icon

Dovolíte deťom pozerať film Harry Potter?

8. jan 2022

Dovolíte deťom pozerať Harry Pottera? Mám 8 ročnú a chcela by ale my ako veriaca rodina to odmietame.

jana_eyre_2
8. jan 2022

Robiť si názor na základe nejakého článku a nepresvedčit sa podľa vlastnej skúsenosti je úplna hlúposť..

librarian
8. jan 2022

tak čítaj čo ti píšu baby tu. ale teba to nezaujíma, že? tvoja náboženská posadnutosť ti to nedovoľuje, tak tu budeš splietať blbosti o nejakom neexistujúcom článku, v lepšom prípade o názore v diskusii vyvrhnutom z chorej mysle.

yoxinka
8. jan 2022

A ty sa bojíš, že keby si to prečítaš, aby si si spravila názor SAMA, lebo tak to robia dospelí ľudia, udrie do teba blesk, či ako?

galganka
8. jan 2022

Tu máš nový článok, keď len to potrebuješ pre vlastnú spokojnosť.
http://m.sekty-okultizmus.webnode.sk/filmy/harr...

A ak máš trochu rozumu, tak po pár prečítaných vetách si radšej pustíš Pottera.

cyberk
8. jan 2022

@yoxinka boji sa ze by dostala rozum a opustila tu trapnu sektu ktoru podporuje.

galganka
8. jan 2022

...a tu si prescrolluj ku kresťanstvu... keď už googliť musia iní za teba...
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Náboženské_spor...

cherrystone
8. jan 2022

viera v boha je vacsie fantasy nez HP, takze nerozumiem otazke 😂😂😂

autor
8. jan 2022

@cherrystone každý verí v to čo chce. Ale to vy nepochopite 😉

matias123
8. jan 2022

Hlavne že ty ako veriaca si na modrom koníku. Odriekni si internet a smartfón a počúvaj len rádio. Zaobídeš sa bez smartfónu keď aj tvoje deti sa zaobídu bez herryho.

terry2003
8. jan 2022

Citujem:,,Keď sa ho pýtali na sériu Harryho Pottera, pápež Ján Pavol II. povedal, že príbehy pomohli deťom vidieť rozdiel medzi dobrom a zlom.''

klarolinne
8. jan 2022

Prepáč čakala som nejaký normálny názor na základe niečoho, ale nie že pred X rokmi niekde písali ... Tak preto 🤦‍♀️ tak keď si o tom taká presvedčená, načo sa tu pýtaš? Je mi ľúto tvojho dieťaťa, lebo asi má zakázané všetky rozprávky s kúzlami kvôli mágii tým pádom. Či nie?
A zase som sa nedozvedela, čo je na tom také zlé a hriešne 🤦‍♀️ ale neprekvapuje ma to.

yoxinka
8. jan 2022

Ja hlavne neviem pochopiť, ako si niekto môže tvoriť názor na 7kníh na základe JEDNÉHO článku na SME bez toho, aby tie knihy čítal. Lebo HP nie je žiadna okultná literatúra, je fantasy pre deti, podobne ako trebárs Narnia.

daniela1911
8. jan 2022

Tak sa opýtaj vášho farára, a ak by nemál názor, povedz mu o nejakom článku v SME z roku 2014, z ktorého vieš zacitovať “podľa mien ide o mágiu” 😀
Mám 30, JA, som na tom vyrastala, čítali sme to všetci spolužiaci, nikomu to nikto nezakázal .. (a to si myslím, že pred 20+ rokmi sa viera praktizovala oveľa prísnejšie)

diewcatqoo
8. jan 2022

Tvl, stredovek neskoncil 🙄

cherrystone
8. jan 2022

napriek tomu, ze nie som veriaca, myslim ze dokazem chapat potrebebu inych verit. dokonca si myslim, ze to moze clovek priviesta na cestu k spravnym hodnotam alebo sa stat lepsim clovekom, naucit sa pomahat inym, prekonat tazke zivotne chvile.. atd. comu vsak nerozumiem je, ked to niekto zenie do extremu, ci jeho dieta moze citat knizku pre deti. inak je to dobre citanie aj pre dospelych, vyskajte a sama najlepsie posudite, ci je to vhodne alebo nie.

keiko33
8. jan 2022

Som kresťanka, deťom som HP čítala keď mali 7, 8 rokov. Taktiež filmy pozeráme, ale tiež nechápem čo je na HP protikrestanske. Až tento rok som sa prvýkrát stretla s tým, keď dcéra prišla zo školy, že si majú prečítať nejakú knihu do konca roka a napísať obsah a dojmy z knihy. Ale že to nesmie byť HP, lebo je tam čierna mágia. Chodia na cirkevnú školu. ,🤷

3009
8. jan 2022

Ty musíš byť riadne prepnutá.

ankare
8. jan 2022

Jasné,že jej to dovoľte, prvá časť je najlepšia pre deti. 🙂

kittykat22
8. jan 2022

tak s 8r dietatom aj tak budes pozerat len prvu cast. Tie dalsie su dost strasidelne a povedala by som, ze su vhodne pre starsie deti.

jankapepe
8. jan 2022

Aké rozprávky a filmy ako veriaca rodina mate povolené?
Vies, nepozrie si ho doma pusti jej to kamarátka. Alebo aj kamarátov jej vyberáte podľa toho čo im rodičia dovolia pozerať? Asi nie.... Prečo nie harry??

indiankaindi
8. jan 2022

Nevedela som, že viera môže tak veľmi obmedzovať život človeka a skrz dospelého aj život dieťaťa. Znamená to, že deťom nedovolíte pozerať sa ani na Princeznú z Mlyna? Ani na Dařbuján a Pandrhola? Zakazujete im vlastne aj Soľ nad zlato, ak to správne chápem. A vlastne všetky rozprávky, v ktorých sa akýmkoľvek spôsobom prezentujú kúzla a čary? A ako by im poznanie tohto mohlo ublížiť? Alebo sa bojíte, že by im to vzalo vieru v Boha? A prečo sa bojíte, že sa deti dozvedia o čiernej mágii? Veď predsa je to opak Boha, musia poznať aj druhú stránku veci, či nie? Vy o nej viete ako? Keď ste kresťanka? Prepáčte, ale túto otázku považujem za vrcholne scestnú, hraničiacu s fanatizmom. Je to chorý názor a každý, kto ho má, by sa mal liečiť.

jankapepe
8. jan 2022

@1sally12 všetky slovenské ľudové rozprávky sú o mágii. Všetky vianočné, predvianočné zvyky. Veľkonočné atď....

ewelinka21
8. jan 2022

Autorka a ake knihy a rozpravky, popripade filmy mozu pozerat tvoje deti?

ewelinka21
8. jan 2022

@keiko33 to hadam nemyslite vazne 😂😂😂
Ja neviem a viera nahodou nekaze, ze cary a kuzla neexistuju?
Nevysmievam sa, nerypem, len sa pytam…

autor
8. jan 2022

Vy sa tu zlostite ale tu je diskusia o HP keď bol v Pepcu a tiež tam jedna písala že deťom to nezapina. Tiež ste sa vysmievali čo nechápem

lumikuma
8. jan 2022

@klarolinne ja som chvilku tiez vahala po tomto clanku, takze myslim ze ide o taketo nejake dovody.. https://zastolom.sk/harry-potter-zradna-ucebnic...

niekto2hy
8. jan 2022
keiko33
8. jan 2022

@ewelinka21 ale veď to nieje môj názor, s tým prišla dcerina učiteľka slovenčiny a zároveň katechetka. Ja to deckám nezakazujem, ja mam HP prečítaného.

galganka
8. jan 2022

...ono by to bolo vtipné, ale žiaľ je vysoké riziko, že téma nie je vymyslená. Osobne poznám osobu, ktorá nedovolila pozerať Shreka. Lebo je to zelený výmysel, neexistuje, nie je to správne... ďalšie argumenty som už nevnímala...

ladycat2021
8. jan 2022

Ked HP je problem, pretoze magia, tak potom co s knihami ktore sa priamo venuju carodejnictvu ? Ako napriklad kniha Ucebnica carodejnictva a magie a pod. ?