icon

Je veľa 150 eur za tašku do školy?

25. aug 2022

Je podľa vás 150€ za školskú tašku veľa? Malá chce tašku ale stojí 150€. Peniaze problém nie sú len 150€ za tašku mi príde prehnané 🤔 ale o inej nechce ani počuť 🤦

alexnina777
25. aug 2022

ach , no , neporovnávam sa nikdy s nikým a to
učím aj svoje deti..keď sa niekto vozí v mercedese a my v Škodovke/napr./ neznamená to že je horší človek alebo má rozmaznané deti..všetci máme nejaký štandard a nejaké priority, na čo máme peniaze a za čo - kvalitné sme ochotní zaplatiť..pozerám na čo mám a podľa toho doprajem kvalitné veci deťom..napr.obuv.. dajú sa kúpit topánky deťom aj za 20€ nar. v H€M ku alebo 60€ v Geoxe..nebudem sa pýtať mamičiek na názor lebo viem čo deťom možem a chcem kúpiť..rozmaznávaj svoje deti tak ako ty uznáš za vhodné, keď budú vďačné a skromné možu byť aj štastné keď dostanú vytúženú školskú tašku..keď budú mať krstných deti od Číňaňa je to určite u nich v poriadku, a keď tvoja bude mať zo Ševtu bude to tiež v poriadku..keď chcú prispieť , tak nech prispejú na takú akú vy s dcérou vyberiete.. a poradím Ti, v Ševte majú veľa vecí extrémne predražených , dajú sa kúpiť na eshopoch roznych lacnejšie..ak ide o tašku Backmann tí majú svoj eshop.. tam pozri ceny a porovnaj..

endrien2013
25. aug 2022

Tu je originál stránka https://www.zdravybatoh.sk/ tu sme jej tiež všetko kupovali, sú to nórske batohy s dlhoročnou tradíciou, a tie tašky majú naozaj vymakané do posledného detailu

dahra
25. aug 2022

uf, je to veľa. Mám tri deti. Aj keď si môžeme dovoliť nové veci, snažím sa kupovať z druhej ruky. Syn mal Herlitz tašku kúpenú tu na MK za 20€, bola nová a využil ju 2 roky, potom malá. Od tretieho ročníka má opäť Herlitz z druhej ruky za 25€ z MK, vyprala som ju v práčke pred týždňom, je ako nová. Ak sa mu zmestia veci, bude ju nosiť aj teraz ako siedmak - teda 5.rok. Druhá dcéra šla do školy s Herlitz taškou (ako inak) - bola v augustovej akcii Kfl-du ešte v 2019 k nákupu nad 50€ zadara. Mala ju 3 roky, tento rok sa jej tam ledva voľli veci, takže prvýkrát som kupovala novú topgal pred mesiacom, za cca 50€ aj s poštovným s tým, že aspon 3 roky slúžiť bude. Najmladšej do prváku som kúpila z MK Belmilku za cca 40€. Takže ak dobre počítam, za 6 rokov školy pri 3 deťoch ma školské tašky vyšli do 150€. Ale ja som askét 🙂)))), aj kabelku považujem za luxus 🙂

autor
25. aug 2022

@tayla ona chce tú kde sa obrázok otočí

dahra
25. aug 2022

- viem, že deti chcú, čo ich oči vidia. Preto som svojim deťom, kým ako-tak nechápali hodnotu peňazí, nikdy neukázala, čo by som nechcela/nemohla kúpiť. Väčšinou som si posťahovala obrázky, nejakých 10-15 ks a z toho si vybrali. Obchody sama nerada navštevujem, takže sú naučené vyberať so mnou na nete.

kimchi
25. aug 2022

Žienky inak toto by ma velmi zaujímalo, s dobrým úmyslom sa vás chcem spýtať: ako je možné, že si 6r. deti vyberajú samé? Chápem, že im dáte vybrať vy - rodičia..ale prečo? Nejak mi to nejde do hlavy, takže budem naozaj rada za vysvetlenie.
Pýtam sa najmä preto, lebo ked som šla do prvého ročníka v roku 2005, vôbec som školskú tašku nariešila..ani mi to nenapadlo. Dostala som šk. tašku zdedenú po sesterniciach, ešte takú retro aktovku ak si pamätáte :D a vrecko na prezuvky a telesnú mi mamka ušila z obliečok a bola som spokojná, nikto to neriešil..to sa doba naozaj tak zmenila?
Naozaj sa nechcem nikoho dotknúť ani rýpať aj ked to možno tak vyznie, ale zaujíma ma to aj z dôvodu, že mám dieťa pri ktorom budem riešiť šk. tašku o 4 roky cca ale teda neviem si predstaviť, že mi také malé povie len túto a inú nie no odteraz by som s tým asi mala počítať, že sa to môže stať...v čom to je? Výchova? Deti už tak rýchlo dospievajú?

lilope
25. aug 2022

@kimchi tiež trochu nechápem. V prvých troch ročníkoch som zrejme mala zdedenú aktovku, ani neviem. Ale v 4. triede mi mala kúpila tašku/batoh a nosila som ju celú ZŠ, aj na strednú som ju chcela mať. Držala, netrhala sa a nevyzerala vypoužívane. Ale mama ma vzala do obchodu, ako 15 ročnú do mesta, to bola výnimočne, a kúpila mi novú tašku, že veď už som veľká, nech mám novú peknú na strednú školu. Mňa ani nenapadlo si niečo pýtať alebo prosíkať nové veci alebo dávať ultimáta rodičom, to už vôbec. Bola som skromná a tešila sa z každej novej veci, preto som si ich aj vážila a dlho mi vydržali, žiadne že hodiť tašku do kúta. Máme všetko a hneď, a potom si nič nevážime, nie je to dobré.

endrien2013
25. aug 2022

@kimchi keď môžem za seba ti odpovedať, ja s mojou dcérou mám úplne iný vzťah ako kedysi moji rodičia so mnou t.j. ja som mama a ty malá a budeš počúvať a koniec…. neznasala som to! S dcérou mám krásny kamarátsky vzťah, chcem vedieť vždy aj jej názor, pocity, uvažovanie a spolu vždy prídeme k rozumnému koncu aby sme boli obe spokojne, samozrejme že sú hranice a režim aj u nas, ale som neskutočne vďačná že sa mi so všetkým zdôverí, prituli. Ja som k mojim rodičom nikdy taký vzťah nemala svoje pocity a detské problémy ktoré pre nich boli hlúposti ale pre mňa vtedy dôležité som si musela vysporiadať sama…. A čo sa týka školskej tašky ja som jej ukázala všetky na trhu, vybrala si, po preštudovaní recenzií som súhlasila že môže byt aj tato drahá. Samozrejme ak by mi to rozpočet nedovolil ohraničila by som ju len na tie v limite.
Určite to u nas nefunguje štýlom že príde ofucane dieťa a začni diktovať a túto a túto a robí scény keď nedostane, to nie, ale právo výberu pri hocičom jej neberiem. Všetko je o správnej komunikácii aj s dieťaťom.

doriiis
25. aug 2022

@kimchi ....opytame sa ta o styri roky aku si kupila ty.A kto iny by ju mal vyberat ako dieta?Tebe kabelky vybera mama?V prvom rade sa musi pacit dietatu ta taska a nietebe

levandulova111
25. aug 2022

Nikdy by som toľko za tašku nedala 🙂 akurát včera som bola v Sportisime a kúpila som originál školské tašky s vystúženým chrbátom po 38,95€ a keďže mám klubovú kartu, vyšlo ma to na 34,95€/ks... Tašky sú pekné, priestranné a ako som aj vyššie čítala, príde domov, tašku hodí na zem, alebo dokonca ju bude ťahať za sebou po zemi, ak bude ťažká.. 🙂 mám dve deti, dcéra teraz ide do 6.ročníka a syn do 4.ročníka... takže nepúšťam keci do vetra... 🙂
A na argumenty tu niektorých, že dieťa nepozná hodnotu peňazí, tak práve preto treba s deťmi komunikovať, vysvetľovať, aj keď to nepochopia hneď, ale postupne áno... Moje deti ani nenapadne odo mňa chcieť niečo drahé, lebo si uvedomujú, že peniaze sa netlačia ráno po káve na wc 🤷

loginexistuje
25. aug 2022

kup jej ju je krasna ak peniaze nie su problem a vobec by som to nekonzultovala s krstnymi a pod tvoje dieta tvoja volba

pribinak
25. aug 2022

Stvrtacka tašku s nosorozcom? Ani vo sne. To je motív tak pre 1. maximálne 2. ročník

endrien2013
25. aug 2022

@pribinak tie obrázky sa dajú schovať na týchto taškách 😉 sú obratitelne a na suchy zips, a je z toho bezobrazkova taška v jednej farbe….

iwesska
25. aug 2022

Je to extremne vela,nikdy by som tolko nedala. Moja ma tasku za 30€ uz 3.rok, ma ergo chrbat, 0,5kg a kopu miesta vo vnutri. Vieme investovat peniaze aj lepsie ako do obrazkov na latke.

sense
25. aug 2022

@kimchi u mňa je to ako u @endrien2013.
Jednoducho u nas sú veci o kt môže dieťa spolu rozhodovať a sú veci o ktorých rozhodnem ja ako rodič, rovnako aj hranice nastavuje ja nie dcera
A vyber tašky patril medzi veci kde si mohla vybrať, ja som spravila výber a ona si mohla z výberu vybrat

doriiis
25. aug 2022
autor
25. aug 2022

@kimchi malá videla na nete fotku tašky a odvtedy o inej nerozpráva. Skúšali sme všelijaké ale ona chce len tú.

iwesska
25. aug 2022

@kimchi To mas ako so vsetkym. Su ludia,ktori detom kupia vsetko na co si ukazu,len aby boli
spokojne, neotravovali,nevyrabali sceny a boli ticho. Potom s vekom zvysuju svoje naroky, same si vyberaju znackove oblecenie,telefon,elektroniku...13r.dieta povie ,ze iny telefon ako Iphone nechce a rodic ma problem..Tak ale ako si kto zariadi? 🤷‍♀️ U nas sa aj darceky od Jeziska vyberaju tak,ze mozete si vybrat len do urcitej hodnoty,lebo Jeziskovi musi vyjst aj pre ine deti. Preto teraz uz ked vidia hracku za 70€,sami povedia,to je drahe,to urcite nedostaneme. Jasne,ze keby som im dala volnu ruku,tak mi nestaci vyplata😁

kimchi
25. aug 2022

@lilope presne! Svou prvú tašku som si vyberala ked som šla na strednú školu a to nie je tak dávno, v roku 2014..pamätám si, že bola z Tesca za 50€ a vôbec som si nebola istá tým, či mi ju kúpia, lebo vtedy bolo pre ns 50€ naozaj veľa (možno ako teraz pre niekoho 150€) ..som úžasne vďačná, že kúpili a bola výborná, vydržala mi 4 roky na strednej, cestovala som s ňou 2x do týždňa (na intrák a domov) a bola takmer vždy úplne napchatá až sa pomaly nedala zavrieť lebo som nechcela stále vláčiť kufor 😅 50€ z tesca a doteraz sa nerozpadla a ani sa zips nepokazil

@endrien2013 ďakujem za úprimnú odpoveď, tiež som mala a aj mám s mojou mamkou kamarátsky vzťah, vždy som jej všetko hovorila a aj teraz ked som dospelá a mám svoju rodinu, nedokžem pred ňou nič tajiť a je moja najväčšia dôverníčka aj ked mám veľmi dbré a dôverné kamarátky 🙂 taký vzťah s mamkou prajem naozaj každému a dúfam, že ho budem mať tiež s mojimi deťmi

@doriiis sama som zvedavá akú vyberiem s manželom, možno aj s dcérkou - ako píšem, neviem si predstaviť tak malé dieťa aby rozhodovalo o šk. taške - porovnávam to so sebou.

pribinak
25. aug 2022

@kimchi vieš čo? Ja som z malého mestečka, kde je aj dnes dokopy 5 obchodov. Nebolo veľmi z čoho vyberať
Keď sme šli kúpiť synovi tašku do školy, mala som prehľad z internetu, pozerali sme spolu so synom a šli plotom do nákupného centra, kde predávali školské veci asi v 3 obchodoch, kde mali 10x vacsi vyber ako v celom malom mestečku

Deti dnes žijú inak, to sa ani nedá porovnať, úplne ina doba, iné podmienky
Dnes je internet, mobily, pc, deti majú uolne iné možnosti a samozrejme, že to aj využívajú

Ale stále ju tu RODIČ a ten má určovať napr cenový limit, určovať kvalitu či iné parametre a výchovne pôsobiť
Ja by som mohla kúpiť synovi tašku za 150 eur, no problém, ALE viem, že kvalitnú tašku kúpim aj za menej a tak ho vediem k tomu, aby rozmýšľal nad vecami

iwesska
25. aug 2022

Vsak jej normalne povedz,ze obrazok je sice pekny,ale taska velmi draha a nemate tolko penazi,aby ste ju kupili,tak si musi vybrat lacnejsiu. A priprav si ine varianty,co by sa jej mohli pacit.

autor
25. aug 2022

@doriiis veď aj preto sa pýtam ako tu niekto písal máme iný vzťah ako sme mali napr my s rodičmi. Nemá všetko na čo si ukáže a vysvetľovali sme jej či si je istá tak áno ona chce túto tá sa jej páči
@iwesska no takto naša malá nie je taká že sa hodí o zem ak niečo nemá. Taška je však niečo čo bude nosiť ONA keďže do školy bude chodiť pešo. O cenu nejde naozaj ale ide o to že či sa nám to oplatí veď 150€ není len tak ;)

doriiis
25. aug 2022

@kimchi ...ja si zas neviem predstavit kupit tak dolezitu vec,tak aby sa nepacila majitelovi

iwesska
25. aug 2022

Neoplati...buduci rok sa jej zapaci ina za 200€ a bude ju chciet vymenit. Potom co? Kupite zas druhu?

doriiis
25. aug 2022

Autorka...skus tieto jej ukazat.My mame konkretne z tejto stranky ale ta nasa tam uz nie je
https://www.skolske-tasky.sk/aktovky-do-skoly/4...[0]=1909#js-form-product_list

autor
25. aug 2022

@iwesska preto sme sa jej pýtali už asi 10x budeš ju chcieť aj potom? Ona že ano okrem toho na taške sa dá prehadzovať obrázok aby nebol takže aj to ma pomaly alw isto asi presviedča o tom že jej vezmeme len tie kecy rodiny a načo veď od Číňana za 10€ (obrazne) stačí

luliu
25. aug 2022

Tašku s 🦄 by som nekúpila a určite nie za 150€, to máš tak na 1-2 roky a potom sa bude za ňu hanbiť a nebude ju chciet

patka06
25. aug 2022

Rob ako myslíš, 6 - 7 ročná slečna si ešte celkom neuvedomuje, čo znamená chcieť aj potom.
V škole prídu rôzne iné "ošiale" a jednorožec už nebude in.
Viac ako 2 roky isto nevydrží

pribinak
25. aug 2022

@tayla je to vec vkusu, ale za toto by som nebola ochotná dať ani 50 eur. Fakt škaredé. Videla som veľa tašiek, názorov, rôzne značky, ale toto je fakt otras