Druhák je pomalý v písaní úloh

medvedik21
23. apr 2015

Mam problem.
Syn je druhak a je velmi pomaly v pisani uloh..
V skole tak isto..ucitelka vraj musi vzdy na neho cakat..pokial ostatny robia uz daco ine on este doraba..
Doma robime ulohy 2hodiny..a to ho este hodinu nahanam aby siel na ulohy..a to je vzdy cikat,papat,kakat,...pokial zasadne k pisaniu..co s nim?

bonaqa2013
23. apr 2015

@medvedik21 asi nič iné nepomôže len natrenova´t si rýchlejšie písanie. Budeš musieť s ním písa´t doma ešte nejaké úlohy, aby získal rýchlosť.
tiež dcéram dávam počítať príklady navyše - aj keď nie každý deń, aby získali v počítaní zručnosť. Tak isto to robíme aj s diktátmi. Stačí zopár viet 3-4.

miselkawm
24. apr 2015

Verim, ze taketo zdlhave vykonavanie uloh moze byt frustrujuce. Myslim, ze mu chyba motivacia preto ma potrebu odbiehat. Ale chlapci su uz taky...niekedy maju problem obsediet 🙂
Vyskusaj pisat s nim ulohy napr. na etapy. Povedz mu, ze budete pisat spolu len 10 min a potom bude mat chvilu pauzu pohrat sa , ist na zachod, zajest si a znova sadnut na 10-15 min.
Ked bude robit ulohy, chval ho motivacnym sposobom. Napr. Vidim, ze si uz vypocital 2 priklady, uz ti zostavaju iba 3. Alebo...toto slovo si napisal velmi pekne. Vobec nie je kostrbate. Vidis, ze vies pekne pisat, ked sa tak rozhodnes... atd atd.
Prajem vela trpezlivosti.

evabb35
29. apr 2015

Či to nebude únavou. Podľa mňa má problém so sústredením. Netvrdím, že za tým musí byť nejaká porucha...možno je za tým nedostatok spánku, nedostatok tekutín, nedostatok vitamínov...

medvedik21
autor
4. máj 2015

Mame ist k psychologovi..nakoniec za to vlastne budem moct ja..uz to vidim..stracam uz nervy..

evabb35
6. máj 2015

@medvedik21 vždy je možnosť zmeniť školu. Moje dieťa bolo na starej škole nechápave,neporiadne, pomalé, nesamostatne a za všetko sme mohli my rodičia, lebo zle vychovavame, zle k škole pristupujeme a ja ako matka som robila zle vsetko..za celý život som nedostala toľko usmerneni a pokynov,správali sa ku mne ako ku malému ziacikovi Zamestnanci školy sa ku mne, rodičovi správali arogantne, tak ako asi sa správali ku deťom. Na novej škole sa z môjho dieťaťa stalo odrazu dieťa šikovné, múdre a ja som odrazu milá mamička a všetci sú ku mne zdvorili a príjemní.

jaruska8
6. máj 2015

@medvedik21 Ísť k psychológivi neznanená, že za to môžeš ty. Len mu urobí vyšetrenie kvôli poruchám učenia. Ak by niečo zistil, tak s ním budeš pracovať. Neboj, zvládneš to, možno syn len potrebuje trochu času.