takým štýlom, že má prvé 4 hodiny, potom voľné tri hodiny a ôsmu hodinu športovú prípravu/telesnú. Akože nechápem, to tie 3 hodiny má čo v tej škole robiť? Už ste sa s tým stretli? Keď som písala kvôli tomu triednej, či to nie je omyl tak nie je, proste to inak nevychádza. Vraj deti čo sú v družine zatiaľ počkajú v družine a tie čo nie sú ( náš prípad ) sa musia zariadiť.

anonym_9e3ca5
1. sep 2025

@anonym_autor to ako vazne maju 8 hodinu telesnu? A to je k comu dobre cakat tri hodiny? Ja sa zvycajne zastanem ucitelov a vsetkeho okolo skoly ale toto mi pride uplne odveci. Este aj kvoli telesnej.

anonym_5fddf0
1. sep 2025

@anonym_autor tohtoročné ešte nie, napríklad vlani sme mali pondelok prvá nebola potom 2,3,4,5 šiesta nie a 7,8 telesná, ale moje dieťa je oslobodené od tv. Staršia zas má nultú a prvé dve nie. Asi aj u vás chýbajú učitelia

autor
1. sep 2025
@anonym_9e3ca5

@anonym_autor to ako vazne maju 8 hodinu telesnu? A to je k comu dobre cakat tri hodiny? Ja sa zvycajne zastanem ucitelov a vsetkeho okolo skoly ale toto mi pride uplne odveci. Este aj kvoli telesnej.

@anonym_9e3ca5áno ôsmu hodinu a navyše je to hodina by som nazvala nad rámec , ale povinná. Klasickú telesnú majú počas týždňa 2 x a túto športovú prípravu majú tiež 2x. Raz takto sproto a raz ju majú tretiu hodinu .

autor
1. sep 2025
@anonym_5fddf0

@anonym_autor tohtoročné ešte nie, napríklad vlani sme mali pondelok prvá nebola potom 2,3,4,5 šiesta nie a 7,8 telesná, ale moje dieťa je oslobodené od tv. Staršia zas má nultú a prvé dve nie. Asi aj u vás chýbajú učitelia

@anonym_5fddf0 a tiež máš dieťa v tak nízkom ročníku? Lebo ja som 8 hodín začala mávať na druhom stupni akože 😅, toto som nečakala.

hopatko
1. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_9e3ca5áno ôsmu hodinu a navyše je to hodina by som nazvala nad rámec , ale povinná. Klasickú telesnú majú počas týždňa 2 x a túto športovú prípravu majú tiež 2x. Raz takto sproto a raz ju majú tretiu hodinu .

@anonym_autor sportova nie je povinna, nemusis ho tam prihlasit.

anonym_5fddf0
1. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_5fddf0 a tiež máš dieťa v tak nízkom ročníku? Lebo ja som 8 hodín začala mávať na druhom stupni akože 😅, toto som nečakala.

@anonym_autor nie tak v nízkom, už je malý pubertak

anonym_a1e3f2
1. sep 2025

To sú tie sprostosti, ktoré nám vymýšľajú páni od stola na ministerstve, ktorí v živote neučili v škole. Povinná tretia hodina TV, školy nemajú telocvične, resp. ich nenafúknu, takže to zrejme museli riešiť aj takto.

arieska
1. sep 2025

je možné, že sa im ešte rozvrh bude meniť. U nás tiež trvá dlhý čas kým sa to utrasie. Mladší to má o to ťažšie že chodí na športovú školu (základnú) plavci + hokejisti. Takže sa musia prispôsobovať tréningom + rozdeleniu chlapci/dievčatá na niektorých predmetoch. Trvá aj mesiac kým sa to nejako nastaví a aj tak sa potom riešia ešte individuálne zmeny.

anonym_8ee540
1. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_a1e3f2 rodicia rozhoduju ci dieta prihlasia na sportovu pripravu, normalne slobodne, mozes / nemusis.

januska12323
1. sep 2025

Neverím, že ti učiteľka povedala "deti čo sú v družine zatiaľ počkajú v družine a tie čo nie sú ( náš prípad ) sa musia zariadiť." akože by ste po neho mali chodiť či ako si to predstavuje? Pokiaľ je v škole je za neho zodpovedná škola a musia si to zariadiť oni. Spojila by som sa s viacerými rodičmi a žiadala vysvetlenie.

anonym_4c44a7
1. sep 2025

Dakujem za nasu skolu🙏🙏🙏ze mame normalny rozvrh

autor
1. sep 2025
@anonym_8ee540

@anonym_a1e3f2 rodicia rozhoduju ci dieta prihlasia na sportovu pripravu, normalne slobodne, mozes / nemusis.

@januska12323 áno presne tak to myslela, nemôže byť sám v škole. Buď budem platiť družinu alebo chodiť s ním hore dole ..

@anonym_8ee540 tak my nerozhodujeme o ničom. Nikto sa nad nikdy nepýtal, či chceme deti prihlásiť.Túto hodinu mali už minulý rok, ale len 1x týždenne. Zrejme je to presne ako píšu vyššie,tretia hodina telesnej. Ale keďže je na celú školu jedna telocvikárka tak to poriešili takto, majú sprotovu prípravu s trénerom.

autor
1. sep 2025
@arieska

je možné, že sa im ešte rozvrh bude meniť. U nás tiež trvá dlhý čas kým sa to utrasie. Mladší to má o to ťažšie že chodí na športovú školu (základnú) plavci + hokejisti. Takže sa musia prispôsobovať tréningom + rozdeleniu chlapci/dievčatá na niektorých predmetoch. Trvá aj mesiac kým sa to nejako nastaví a aj tak sa potom riešia ešte individuálne zmeny.

@arieska no v to osobne dúfam, lebo si to neviem predstaviť.

marsmykkok
1. sep 2025

Tak ja som tiež taká, že nezastávam sa všetkého čo sa rodičom nepáči, ale ak "okno", tak maximálne jednu hodinu, nie 3. Nie každé dieťa býva pri škole. Sú deti aj čo dochádzajú. To ako keby človek robil osem hodín štýlom že od 7:00 do 13:00 a potom mal 3 hodiny voľno a posledné 2 hodiny odrobil od 16:00 do 18:00. Choré. Však ak je pekne dá sa cvičiť von, ak škaredo tak radšej nech cvičia na chodbe ako 3 hodiny mať voľné.

zana124
1. sep 2025

Dcerka ma tak, ze vyucovanie 4 hodiny a potom 7. ma nabozenstvo. Je druhacka. Uplne odveci. Nechodi ani do druziny, berie ju domov starsi surodenec 🤷‍♀️ co s tym? Aj etiku tak maju, chceli sme ze prelozime. Nevieme co teraz robit, ci pisat ziadost riaditelovi, alebo ako.

autor
1. sep 2025
@marsmykkok

Tak ja som tiež taká, že nezastávam sa všetkého čo sa rodičom nepáči, ale ak "okno", tak maximálne jednu hodinu, nie 3. Nie každé dieťa býva pri škole. Sú deti aj čo dochádzajú. To ako keby človek robil osem hodín štýlom že od 7:00 do 13:00 a potom mal 3 hodiny voľno a posledné 2 hodiny odrobil od 16:00 do 18:00. Choré. Však ak je pekne dá sa cvičiť von, ak škaredo tak radšej nech cvičia na chodbe ako 3 hodiny mať voľné.

@zana124 no aspoň nie sme jediní čo to tak sprosto majú, ale tiež neviem čo s tým. Veľmi zle, sa spoliehajú asi na to, že väčšina detí je v družine. U nás je môj jediný z triedy čo nechodí do družiny , v druhej triede majú takých 4, ale tí neviem či to majú tiež tak riešené.

@marsmykkok no je to odveci, ak im nevychádza tá jedna sprotova príprava nikde dať tak ju proste mali nechať len 1x do týždňa alebo čo, však čo budem ako švihnutá behať po dieťa a naspäť?

marsmykkok
1. sep 2025
@anonym_autor

@zana124 no aspoň nie sme jediní čo to tak sprosto majú, ale tiež neviem čo s tým. Veľmi zle, sa spoliehajú asi na to, že väčšina detí je v družine. U nás je môj jediný z triedy čo nechodí do družiny , v druhej triede majú takých 4, ale tí neviem či to majú tiež tak riešené.

@marsmykkok no je to odveci, ak im nevychádza tá jedna sprotova príprava nikde dať tak ju proste mali nechať len 1x do týždňa alebo čo, však čo budem ako švihnutá behať po dieťa a naspäť?

@anonym_autor No práve, zabitý čas aj tvoj aj dieťaťa ak nebývate pár metrov od školy, ísť domov a o chvíľu zase do školy a potom zase domov po jednej hodine, fakt choré.

anonym_8ee540
1. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prever si ci je to povinne, moje dieta ma tiez sportovu pripravu ale jednoducho som ho tam neprihlasila. To nie su povinne predmety. Chodi len normalne na telesnu.

mon895
1. sep 2025

Ja mam tretiaka rozvrh nam dali pred tyzdnom a maju 5h kazdy den. U nas na skole ani 9taci nemaju viac ako 6 hodin nie to este tak male dieta 🙈.

simca06022011
1. sep 2025

@anonym_autor budu mat druzinu medzi tym... predpokladam, ze teda teda nemaju 8hodin.. ma 4hodiny a 3hodiny druzinu a potom hodinu dalsiu. Ak do druziny chodit nebude, co je podla mna skoda trosku, tak sa na rodicku na to spytaj... u nas takto odtrhnute boli vychovy... a to som proste ked som potrebovala ospravedlnila atd.
A urcite nebude sam v skole, normalne ma kazda trieda vychovavatelku,a spon u nas, a aj ucitelku, a s prvym stupnom su aj taketo hodiny volne v triedach...

anonym_f434bf
1. sep 2025

o rozvrhu len snivame, u nas nikdy nebol nacas, ani neviem, ake predmety budu, ani kto bude ucit
raz sa stalo, ze tiez nam daii rozvrh, podla ktoreho sa koncilo 3. hodinou, a deti isli do SKD, moje dieta do SKD nechodilo, tak som sa ozvala, ci ma ist po 3. hodine domov, a potom sa vratit na 12 do skoly kvoli obedu, rozvrh sa okamzite zmenil na normalny

ivik4
1. sep 2025

Maju uz tyzden
4dni 5hodin, 1 den 6. Pohoda
V tretiaku to mal podobne

martinka13
1. sep 2025

S týmto som sa este nestretla. Ani na ZŠ a ani na gympli

januska12323
1. sep 2025

Pokiaľ majú len jednu telocvikarku načo dávajú 3x telocvik? Tá hodina môže byť aj matika alebo angličtina, žiadala by som riešenie, ktoré vyhovuje všetkým. Pokiaľ nie je triedna učiteľka schopná ozvi sa riaditeľke.

simca06022011
1. sep 2025

Inak ked nad tym uvazujem, prvy stupen im nechodila ziadna telocvikarka, triedna ucitelka mala s detmi telocvik. problem ale bol telocvicna.

diewcatqoo
1. sep 2025

Rozvrh ma uz asi tyzden. Je tretiak a 4 dni v tyzdni maju po 5 hodin, raz maju 4 hodiny. 8 hodin som ani ja nikdy za cely svoj studentsky zivot (VS neratam) nemala.
Predpokladam, ze takto dany telocvik je kvoli vytazenosti telocvicne. Skuste sa viaceri rodicia ozvat, ze vam to takto nevyhovuje a mozno sa s tym bude dat este pohnut.