Je škola v prírode povinná pre žiakov prvého stupňa?

lienkalienkova
10. sep 2015

Je povinna pre ziakov prveho stupna?
Akceptovat rozhodnutie dietata,ked sa nechce zucastnit,alebo ho prihlasit nasilu?
Ake mate skusenosti tychto skol?

pribinak
10. sep 2015

Nie je povinná, niektorí rodičia sú ju nemôžu dovoliť napr z finančných dôvodov, ini maku taky problém ako ty, ze dieta jednoducho nechce ísť
Počas pobytu jeho triedy v škole prírode, bude dieta jednoducho preradené do inej triedy, alebo môže aj "ochorieť"

sissy27
10. sep 2015

nie je povinná a pokiaľ dieťa nechce ísť, tak by som to nesilila, bude chodiť normálne do školy, priradia ho k inej triede, žiadny problém...

jolinka
11. sep 2015

nie je povinna, u nas ide bezne len polovica deti. Jedna dcera isla ako prvacka, pre druhu sme mali peniaze az v druhej triede. Kazde pojde len raz.

sue
11. sep 2015

U nás sa chodí až od 3.triedy 🙂
A určite nie je povinná, ale pátrala by som po tom, prečo deculo nechce ísť 😉

stanislavao
11. sep 2015

skor by som dietatu vysvetlovala, ze co je tam dobre, ze tam budu ostatne deti a aky bude program a pod, aby sa navnadilo a ono samo chcelo ist. lebo ani separacia od spoluziakov neije dobra. ale jasne, pokial by malo mat z toho neprijemny zazitok, tak netreba to silit. nieje to povinne, ale to skoda, ak nepojde, ked ma tu moznost.

horana
11. sep 2015

Vobec nie je povinna, este aby ta niekto nutil platit vyse stovku..dieta je v inej triede zavtedy.
So synovej triedy vzdy nesla min. polka triedy dokonca! On nemohol lebo je celiatik a nedokazali mu zabezpecit vhodnu stravu, ale vacsina deti nesla kvoli financiam, alebo to rodicia jednoducho nepokladali za ucelny vydaj, na co samozrejme maju plne pravo.

Je zaujimave ako rozne maju skoly v pridore rozne skoly. Pocula som uz o takych kde chodia kazdy rok od prvej ci druhej triedy (taka je synova skola), dcera zas pojdu prvy a jediny krat na prvom stupni prave az v 4. triede. Ona by velmi rada sla uz teraz - a nemoze...

dominika6
11. sep 2015

výlet povinný nieje,dieťa sa bude normálne učiť s ostatnými deťmi,ktoré na výlet nejdú

sakura77
11. sep 2015

My sme sa dohodli tiež až na štvrtý ročník -samozrejme je to dobrovoľne .bude to zároveň aj ukončenie prvého stupňa A rozlúčka s pani učiteľkou. Detí už budú dosť veľké, takže ideálne riešenie myslím. ..

ivett1
11. sep 2015

naša dcérka (9r.) je teraz štvrtáčka a do školy v prírode chodí už od MŠ - takže spolu bola už 4-krát (2-krát z MŠ a 2-krát zo ZŠ) ... minulý rok - ako tretiačka- už nechcela ísť , lebo sa jej tam predtým nepáčilo a "nudila" sa ... asi to muselo byť naozaj zlé (v tom druhom ročníku), lebo z jej triedy išlo v treťom ročníku do ŠvP len 5 dievčat a 4 chlapci (z 24 detí) ... takže, moja odpoveď :
1. pobyty v ŠvP nie sú povinné, ale dobrovoľné, možno niekoho prekvapí, že hoci sa väčšinou konajú až niekedy v máji, júni, už teraz sa oslovujú rodičia, aby sa vyjadrili, či dieťa pôjde do ŠvP, ale to sa zisťuje len záujem ...
2. ja akceptujem rozhodnutie nášho dieťaťa, ak nechce ísť do ŠvP, nenútime ho a neprihlasujeme "nasilu"...
3. skúsenosti sú aj pozitívne aj negatívne ...záleží hlavne na tom kam idú - aké je to prostredie a aké sú tam ubytovacie podmienky, s kým - aký pedagogický dozor a čo sa tam dá robiť - orientačne program - budú sa učiť, hrať, športovať, chodiť na túry, plávať, budú mať animátorov atď .

janickacrazy
11. sep 2015

Určite to nie je povinné, moj syn nebol zo zdravotných dovodov, mal špeciálnu dietu a musel brať lieky a ani veľmi nechcel ísť, takže nešiel a bolo.

abriela
13. mar 2022

@horana stat 1x za prvý stupeň preplaca školu v prírode, takže financiach to až tak asi nieje. Či sa niečo zmenilo?
Mám tretiaka, v škole v prírode ešte nebol aj keď v prvom ročníku mali isť. No prišiel covid.