Je normálne privolať žiaka ako svedka pri vysvetlení učiva?
Dobrý deň po ukončení dcérinej PNky,učiteľ dcére v škole dodatočne vysvetlil po vyučovaní učivo s privolanim žiaka ako svedka z inej triedy. Je to normálny postup?nestretla som sa s tým. Ďakujem
Znie to ako celkom logicky postup.
@ludmila4000 takto to spravil 2 v 1. Vysvetlil ziakovy zameškané a vyskúšal iného žiaka. Takto by to malo fungovať podľa mňa. Predpokladám že ak by žiak čosi zle vysvetlil učiteľ by zasiahol. Deti vedia vysvetliť ťažké veci pekne po svojom 🙂
@ludmila4000 takto to spravil 2 v 1. Vysvetlil ziakovy zameškané a vyskúšal iného žiaka. Takto by to malo fungovať podľa mňa. Predpokladám že ak by žiak čosi zle vysvetlil učiteľ by zasiahol. Deti vedia vysvetliť ťažké veci pekne po svojom 🙂
@mullerova46 ziak nic nevysvetloval, bol iba svedok
@ludmila4000 tak asi preto, aby ho nemohla obvinit z obtazovania
@ludmila4000 tak asi preto, aby ho nemohla obvinit z obtazovania
Nic zle na tom nie je. Nestretla, ale mozno chcel mat svedka, ze to studentke poriadne vysvetlil.
@belllinka Tiez mozne
Nie je inak povinnostou ucitela dovysvetlovat ziakovi ucivo po PNke, skor sa mi zda, ze robi nieco navyse
@ludmila4000 dnes je 4.augusta mesiac prázdnin. V zavere sa už študenti veľa neucia cca 6 týždňov ta to trápilo a až teraz si to sem napísala?
@ludmila4000 dnes je 4.augusta mesiac prázdnin. V zavere sa už študenti veľa neucia cca 6 týždňov ta to trápilo a až teraz si to sem napísala?
@markusrasford vcera to mozno dcera len tak mimochodom spomenula. Ze tam s nimi vtedy este sedel daky spoluziak/spoluziacka.
@markusrasford Prosím iba reagovať na otázku nie na hodnotenie čo je 4.8.v čase prázdnin a či má to trápi až teraz.Ja sa pýtam možno to pomôže do budúcna niekomu.ďakujem za komentár
Je dcérka zaľúbená do učiteľa? Požiadala ho ona sama, či jej vysvetlí učivo? Lebo štandardne sa to nerobí, žiak si doberie učivo samostatne. Učiteľ si radšej zohnal svedka, aby nedošlo v budúcnosti ku nedorozumeniu.
@markusrasford Prosím iba reagovať na otázku nie na hodnotenie čo je 4.8.v čase prázdnin a či má to trápi až teraz.Ja sa pýtam možno to pomôže do budúcna niekomu.ďakujem za komentár
@ludmila4000 v čom to ma v budúcnosti niekomu pomôcť? Uz ako tu píšu niektoré ženy je netradičné aby učiteľ vysvetľoval učivo po PN ke jednému žiakovi a este si zavola študenta z inej triedy. Problém tu bude inde nie v učiteľovi. On bol obojzretny
@ludmila4000 vôbec sa v dnešnej dobe nečudujem ze to učitelia robia, lebo sa tým chránia. Aj keď ja osobne by som volila prítomnosť iného kolegu. Ale zrejme učiteľ nechcel aby dieťa bolo v strese pred dvoma pedagogmi
@ludmila4000 uplne v pohode. Mozno to aj ten druhy potreboval vysvetlit, mozno ma s tvojou dcerou zle skusenosti, nechcel s nou byt sam z najroznejsich dovodov. Ono na druhej strane, poloz si otazku... co by mu ten druhy ziak dosvedcil? A potom mas odpoved preco si ho tam zavolal.
Je dcérka zaľúbená do učiteľa? Požiadala ho ona sama, či jej vysvetlí učivo? Lebo štandardne sa to nerobí, žiak si doberie učivo samostatne. Učiteľ si radšej zohnal svedka, aby nedošlo v budúcnosti ku nedorozumeniu.
@anonym_68bea1 v niektorých školách sa to robí štandardne. Syn na základnej bežne takto s učiteľkou doberali látku, hlavne matiku a slovenčinu. Mala poobede konzultačné hodiny a tam žiaci ktorí potrebovali prišli a do vysvetľovala.
Tlieskam ucitelovi, na jeho mieste robim rovnako.
1. Chrani sa, ze ucivo vysvetlil dodatocne (ak mal)
2. Chrani sa pred blbymi recami alebo vaznymi obvineniami, ze zostava sam so ziackou po skole
@anonym_68bea1 v niektorých školách sa to robí štandardne. Syn na základnej bežne takto s učiteľkou doberali látku, hlavne matiku a slovenčinu. Mala poobede konzultačné hodiny a tam žiaci ktorí potrebovali prišli a do vysvetľovala.
@pininka1 a tiež tam bol iný žiak prítomný ako prísediaci?
Chceli ste ucitela z niecoho obvinit a nepodarilo sa?
@ludmila4000 nevidím na tom nič zvláštne,zrejme chcel svedka,že naozaj chýbajúcu látku dcére vysvetlil a zároveň sa tak chránil pred prípadnými rečami,že ju nejako obťažoval alebo niečo podobné. V terajšej dobe nikdy človek nevie, čo sa môže ako otočiť, z obyčajneho doučovania sa môžu stať aj kadejaké reči a klebety
@ludmila4000 nie je to na nasich skolach standard, ale ja by som taky pristup prijala.
Je rozumny.
@ludmila4000 Určite je to rozumné. Aspoň ho nemôžete z ničoho obviniť. Ja by som to vysvetľovala pred všetkými v triede. Tiež mi je divné, prečo to riešiš uprostred prázdnin. Buď zase téma na rozdúchanie vášní o učiteľoch ako minulý týždeň, alebo ste mali niečo zalubom a už kuješ plány na september.
@ludmila4000 ano pri tebe ako matke a tvojom dietati to je normalne a ziaduce
https://www.modrykonik.sk/forum/skolak/hodnotenie-pocas-choroby-je-znamka-5-opravnena/
https://www.modrykonik.sk/forum/skolak/pravo-ucitela-poskytovat-informacie-o-prospechu-dietata/
@mamina7070 no zbohom 🤦
@mamina7070 Tak to chudáci učitelia pri tejto matke.
@mullerova46 ziak nic nevysvetloval, bol iba svedok
@belllinka aha pardon to som si neprečítala nejak. Tak to je zvláštne.
@belllinka aha pardon to som si neprečítala nejak. Tak to je zvláštne.
@mullerova46 Prečo by to bolo zvláštne. Nechcel ostať osamote so žiačkou, aby mal svedka a nemohla ho dievčina s matkou obviniť. V dnešnej dobe je to hrozné s rodičmi (prevažne matkami), preto treba byť rozumný a chrániť sa.
@ludmila4000 kamarát. Čerstvo dostudovany učiteľ tv . Áno je to bežný postup . Ked chcel pomáhať detom pri určitých gymnastickych cvikoch ,musis si pýtať povolenie ak sa ich chce dotknúť, hoci len za ramena napr . A presne minulý tyzden hovoril o jeho kolegov, ktorí si nechávajú v triede svedkov ,aby neostali sami so žiakom v triede ,lebo narastajú počty obvinených učiteľov,profesorov .a často su to len vymyslene intrigy voči autoritam v skole . Tiež maju pravidlo ,ze nesmú byt sami v kabinete so žiakom.
@mamina7070 tu uz by bolo fajn aby autorka povedala co je za problem s jej dietatom. Lebo tam asi tiez nebude vsetko v poriadku.
@mamina7070
Teraz popravde jej otazka vyznieva ako hladanie uistenia, ze slo o porusenie prav dietata a moznost ist do skoly robit bordel. Mozno pocituje ako urazku, ze si svedka zavolal prave k jej dietatu (alebo len k jej dietatu).
Povodne som myslela, ze ucitel chce rozumne chranit svoje meno a meno jej dcery pred osobami profesionalne sa emocne ziviacimi sirenim “odovodnenych podozreni”.
Ale teraz sa zda, ze takou osobou je sama autorka a pred nou sa chranil.
@ludmila4000 A co sa Ti na tom nezda? Vies isto, ze to dieta z vedlajsej triedy tam bolo len ako svedok, alebo bolo tiez po PN a potrebovalo to vysvetlit? A ked som si pozrela tie Tvoje dalsie diskusie, tak ma neprekvapuje ani to, ak tam dieta bolo len ako svedok. Pri niektorych rodicoch je potrebne mat svedka uz pomaly na vsetko. Ale kludne sa chod stazovat, ze sa ucitel Tvojmu dietatu venoval.

Ani ja som sa s tým nestretla. Asi vie, preco to urobil. Vadilo to niecomu?
Možno má zlé skusenosti. A možno maju na škole tichu dohodu o tom, že nikdy nebude zostavat v miestnosti učitel si ziakom sám. To zmysel má.