Integrácia nadaného dieťaťa

kashina
12. máj 2014

Ahojte,

Budem vdacna vsetkym, ktori sa podelia o skusenosti s integraciou intelektovo nadaneho dietata do beznej triedy, ci uz o procese 'ziskania' integracie, alebo o samotnom vuycovacom procese s integraciou. Zaujimaju ma vase osobne skusenosti, pre a proti.
Ide o buduceho prvaka.
Dakujem.

stefka33
13. máj 2014

Nadpriemerne inteligentné deti sa dajú integrovať? 😕 To je pre mňa novinka. Mám také dieťa, ale integráciu mi nikdy nikto nespomínal.

jankamgr
13. máj 2014

Neučím dlho, ale na škole máme len opačný prípad. Ale viem, že postup je ten istý, teda vypracovať samostané plány, individiuálny prístup a veľmi záleží od p.učiteľky. Asi to už máte naštudované, ale pre istotu, všetko je to tu: http://www.statpedu.sk/sk/Statny-vzdelavaci-pro...

kashina
autor
13. máj 2014

Ano daju sa integrovat, byvame v meste kde nie je skola / trieda pre nadane deti a integracia je jedine riesenie, chcela som vediet ake su prakticke skusenosti rodicov, ako to funguje a ci to funguje, ake sa im javia prinosy (to je asi celkom zjavne 🙂 ) a ake vidia rizika, pripadne vyplyvajuce nedostatky, ci problemy. Vopred dakujem!

tenerifka
13. máj 2014

@kashina toto by si mala v prvom rade dopodrobna predebatovat so skolskym psychologom a riaditelstvom. Ja som v zahranici, ale u nas to funguje tak, ze su na to vseobecne osnovy "zhora", t.j. podla toho, v akej oblasti deta vynika, ma vyucovanie obohatene o nove konkretne temy. Dolezite je v dietati rozvijat tu konkretnu danost, vdaka ktorej je nadane. O rizikach, nedostatkoch a problemoch som nikdy neuvazovala, kedze ina moznost ako normalna skola u nas nie je. Snad len, ze v triede, kde by boli deti na tej istej urovni, by mohla napredovat daleko viac, no ale tie extra dodatkove temy ma prave na to, aby sa v skole nenudila. Skola je jedna cast, a potom podnety doma ci na kruzkoch druha, vyucovaniu v skole by som neprikladala az taku dolezitost, skor treba klast doraz, aby dieta do kolektivu zapadlo a necitilo sa "ine"

alenkaorava
9. apr 2021

Ano, taketo deti sa daju integrovat. Prebera sa s nimi ucivo rychlejsie a preberaju aj nieco z dalsieho rocnika. Pravdepodobne to budeme riesit aj my, a to od buduceho roka na 8-rocnom gymnaziu.