icon

Kde sa sťažovať na triednu učiteľku okrem riaditeľa?

cecil36
26. jún 2012

Baby učiteľky alebo maminy čo s tým mate skúsenosť, kde sa da stazovat na triednu ucitelku (riaditel je neschopny). Zvazujem sice dcerin prestup na inu skolu, ale nechcem, aby dotycna ucitelka robila nadalej to co robi. Ide o to, ze som si sla vydiskutovat dcerin problem (neslo o znamky a skola ma nan mala pisomne upozornit, no nespravila tak), bola som dohodnuta s triednou, ze pridem medzi druhou a tretou hodinou (iny kontakt na nu nie je mozny odmietla dat na seba t.c., e-mail cokolvek) a kedze mam male babo nedokazala som odhadnut presny cas, tak som navrhla ze po jednej z tychto hodin sa u nej zastavim. Ked som prisla po tretej hodine 15 minut ma vratnica nechcela pustit dnu ani zavola ucitelku, lebo vraj ona nevie kde je a nikto jej neoznamil, ze pridem. Nakoniec ma pustila s tym, ze nech si ju niekde na skole najdem. Samozrejme po tejto mojej detektivnej praci sa prestavka chylila ku koncu. Ucitelku som nasla, ale odmietla sa so mnou bavit s tym, ze ma cakala po druhej hodine (ja som sa s nou tak nedohodla) a drzo mi zabuchla dvere kabinetu pred nosom. Potom ich otvorila, ja som na nu uzasnuto pozerala, ze co spravila a ona, ze aha vy ste este tu a zavrela dvere znovu 😝 Som sa citila ako idiot. Na skolu a konkretnu p. ucitelku mam viacero staznosti, no riaditel to ignoruje. Co s tym? Ci jedina moznost zobrat dieta odtial prec.....

matkamirko
Odpoveď bola odstránená
cecil36
autor
26. jún 2012

@andrejka1983 ja som nepovedala, ze s mojou dcerou je v puberte problemova komunikacia. Ja som to myslela vseobecne, ze s pubertiakom je niekedy horsia komunikacia ako s nemluvnatom 😉

drabantovazuzana
26. jún 2012

@pink_lady Ďakujem 🙂

tortelinka
26. jún 2012

@cecil36 ani v nasej skole to nie je idealne, ale bohuzial citam iba tvoj uhol pohladu, takze neviem posudit, ale za pravdu ti davam s mailom, s rodickami ak neboli, pruser skoly, nechapem ze tam nemaju inspekciu...a teda vies dokazat,ze oznamene nebolo, pokial viem nemoze byt udelena dvojka (okrem extra vaznych problemov)...a dcera ti k tomu povedala co?

cecil36
autor
26. jún 2012

@anjelicek26 sama som zvedava co je vo veci, ale urcite napisem 😉 Co sa tyka preberania posty, to by nebolo mozne, lebo postarka k nam chodi okolo 10 doobeda co je dcera v skole. Cize ak je vec na podpis, prinesie mi to ak vec nie je na podpis da do schranky, ale tu chodim vyberat doobeda ked idem na prchadzku s drobcom. Ale ani mne sa to nezda.... preco to neurgovali....

katasa
26. jún 2012

@matkamirko vy ste určite v živote nemali pred sebou viac ako 4 deti... kde je tá doba, kedy učiteľ niečo znamenal??? vraj nadludskí hrdinovia!!!

@cecil36 riešila by som to písomnou sťažnosťou

janka273
26. jún 2012

@cecil36 jasné, dieťa v puberte je nevyspytateľné 😀 / ja som si sama podpísala Žk 😀 /...ale vypýtaj si od TU / tie oznámenia - musí to mať ona - alebo riaditeľ/, ak ti to neukážu - tak to neodoslali/ neposlali po dcére -a zákon.zástupcom nič neoznámili/ nemajú právo jej udeliť dvojku zo správania / ...a tie návrhy na znížené známky zo správania ak odsúhlasí pedag.zbor - sú poznačené, a takisto o pokarhaniach a pochvalách sa vedie štatistika a zápisnica z porád - takže to musia mať zaznamenané 😉 ....v klas.hárku musia byť poznačené všetky poznámky- /poruš.šk poriadku / k práci žiakov, a na základe toho t.,uč,navrhuje pokarhania Tu, Rš, a ak sa správanie nezlepší tak 2 zo správania ....snáď som ti trošku pomohla 😉

cecil36
autor
26. jún 2012

@nanip velmi pekne dakujem za rady, presne toto som potrebovala vediet. Skusim est hodit rec s dcerou a uvidime 😉 Este raz vdaka 😵

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
kaja73
26. jún 2012

@cecil36 a nemas kontak na daku jej kamosku-kamosky?aby ti povedali co si o tom myslia-ja som takto casto zistla pravdu-teda som si overila ci mi ju moj syn hovori-lebo niekedy to boli uplne odlisne tvrdenia zo strany ucitela a jeho strany.
Ale ked mi 3 kamosi plus aj dievcata potvrdili co vravi moj syn,tak som sa za neho sla "bit".
Ked vsak spravil pruser-aj to bolo -nastastie len raz,tak mal doma riadny pucung.
Na zakladke sme sa poznali aj vsetci rodica a poznala som aj decka-teraz na gympli-je v sekunde-je to uz horsie-nemam uz kontaky na kamosov-respektive ich poznam len malo.
Nastastie sme zatial nic nemuseli riesit,ale ked to nahodu pride-co by bol zazrak aby neprisilo-,tak mi tento zdroj informacii bude asi velmi chybat. 😲
PS-moj syn mal zatial 3 triednych a na vsetkych som mala ich mobil a mohli sme volat aj o polnoci-aj teraz je to tak na gymply-ja to povazujem sa super od ucitelov a velmi si ich za to vazim.

katasa
26. jún 2012

@matkamirko ked človek nepríde načas k lekárovi a ten ho nevezme, tiež sa budete sťažovať na VÚC???

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
poleva
26. jún 2012

@anjelicek26 plne súhlasím,sestru mám učiteľku a aj švagrinú,i svokru 😀
je to tak ako píšeš

katasa
26. jún 2012

a ešte jedna vec
nikdy by som nechcela učiť dieťa rodiča, ktorý povie.. lebo JA ju platím!!! nie je nič horšie ako takáto veta...

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
tortelinka
26. jún 2012

@kaja73 tomu potvrdzovaniu kamosov, to by som dala bacha, viem ako sa vedie decka zomknut aby sa navzajom chranili....co sa tyka toho mobilu, kazdy ma na to iny nazor...(ja som taketo zrusila, ked mi rodic zavolal v piatok o 11 vecer.kolko bodov mal jeho syn z pisomky...)

janka273
26. jún 2012

@cecil36 jasné, dieťa v puberte je nevyspytateľné 😀 / ja som si sama podpísala Žk 😀 /...ale vypýtaj si od TU / tie oznámenia - musí to mať ona - alebo riaditeľ/, ak ti to neukážu - tak to neodoslali/ neposlali po dcére -a zákon.zástupcom nič neoznámili/ nemajú právo jej udeliť dvojku zo správania / ...a tie návrhy na znížené známky zo správania ak odsúhlasí pedag.zbor - sú poznačené, a takisto o pokarhaniach a pochvalách sa vedie štatistika a zápisnica z porád - takže to musia mať zaznamenané 😉 ....v klas.hárku musia byť poznačené všetky poznámky- /poruš.šk poriadku / k práci žiakov, a na základe toho t.,uč,navrhuje pokarhania Tu, Rš, a ak sa správanie nezlepší tak 2 zo správania ....snáď som ti trošku pomohla 😉

anjelicek26
26. jún 2012

@matkamirko - ucitelia su plateny z nasich dani, no a? Oni si to nevybrali. Nemusia preto behat zo sklopenymi usami a poklonkovat kazdemu velactenemu ziakovi ci rodicovi, ze dakujeme, ze odvadzate dane 😔

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
bubutko
26. jún 2012

@cecil36 takze tu uz je problem v celkovom postupe skoly, asi tam nejde len o tu jednu ucitelku uz. a ostatni rodicia sa na to nestazuju? nikomu inemu to neprekaza? zvlastne je ze ti ani dcera o tom nic nepovedala, zeby ani ona o nicom nevedela?

pink_lady
26. jún 2012

@katasa a este ak rodic dietata ktory ho ma na sukromnej skole povie ze ved si za skolu plati a z toho su ucitelia plateni - a toto vedia aj deti splechnut do tvare...pravda je taka ze zo "skolneho" na vbyplaty ucitelov nejde ani cent 😀 😉 to ide tak na vyplaty riaditelom ...ale uz som radsej ticho 😀

anjelicek26
26. jún 2012

@matkamirko - ja len rozmyslam - co ak to rozhodnutie poslane bolo, podpisane bolo dcerkou, aj ked je to nepravdepodobne ak zakladatelka prebera postu, ale dajme tomu - bol dalsi "pruserik", ktory dcera doma neoznamila, dvojka zo spravania je opravnena a teraz stoji vo dverach mamicka par dni pred skoncenim skolskeho roku a chce nieco riesit, tak ucitelka hra ofucanu, ze ved o vsetkom vedela, pokarhanie nekonzultovala, co chce teraz riesit??? Spekulujem ja viem 😀 Ale mne sa proste nezda, ze by jej len tak treskla dverami pred nosom bez dovodu 😕 Lebo to je fakt chlp cudne spravanie... hlavne to... este ste tu? Ked vysla potom z kabinetu...

kaja73
26. jún 2012

@tortelinka preto pisem ze teraz nemam take kontakty a ani tie decka nepoznam-teraz by som to uz za zdroj nepovazovala,ale na ZS to bolo o inom-presne som vedela koho sa pytat,kto je ozaj spravodlivy.
Ziadne zomknutia sa nekonali-ked spravil pruser tak to potvrdili 😉

U nas neviem o tom , ze niekto zneuzil mobil na ucitelky na ucel-ze body-a priamy konkat bol ozaj na nezaplatenie a aj je.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
bonaquaba
26. jún 2012

cecil idem reagovat na tvoj problem, aj ked tvoja dcera doteraz bola jednotkarka a so vzornym spravanim, nemusi to tak trvat stale, ako pises je v puberte a vtedy detmi lomcuju rozne nalady a hormony, takze teraz sa moze z nej vyklut dvojkarka alebo aj trojkarka,takze to, ze ma jednotky este neznamena, ze spravanie je super, je v puberte a mohla nieco vyviest co je nepripustne pre spravanie sa v skole a ked ti to sama nechce povedat, tak urcite nieco vyviedla
a co sa tyka triednej tak jej povinnost nie je davat sukromne cisla ani maily na seba,v minulosti neboli mobily ani net a rodicia jednoducho chodili na zdruzenia, aby sa tam dozvedeli o svojich ratolestiach, ale dnes na zdruzeni mas na zaciatku roka polovicu rodicov a na dalsich tak troch styroch - je to uplne vysmech spolocnosti, ze co chces ty ucitel, aby ja som chodil na nejake zdruzenia, ved ked bude problem tak pridem to vtedy riesit, a samozrejme triedna ta mala informovat pisomne o pokarhani dietata a ak to tak nebolo, tak si to chod vysvetlit s riaditelom, pretoze to je nepripustne zo strany skoly, aby neinformovali rodica o problematickom spravani sa dietata, to skola vzdy dava pisomne rodicom
aj vsetci geniovia, ktori nieco v zivote dokazali, mali problematicke spravanie, vymykali sa z priemeru - tu dvojku uz asi neodvratis, a uvidis do buducnosti aka bude tvoja dcera v spravani

bubutko
26. jún 2012

@raza to ze rodicia ucia svoje deti ze ucitelia su NIC to si vystihla, je to smutne, a hlavne nechapem ako si potom tie deti mozu vazit tych ucitelov a aky maju pred nimi respekt. ja to povolanie obdivujem a netrufla by som si (ucit by ma mozno bavilo, ale prevychovavat niektore decka nie).

sisaha
26. jún 2012

@cecil36 precitala som vsetko, nejdem špekulovať co bolo, nebolo, malo byť..., ale u nas na škole bolo zopar problemovych žiakov a na rodičku učiteľka skonštatovala, že s tymi rodičmi, ktorými potrebuje hovoriť tam zase nie su a že si ich pozve telefonicky a potom pisomne... Neskusala ta triedna nikdy kontaktovať ani telefonicky? Ved telefonne cisla rodicov ucitelia maju - pisu sa do zapisneho listka (alebo ako sa to vola na zaciatku šk.roka)...

cecil36
autor
26. jún 2012

@bubutko praveze prekaza to viacerym rodicom, pristup ucitelky, skoly, stravovanie (ale to tu teraz neriesime). Kamoska uz dala obe dcery zo skoly prec. Ale musim pockat do rana a uvidim, co bolo vlastne vo veci, ci problem ucitelka, ci skola, ci dcera.... uvidime
@kaja73 ja som sa pytala je dvoch kamosiek a jedine co som sa dozvedela, ze ucitelka je blba... takze nic objektivne. My tu byvame len par rokov, takze nejake blizsie kontakty nemam, na predchadzajucej skole to bolo ine, tam sa kazdy s kazdym poznal a videl si az do hrnca😀 Co bolo samozrejme aj dobre lebo ak dieta nieco vycaganilo tak obrazne povedane dieta dostalo hubovu polievku od ucitelky, riaditelky, susedky, rodica a cestou zo skoly aj od pana farara a nik sa na nikoho neurazil 🙂
@anjelicek26 spravanie ucitelky moc neriesim, lebo ona nebola nikdy prijemna, takze toto beriem ako standard, sice pre mna nepochopitelny, ale u nej normal....

cecil36
autor
26. jún 2012

@bonaquaba uz som to pisla na predchadzajucich stranach, ja nepotrebujem, aby mi davala svoje sukromne cislo, staci ak zacne pouzivat skolsky e-mail.
@sisaha bohuzial nekontaktovala ma tr. ucitelka napriek tomu, ze ma dcera v ziackej knizke moje aj mm telefonne cislo + na oboch e-maily.

macamac
26. jún 2012

@matkamirko zatiaľ som len na 1. strane a teda- súdiť vieš perfektne 😉 to ti ide.

a prečo by si len "chcela byť učiteľom"?
a prečo nie si? čo ti v tom bráni?vyskúšaj!

myslím,že tvoje príspevky sú len prázdne reči o ničom-resp. píšeš o niečom, o čom vôbec nemáš poňatia. a to,že máš priateľov učiteľov ešte neznamená, že z "hovoreného slova" /čo ti ony narozprávajú, resp. k čomu prídeš pozorovaním ich života/, že si odborník na posúdenie práce učiteľa.

ja za to, že mám 5 priateľov lekárov, ešte neoperujem 😀 😀 a ani zuby netrhám 😉