icon

Hodnotenie a známkovanie v škole

nocomment
18. jan 2012

Ahojte.Vo väčšine tried je tiché rozdelenie detí na silnejších a slabších žiakov. Zároveň vrámci týchto skupín je opäť ďalšie delenie na najšikovnejších a slabších. Takže dieťa - slabá jednotkárka je vo výslednom hodnotení na úrovni slabého trojkára. Reálne - obaja budú mať na vysvedčenie dvojku.
Ako hodnotia učiteľky vaše deti? Je príliš prísne hodnotenie v ročníkoch 1. - 2. správne? Ako sa zachovať, ak nie som spokojná s kritériami hodnotenia učiteľky a tiež s tým, že nemá rovnaký meter na všetky deti.

Strana
z7
irriss
19. jan 2012

@macamac
ale pozor na ohodnoceni..tam je postup dost slozity...

muj syn mel horsi znamky nez mel mit..protoze tento "individualni pristup" - jak se tomu rika zde, ma i individualni ohodnoceni....ktery on nemel, mel ulevy ale ohodnoceni natvrdo☹

vysvedceni muze byt shodne s nejlepsim zackem ve tride ("normalnim" zackem..ale je na vysvedceni "poznamka" typu - individualni vyuka a mozna uz jen cislo..cislo zakona, aby nebylo viditelne IHNED, ze se jedna o vyjimecneho zaka..

filipal
19. jan 2012

@macamac jeeej, presne to som chcela! vidis, pisali sme sucasne. dik. 🙂 🙂 🙂 🙂

irriss
19. jan 2012

@jajka257
ale to nejsou "napady" toto jsem zazila u syna..dis, dis dis... 😉 😒

macamac
19. jan 2012

@jajka257 no-som to podobne opísala 😉

filipal
19. jan 2012

@kburgerin ta odpoved od
@macamac z 20:15 je pre teba.
skus postupovat podla toho. drzim palce! 🙂

kburgerin
19. jan 2012

DAKUJEM .................VAM

irriss
19. jan 2012

@jajka257
pokud s tim rodice zacka s dis dis dis souhlasi, nejsi a nejdes proti Privacy...
ja jsem vzdy dala svoleni o moznosti seznameni tridy se zdrav. stavem meho syna...a ani nebylo treba, je to poznat 😉 deti jsou vsimave...

pokud se rodic "stydi" za zdrav. stav sveho ditete dis dis dis je to jejich hloupost a nevyspelost..protoze dis dis dis neni ostuda a na dis dis dis trpi mnoho deti velmi vyznamnych lidi...dis dis dis jsou velmi sikovni a uspesni lide..vnimaji vice a rychleji nez ostatni...jejich myslenky jsou rychlejsi nez realita normalu..jsou schopni dat vice nez "normalni " dite...jen to chce mit tu spravnou sanci a oporu..a opora musi mit zase k dispozici sanci a prostredky...financni a casove = zacarovany kruh...ale funguje to..
muj syn byl schopny se naucit behem soboty a nedele celou skolni knihu zemepisu a v pondeli slozit z knihy zkousky 😉

jajka257
19. jan 2012

@irriss ja to poznam, individualne plany, hodnotenie a vsetko. Ono je to super, len na nasich skolach medzi starsimi ziakmi nedomyslene ☹ 😠 porovnavaju sa. mala som v triede pripad, dievcatko, IQ 70, nemala maminku, otec tiez nic moc, starka ju nevladala vodit do osobitnej, chuda, a tak mala ine hodnotenie, ine naroky sa na nu kladli, aby aspon zakladku skoncila a co sa stalo? moji drahi ziaci, vedomi si charty detskych prav sa dotrepali za mnou do kabinetu, ze aj oni maju pravo na rovnaky styl hodnotenia, lebo ich mama povedala, ze je nespravodlive, aby to dievca malo lepsie znamky ako oni a ze sa maju branit, lebo je to nespravodlive. Blba situacia, ako vysvetlit hufu nahnevanych ziakov, ktorych podporili rodicia recami o nespravodlivosti a zachovat sukromie dietata, ze to nie je to iste?
Niekedy si pripadam ako v kocurkove a mam pocit, ze najvacsi idiot som ja, lebo sa snazim o nemozne a bojujem proti veternym mlynom ☹ ☹ ☹

irriss
19. jan 2012

@jajka257
no v takovem pripade bych si pozvala rodice...a do reditelny..to devce melo PRAVO na osobite hodnoceni...oni meli PRAVo se bourit, ale ne "pravo" vyhrat..meli pravo na vysvetleni...
ps. Loucim se, omlouvam se...ale musim uvolnit PC ze skolnich duvodu me dcerky😉
pekny vecer vsem! 🙂

jajka257
19. jan 2012

@irriss ja viem, ti mudrejsi a vnimavejsi pochopili, ti druhi mali smolu a ostal im trpky pocit krivdy a o par rokov budu na nejakom fore vypisovat, ako im ucitelia krivdili 😉 🙂 a nikdy si nepripustia, ze oni krivdili a ublizovali inemu cloveku, ktori potreboval pomoc.
P.S. Prijemny vecer 🙂

syslica
19. jan 2012

@ani3012 Nestíham vás čítať, lebo medzitým kúpem sysle a dozerám na ich večeru a grafomotorické cvičenia... keďže som taký maniak 😀 😎 Netuším, či je to ono, lebo som ju nevidela naživo, len špeciálna pedagogička o nej básnila. Je na rozvíjanie fonologických schopností, lenže asi nie príručka s len 14 stranami. Ja som pátrala v Panta Rhei, tam ju kedysi pradávno mali v predaji...
Ale ak by sa dalo, mám záujem aj o tú príručku, ak ju máš v PC 😉

doma1
14. jún 2012

môj syn je šiestak na zš, od januára je zaradený ako žiak s integráciou, z dôvodu, že vzhľadom k ochoreniu aké má, býva často unavený, potrebuje častejšie na wc atď.,,,čo sa týka rozumových schopností, učí sa veľmi dobre, na prvom stupni vždy skončil so samými jednotkami, hoci vtedy nemal žiadne úľavy,,,na druhom stupni mal občas aj dvojku alebo opäť samé 1,,,,, v šiestej tiede dostali nového mladého učiteľa, ktorý ich vyučuje dej.,,,jeho hodnotenia sa mi zdajú neobjektívne, deti v triede sa dosť zhoršili a čo je ešte dôležitejšie, stratili záujem o predmet,,,tento pán učiteľ nemá žiadnu zábranu dať žiakom štvorku na vysvedčení,,,testy,ktoré im dáva sú naozaj ťažké (dáva im písať aj eseje),,,môj syn stratil motiváciu, hoci predtým tento predmet mal veľmi rád,,,na polroku mu dal dvojku, aj to nejakým zázrakom (keby mohol,dá mu trojku) teraz mu dal opäť dvojku, hoci mal medzi 1-2,,,ja nie som ten typ človeka, ktorý chodí do školy "lobovať" za lepšie známky, ale dosť som z toho sklamaná,,,môj syn sa v budúcnosti nebude môcť živiť manuálne z vážnych zdravotných dôvodov, preto sa snažím, aby sa dôkladne pripravoval na každú hodinu,a dosahoval čo možno najlepšie výsledky,,,teraz, keď ide do puberty, je to náročné,,,stále mu opakujem, že sa učí pre seba,,,dejepisu venoval veľmi veľa času po celý šiesty ročník (a ja s ním), aby učiteľovi dokázal, že naozaj "vie".
rozprávala som sa aj s pánom učiteľom, ale on nemieni rozoberať svoje rozhodnutia, dejepis je pre neho najdôležitejším predmetom,,,nejde mi v tejto chvíli o tú známku (dvojka je dobrá známka), ale o akúsi nespravodlivosť- neviem, či mi rozumiete,,,venovali sme sa tomuto predmetu až príliš, a je nefér ako je hodnotený,,,keby to synovi nejako vysvetlil, prečo ho takto hodnotí,,,
možno som sa potrebovala vyrozprávať, ďakujem za prečítanie 🙂

maris75
14. jún 2012

@doma1 Myslim, ze sa tym prestan trapit, nelutujte cas, kt. venoval dejepisu, to co vie mu uz nikto nevezme a ak by sa raz rozhodol studovat nieco suvisiace s dejepisom tak sa mu to zide. Taketo nespravodlivosti ho urcite v zivote este stretnu, treba ho pochvalit, vyzera, ze je to sikovny chlapec.

doma1
18. jún 2012

@maris75
ďakujem za povzbudenie, určite aspoň ja budem pracovať na tom, aby nezanevrel na učenie nadobro,,, 😉

syslica
21. jún 2012

@doma1 Ahoj, ja som mala na škole podobne profesionálne zdeformovanú dejepisárku, takže ti možno môžem poradiť, ako na takého učiteľa. Ak syn rád číta, skúste vzájomne v rodine prebudiť nadšenie pre dejepis všelijakou doplnkovou literatúrou (dozvie sa fakty, ktoré nie sú v učebniciach a môže s nimi učiteľa potom konfrontovať), môžte sa o dejinách aj rozprávať, prípadne navštíviť nejaké miesta s preberanou látkou späté... je to jednoznačne lepšie ako suché drvenie sa faktov z učebníc - a mne to pomohlo k získaniu širšieho rozhľadu aj rešpektu od učiteľky. 😉
Držím vám palce a veľa zdaru v snažení!

xenicka13
26. jún 2012

ahojte, chcem sa opytat, ci je normalne, ked ma syn cely skolsky rok same jednotky z matematiky, ucitelka ho na zrps chvali, a na vysvecku ma dvojku, lebo napisal vystupny test na dvojku 😕

anjelik0907
26. jún 2012

@xenicka13 no podľa mňa by sa učiteľka určite nemala riadiť výstupným testom ,ale vedomosťami ktoré dieťatko dokazovalo po celý rok 😉 išla by som si to určite s tou učiteľkou vydiskutovať 😉

tortelinka
26. jún 2012

@doma1 je to smutne, pisem ako ucitelka dejepisu...ak ucitel iba drvi fakty, deti to nikdy nebude bavit....skus hovorit s ucitelom, triednym alebo riaditelom...zakazdym zdorazni ze nelobujes za jednotky, chces iba jasne vysvetlenie co a ako

xenicka13
26. jún 2012

@anjelik0907 no nemam na to povahu, este rozmyslam, ci kvety poslat, je to triedna 😨 ale som sklamana, lebo za cely rok ma plnu ziacku jednotiek

anjelik0907
26. jún 2012

@xenicka13 vieš sa sa tiež nerada škriepim s ľuďmi, ale keby išlo o moje dieťa dokázala by som sa vadiť že až 😉 neznášam nespravodlivosť a už vôbec nie keď sa týka detí ☹ išla by som určite aby sa to zas neopakovalo napríklad o rok ☹ veď sa slušne opýtaj ako je to možné ,keď celý rok nosí jednotky, na rodičáku je chválený a na vysvedčení má 2 😖 možno práve nemal svoj deň ,možno bol ten test neprimerane ťažký, možno bol pod tlakom je milión dôvodov, ale nechaj to len tak už len kôli malému ☹ aspoň bude učiteľka vidieť, že ti veľmi záleží na svojom synovi a bojuješ zaňho 😉 aspoň jej zavolaj keď už tam nechceš ísť ... držím palce a daj vedieť ako to dopadlo

xenicka13
26. jún 2012

@anjelik0907 ok zajtra sa pojdem opytat, ci bol ten test taky dolezity, len ci nebude uz neskoro a mas pravdu, syn mal zdr. problemy, potom bol hospitalizovany, mal bolesti brucha, ked to pisali

anjelik0907
26. jún 2012

@xenicka13 budem držať palčeky a ničoho sa neboj 😉 bojuješ za svojho synčeka 😉

renab
26. jún 2012

@xenicka13 tak na zmenu známky asi neskoro bude, lebo už klasifikačné porady prebehli. ale aspoň si to vyrozprávate, ona ti povie svoje dôvody a budúci rok sa budete vedieť zariadiť. a syna podpor, nech si z tej dvojky veľkú hlavu nerobí. na budúci rok bude určite za 1 🙂

anjelik0907
28. jún 2012

@xenicka13 Ahoj 😉 no ako si včera dopadla ? Bola si za tou učiteľkou ? 😉

xenicka13
28. jún 2012

@anjelik0907 nebola ja by som sa asi od hanby zakoktala, ale dnes si asi vypytam pozriet ten test, sa chystam, no to je moja povaha a uz to nezmenim, tak ako tu znamku 🙂

anjelik0907
28. jún 2012

@xenicka13 ty si tedaaaa 😀 a mužíčka nemáš smelšieho možno by to on skôr vybavil, alebo si mohla aspoň zavolať 😉 a možno práve preto mu dala tú 2, lebo vedela že mamina to nechá tak 😉

xenicka13
28. jún 2012

@anjelik0907 no muzik, ze chod za riaditelom 😀 ,to je ina natura, ale teraz sme dosli zo skoly, pytala som sa ucitelky, povedala, ze samozrejme, ten test zhodnotil ucivo z celeho roka, ze bol smerodajny ci take nieco...

anjelik0907
28. jún 2012

@xenicka13 joj i s učiteľkou by som jej asi niečo mrzké povedala ☹ tak malý sa snaží a učí celý rok a ona povie toto 😠 ja neviem , ale mne sa to zdá nespravodlivé ☹ voči tvojmu chlapčekovi ☹ a mužíček má pravdu 😉

xenicka13
28. jún 2012

@anjelik0907 no len ich bude este dlho ucit, ja len dufam, ze ked bude mat v tretej triede same dvojky avystupny test napise na jednotku, tak mu ju aj da, ked ma taku svoju spravodlivost 😝

dianka2374
1. nov 2012

S tým sa nedá nič robiť je to tak zavedené štátom a hodnotí sa aj cez program v počítači so státným systémom

Strana
z7