icon

Integrácia nadaného dieťaťa

kashina
12. máj 2014

Ahojte,

Budem vdacna vsetkym, ktori sa podelia o skusenosti s integraciou intelektovo nadaneho dietata do beznej triedy, ci uz o procese 'ziskania' integracie, alebo o samotnom vuycovacom procese s integraciou. Zaujimaju ma vase osobne skusenosti, pre a proti.
Ide o buduceho prvaka.
Dakujem.

stefka33
13. máj 2014

Nadpriemerne inteligentné deti sa dajú integrovať? 😕 To je pre mňa novinka. Mám také dieťa, ale integráciu mi nikdy nikto nespomínal.

jankamgr
13. máj 2014

Neučím dlho, ale na škole máme len opačný prípad. Ale viem, že postup je ten istý, teda vypracovať samostané plány, individiuálny prístup a veľmi záleží od p.učiteľky. Asi to už máte naštudované, ale pre istotu, všetko je to tu: http://www.statpedu.sk/sk/Statny-vzdelavaci-pro...

kashina
autor
13. máj 2014

Ano daju sa integrovat, byvame v meste kde nie je skola / trieda pre nadane deti a integracia je jedine riesenie, chcela som vediet ake su prakticke skusenosti rodicov, ako to funguje a ci to funguje, ake sa im javia prinosy (to je asi celkom zjavne 🙂 ) a ake vidia rizika, pripadne vyplyvajuce nedostatky, ci problemy. Vopred dakujem!

tenerifka
13. máj 2014

@kashina toto by si mala v prvom rade dopodrobna predebatovat so skolskym psychologom a riaditelstvom. Ja som v zahranici, ale u nas to funguje tak, ze su na to vseobecne osnovy "zhora", t.j. podla toho, v akej oblasti deta vynika, ma vyucovanie obohatene o nove konkretne temy. Dolezite je v dietati rozvijat tu konkretnu danost, vdaka ktorej je nadane. O rizikach, nedostatkoch a problemoch som nikdy neuvazovala, kedze ina moznost ako normalna skola u nas nie je. Snad len, ze v triede, kde by boli deti na tej istej urovni, by mohla napredovat daleko viac, no ale tie extra dodatkove temy ma prave na to, aby sa v skole nenudila. Skola je jedna cast, a potom podnety doma ci na kruzkoch druha, vyucovaniu v skole by som neprikladala az taku dolezitost, skor treba klast doraz, aby dieta do kolektivu zapadlo a necitilo sa "ine"

alenkaorava
9. apr 2021

Ano, taketo deti sa daju integrovat. Prebera sa s nimi ucivo rychlejsie a preberaju aj nieco z dalsieho rocnika. Pravdepodobne to budeme riesit aj my, a to od buduceho roka na 8-rocnom gymnaziu.

katarina6
1. jún 2025

Ahojte maminy,
Založila som skupinu, kde hľadám maminy, ktoré nie sú spokojné v klasickej škole a ani ich deti neboli prijaté do školy pre nadané deti....
Z okresu Trnava, Pezinok, Bratislava...
Chcela by som zistiť koľko takých detí je a pokúsiť sa potom zatlačiť na mestá, školy, či min.ŝkolstva, aby túto situáciu riešilo a vytvorili triedy pre nadané deti, min. 1 v okrese, lebo momentálne také nie sú a v školách pre nadané deti sú v BA 4 také ŝkoly je pretlak, nevezmú všetky a už vôbec nie keď chceme prestúpiť cez škol.rok, nemajú miesto, alebo ak majú vyberajú si, ktoré deti chcú.... podľa netransparentných kritérií....

https://www.modrykonik.sk/forum/bratislava/podpora-pre-nadane-deti-v-okrese-bratislava/

alexandra197
1. jún 2025

@kashina sme bežná zs na dedine a mame 4taka intelektovo nadaneho na MAT tak na tento predmet chodi o ročník vyššie.

katarina6
1. jún 2025
@alexandra197

@kashina sme bežná zs na dedine a mame 4taka intelektovo nadaneho na MAT tak na tento predmet chodi o ročník vyššie.

@alexandra197 a ako sa toto da spravit? Lebo ziadala som o to v beznej statnej skole, takisto teraz v sukromnej a nechcu mu to umoznit?
Ako sa to da spravit legislativne?
Da sa z niekym od vas skontaktovat kto by mi vedel o tom povedat viac?
A mohla by som to navrhnut u nas v skole?

Vdaka.

alexandra197
3. jún 2025
@katarina6

@alexandra197 a ako sa toto da spravit? Lebo ziadala som o to v beznej statnej skole, takisto teraz v sukromnej a nechcu mu to umoznit?
Ako sa to da spravit legislativne?
Da sa z niekym od vas skontaktovat kto by mi vedel o tom povedat viac?
A mohla by som to navrhnut u nas v skole?

Vdaka.

@katarina6 myslím,že.to.mame na základe odporúčania z CPP. Ale popýtam sa a môžem Vám napisat

katarina6
3. jún 2025
@alexandra197

@katarina6 myslím,že.to.mame na základe odporúčania z CPP. Ale popýtam sa a môžem Vám napisat

@alexandra197 ano alexandra prosim do sukr.spravy mi napis aka to je skola a rada by som sa s takymi ludmi porozpravala ako toto zvladli technicky, lebo mne v tom brania aj ma sukr.skole.
Budem moc povdacna!

Katka.