icon

Je dvojka u prvákov skutočne hanbou?

9. máj 2024

Ahojte, chcem sa spýtať, viem že vacsinou všetci automaticky berú že prváci samozrejme budú mat same jednotky na vysvedčení. Je tu ale niekto koho prváčik bude mat aj dvojku?
Nechcem vyznieť nejako povrchne to vobec nie, nezakladam si na známkach ani nikdy nebudem bláznit z toho že moje dieta nebude samy jednotkár, moji rodicia tiež neriešili moje známky na ZŠ som mala aj 3 na vysvedčení na druhom stupni (na čo nie som hrdá ale známky neboli moja priorita) ALE muz a jeho rodina z toho dosť vyvadzaju. Vravia že je to hanba aby mal prvák dvojku. Nejde mu prepis textu, hoci to trénujeme a raz dostal 2 z čítania a raz z dôležitého testu a tak ma priemer na 2. Nechcem vyznieť že mi na tom úplne nezáleží nech ma hocijaké známky, samozrejme sa snazim aby mu to islo čo najlepšie ale nechcem ho preto stresovať ako bol stresovaný napríklad muz (každé rano sa modlil aby nepriniesol horsie ako 1-)

Strana
z2
yanni
9. máj 2024

@jomarch nie. 90te roky nie. Ja som isla do prvej v polovici 80tych a my sme mali na polrocnom jednu velku znamku a na konci uz extra z kazdeho predmetu. Moj brat, prvak v polovici 90tych, znamly v prvej vobec nemali. Vysvedcenia len pisomne, bez znamok. Ono je somarina prvakov hodnotit znamkami. Znamka casto nezodpoveda vedomostiam a schopnostiam dietata. My zijeme v zahranici a v nasej skole maju prve znamky az na konci 3tej triedy. Dovtedy len pisomne hodnotenie.

colka
9. máj 2024

@nelka93 naš profesor na vysokej škole to vravieval 😉😀 snad som sa nedotkla ega jednotkarky

Strana
z2