Je v poriadku, keď učiteľka urobí na telesnej prekážku z dieťaťa?

miskacool
9. feb 2022

Dobry den. Je bežne ked v 2.triede spravi ucitelka na telesnej z dieťaťa prekážku cez ktorú ostatne deti skáču do kotúla? Naša dcéra ma nadváhu a kotul dlho nerobila, ked sa to teraz učili a ona sa bála (predpokladám, lebo aj doma sa bála ho urobiť na posteli) tak ju dala uc.ako prekazku pre chlapcov. Pre dievčatá robil prekazku iny chlapec. Čo si o tom myslite?

zuzanockamt
9. feb 2022

@miskacool kedysi za našich čias to bolo bežné...dnes by som to ako učiteľka neurobila

mondolina
9. feb 2022

@miskacool
u nás sa to tiež robilo.

ivaa_
9. feb 2022

Čo to je za blbosť , veď ju mohol niekto aj kopnúť alebo toho chlapca

zuzanockamt
9. feb 2022

@miskacool kedysi sme sa bežne na TVS preskakovali, robili fúriky atď. Dnes by som obmedzila kontakt detí navzájom na minimum, rodič je citlivý, všetko mu vadí, takže aby sa hlavne učiteľka chránila a neprišla do zbytočných problémov.

panelacikova
9. feb 2022

@miskacool tiež súhlasím s prvým príspevkom. za našich mladých čias sme stvárali rôzne kúsky aj na telesnej, aj sme sa takto preskakovali. dnes by som neriskovala. stačí drobný úraz a učiteľ je jednou nohou v base.... konkrétne na tento účel sa používa švédska debna, ktorej postupne zvyšujú poschodia.

ivuska00
9. feb 2022

Určite to bolo myslené v dobrom, uč. ju zrejme chcela zapojiť do činnosti (hovorí manžel telocvikár) ...jaaaj

janetinka27
9. feb 2022

aj za nasich cias to tak bolo, vtedy sme to brali normalne. niekto bol radsej prekazkou, ako by sam mal cez niekoho skakat. dnes je uz vela veci inak

nevestamary
9. feb 2022

Aky mala dcera z toho pocit? Lebo ak to brala normalne a bola rada sucastou atd, je to zbytocne riesit, je to sranda, deti sa radi takto hraju, ak mala ale zly pocit z toho, mozno treba zvazit rozhovor s nou a pripravit ju, ako moze nabuduce reagovat na taku poziadavku, napriklad slusne povedat ucitelke, ze jej je to neprijemne, ci by sa nemohla zapojit inak.... ???

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
spadnutaslivka
9. feb 2022

Tiež sme sa tak preskakovali. Aj štafety sa tak robili, a pod. Perfektné časy.

mistymay33
9. feb 2022

Moj manžel je trenerom na jude a pri treningu malých detí to robí uplne bežne.

diamond007
9. feb 2022

@miskacool mňa teda udivuje že 7r dieťa nespraví kotul... Chudato ako sa musí cítiť v spoločnosti, z tohto nebude mať zdravé sebavedomie nie to zdravie.

nnnuuunnn
9. feb 2022

Vnímam to tak, že ju chcela zapojiť do činnosti, aby sa necítila úplne zle "neschopne", vylúčená z kolektivu. Či jej niečo hrozilo pri tom neviem. Ak by ju aj niekto nechtiac kopol, zrejme by nešlo o vážny úraz.

merlinja
9. feb 2022

posadiť všetkých na lavičku, 3 m rozostupy a dať pozor aby ich nedajbože neofúklo .... ako maľované vajcia

beronsche
9. feb 2022

@miskacool tiez sa mi zda, ze to nie je nic neobvykle, ci poburujuce.. Skor by som poprosila ucitelku, nech
dcerku zapaja do takych aktivit, kt. aj napriek nadvahe zvlada a tym jej pomoze zvysit sebavedomie, nie ze ju vzdy necha sediet mimo..
Preco ma nadvahu? riesis to? Ma zdravu stravu a pohyb?

solange7
9. feb 2022

@merlinja dnes je to naozaj hrozne. Keby tu zeny reagovali opacne, zrejme by na druhy den ucitelka dostala kapky za to ze jej dcera nevie spravit kotul a ze ju uraza sposob zapajanie do hodiny.

kleopatra114
9. feb 2022

Myslis , že by pre tvoje dieťa bolo lepšie , keby stala v kúte a ostatní robili kotrmelce ? Takto boli decká aspon spolu …

miniminka
9. feb 2022

@kleopatra114 no ja som rada stala v kúte. Vždy všade za každých okolností pokiaľ cvičenie malo niečo spoločné s gymnastiku 😁

elizabet173
9. feb 2022

@miskacool učiteľ sa tvojej dcéry spýtal a ona súhlasila? Či ti to povedala s tým, že sa jej to nepáčilo? Ja to beriem tiež tak, že ju chcel zapojiť, ale ak by som bola učiteľkou, tak by som sa obávala úrazu.

loginexistuje
9. feb 2022

podla mna ju tam dala preto aby sa nestrapnovala pri robeni kotov ktore nevie ja by som ju skusila doma tie kotule naucit hravou formou

tncka
9. feb 2022

@miskacool radsej ries tu nadvahu

siska53
9. feb 2022

@miskacool za nasichh cias sa to robilo.

juliavolna
9. feb 2022

@miskacool no a čo ? Kedysi sa to bežne robilo

mikadooo
9. feb 2022

@miskacool u nás tiež tak deti skákali na tv, práve spovedám dcéru 😄. Ale už je piatačka. Že oni sa tam aj postriedali a aj občas niekto zakopol, ale že to bolo v pohode, že sa na tom, ktorý zakopol zasmiali a išlo sa ďalej. Ono to asi nie je úplne na sanitku, keď aj niekto zakopne... 🙂

marcellka32
9. feb 2022

Skôr by som riešila nadváhu dcérky...

akbara77
9. feb 2022

@marcellka32 presne tak!

marika142
10. feb 2022

kedysi sa to tak robilo a bolo to bezne, no teraz neviem neviem. to je nejaka starsia pani ci co?

irusa
10. feb 2022

za mojich školských čias sa to robilo bežne..no nebol net, tak nikto nemal priestor na sťažnosti 😀 ..jeminenku , čo človeka môže trápiť ...inak počas telesnej by mali všetci žiaci sedieť v 2 metrovej vzdialenosti...predsa , ak by stáli vedľa seba môže niekto stratiť rovnováhu a padnuť na niekoho... a ako to máte poriešené s behom prípadne hra s loptou ??? ešte nikto o hlavu neprišiel ????

adriannasvk
10. feb 2022

Ja nevidim vobec problem..ak sa dcera boji urobit kotul alebo nevie atd tak je normalne,ze ju ucitelka chcela aspon nejak zapojit aby nesedela na lavicke ako taky hribik....byt tebou dcere zariadim nejaky pohybovy kruzok....mam pocit,ze dnesne matky uz zabudli ko vyrastali a vsetky sa tvaria,ze ich deti su z cukru a nemozu nic robit, chuda ucitelka v dnesnej dobe🤦‍♀️

akvi
10. feb 2022

To je otázka hlavne na dieťa, ako sa v tom cítilo. Je úplne jedno, čo tým učiteľka myslela, alebo čo si tu o tom myslíme. Tak jednoduché, opýtať sa dieťaťa. To je ale niečo, na čo sa v škole a niekde aj v rodine, kašle úplne.