Karanténa a samovzdelávanie - zvládate to?
Mamičky vy zvládate sa učenie s deťmi doma? Ja nemám očr a ani muž(ten robí teraz každý deň do večera)
Prikladám úlohy z pondelka a zo stredy.. nie je tam ešte angličtina, diktáty vzdávam úplne :(

@deti95060810 ten test je online, to do urobia viac menej pre seba myslim.. Tiež nám prišlo 100 adries na stránky, Kde mame precvičovať 😂
Baby viete čooooooo? Ktorá úhadne ako prvá????
@plotas Môj starsi mal dnes 1.x jednu hodinu o 12.00, mladsí mali mat skusobnu o 17.00.
Akoze chapem, kazdy sa snazí, ale v celom state to nie je rovnake, preberame ucivo podla zadania, niektori skusaju online, niektori nerobia nic, niektori davaju ulohy aj na vikend... kazdy inac. Ako sa da ukoncit a vyhodnotit seriozne takyto skolsky rok? O 110 dni podla prognoz bude vrchol korony, to su 4 mesiace. Tu sa da zapisat len akesi "absolvoval" , alebo skôr "neabsolvoval". Alebo nech sa jednotne ucí cez televizor niekolko predmetov.
Baby ja mam 3 skolakov..vsetci maju vyucko online.do toho 2 krpcov.dakedy a to vwlmi casto je to narocne. Vobec nestiham s nimi ani len to co nam kazu cez maily a tak...samej sa mi uz vytvara chaos...a z online prostredia mi je akosi viac zle...od 8.00 do 12.00 tu je u nas doma stale pocitac..mobil....a dvaja aj naraz pripojeny do skoly.
Ja si myslim ze ziadnemu dietatu neuskodi ta chaoticka skola...ako to je.. tym ze kazdy zazivame chaos a "nedostatok". V Zivote to dobehnu a ked nie...tak co? Je predsa dolezite ze su ... . Ze sa tesime z malickosti. V zivote sa uplatnia skor podla povah a inych schopnosti...Bohvie aka doba bude dovtedy. Ja si myslim ze to zohladnia a nebude to take "prisne"...predsa len sa vsetci ocitame v danej situacii...vedia ze rodicia maju toho vela a nie kazdy rodic ma rovnaku kapacitu...
Hlavne treba byt trpezlivy,tolerantny a tak.
Aj maturanti...a co aj keby zmaturovali az v septembri..system nepadne aj keby nezmaturovali....dolezite aby sa hlavne nepretazili ludske zdroje v nemocniciach..ktore nemaju kapacitu to zvladnut pripade prepuknutia vacsej pandemie....ziadne mesto by nebolo na to pripravene....
Takze nebojme sa....a nestresujme zbytocne....nejako sa to zariadi samo a my sa prisposobime.
Dovtedy vela trpezlivosti a energie.
@plotas asi by ste si to potrebovali niekedy vyskúšať aka je jednoduchá práca. Ani jeden z nás sa nedostal do tejto situácie dobrovoľne.
Ja nebudem obhajovať nikoho, ale mám troch školákov, prvaka, piataka - s poruchami učenia a deviatačku, chodíme s mm do práce a už mi z toho začína tik v oku 😁 prvé dva týždne mi len trvalo, kým som sa zorientovala a prihlásila do vsetkych mailov, edupageov a na messengeri pridala všetkých učitelov.. všetci majú iný systém a to mi trvá len cca. hodinu, všetko nájsť, povytláčať (mimochodom sa modlíme, aby nedosla náplň v tlačiarni).. milujem zadanie o 10 pošle test p. učiteľka a píše v pokynoch o 11tej pošlite test tam a tam.. A keď takto prídu dvom starším, ide ich rozbuchnut, lebo na jednom PC nestíhajú. Alebo vytlačiť, napísať, oskenovat (odfotiť) poslať.. potom telefonaty, ako to nejde a neprešlo a nevie, čo ma robiť alebo spätne vypisovať, či to prišlo.. Takže ja som vyčerpaná z toho a zmätená, frustrovaná a už ma to prestáva baviť. A navyše pani učiteľka ešte neospravedlni ani meškanie s odôvodnením a napíše, že si nesplnil úlohu a podľa toho bude aj ohodnoteny..
@susu29
To mi nepride fer...ak je to statna skola.....sa ti ani necudujem...
Lebo nemyslia na to ze nie kazdy ma pocitac....su oblasti kde na to rodicia este nemaju....a podobne.
Ved aj samotne vedomosti ohladne nastavovania mi tiez trvali.
Sa ti necudujem ze si frustrovana...ja som dala vediet ucitelke ked nestiham....ze nezvladam ako matka.... ze zial nemozem skoncit na psychiatrii...stvrtak je nastastie samostatny..tomu preposielam iba maily s ulohami....a fotim co ma vyplnene poslat naspat...
Ale druhaka mam za dvoch...je iny typ a pri nom sedim aj ked ma online vyucbu...
Rovnako prirodzene pri prvacke...maju uz testy online.
Je to vsetko o komunikacii...a manazovani uz ked mam tak vela deti....ale nie sme stroje.
Drzte sa!
@spolocenskesatynela pri dnešných deťoch? viem si to predstaviť, ja by som to nedala a preto som to nešla študovať
@pieksamaki presne nie každé dieťa je rovnaké. Moje jednoducho kontakt s učiteľkou potrebuje. Nabehli na online vyučovanie, teraz som prišla z práce a pýta sa ma koľko má úloh lebo zajtra majú hodinu 🙂 pred 2 týždňami jej to bolo úplne fuk
Ahojte, pripájam sa do skupiny, už som s nervami v koncoch. Mám druhacku.Nás problém je matematika. Minulý týždeň poslala pani učiteľka úlohy že sa máme začať učiť počítanie do 100 s prechodom cez 10... Minulý týždeň bolo sčítanie, 3 spôsoby...tento týždeň zasa odcitanie. Všetky spôsoby som jej pekne vysvetlila, spravila si, ale akonáhle má robiť cvičenia sama, tak sedí pri dvoch stranách z pracovného zošita aj 3 hodiny.... Kuka kade-tade, nerobí, potom už ak ja mám nervy že 3 hodiny...že to už mohla mať dávno hotové... Proste matika hrôza, nesústredí sa, hádže výsledky bez rozmyslu...ja už neviem čo robiť. Ja som vyčlenila každý deň od 9-12 sa učíme, ale keď robí 3 hodiny len matiku tak nestihne ostatné... Potom robíme dlhšie. Slovenčina a čítanie v pohode... Ale matiku si počas toho keď sa učí aj niekoľko krát orzuri a odreve 😭 a ja som z toho už na prášky
@sahenka myslím, že toto nie je váš problém, ale problém prístupu učiteľky, Môžeš ju poprosiť, nech deťom pripraví nejaké zaujímavé logické úlohy, hlavolamy, hry, že tak, ako je to teraz vám to nevyhovuje a nezvládate. Učiteľka je za to platená, aby sa snažila prispôsobiť formu potrebám detí. Inak si myslím, že max 20-30 minút by malo stačiť na matiku. Ak si doma, môžete spolu variť, tam treba čítať, vážiť, merať, matiky je tam kopec.
@plotas ja mam síce len jedno dieťa, syna druháka a tiež musím s nim pri úlohách sedieť. Proste sám to nespraví. Bohužiaľ. Aj keď je bystrý školu nemá rád. Pracujeme obaja a je to dosť. Nie som učiteľ a doma ma tiež čaká robota nie len úlohy robiť...

Veľmi divne to pani učiteľka popisuje. Inak v pohode, nie je toho veľa.. . 4 predmety, po pár úloh... Mam tretiacku a robí si to sama, ja kontrolujem a oproti tomuto mame toho viac. Co sa týka nervov, tie mam z úloh typu Nakreslite, projekty a blbosti... Minulý týždeň 4x... Urobili sme 1 a plánujem to ignorovať... Aj z vedenia škôl prišla správa, že máme robiť ako stíhame v rámci povinnosti a programu rodiny... Detto všetko závislé na počítači... Lebo dcéra ho nEma, čiže všetko je v mojej réžii.. V kuse emaily písať, úlohy fotiť, keď mali video vyučovanie, musela byt na mojom mobile, PC mame jeden a ocko je na ňom 12 hodín denne...
Napr prvý týžden sme sa vôbec neučili, len som do zošita úlohy zapisovala😂 potom sme chytili matiku, slovinu zakruzkovali co robiť a za pol deň to všetko spravila... Čiže aj tak sa dá 😂 len ide o ten zvyk a pravidelnost.