Kde sa sťažovať na triednu učiteľku okrem riaditeľa?
Baby učiteľky alebo maminy čo s tým mate skúsenosť, kde sa da stazovat na triednu ucitelku (riaditel je neschopny). Zvazujem sice dcerin prestup na inu skolu, ale nechcem, aby dotycna ucitelka robila nadalej to co robi. Ide o to, ze som si sla vydiskutovat dcerin problem (neslo o znamky a skola ma nan mala pisomne upozornit, no nespravila tak), bola som dohodnuta s triednou, ze pridem medzi druhou a tretou hodinou (iny kontakt na nu nie je mozny odmietla dat na seba t.c., e-mail cokolvek) a kedze mam male babo nedokazala som odhadnut presny cas, tak som navrhla ze po jednej z tychto hodin sa u nej zastavim. Ked som prisla po tretej hodine 15 minut ma vratnica nechcela pustit dnu ani zavola ucitelku, lebo vraj ona nevie kde je a nikto jej neoznamil, ze pridem. Nakoniec ma pustila s tym, ze nech si ju niekde na skole najdem. Samozrejme po tejto mojej detektivnej praci sa prestavka chylila ku koncu. Ucitelku som nasla, ale odmietla sa so mnou bavit s tym, ze ma cakala po druhej hodine (ja som sa s nou tak nedohodla) a drzo mi zabuchla dvere kabinetu pred nosom. Potom ich otvorila, ja som na nu uzasnuto pozerala, ze co spravila a ona, ze aha vy ste este tu a zavrela dvere znovu 😝 Som sa citila ako idiot. Na skolu a konkretnu p. ucitelku mam viacero staznosti, no riaditel to ignoruje. Co s tym? Ci jedina moznost zobrat dieta odtial prec.....
@macamac no je to velmi mile ked pride o pol noci sms od ziaka ze co bude zajtra na tej pisomke 😀 Na VS som dala cislo bez problemov a bolo to v pohode ale na nizsich stupnoch uz niky.... Al emam lepsi napad...Rodicia by sa mohli poskladat triednej na mobil - starsie typy sa daju kupit aj za 15€ aj s kreditom nove ... 😀
Ako tak pozerám, zase sa to tu zvrháva na slovnú prestrelku medzi učiteľmi a neučiteľmi... Normálne uvažujem, načo som sa učila tak dobre 😅 Keby som bola blbšia, mohla som vykonávať nejaké lepšie povolanie 😀 😀 😀
sla by som za nou este raz a opytala sa ci jej to stoji za to byt vo vsetkych mediach s titulkou okorenenou ironiou mne vlastnou 😉
Ak si si vopred telefonicky dohodla čas - učiteľka tam mala byť a mala ťa čakať.
Rovnako ak nie je úplne negramotná - má mať v dnešnej dobe napríklad email - ak nie je ochotná poskytnúť telefónne číslo. Zriadiť si emailovú adresu (ak ju nemá v škole) - vie aj malé decko.
Jej správanie a zabuchnutie dverí bolo úplne primitívne a v štýle učiek a la socik - dnes je iná doba a komu sa nepáči, nech ide robiť takú prácu, kde sa nestretáva s ľuďmi.
A je úplne nepodstatné, čo si išla riešiť.
Rob všetky úkony písomne, písomne podaj sťažnosť na riaditeľstvo školy, pošli to doporučene s doručenkou, aby si o tom mala riadny písomný doklad, vyčkaj na odpoveď (aj "neodpoveď" je forma odpovede). Daj si na liste záležať, aby bol jasný a stručný, snaž sa zabezpečiť si aj nejaký "dôkaz". Pošli napríklad nejakú všeobecnú formálnu žiadosť, aby ti písomne ozrejmili prečo a z akého dôvodu ťa o probléme XY neinformovali.
Podľa ich odpovede/neodpovede sa zariaď ďalej.
Rovnako by som písomne postupovala voči učiteľke - ale najprv voči nej, proste aby si mala v rukách niečo, s čím sa dá robiť.
@lamina 😕 ja som nepísala, že mi v noci chodili sms 😉 si si ma splietla.
ide o to,že akonáhle som svoje súkromné číslo "pustila von", boli problémy.
a zvláštne-aj tak mi asi za pár rokov volali rodičia 3-krát,keď dieťa ochorelo....mnohí aj napriek tomu,že číslo mali,nedali vedieť.
a opakujem- súkromné číslo na účely vybavovania pracovných povinností nikto NIE JE povinný dávať!
a prosím, netvrďte mi opak.
už vidím,ako všetky nastúpite do firmy,kde budete cez svoje súkromné mobily riešiť pracovné záležitosti firmy.
Nedá mi neprispieť, priebežne to tu sledujem celý deň, nechcen sa teraz dotknúť učiteliek, ale mohla to tá pani učiteľka aj ináč riešiť, slušne sa dohodnúť na iný termín. Vám učiteľkam by sa to tiež nepáčilo niekde inde pri riešení Vášho problému. Chybu urobila aj zakladateľka, ak tam bol dlhodobý problém sú predsa rodičovské každý štrvrťrok, teda aspoň u nás. ospravedlnenie že má malé dieťa, nie je ospravedlnením. Naša učiteľka to má o to ťažšie že má celotriedné rodičovské 2x ročne a ešte k tomu má individuálne rodičovské, syn navštevuje triedu pre nadané deti. Ale ani raz som ju nepočula povedať že nedá info, telefónne číslo nám dala ona sama keď ich dostala, aby neviazla komunikácia škola - rodič. Tak ako máme my jej číslo, ona má naše. Samozrejme že jej nedvihnem, jedná sa o moje dieťa, ale zavolám jej hneď späť, aby nebola stratová. Moja svokra učí už cez 30rokov a teraz sme sa o tomto na základe tejto témy rozprávali, ma to za pár dôchodku, škola v ktorej učí sa zmenila časom na prevažne rómsku školu a tam uznáte že je komukácia s rodičom niekde inde a toto si nedovolí urobiť. Sťažovala by som s takým prístupom aj ja a to nie u riaditeľa, ale na príslušnej školskej správe a u zriaďovateľa školy, ale až po zamyslení či som to nezanedbala ja ako rodič.
@martina2001 súhlasím, chovanie učiteľky nebolo zrovna ukážkové.
ale tiež viem pochopiť,že možno mala "zlý deň". tým ju neospravedlňujem.
ja osobne som ešte nikoho neposlala preč-aj keď prišli neohlásene.
u nás má každý učiteľ jeden deň v týždni povinne konzultačné hodiny. ja som rodičom povedala,že ak nemôžu prísť v deň mojich konzultácií, hocikedy,keď mi to napíšu-počkám ich, dohodneme sa. dokonca som čakala aj na jednu mamičku dávno po mojej pracovnej dobe /16.15h/, lebo sme riešili problém.
takže je to o ľuďoch,.
jediné, čo ma trochu prekvapuje,je to,že niekto tu rieši "zaprasknutie dvermi" už pomaly sťažnosťami na ministerstvo školstva na danú učiteľku.
hmmmm, učiteľ musí byť proste stále 100% naladený na nálady dieťa-rodič. a z takých príspevkov vidím, za koho majú niektorí ľudia učiteľa- a nečudujem sa,za koho ich považujú potom deti.
som zvedavá, či aj na arogantného a povýšeneckého napr. policajta by ste hneď spisovali sťažnosti až "hore do neba". tam by ste asi mali rešpekt a aj strach. a ktovie prečo asi? no lebo učiteľ je predsa "spodina",kam policajt nepatrí.
a pritom napr. spomínaná polícia je tiež štátny sektor, platená z našich daní-a ešte z našich daní majú aj výsluhové dôchodky.
chvalabohu,že ich nemajú učitelia.lebo potom by ich asi za tú "nehoráznu nespravodlivosť" podaktorí asi zastrelili 😝
@cecil36
Metodický pokyn č. 22/2011 na hodnotenie ziakov základnej školy
Hodnotenie správania
(1) Kritériom na hodnotenie správania je dodržiavanie pravidiel správania žiaka a školského poriadku počas hodnotiaceho obdobia. Učitelia pritom využívajú najmä pozitívnu motiváciu.
(2) Správanie žiaka sa hodnotí so zreteľom na vekové osobitosti podľa týchto požiadaviek:
a) pochvaly a iné ocenenia sa udeľujú za mimoriadny prejav aktivity a iniciatívy, za záslužný alebo statočný čin; návrh na udelenie pochvaly alebo iného ocenenia sa prerokuje v pedagogickej rade,
b) opatrenie na posilnenie disciplíny žiaka sa ukladá po objektívnom prešetrení za závažné alebo opakované previnenie proti školskému poriadku, ktoré spravidla predchádza zníženiu stupňa zo správania; podľa závažnosti
previnenia sa ukladá niektoré z opatrení, najmä napomenutie od triedneho učiteľa, pokarhanie od triedneho učiteľa, pokarhanie od riaditeľa školy.
(3) Hodnotenie správania žiaka navrhuje triedny učiteľ po prerokovaní s učiteľmi, ktorí v triede vyučujú a schvaľuje riaditeľ po prerokovaní v pedagogickej rade. Pochvaly a iné ocenenia, výchovné opatrenia sa zaznamenávajú v triednom výkaze alebo katalógovom liste žiaka. Udelenie zníženého stupňa zo správania sa odôvodní v triednom výkaze alebo katalógovom liste žiaka.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(8) Triedny učiteľ a učitelia jednotlivých predmetov priebežne a preukázateľným spôsobom informujú zákonného zástupcu žiaka o prospechu a správaní žiaka. Na informovanie zákonného zástupcu o priebežných výsledkoch žiaka sa používa žiacka knižka, internetová žiacka knižka alebo iný informačný prostriedok.
za co sa konkretne vychovne opatrenie udeluje uz ma kazda skola vo vnutornom poriadku skoly
Keď tak rozmýšľam, podobný prípad sa stal aj mne - s tým zabuchnutím dverí. Ale bolo to na polícii pri vybavovaní pasu pre môjho syna. Pani nebola ochotná baviť sa so mnou, je to na dlho, ale stalo sa... Asi založím diskusiu, lebo nie som spokojná s jej konaním 😖 😠
@ursul aha. tak to nebolo tiež ok.
ale mne sa nepáči,keď potom /i keď asi v rozčúlení/ niekto napíše, že učitelia neštudujú psychológiu.proste-na základe blbej skúsenosti zovšeobecním.
i keď chápem-mňa by to asi tiež naštvalo 😝 no...ale to už nie je o učiteľovi-ale o človeku. keď nemá nejaký "chochmes", nuž, škoda.
Myslím si, že podobne by sa tu dalo nadávať na predstaviteľov rôznych iných zamestnaní: neochotné predavačky, lenivé poštárky, oduté úradníčky, neprívetivých policajtov atď. Ale oki, toto je fórum o deťoch a keďže tie prichádzajú počas svojho detstva do styku okrem rodiny a priateľov najmä s učiteľmi, tak sa tu vkuse riešia. A nielen tu. Už som z toho unavená a je mi ľúto, že sme pre väčšinu rodičov obyčajní blbci, ktorí majú iba kopu výhod, veľa sa sťažujú a robia ich milovaným deťúrencom zle a snažia sa im urobiť zo života peklo ☹
A ešte čosi...
Policajt, učiteľ, úradník, lekár, podnikateľ - každý , kto jedná s ľuďmi sa má vedieť správať a má vedieť zvládať aj krízové situácie. AK to nevie, alebo mu to lezie na nevry - nech robí niečo iné.
Áno, každý sa môže, ak to uzná za vhodné, sťažovať.
Neospravedlňujme buranitu rozprávkami o zlom dni a podobne.
Stačilo slušne povedať - mrzí ma to, nepochopili sme sa - mám čas, poďte Ďalej, nie, je mi ľúto, momentálne už nemám čas, začína mi hodina - viete počkať do Ďalšej prestávky/nie neviete - dohodneme iný termín.
Pokiaľ sa nikto neozve (a je jedno voči komu) - buranita bude vládnuť svetom.
@macamac no vybral si ten učiteľ túto prácu, čiže aj komunikáciu s rodičom, mňa sa tiež nikto nepýta či mám dobrý alebo zlý deň, aj keď práve nie som štátny sektor už. A tak ako pri školstve môžeš sa sťažovať všade, tomu ti nikto nebráni.
Teraz pre všetky učiteľky, viete dobre aj z vlasnej skúsenosti že Vás takto neberú všetci rodičia, tešte sa s tých čo si Vašu prácu vážia, ostatných môžte ........ . Aspoň to Vás môže motivovať vo Vašej práci 😉
Každopádne vidno, že učiteľ je na SR nikto a musí skákať ako píska vláda, rodič a ešte aj žiak. Za almužnu (a občas facky a kopance od žiakov).
@minewka prosím ťa, zas tu nepíš rozprávky, že je bežné sťažovať sa na policajta, lekára,... a pod.-a že je to tak frekventované, verejne omieľané-ako pri učiteľoch 😝
tomu ani sama-ako jedna inteligentná žena-snáď neveríš 😉
a nepíš, že nemám pravdu 😀 😀 😀 😉
veď pozri tému- učiteľ je najvďačnejší objekt vybíjania si svojej zlosti, negatívnych emócií,...a akosi s pocitom,že beztrestne.
lebo učiteľ je fakt pre väčšinu ľudí jedna VEĽKÁ - OBROVSKÁ nula.
@macamac čítaj poriadne.
Nepíšem - že je to bežné. Píšem, že každý má právo sa sťažovať. A to, že sa to doteraz nerobilo , je druhá vec.
Je načase začať. Vo všetkých profesiách.
Som z učiteľskej rodiny. Nepotrebujem pozerať témy. Viem, ako to chodí. A rovnako viem o "neduchoch" zo strany učiteľov.
Dobrý učiteľ úctu a rešpekt ako u rodičov, tak aj žiakov vie získať.
Daná učiteľka jednoznačne sa správala krajne nevhodne. Pozabudla na základnú elementárnu slušnosť.
A je vhodné vyvodiť dôsledky - rovnako, ako pani učiteľky vyvodzujú dôsledky, ak sa takto nevhodne správa žiak.
(ak sama učiteľka nevie, čo je to slušné správanie, je prinajmenšom zvláštne, že to očakáva od "zlých detí dnešnej otrasnej doby")

@pink_lady k tel. číslu.
prečo by mal učiteľ zverejňovať súkromné tel.číslo?
môj mobil je môj osobný majetok.
ak by mi škola dala služobný mobil na účely-byť k dispozícii rodičovi, tak potom ok. číslo služobného by som dala.
ja som kedysi do žiackych knižiek písala svoje t.č. a vieš čo? prišli poň starší žiaci a potom som mala problém,lebo mi prezváňali a pod. nebudem to tu radšej rozoberať.
a odvtedy-nie.