icon

Jedlo na školách

azurova99
27. sep 2022

Prepáčte, ale mám toho dosť dcéra dôjde zo škôlky a by zjedla ajj klince, to aj v ostatných školách varia samé somariny, ako dcéra doma zje všetko,ale žeby nejedla ani desiatu obed a olovrant to je už trochu vrchol

Strana
z2
janickacrazy
27. sep 2022

@alenamihal u nás majú na desiatu vždy aj ovocie, každý den a k obedu často šalát alebo aspon kúsok zeleniny

adinam
27. sep 2022

Stravná jednotka pre materskú školu u nás v meste je 1,99e na deň.Akože vytvoriť desiatu+obed+olovrant je hotové umenie...Skúste si to doma žienky a potom môžete kritizovať.Pracuje sa s normami a tie sa musia dodržať v každej škole aj škôlke...

mogaa
27. sep 2022

tak prepdokladám že z našej škôlky chodia všetky deti hladné...olovrant je o 14:30 chlebík a potom behajú po dvore, takže kým prídu mamičky vyhladnú🙂

azurova99
autor
27. sep 2022

@simona92101 no hej ja som sa bola sťažovať moja nepije džúsy ani sladené nápoje tak že jej dám čistú vodu do fľaše takže už im dávajú čistú vodu kto chce

luccija
27. sep 2022

@adinam toto sa riesilo vzdy aj, ked boli potraviny lacnejsie vzdy sa apelovalo len peniazmi a, ze nevedia robit zazraky.Cele skolkarske stravovanie stoji za h....o cest vynimkam.Vzdy som si nosila z domu, lebo sa to nedalo jest.Minuly rok tu bol prispevok aj sa vyjadrovala veduca skolskej jedalne nie je snaha o upravu noriem ide sa podla toho, co bolo volakedy...z mojho pohladu tam tie deti nic nejedia a je to smutne, ze maminy sa snazi dbat do 3 r na stravu a potom moze byt aj nutella na chlebiku ci Rama a na tom kusky mrkvy.
Verim, ze rodicia by bolo ochotni zaplatit viac, aby mali deti lepsiu stravu.Ale vzdy su ti, co chcu a ti, co povedia ved je jedalnicek vyborny a nic viac netreba nesprtajte do toho.

maranco
27. sep 2022

V škôlke nemôžu používať údené mäso, ani robiť vyprážané jedlá. Tiež musia menej soliť.
Skúste si z jedálneho lístka vybrať niečo čo ste ešte doma nerobili a urobiť doma, aby dcéra spoznala aj iné jedlá.

Raz som mal obed na dedinskej ZŠ, mali segedín a knedľu. Niektoré deti zjedli polievku a druhé nosili nazad alebo si pýtali k mäsu chlieb. Tak som sa pýtal učiteľky prečo nejedia, tak že oni doma toto nepoznajú tak nezjedia ani v škole.

azurova99
autor
27. sep 2022

@luccija presne tak ja by radšej doplatila a viem že sa mi dieťa naje poriadne

adinam
27. sep 2022

@luccija áno normy sú aké sú,ale ak je schopná vedúca ŠJ,tak sa dá.U nás majú deti zeleniny aj ovocia dosť,ale je tu jeden veľký problém.Môžete si chcieť priplatiť aj neviem koľko eur,keď bohužiaľ prvé čo sa odhodí z chlebíka je práve tá zelenina!To isté platí aj o ovocných oblohách napr.na kaši.Čučoriedky,banán,malina.A to nie je problém v jedálničku,ale v rodine.Toto je realita,robí to 90% detí v mš.

martul
27. sep 2022

@azurova99 veď to je mňam. Ty to nemáš rada, možno aj tvoje dieťa. Ale je tam ďalších xy detí, ktorým to chutí. A teraz čo....

azurova99
autor
27. sep 2022

@martul čo je mňam droždova pomazanka

simca06022011
27. sep 2022

@alenamihal nasa skolka bola v nejakom projekte prihlasena a dostavli ovocie /zeleninu denne.. Mozno treba navrhnúť, jedálniček sa u nas diskutoval aj na rodicku

luccija
27. sep 2022

@adinam ano viem...videla som to denne.Bol cokoladovy jogurt oni maju radi iba jahodovy, bola vyziva a piskoty zjedli piskoty.Na ryzi nemohla byt stava, z chlebu davali prstom dole natierkovy syr, redkovku, papriku...len potom to je tak, ze deti skoro nic nejedia a vsetko sa vyhadzovalo.Viem, ze deti vymyslaju, ale to radsej dat maslovy ci syrovy rozok ako tie pomazanky.Ale chapem..zacarovany kruh, ked mama potom povie, ze ani doma nic neje a hned do skolky prinesie croasant.Ked bol segedin zjedlo 1 dieta a ostatne suche knedle.

btus
27. sep 2022

@azurova99 mňam. Veď to je v pohode. To doma nevaríte?

btus
27. sep 2022

@azurova99 drožďová nátierka sa robieva bežne, knedlík s kapustou - veď to je segedín, a ryžová krupica - ja to síce nerobievam, ale ryžová kaša sa varí bežne.

evica17
27. sep 2022

Ako j sa mi nečudujem že tie deti nejedia keď ani mamičky nejedia a frflú na všetko. Bola som v pôrodnici a len malé percento zjedli v pohode, ostatné sa v Tom gebzili,nedojedli,že fuj oni také jedla nebudu jesť a je to hnus. Takže idú príkladom v Tom deťom.

patka06
27. sep 2022

@azurova99 veď to mali úplne normálne jedlá, čo sa varia aj doma.
Ak počuje teba, že by si to nejedla, tak sa nedivím, že chodí hladná.

evica17
27. sep 2022

A ešte ko vidím kamošku čo má syna,a sťažuje sa že jej nič nechce jesť,iba rezeň s hranolkami,suchý rožok a croasant. Ale ona si za to môže aj sama, lebo mu každý deň urobí to jedlo , nakúpi croasanty do školy. U mňa by skončilo vyhladované, že by to neskôr zjedli, a nie takéto vymýšľanie,že sa varí x obedov aby všetci boli spokojný

simona92101
27. sep 2022

@evica17 mala som tu cest jest nemocnicne jedla viac x aj v roznych nemocniciach,a teda mne absolutne nechutilo.nedovarene,polievky zriedene bez chuti,nalozene v okydanej šalke a vsetko jest len s jednou lyzicou,ziadny pribor..tak isto s dcerkou na detskom oddeleni mi 6mesacnej musela rodina nosit prikrmy,lebo aby za tyzden pobytu nevedeli pochopit ze 6m nema zuby a nema tie nedovarene kusy stravy ako požut ..🤷‍♀️
Ja osobne skm bola u nas v skolke za to,aby sa zdvihla cena za stravne,bohuzial s tym malokto suhlasil..aby sa varilo aj chutne,aj zdravo a roznorodo,hlavne aby mali aj ovocie...

dobravila
27. sep 2022

@azurova99 az na tú polievky je ro v pohode,alw ja ryby nejem vôbec

maximkoalex
27. sep 2022

Úplne normálne jedlá. Veď to sú domáce jedla, ktoré sú v každej jedálni. My teda doma nevarime polovicu z toho, čo je v školách, ale maly na nič nepovedal, že fuj alebo nelubim. Všetko zje, bez výnimky. Problém bude inde ako v jedálnom lístku škôlky.

poopsie
27. sep 2022

Stravujem sa v školskej jedálni a polievka rybacia s lečom nie je vôbec taká zlá ako to znie a to ja ryby nejedávam(zjem len vyvar), drozdova pomazánka je super aj mrkvova, avokádova a že sú staré normy je blbosť, lebo normy sú nové. Práve aj dnes vravela kuchárka, lebo sme chválili nátierku, kuracia s pórom aj decká pojedli, dokonca niektoré čo zvyčajne nepýtajú duplu.... Ale potom máš zase niekoho, čo v zásade ani nechutná, lebo doma je naučené len na chleba so salámou 🤷‍♀️ale to nieje chyba jedálne... Pečeňové halušky sú tiež normálna záležitosť ale evidentne ty nevaríš všetko, keďže tvoje dieťa to nepozná

poopsie
27. sep 2022

Ja napríklad nezjem hriby ale všetko ostatné zjem, len si ich vyberiem, ale zato nenadávam na vedúcu kuchyne

evica17
27. sep 2022

@simona92101 no neviem kde si bola v nemocnici ale mne chutilo, v RK nemocnici, varili normlne a chutné, nič nedovarene, normálne ochutené. A aj keď som bola na detskom so synom tak mi nosili na izbu fajn jedla. Ale s prikrmamo pre deti to neverím ako je, malý mal mesiac

saxana000
27. sep 2022

@azurova99 ten jedalnicek je 30 rokov rovnaky mate asi blby tyzden akurat niekedy to tak vide ze su cely tyzden same somariny bryndzova polievka a neviem co...potom sa to otoci a cely tyzden je uplne v pohode nasi mali tento tyzden sosovicovy privarok dnes maso zemiaky zajtra pizza.ale inac vacsinou taka klasika a normalne jedla.jedno sladke alebo mucne do tyzdna.na prilohu chodi dcera na duplu asi kazdy den..natierok maju milion druhov niekedy citam citam a ani sama neviem co si mam pod tym predstavit..hladna je vtedy ked nezje poobede chleba to by zatocila najradsej rovno do jednoty po cestse domov.

saxana000
27. sep 2022

@azurova99 a jedla si ju niekedy vobec? Alebo polievku?

lenuska0075
27. sep 2022

V našej školke bol asi top topov tofu s kyslou kapustou na desiatu 😂

mamusa123456789
28. sep 2022

@azurova99 aj moja dcéra keď prišla zo škôlky tak som myslela ze zje aj mňa (nie len klince) a to som jej dávala do škôlky stravu z domu každý deň všetko koli alergiam, deti tam behajú, hrajú sa, tak im vytravi

merrynka19
29. sep 2022

@azurova99 aj môj chodí veľmi hladný, ale tak oni majú olovrant a nez prídem po neho tak vyhladne.

evkamotka
30. sep 2022

U nas bude takyto, ja nemam co vytknut. Normalne jedla aj napoje

Strana
z2