Druhák nosí poznámky

16. jún 2022

Mám taký problém, a neviem ktorým smerom sa uberať. Syn je druhák. Je to šikovné dieťa, netreba sa s ním nejako extra učiť, všetko si porobí sám, a nosí domov jednotky. V škôlke chodil na súťaže aj recitačné, učiteľky - obe si ho veľmi vychvaľovali a naozaj nikdy s ním problém nebol.
Nastúpil do prvého ročníka, zopár krát doniesol domov poznámku, ale nič čo by sa vymykalo normálu.
Tento školský rok však máme problém, nosí každý týždeň domov poznámky, že porušuje školský poriadok, a že nerešpektuje pokyny učiteľa, atď. Všetko sú to také všeobecné poznámky, a ja naozaj neviem čo za nimi stojí. Raz som už volala pani učiteľke, že čo je vo veci. Na druhý deň dostal syn zasa poznámku, a dala mu ju s poznámkou: "Dúfam, že tvoja matka mi zasa bude vyvolávať".
Už toto som predýchavala ťažko, pretože komu mám volať ak nie jej ak v niečom nemám jasno? A to jej ja nevyvolávam, to som jej volala prvýkrát. Rodičovské ešte nemali vôbec odkedy chodia do školy - končia druhý ročník. Ani online nebolo, ani raz.
Poslednou dobou syn, čoraz častejšie spomína, že by chcel chodiť do inej školy, lebo má zlú učiteľku. Dohováram mu, že musí v škole poslúchať, ináč nech sa nečuduje, že je pani učiteľka na neho potom nahnevaná.
Poznámky nosí naďalej. On tvrdí, že ju dostal aj za to, že sa zohol pre gumu, ktorá mu spadla na hodine na zem :/ Neviem naozaj čomu veriť a ako toto riešiť. Poznám svojho syna, viem že taký zlý nie je, aby nosil 3-krát týždenne domov poznámky, ale viem aj, že veľakrát je roztržitý a ani si neuvedomí za čo tie poznámky dostane. Nie som ten typ rodiča, že teraz budem hovoriť, že môj syn je cukríček, a najlepší. Ak má učiteľka dôvod, áno nech mu tú poznámku dá. Ale rada by som vedela dôvod tej poznámky. Evidentne s ňou toto nevyriešim, keďže mobil nedvíha keď jej volám, a cez messenger toto riešiť nemienim.
Včera mi syn povedal, že učiteľka každého volá pekne krstným menom, iba jemu hovorí priezviskom. A že ona hovorila, že si deti nemajú hovoriť medzi sebou priezviskom, ale menom a ona mu hovorí priezviskom, ako keby bol najhorší a vôbec tam nepatril.
Pýtala som sa, že či nie len vtedy mu tak povie, keď neposlúcha, a vraj mu to hovorí stále, aj keď príde ráno hneď do školy.
Pýtala som sa spolužiakovej mamy, či sa nevie povyzvedať od syna, a potvrdil, že je to naozaj tak, a že ho zvykne dávať za trest sedávať dozadu ....
Dnes ráno som synovi povedala, že ak ho učiteľka osloví priezviskom, nech sa jej opýta, prečo ho tak volá. ....
Zajtra by som chcela ísť za riaditeľom rovno :/ Či to mám riešiť najprv s učiteľkou?

pribinak
16. jún 2022

Nebude mat od 3. roc., inú učiteľku? Na veľa školách je to tak, že 3-4 ročník majú deti inú učiteľku

Tým by sa pre syna veľa veci vyriešilo

autor
16. jún 2022

@pribinak Nie, zostáva táto do 4.ročníka :/ Ináč by som to ani neriešila na tie dva týždne

autor
16. jún 2022

Ešte podotknem, že som sa rozprávala s vychovávateľom v družine, pretože som chcela vedieť aj jeho názor. Či sú so synom nejaké problémy, povedal, že nie je zlý, a že sa teda čuduje. Že áno chlapci sú viac roztržití, a že možno aj viac vyrušujú, ale že to tak vždy bolo, že on nemal problém, keď zastupoval učiteľku.

97tomi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danjeliiik
16. jún 2022

Išla by som najskôr s kľudom pre odpoveď k učiteľke a ak to bude pretrvávať co i len pár dní potom za riaditeľom.

luccija
16. jún 2022

Preco si sa uz davno k nej neohlasila na konzultaciu?preco nemavate rodicovske aspon online, alebo uz normalne?tolko poznamok a ty nevies dovod....rano chod za nou a nech Ti da termin kedy sa mozete porozpravat.

autor
16. jún 2022

@luccija .. .. do školy nás donedávna ani nepustili, kvôli corone, ani len cez vchod.... a ona telefón nedvíha....

pribinak
16. jún 2022

No nič, ak pani ucitelka nekomunikuje, musí vidieť že má Zmeškaný hovor, tyk potom ísť za riaditeľkou

A tu poznámku o vyvolávaní čo povedala synovi, tak to by som jej nedarovala

babalenka
16. jún 2022

Zajtra ráno by som šla rovno s dieťaťom za ňou do kabinetu a nezaujímalo by ma ,že je nepustia.Sa čudujem ,že ste nemali za dva roky rodičovské združenie.Csak opatrenia sú zrušené a rodicko sme mali nedávno normálne v triede.To ako dáva vedieť rodičom ako sú na Tom deti pred kruzkovanim známok? Dobre jedna dve poznámky o.k ale tri za týždeň? Učiteľka si riesi dáky komplex

katka0123
16. jún 2022

@danjeliiik Skus pisomne (ziacka, edupage) poziadat o konzultaciu. Ak sa da, zostan kludna. Nepoukazuj na ucitelku, ale skus ju poziadat o popisanie problemov so synom a spolupracu, ako dietatu pomoct. Mech nejxe do vyvrtky, ze ju kritizujes. Strucne pomenj problem. Oslovovanie priezviskom, vseobecne poznamky a pod. Ak si si ista, ze syn je Ok, kludne absolvuj vysetrenie v nejakom psychologickom poradenstve. Inak uz iba smer riaditelna, alebo ina skola. Drzim palce!

luccija
16. jún 2022

Dalo sa aj cez koronu s ruskom pred dverami skoly.Ucitelka ma nejaky komplex, lebo, ak by to bolo vazne uz davno by Ta zavolala...skoda, ze to zaslo tak daleko, ze tak male dieta chce zmenit skolu.Hned za nou chod je to demotivacne pre syna dostavat tolko poznamok.Ako s nou mate komunikovat?napis jej cez edupage, alebo chod tam rano, ale to zase nebude mat poriadne cas.
Neviem mne, keby dieta nosilo poznamky chcem vediet aky je problem ries to...lebo sa to bude len stupnovat

zuzana9393
16. jún 2022

Takto mu zneprijemnovat skolu? To co musi byt za .... Ozaj asi nejaka zakomplexovana a z nejakeho dovodu si vybrala jeho. Ak to potvrdil aj ten apoluziak, isto na tom nieco bude. Asi by som to riesila rovno s riaditelom, kedze s nou sa neda. Okrem toho je podla mna uplne normalne, ze jej zavolas a spytas sa na problem. Keby s nim su ozaj problemy, ze by bol drzi, tak mu neda len poznamku ale ta rovno vola do skoly.

slavkadi
16. jún 2022

Presne to, čo si tu napísala by si mala povedať učiteľke z očí do očí a v prítomnosti riaditeľky aj výchovnej poradkyne či špeciálnej pedagogičky, a žiadať vysvetlenie! Keď učiteľka nekomunikuje, pred riaditeľkou bude musieť.

akvi
16. jún 2022

Tu pomoze jedine - zmenit ucitelku. Takato osoba nema vobec co robit pri detoch. aj ked by tvoje dieta naozaj bolo najhorsie v triede, ucitelka ma komunikovat a nie davat nic nehovoriace poznamky a este drzo komentovat. Skus este napisat mail, poziadat oficialne o schodzku, kde si vyjasnite veci. Vsetko pisomne, nech mas dokaz, ze z tvojej strany je snaha o komunikaciu. A uvidis. Ak nic, posun to cele vedeniu skoly, opis problem a prekopiruj komunikaciu, kludne aj ten blby komentar, ak ho mas pisomne. Ale realne - necakaj zlepsenie a hladaj moznosti, ako odsit. Toto sa bude len zhorsovat a aby decko este 2 roky trpelo, to zmysel nema..

ludka1402
16. jún 2022

Nieco podobne som davnejsie zazila, pripomenulo mi to spravanie "nasej" pani ucitelky.
Tiez take vseobecne poznamky, denno denne, a netusila som, co mam spravit pre napravu.
Horko-tazko sa mi s nou podarilo stretnut, velice sa vtedy tvarila otravene a znudene, ze co ju vobec zdrazujem. Nebola s nou rec, opat take vseobecne frazy ako neposlucha, ale nedozvedela som v com konkretne.
My sme ale menili skolu kvoli stahovaniu, tiez to bolo na konci druheho rocnika a v novej skole uplny obrat k lepsiemu. Ziadne staznosti, ziaden zly prospech, spokojne dieta. Dodnes neviem, co presne jej vadilo, ale ked sme boli spolu v tom kabinete, citila som velmi silne antipatie, fakt ma neznasala, aj moje dieta.
A nie urcite som jej v mladosti neprebrala frajera, ani moje dieta nevyhralo nejaku sutaz pred tym jej, vobec sme sa nepoznali.

autor
16. jún 2022

@ludka1402 Áno tiež si myslím, že to bude niečo takéto :/ Aj keď nechápem prečo. Stále si myslím, že ak je nejaké dieťa naozaj neposlušné, tak sa to prejaví predsa už skôr, aj v škôlke.... Ale naozaj, bol ukážkový doslova.

scila
16. jún 2022

Mne napísať, že "dúfam, že tvoja matka mi bude zasa vyvolávať" tak tam hneď na druhý deň nabehnem, že čo to má znamenať. A to som dosť nekonfliktná, ale toto je jaká drzosť.

asocial
16. jún 2022

toto nie je dobré a môže to poznačiť syna. Taká učiteľka by nemala robiť v školstve. Požiadala by som asi o preradenie do inej triedy a určite by som to riešila s riaditeľkou.

abbey1
16. jún 2022

No neviem, zasa anonymný nick, rodičovské nebolo, konzultačné nie si, telefón neberie, nedá sa....
Áno, aj učitelia si rôzni, niektorým by som ani stádo kráv nezverila. Len nejako nikdy nechápem, že má rodič milión výhovoriek, prečo sa nič doposiaľ nerobilo, lebo sa vraj nedalo.
Na stránke školy sú čísla na vedenie, mailová adresa. Dá sa poslať v slovníčku žiadosť o konzultácie. Konzultačné hodiny učitelia musia mať, aj rodičovské združenia. Ak nič z toho nefunguje, treba sa obrátiť na vedenie.

autor
16. jún 2022

@scila Nepísala, ona to synovi povedala v škole na hodine.

ladyblcha
16. jún 2022

Cez edupage sa da poziadat o konzultaciu, neskusala si? Cely rok toto by som riesila, uz je trosku asi aj neskoro, 2tyzdne do konca su. Poziadaj o preradenie do inej triedy. Casto sa stava,ze sa odstahuju dakde a presunu dieta. Uz by som ale nesla cez triednu ale priamo za riaditelom/kou.

januska12323
16. jún 2022

Rodičovské boli aj cez koronu, minimálne raz do roka museli mať. Nejak neskoro začínaš riešiť veci, ak je triedna na figu mala si sa ohlásiť k riaditeľke.

autor
16. jún 2022

@abbey1 A čo keď anonymný nick, čo to s tým má spoločné? Áno som taká, skôr utiahnutá, neriešim všetko hrr, ale vyčkávam ako sa to vyvinie.... A toto s tým priezviskom bola už posledná kvapka aj v mojom pohári. Prosím nesúď, nie sú to výhovorky, ani nič. Pýtala som sa na radu, či ísť za učiteľkou alebo rovno za riaditeľom.

autor
16. jún 2022

@januska12323 Tak hádam ja viem či bolo rodičovské alebo nie. Nie predstav si že nebolo od prvého ročníka ani jeden jediný raz. Rodičia sa medzi sebou ani nepoznáme, len tí čo naše deti chodili do škôlky.

autor
16. jún 2022

@ladyblcha Nerieši ona edupage, aj keď trebalo posielať vyhlásenie o bezinfekčnosti, nikdy to nepotvrdila ... ani známky nenahadzuje na edupage, ani úlohy. Takže tam by som zbytočne žiadala o konzultáciu. Poslala som jej smsku, tak uvidím.

monkasponka
16. jún 2022

Pripomina mi to mojho syna na prvom stupni.. zmenili sme školu. Je to ale na dlho..
Tiež som uż nevedela kde je pravda.Každy deň poznamky.Napr. prišiel domov s oznamom: hodil po spolužiačke jablko.
A vysledkom bolo že triafal ohryzok do koša a išla spolužiaçka v tom momente popred koš a trafil jej nohu 🙄.Ale incident strašny...

alchemilkazltozelena
16. jún 2022

Je jasné že na ňom "sedí", to vidí aj laik z tvojho opisu. Choď priamo za nou, nijaké písanie ani volanie. Nemá ho rada očividne, potom napíš ako si dopadla, som zvedavá...

ema22270
16. jún 2022

Skús ešte požiadať znovu o stretnutie učiteľku, ak sa stretnete, uvidíš ako zareaguje, ak z toho stretnutia nebudeš mať dobrý pocit a nevybavíš nič, išla by som rovno za pani riaditeľkou, ideálne to potom riešit v trojici, aby bola riaditeľka aj ako svedok. Určite tam z jej strany bude nejaký problém... poznámky každý deň len tak bez udania dôvodu, to nejako nedáva zmysel, takže si viem predstaviť aké to musí pre teba byť.

kikushaa
16. jún 2022

Tiez som zato aby si to este raz skusila s ucitelkou, vklude, stretnut sa vyrozpravat si, ak nato hodi bobek a nebude ochotna, tak ist za riaditelkou 👍

sissy27
16. jún 2022

napísala by som jej email, do kópie riaditeľa školy, že vzhľadom k tomu, že je ťažké sa s ňou spojiť telefonicky, tak by som ju touto cestou rada požiadala o vysvetlenie poznámok, ktoré dala môjmu synovi a fotku / sken tých poznámok dala do prílohy. Že bohužiaľ syn si nie je vedomý žiadneho porušenie školského poriadku (čo je podľa mňa úplne normálne, nedá sa od 7-8 ročných detí čakať, že budú držať školský poriadok v hlave presne definovaný) a že veľmi rada by som zjednala nápravu, ale najprv musím vedieť, kde je problém. A do budúcna by bolo lepšie, ak by sa v poznámkach vyjadrovala konkrétne o aké porušenie išlo. A na tej fotke nech je pekne aj vidno tú jej priblblú poznámku o tom vyvolávaní.