Koľko platíte za poplatok ZRPŠ?
Ahojte, prosím, koľko platíte ZRPS? Viem, ze je to individuálne, ale nejako rýchlo to zdvihli aspoň u nás. Min. rok sme dávali po 15, teraz 35... Dve deti, celkom dosť.
@deedol áno, chápem, že niekedy by to niekomu mohlo byť až nepríjemné, lenže v tomto konkrétnom prípade to bolo naozaj tak, že deti si vymysleli, kde pôjdu na výlet a vypočítali si aj cenu spoločne s učiteľkou a Hanka bola z 5 detí a hneď povedala, že ona tento rok na výlet ísť nemôže a uviedla aj dôvod. Ona sa za to nehanbila, brala to tak, ako to bolo. A deti sa rozhodli, že sa jej poskladajú. Ja nevravím, že to musí nutne byť tento scenár. Ale príde mi to viac ok.
@zafir01 ja už toto mám našťastie za sebou, decko už veľké. A moja skúsenosť je proste aj veľmi zlá, ako píšem vyššie - mikulášske balíčky, ktoré deti nemohli zjesť, pretože aj po upozornení na intolerancie to bolo ignorované. Až po skúsenosť veľmi dobrú, zo školy, kde OZ fungovalo ako vylúčná záležitosť rodičov, takto to bolo prezentované a každý sa mohol rozhodnúť vstúpiť do OZ a zaplatiť poplatok. Akcie sa diali výlučne mimo vyučovania a učitelia boli prizvaní len ako hostia, nie ako dozor ani nie ako tvorcovia programu. A toto mne príde ok. Knihy, odmeny za súťaže v rámci školy, tiež divadlá a koncerty v rámci vyučovania má buď zabezpečiť škola alebo vypýtať poplatok od tých, čo sa zúčastnia, ostatní majú mať náhradný program.
@luccija áno zriaďovateľ ,starosta je veľmi nápomocný ,bez spolupráce s ním by to nešlo . Tá suma nezahŕňa 2% a ani poplatky zrps..to je suma ktorú sme zarobili len masou aktivitou na jarmoku a usporiadaním plesu . Deti majú v každej triede vzadu za lavicami oddychovú zónu , koberec a gauč či tuli vaky , hračky ,knihy ,podľa veku . Na chodbách nové pingpongove a kalchetonove stoly . No som hrdá na to ,čo sa dá z obyčajnej malej zanedbanej dedinskej školy dosiahnuť ,keď sa spojí dobrý riaditeľ - zriaďovateľ - rada rodičov a potom samozrejme aj ochota rodičov ..vtedy veci idú rýchlejšie
ahoj, skolak ZRPS - 50eur, skolkar ZRPS -80eur
Ja som na dedine platila 30 eur na dieťa,bez ohľadu na počet detí v škole,v škôlke to bolo detto a taktiež sa nerobil rozdiel pri mesačnom poplatku či uz škola, škôlka na počet detí jednoducho suma určená na dieťa a hotovo
60e za dieta ×3 v mojom pripade. Nasa obec nema vynimku, Btw bavime sa o školke🤣
ZŠ 50€ , Gympel 80€ … no hej , je to veľmi “ dobrovoľne “ 😂 . Ak to nezaplatím , bolo mi oznámené , že moje dieťa nepojde na žiadny školský výlet , podujatie atd …. Celkom tomu nerozumiem , keďže každý výlet , každé vstupné , každé poistenie si aj tak platím sama 😆 . Fakt úplne bezplatne školstvo ! A to si samozrejme platíme triedny fond , nosím do školy zachodovy papier , utierky , servítky , mydlo , kancelársky papier, kupujem si učebnice , pracovne zošity , ešte po mimo sme sa skladali na tlačiareň , umývačku riadu do jedálne , maľovanie tried , koberec dobreiedy a čo ja viem čo , už si to ani nepamätám .
My v škôlke platíme 25€
@lenka.25 😂moji zas nepojdu lebo si nezelam aby isli, a musim to zaplatit 😂
Unas je na ZŠ 10 € za dieťa ak je viac detí v rodina tak za každé ďalšie 5€.Starsia je už na strednej tam je to 25€
@oktobermimi no , ale apsoň vieme , za čo si platíme a čo nedostaneme 😂
@lenka.25 😂😂😂anooooo presne
10 eur na mesiac, t.j. 120 na rok na jedno dieťa, mestská škôlka v KE
@oktobermimi čo myslíš výlet?to je zvláštne platiť za niečo kam nejde.Mna to už tiež nebaví gymnázium knihy z roku pána a pomaly na každý predmet platíme zvlášť knihy, pracovné zošity, alebo učiteľka posiela poznámky, ktoré si nemôžu vytlačiť, ale prepísať, lebo sa pri tom učia a na knihy sa prasi na poličke.Kniha staršia ako ja, tak prečo sa nevydaju novšie..och škoda reči.A rodič len plať a plať
70 eur za polroka (Ba), predskolak v škôlke mal 80 eur za polroka. Plus hygienické potreby sme museli kupovat, čo bolo viac ako 10 eur (toaletaky, mydlo, vreckovky, len kancelársky papier stal 6,9 eur)
@oktobermimi len tak zo zaujímavosti, prečo si nezelas, aby chodili na výlety? U nás boli tie výlety zaujimave napr. Sli na samozber jahôd do Dunajskej Luznej a isli sme okolo tých skleníkov, dieťa nevedelo, v akej obci sme a ešte po roku si same od seba vybavilo, ze tu to pozna, ze tu boli zo skolky na jahodach a pod.
@luccija ano, vylet a podobne akcie kde sa robia videa alebo fotky.tak na takych akciach oni nebudu
@luccija tomu ver tie knihy, ja si pamatam ako 8smacka som mala zbierku uloh z matematiky po vlastnom strikovy 😂😂 btw v tej dobe Andrej mal vyse 35rokov
@tramtada31 vies co, osobne a rodine dovody.
U nas za-1 dieta 30 za druhe 20 tretie 0 takze tento rok to mam uz za-50

@akvi je fajn a týmto ísť za zástupcom vašej triedy .. ten zbiera požiadavky a prednáša na schôdzach rady rodičov ..u nás sa deti tiež odmeňuju . Minulý rok sme šetrili na zariadenie novej jedálne ,tak sme knihy nakupovali spolu s vedením školy . Z 200 žiakov sa kúpilo knihy myslím že 20 -30 deťom .musela by som to nájsť v papieroch . Siedmaci lyžiarsky zdarma ,tretiaci zdarma plaváreň ( autobus ) , všetky deti karneval a občerstvenie na ňom , nocovanie v škole a občerstvenie pre deti , deviataci tiež majú všetci ,prváci detto .
Počas roka kultúrne programy v divadle ,či besedy v škole ...všetko hradené zo zrps a nášho združenia .
Výdavky mám ďaleko presahujú to ,čo naši rodičia zaplatia .