Druháčka dostala poznámku

enka81
21. sep 2017

Chcela by som nezaujatý názor na situáciu. Dcéra druháčka si zabudla poznačiť domácu úlohu, v škole dostala poznámku, že ju nemala. Po hodine cez prestávku ju začala písať, pani učiteľka to videla a už k napísanej poznámke jej dopísala, že chcela podvádzať a napísať úlohu po hodine. Skúsi mi niekto vysvetliť, čo je na tom zlé? Chodí do družiny, takže by ju dopísala tam. Dcérka to nechápe a ja už vôbec nie.

mamulibabuli
21. sep 2017

Nechaj si to pekne vysvetlit.

nikinka43
21. sep 2017

No nechapem to ani ja poziadaj o vysvetlenie

zuska2001
21. sep 2017

nie je na tom nič zlé, dcéra len chcela napraviť, čo zanedbala - učiteľka to asi nepochopila. inak - nevdím dovod davať takým malým deťom poznámky, zbytočne ich to stresuje. radšej sa mala s ňou porozrávať priateľsky, ak by sa to opakovalo, napísať rodičom mail.

mkiki
21. sep 2017

Sama som ucitelka a take nieco by mi absolutne neprekazalo. Pokial na nej pracuje v skole a neodpisuje je to uplne v poriadku. Ja som dokonca mojim detom dovolila ku koncu hodiny zacat pisat domacu ak mali chut. Urcite by som sa na to spytala a vykomunikovala so to.

pencil
21. sep 2017

@enka81 poznamku za to, ze dieta chcelo napravit svoju chybu? skvely priklad do zivota...

babulina
21. sep 2017

aj nasa dostavala poznamky ze jej chyba uloha ako poznamku do ziackej knizky, nikdy to ucitelka nebrala ako realnu poznamku, skor ako upozornit na dosledok nevykonania niecoho, co schvalujem.
Ten dodatok k podvadzaju nerozumiem ani ja, pri nejakej prilezitosti by som sa opytala ale nebezela by som do skoly hned zajtra rano

janickacrazy
21. sep 2017

@enka81 Napísala by som učiteľka k tej poznámke, že to nepovažujem za podvádzanie, ked si chce niečo dorobiť cez prestávku. Niektoré učiteľky dávajú poznámky za všetko, moja sestra dostala poznámku za to, že smrkala na hodine, akože sorry. 😠

enka81
autor
21. sep 2017

ďakujem Vám všetkým za názory, bud.týžden máme ZRPS, tak sa na to spýtam. Ako dva týždne stresovať dieťa kvôli ceruzke /dcérka je laváčka a od 5 rokov používa stabilo, lebo jej to vyhovuje a pani učiteľka chce tenké ceruzky/ je jedna vec, ale toto sa mi zdá už príliš. Nechcela som však konať unáhlene, tak som chcela vedieť váš názor.

eeffka
21. sep 2017

@enka81 mne sa nozik vo vrecku otvara z formulacei "pani ucitelka chce" ( pero,ceruzku ci bohvieco) ona moze tak maximalne odporucit!!!
urcite by som to uz davno riesila, u as bolo tiez vela veci co deti "museli" ale ked sa do toho opreli rodicia tak "to deti zle pochopili" - konkretne jedno nemenovane pero za 10e/kus
ja by som bola v skole ihned rano, kvoli dcere, ty si dospela predychs blbost do buduceho tyzdna ale tak male dieta aby bolo v strese kvoli blbej ceruzke? ci domacej?
ucitelku je velke kulove po tom co robi tvoja dcera pocas prestavky, ci si pise ulohu alebo si maluje. Niekto sa potrebuje odbavit na decku.
a potom sa ucitelia cuduju ze je na nich isty nazor ked maju taketo cuda v zbore

wena
21. sep 2017

Nechaj dcéru nech si také maličkosti rieši s učiteľkou sama. Nauč ju ako sa má učiteľky sama opýtať na vysvetlenie a ako sa má obhájiť.

dai
21. sep 2017

@enka81 suhlasim s wenou - najskor by som dcerku nechala to poriesit - nech sa sama spyta preco je to podvadzanie a vysvetli jej preco si tu ulohu robila cez prestavku - ak sa potom to vysvetlenie tebe nebude zdat tak to ries... dcerke treba vysvetlit ze ludia su rozni a treba sa pytat ked nerozumieme nejakemu konaniu...

eeffka
21. sep 2017

@wena
@dai
sorry baby ale malickost? ak by jej ucitelka povedala, ze moja nerob to teraz ale poobede lebo ( nejaky rozumny dovod, napr ze sa nestihne najest) tak OK, ale ze malemu decku este duplovane dopise poznamku uplne neadekvatne...sorry ale toto mi smrdi bossingom.

dai
21. sep 2017

@eeffka no pre mna ako rodica je poznamka malickost - hlavne tohto typu - a to sa snazim aj detom vysvetlit - kazdy ucitel je tiez len clovek a su ludia s inymi hodnotami ako mame my - ak dostanu deti poznamky za nieco co ja nepokladam za dolezite tak vedia ze je to v pohode a neriesia, ak za nieco dolezite tak veru riesia aj sa boja co poviem...
druhacka uz neni drobka skolkarka, musi sa naucit ozyvat, pytat - nemoze vsetko riesit rodic:-/ a jasne, ak odpoved nebude adekvatna, ak ucitelka prejavi nejake dalsie chore nazory, tak potom je na rodicovi aby sa zapojil...

loginexistuje
21. sep 2017

Z pohladu dietata sa stala krivda nespravodlivost a je potrebné aby sa ho rodic zastal ... aby malo k nemu doveru ak sa mu stane ina krivda tak sa mohol na neho s dôverou obratit a nie si povedat ved jemu na mne aj tak nezalezi a musim si to bud pretrpiet ale riesit sam...

S ucitelkou by som si to vydiskutovala aj toto aj tu ceruzku ... co dava dietatu aky postoj .. ved predsa o tom je vychova a ucenie, ze aj ked urobime chybu mame stale sancu ju napravit ... a nie este ze nam nalozia ...

Riesila by som to a s plnou vaznostou .. ziadala by som vymazanie dodatku poznamky a aj ospravedlnenie od ucitelky pre dieta lebo ho obvinila z podvodu..

moonlight1210
21. sep 2017

Pravdepodobne mohla mat obavu, ze dieta ulohu dopise a bude doma tvrdit, ze ju malo a poznamka bola nefer. A rodicia pridu nabruseni do skoly.

Iny zmysel ta druha poznamka o podvadzani nedava.

sasa1310
21. sep 2017

@enka81 z mojej skúsenosti...kašli na poznámku. Môj nosí neskutočné poznámky a riešila som, a čo z toho vzniklo? nachádza a stále hľadá a hľadá stále nejaké nové podnety, aby tu poznámku dala. Toto sú jednoducho také pani učiteľky, čo im bude vadiť všetko.

ellca123
21. sep 2017

mam starsie dcery a som zvyknuta aj na horsie "hlasky" ucitelov
beriem to tak ,ze aj ucitel je len clovek a ma blby den

niekto ma však blby den FURT

kenzom
21. sep 2017

Situáciu vidí inak dieťa..inak dospelý...bolo by lepšie sa opýtať učiteľky v kľude, prečo tak postupovala... možno budeš prekvapená ako to bolo...ale za pokus o urovnanie situácie to stojí... poznámky sa píšu aby boli rodičia informovaní, len sa to vždy chápe ako trest...bohviepreco

stankadu
21. sep 2017

niektoré majú veru furt blbý deň, asi na každej škole je aspom jedna taká, poznám 😉
najhoršie je, ked sa dieťa chce na niečo opýtať a učitelka začne doslova "ziapať".

celasapremenim
21. sep 2017

@enka81 to bude nejaka zlomyselna ucitelka a davala by som si do buducna na vsetky jej reakcie pozor a kvoli takejto moze mat dieta pokazeny cely dojem zo skoly, ak sa to bude stupnovat....neuveritelne pre mna, keby mala 14 tak sa zasmeje, ale takto je to este priskoro.....

csikike
21. sep 2017

baby, moj syn si zabudol doniest zosit a prisiel domov so zapisom v ziackej, ze ma neospravedlnenu hodinu a nie je zrovna z tych co si casto zabudaju zosity a uz toboz nie ulohy, je 4tak

marianeta
21. sep 2017

@enka81 by som jej na rz povedala,ze dieta bude pisat s tým co jemu vyhovuje a nie tym cim ona chce..aj moj syn je lavak a viac mu vyhovuju hrubsie pisacie potreby..ci pera al.farbicky ci ceruzky...a k tej poznamke..ok upozornila na neurobenu du,ale teda den dodatok si mohla odpustit a dieta pochvalit,ze sa okamzite snazi svoju chybu napravit..pani ucitelka ma evidentne skvele motivacne schopnosti..

sissy27
21. sep 2017

@enka81 učiteľke asi išlo o to, že domáca úloha sa robí doma... Vychádzam z toho, že dcéra v prvom ročníku to tak mala - domáce úlohy nesmeli robiť ani v družine, musela vyslovene doma... Ale úplne stačilo, keby jej to učiteľka takto vysvetlila, nemusela ju nazvať podvodníčkou, určite by som sa na tvojom mieste ozvala.

pininka
21. sep 2017

Zaujimave info som sa tu dozvedela. U nas na rodicku v prvej triede povedala triedna s cim budu pisat a aj moj syn je lavak ale ani ma nenapadlo dat mu nieco ine ako odporucila ucitelka, to iste ostatni rodicia z triedy. Viem ze mnozstvo ucitelov neodporuca stabilo, stretla som sa s tym, asi vedia p com hovoria. Dalsia vec je poznamka. Stalo sa mi to iste a aby som to nemusela doma povedat,lebo mama by ma riadne zvozila,ze som nemala ulohu,tak som si rychlo naskrabala cez prestavku. Samozrejme s chybami a riadne skaredo. Bolo to presne v druhej triede. Samozrejme ze sa na to prislo a dostala som riadne, prave preto,ze som sa sama nepriznala. Moja sestra je tiez ucitelka a je v soku, ze v prvej triede deti nemaju urobeme ulohy a to opakovane. Akoze co robia rodicia? Ide to cele dolu vodou.

loginexistuje
21. sep 2017

@pininka
add ceruzka stabilo - tak ako ty pises ze mnozstvo neodporuca tak zasa ine mnozstvo odporuca ale to je uplne jedno dietatu to vyhovuje .. neni dovod aby nou nepisalo časy komunizmu a jedneho siku, jedneho typu ceruzy su uz davno za nami

add uloha dieta si tu ulohu dopisovalo v case prestavky ale uz po poznamke ... chcelo si to dopracovat ...

a ano mozno nie vsetky deti stihaju ulohy lebo nie vsetky matky su doma niektore aj pracuju a ked pridu o piatej domov a idu varit veceru nez sa k uceniu dostanu a venuju sa mu denne hodinu min. tak moze sa stat ze nestihnu .... Zaujimave ze v zahranici su rozsiahle domace ulohy skor znamkou neschopnosti ucitela stihnut prebrat ucivo na hodine a u nas je to povazovane za normalne a najlepsie z nevystleneho uciva na hodine tak urobit dve strany ... nech sa rodicia a deti zabavia.

vroni
21. sep 2017

Keby niekto nepravom moje dieta oznacil za podvodnika, priletim do skoly ako cely zbor furii (takym tempom a aj taka zuriva. Ale som uz velka a v skutocnosti aj pomerne mierna natura, takze by som sa snazila sa s pani ucitelkou porozpravat, co sa vlastne stalo. Furie by som pustila len v pripade, ze by pani ucitelka bola tiez jednou z nich). Poznamka, ze dieta nemalo ulohu je ok, je pre rodica informativna a moze ju doma riesit. Ak chcela pani ucitelka pripisovat, stacila poznamka na okraj; vypracovala cez prestavku po hodine. Neverim, ze si druhacka toto vie "vydiskutovat" s pani ucitelkou , moze vysvetlit machulu v zosite ci zabudnutu pomocku ale nie krive obvinenie. To by, pravdu povediac, nerozdychala ani moja siestacka.

sweetdreams
21. sep 2017

Dcera ti povedala svoju verziu, bolo by dobre vediet, ako to cele vidi ucitelka. Ale pamatam si, ze jak ked som si zabudla domacu ulohu alebo dostala poznamku, tak ma doma nasi sfukli, nikomu nenapadlo hladat chybu v ucitelke.... no ale ako citam vacsinu komentarov, je ina doba

marianeta
21. sep 2017

@sweetdreams tu nejde o poznamku ako taku..to ze nemala du a dostala ju je ok ..ide o ten dodatok k nej ked si ju robila cez prestavku po tom co ju dostala..

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zabka124
21. sep 2017

Poznámky majú mnohokrát opodstatnenie, mali by slúžiť rodičom ako informácia pre rodiča o tom, čo sa deje v škole. Samozrejme s tým treba narábať s citom a nie voziť sa po deťoch, v tomto prípade na druhú poznámku skutočne nevidím zmysel. Ideálne by bolo, keby si školy a učitelia celkovo už uvedomili, že sme v 21. storočí a mohli by začať používať elektronické systémy, kde sa dajú tieto problémy opísať detailnejšie, bez toho si učiteľky liečili komplexy na deťoch tým, že im škriabu poznámky do zošitov a ešte k tomu majú neadekvátne komentáre.