Existuje zákon, ktorý zakazuje kopírovanie písomiek?
Ahojte baby,je nejaky zakon podla ktoreho nemoze ucitel prefotit pisomku na vyziadanie rodica?Ide o cudzi jazyk,kde pisomku potrebujeme ukazat na doucovani aby sme vedeli kde robime chyby, takze len nahliadnutie nam nepomoze.Odpoved bola ze nemoze nam ju prefotit.Dakujem
@letfenixa ale simca tvrdi, ze ak ma trieda priemer okolo 3 z pisomky, tak ich to ten ucitel nenaucil. Moze to tak byt a aj nemusi, bolo by treba vidiet zlozenie triedy. Lebo naozaj niekto, kto ma IQ okolo 90 -100 , tak to moze byt trojkar na ZS, cize ak by to bola vacsina triedy (mozno nejaki maju medzi 100-110 a nejaki pod 90), tak tam ten priemer 3 na pisomku je uplne v poriadku. Alebo sa mylim?
@roxana280 ale ja som nevedela vopred, že budem doma mesiac 🤷🏻♀️ začal 5 ročný syn, v piatok som s ním ukončila OČR a v nedeľu sa vysypala dcéra. Aj keď bola takmer dospelá, horúčkovala, mala silné bolesti hlavy a týždeň na to aj manžel. Nepredpokladala som, že sa nakazí celá rodina, ani že budú mať taký ťažký priebeh.
Zástup na takú dobu sa rieši, ak napr. kolegyňa ide na plánovanú operáciu, či liečebný pobyt, aj to sa väčšinou volá bývalá kolegyňa. Takéto situácie sú len raz za čas. Tu autorka písala, že učiteľka chýbala 5 hodín - čo nie je žiadna katastrofa..
@luxus10 myslim, ze toto si schvaluju skoly same na PK - predmetovych komisiach, napr. vyhladavane skoly, vyberove triedy atd... si urcia tie percenta vyssie. Ale ked si to tak vezmes, je to rozdiel len 5 percent, stretla som sa aj s tym nasim hodnotenim a na gymnaziach s tym vyssim, teda dvojka 80-90 percent, trojka 80-70 percent
@luxus10 ja som sa stretla s takym prisnejsim hodnotenim na gymnaziu a potom zrazu zacalo obdobie, ked sa aj na gymnazia dostali dvojkari a trojkari ( teda ziaci prospel velmi dobre a nie prospel s vyznamenanim) a museli sme znizit stupnicu, lebo trojkar by bol uz stvorkar, dvojkar trojkar atd...
@zuzana76 ano viem ze pk, ale ci to takto mozu posuvat, ako sa im paci...napr. u nas mat.- uznavaju len spravne vypocitany vysledok,nehodnoti sa postup, a ak su pisomky napr. 4 bodove, strata 1 bodu je vo vysledku pre dieta 75% a to uz je 3...
a ak to ma kazda skola inak, preco potom toto skoly robia, ked takymto hodnotenim znevyhodnuju deti pri prij. na ss, kde sa beru do uvahy aj vysledky zo zs...?
@luxus10 u nas mat hodnoti aj postup, nie som matematikar, 5 percent, pripadne jeden bod nie je az taky velky rozdiel. Preto sa robia prijimacie skusky, ze tie znamky mozu lietat o jeden stupen hore dole, niekde dvojkar moze byt jednotkar na inej skole, nemal by byt rozdiel medzi pedagogmi tej istej skoly. Nie je to dane celoslovensky, takze ano, skola si moze urcit svoje vlastne hodnotenie.
@zuzana76 stane sa napriklad, ked na deti ucitelka tlaci na cas, ze nieco napr. nestihnu, prip. sa zamotaju v sk. spravnosti, potom venuju cas tomu, a stava sa , ze takto prip. podobne dopadne tretina triedy...uvadzam len priklad....
alebo jednotkarovi nevyjde 1 vysledok, a je z toho ta spominana 3, je to pre tie deti demotivujuce...rodicia predsa pozeraju na veci z viacerych uhlov...
Nikdy som nemala vysoku mienku o doucovani. Par ludi chodilo a boli dost priemerni. Staci si robit ulohy zo skoly a pocuvat, co sa treba ucit. Urovni chyba len tolko, kolko sa toho vynecha. A este ma aj menej casu na to, ked sa presuva na a z doucka a venuje sa mu.
@letfenixa porovnávam medzi sebou a mam na to dôvod. Hrať sa tu na IQ ako píše zuzana sa naozaj nebudem. To je taka výhovorka 😂 u nas v škole to veľmi dobre vidno. Deti sú to všetko nadpriemerne a proste učivo im nie je dostatočne vysvetlene a precvičenie. Priemer triedy z písomnej 2,5-3 a duplom viac je hrôza prd učiteľa a áno mal by to deti doucit. Ale zabezpečiť aby sa do riadne doručili, docvicili a zakehokolvek predmetu.
Budem porovnávať teda aj deti emszi sebou, nebudem robit doma dramy z 3jky ked kopa deti to ma tak isto, na druhej strane znamky sa opravovat u nas nedaju a tym padom ich riesit musim. Ak sa nemajú riešiť nemajú sa teda vôbec dávať a ani len brat priemery na stredne/vysoké školy. Na čo keď nie sú dôležité ani veľakrát objektívne a duplom niensu rovnaké hodnotenia na všetkých školách?
Keď je dieťa kt matika nejde he to pochopiteľné ze nebude mať dobrú známku ale určite to nie je väčšina pri matike základnej školy.
@leidin dnes sa doucka kľudne robi online. A napr u nás v škole úlohy takmer nie sú. Akurát sa učím s dcérou na písomku z matiky... na počítanie domov nemajú takmer nič, v škole pár príkladov z každej "temy". Učiť sa majú z čoho ZP školy? Minulý rok som dcére doucko vybavila z jazyka a bolo perfektne a pomohlo.
A to ze par ludi bolo priemerných, možno bez by boli podpriemerni.. alebo sa proste naučili.
@simca06022011 v triede tvojho dieťaťa sú všetky deti nadpriemerné?
@simca06022011 IQ je výhovorka? Prečo teda nie sme všetci lekári? 😂
@zuzana76 https://www.facebook.com/reel/3882322765428543/...
IQ s tým nemá ani figu 😂 neskatulkuj a budú sa mať deti lepšie. Ci ty vieš na prvý pohľad ktoré deti sú s vysokym IQ a ktoré nie a rovnako vieš aké IQ ma, ktorý "profesional" (akékoľvek odvetvie) v dospelosti. NEVIES.

@roxana280 45 dní. Je to zvláštne, ísť na zač.sk.roka, na našej škole určite nie. Zas v BA je problém zohnať učiteľov, tak sú trufalejsi.