Je normálne, že prváčka dostala päťku z matematiky?
Ahojte, príde vám normálne že prváčka dostala dnes päťku z matematiky?🤦🏻♀️ ja neviem mne sa to zdá prehnané. Veď tam sú len dva mesiace. Ona ani chudera poriadne nechápe čo to znamená😂🙏🏼
Nie nie je to normálne ... My sme ako prváci dostávali včeličky atď a dnes je to podľa mňa celé veľmi prísne.. hneď sa všetko znamkuje.. Veď to tie deti demotivuje a depta od prvej triedy.... Nepríde mi to správne vôbec
@pribinak ulohu mala ale písali matematický diktát a neviem či isla pani učitelka príliš rýchlo alebo kde je chyba lebo počítať vie len na to potrebuje viac času ale teda dávat im 5 mi nepríde v poriadku a vraj nebola jedina, dostali ju dalsi štyria
@zanka777 no veď presne🤦🏻♀️
Tak treba poprosiť učiteľku aby ti ten diktát poslala a docvicit to s dcérkou, aby nedostala ďalšiu gulu
Najmä ak potrebuje viacej času
@pribinak aký diktát mi má posielať pre boha veď to je matematický diktát príkladov do 5🤦🏻♀️🤣 tam asi vela možností nebude…a samozrejme trenujeme každy deň len mi to proste nepríde normálne
Nie, nie je to v 1.triede normálne. Koniec koncov v 1. ročníku po 2 mesiacoch je to vizitka pani učiteľky.
školopovinne dieťa ešte nemám ale mám za to, že je to blbosť. Je to prvák, má sa ešte len učiť čo to škola je. Potom naše školstvo vyzerá ako vyzerá, nie aby tie detičky motivovali aby boli lepší ale hneď ich aj zdeptať. Mne osobne je oveľa príjemnejší prístup "nevieš tento krát, nevadí, dáme pokus znova a douč sa" než nevieš = tu máš 5 a viac ma nezaujíma či to vieš či nie :/ Vizitka školy aj učiteľky.
Pani učiteľka je zjavne buď premotivovana alebo demontovaná alebo ešte naučila prvákov ale minimálne druhý stupeň... Pretože dávať rád radom deťom ktoré sa so školou len "spoznávajú" 5ky tak to je naozaj na hlavu... Je smutné že im práve učiteľ (ktorý by mal byť pre nich taký čas oporou a motivovať ich aby do školy chodili radi a spokojní) že ich práve od zdepta a znechutí im školu od úplného začiatku.... Také pani učiteľky by mali sedieť už doma ak nemajú už chuť učiť s láskou a nemajú trpezlivosť s malými deťmi.....fakt smutné
Tak keď trenujete každý deň, tak vidíš že asi zo na jednotku nie je
Nerozumiem tvojmu začudovaniu, sama vidíš že dcerka potrebuje viac času
tak ked sa ti nepaci pristup ucitelky a system hodnotenia, treba sa ozvat.. neviem, ako to teraz na skolach funguje, ci to maju nejak jednotne nariadene, ako sa ma hodnotit, alebo zalezi od ucitela..
dcere by som vysvetlila, ze znamka znamena len tolko, ze nemala v diktate vsetko dobre vypocitane.. ale ze na tom nezalezi.. ak pocitat vie a ide jej to dobre, len pomalsie, nie je nutne s tym ani nic robit
No načo je toto dobré ? Hlava mi to neberie.
Akurát demotivovať a rozosmutniť to malé dieťa,
kt. ešte pred 2 mesiacmi na obed spalo v škôlke, hralo sa s hračkami a učilo sa viazať šnúrky na topánkach.
Zrazi ho šupnú do lavice, stresujú diktátmi a onálepkujú 5 kou. Výborne. Gratulujem p. uč. !
Potom sa čudujú, prečo sa zvyšuje počet domškolákov aj keď rodinám chýbajú peniaze.
Presne pre takéto nezmyselnosti.
U nás na dedine, mala škola, 150 žiakov. Známkuje sa od 1. Triedy. Dosť premotivovana pani učiteľka, ktorá učí stále len prváčikov rozdávala bez milosti spolužiakom mojej dcéry znamky 4, 5. Motivácia, nula bodov. Deti sa už potom ani nechceli učiť, lebo, ze načo, že aj tak dá pani učiteľka zlu Známku. Dokonca nechala dve deti na konci školského roka prepadnúť, otras 🙄🙄 tak sa dohodli na rade školy, že žiadne včelicky, prasiatka a neviem co, že normálne známky. A za prvý ročník mala dcéra 65 známok.
Je to des, nároky vysoké, ako pre druhý stupeň a bez milosti lietajú päťky. Chúďatka deti.
Zdá sa mi to trošku prehnané. Na druhú stranu učiteľka asi porovnala výsledky tvojej dcéry s výsledkami ostatných detí a vyhodnotila to takto. Ja by som to neriešila teraz s učiteľkou ale porozprávala by som sa s dcérou a vysvetlila jej čo tá 5 pre ňu znamená. Že ju dostala preto aby sa viac snažila a aby sa skúsila zlepšiť. Že musíte trénovať atď. Neskôr by som sa spýtala učiteľky podľa čoho hodnotí a akú váhu majú tieto známky. Osobne si ale myslím že je to vizitka danej učiteľky. Sú to ešte malé deti ktoré sa majú doma hrať a nesedieť nad úlohami ktoré ich majú učiť rodičia.
Zavolala by som do školy pani učiteľlke, čo ju motivovalo dať tvojej dcére 5-ku.
Na rodičovskom treba povedať, aby deti motivovala, neznámkovala známkami. Možno sa ohlásia aj viacerí rodičia. Možno, ak by viacerí rodičia šli i za riadteľom/riaditeľkou školy ... aby prehodnotili spôsob "známkovania" prvákov. Sú to v podstate malé deti. Treba ich motivovať,
Bolo dobrým zvykom, že sa dávali pečiatky v prvom polroku- včeličky=1, húska =2, 3=vrana....
No zaujímavé, keď ide o sedenie ,chodenie rozprávanie, každé dieťa má svoje tempo .Ale v škole musia zrazu hneď od prvého dňa ísť všetci rovnako inak trest v podobe zlej známky.
@srdeenko19 presne takto isto aj u nas, dedinska skola podobny počet detí aj všetko. Dcera ma tiež spolužiačku ktora k nim prepadla 🤦🏻♀️akoze otras
My sme v skole v meste a dcera ako prvacka dostala 4 z predmetu,ktory sa ani nema znamkovat🙄 Chuda si nezapamatala v ktorom roku vznikol vojensky cintorin v nasej obci a kolko vojakov akych narodnosti je tam pochovanych. Takze 5 z matematickeho diktatu mi uz pride dnes ako normal,aj ked to normal rozhodne nie je.
Isla by som za ucitelkou a opytala sa jej v com bol problem je to asi jedina kompetenrna osoba ktora ti da na tuto otazku odpoved. Tiez mi to pride ale cele zle zacinat znamky s 5-kami hned v 1 triede total demotivujuce pre deti 😨
Nie je to normalne a je to demotivujuce pre dieta…Fakt nechapem ako mozu byt taketo ucitelky..Moj syn takto dostaval 4 a 5 z diktatov🤦♀️…To len slovencina…A to nemali v tom case ani dokoncenu celu abecedu…Nechcel sa uz viac ucit a chodit do skoly. Ta ucka tam je nato aby motivovala a nie demotivovala…Nesuhlasim aby sa znamkovali deti a nesuhlasim s tymto skolskym systemom.Ktory sa nemenil xy rokov.Jedno co som sa mu snazila vzdy vysvetlit bolo ze znamky su subjektivne hodnotenie…a neznamenaju nic.Uci sa pre seba -nie pre ucku.Fakt je to chore aby sa deti znamkovali!A este chorsie v prvom rocniku.
...tipujem ze pani ucitelka ma medzi 60-70rokov
Ideálny spôsob ako demotivovať dieťa a obrať ho o chuť učiť sa. Tlieskam pani učiteľke 😱
Ja som sa minule zasmiala, moja dcéra zas dostala čierny bod, že na hodine pracuje rýchlo. Pritom mala všetko dobre napísané, len podľa učiteľky to bolo rýchlo napísané. Nieže by sa tešila, že to žiačka vie, ale ona dá čierny bod. 😃
@markaterka môj syn nosil prvé tri roky poznámky typu "robí dopredu" "pracuje rýchlo potom vyrušuje" z ang. "používa slovné spojenia ktoré sme sa ešte neučili" a podobné typy poznámok každý týždeň, keď som žiadala učiteľku nech mu dá teda úlohy naviac keďže sa nudil tak ona na to nemá čas, takže môj syn v treťom ročníku rezignoval a chodí do školy sa nudiť len z nutnosti
To sa fakt v prvej triede známkuje? My sme dostávali ,, včielky a prasiatka". A neviem si spomenúť,ale tuším aj dcéra 26r. Toto mi príde tiež,ako písali baby,také demotivujúce.
Ved pises, ze ona chudera ani nevie, co to znamena, takze traumu z toho asi nema. Je to skor pre teba info, ze jej to nejde a treba sa jej doma viac venovat s ucenim.
Syn 5 rokov,prvak v UK.
V skole sa neznamkuje, maju pozitivnu motivaciu.
Minuly rok, v reception, bol syn veeeelmi pozadu v citani, je let me dieta, tak naozaj bolo vidiet rozdiel.
Som sa pytala ucitelia, ci syn Bude opakovat rocnik, ucitel na mna vyvalil oci, ze v ziadnom pripade, ze my daju pomoc a on to dobehne. Tak aj bolo.
Teraz uz pisu slovicka, raz za tyzden test, z 10 sloviciek. Syn to nikdy nema cele napisane, ucitel mu vzdy napise, ze well done, good effort a podobne. Ja to neriesim, mam dysgraphia, tak ja som ten posledny, co s nim Bude nieco pisat.

Tak ideálne to nie je, ale tu je skôr na mieste otázka že prečo dostala 5?
Nevedela učivo? Nemala úlohu? …….
Treba dcére vysvetlit čo 5 znamená a že určite je šikovná aby už 5 nedostavala
Ale myslím že veľmi dobre chápe čo 5 znamená, deti nie sú hlúpe