Kde sa študuje profesia hasič?
Syn chce pracovať ako hasič. Kde sa má hlásiť na štúdium. Je to stredoškolské alebo vysokoškolské štúdium? ďakujem
@monikatrideti to Bc. sa mu zide na lepsi plat mozno, treba zistit 🙂
@flori329 ešte raz veľké daaaaaaakujeme
Môj muž je hasič, študoval SOŠ Drevarsku vo Zvolene odbor ochrana osôb a majetku pred požiarom, na VŠ ďalej nešiel ( dá sa študovať na Technickej univerzite vo Zvolene alebo na Žilinskej univerzite v Žiline). Štúdium a vzdelanie je jedna vec, druhá vec tá najťažšia je dostať sa tam. Je to dlhý, náročný proces dostať sa do HaZZ a bohužiaľ bez známosti to veľmi nejde...
@monikatrideti v Žiline
@pani_holubova Veľmi pekne ďakujem za info, názor a radu...monika
nechápem prečo "bez známosti to nejde" - ale ide... cez známosti sa obsadzujú iba tie tabuľkovo dobré fleky 🙂 no "vnútri" už byť musíš. je to vlastne podobné ako u policajtov alebo vojakov. pretože kedysi sa dalo vybaviť všetko, dnes sa psychotesty dajú vybaviť veeeľmi obtiažne (čo "počúvam" tak za cca 5 rokov o tomto prípade neviem) a AK vôbec, tak sa "to vie". a ani "dôchodkari" si to už nechcú brať na triko, že zoberú mladého a jemu potom od roztopaše prepne.
najhoršie sú tie psychotesty a tie sú rovnaké u týchto zložiek. ja že za 3 hoďky sme doma, no figu... boli 3 vypísané miesta (1 bolo pre VŠ, 2 SŠ ale hlásiť sa samozrejme môže aj VŠ), hlásilo sa nás cez 100 (130?), cez psycho sme prešli 10 🙂 začínali sme ráno o 7.30 a ja som skončila o 16 - nejedla som, nepila, bola totálne KO, písomná časť skončila okolo 14h (teda takto, ja som vtedy končila, niektorí odišli už aj o 10h a odvtedy som ich nevidela) a potom jednotlivo nás rozdelili tuším 3 psychológom. vnútri som bola cca 40 min.
ak si prešla, tak ťa pozvali na druhé kolo, kde boli fyzické testy. tie "prijímacie" nie sú až také ťažké, dá sa prižmúriť očko. ale zase nie každý rok, čiže ak máš rezervu v behu, očakáva sa, že pri opakovaných ju už mať nebudeš. (a streľbu už vôbec nikto neodpustí, čo ale nie je prípad hasičov tzn. u hasičov sa zase možno kladie dôraz na tie fyzické testy aj pri prijímačkách a očko nezažmúri nikto).
a nakoniec je pohovor. tým, že nás bolo len 10, tak rovno z behu nás brali do kancelárie na pohovor. obsadili všetky 3 miesta - ja som prešla 🙂 známosť som nikde nemala. ani ten druhý. a tá tretia asi áno, ale keďže robila testy so mnou, viem, že nikto jej nič neodpustil. čo aj? dajú jej zabehnúť 1km namiesto 2? ee takto to nefunguje. držím synovi palce.
@zuzanka.zuzu Aj Vám ďakujem, vážim si každý názor, ktorý vie syna posunúť k cieľu.

@monikatrideti nieje za čo, rad pomôžem nič to nestojí 🙂 poviem tak, milionár z toho určite synátor nebude, ale ja by som nemenil. Momenty keď pomôžete ľuďom v núdzi a potom ich úprimne ďakujem je často viac ako peniaze 🙂 pekný večer. Keby vás niečo napadne kľudne sa ozvite. Pekný večer