Ktorá základná škola v Banskej Bystrici je najlepšia?

monulik77
14. apr 2010

Ahojte. Chcela by som Vás poprosiť o radu, ktorú ZŠ v BB by ste mi odporučili, o ktorej viete, že sú na ňu dobré ohlasy. V lete sa so synom sťahujem do BB, budeme bývať v Radvani a zatiaľ na školu v Radvani nemám moc dobré referencie. Pozitívne ohlasy sa mi dostali na ZŠ Spojová a ZŠ Moskovská. Viete mi prosím poradiť, prípadne aké máte vy skúsenosti? Ďakujem.

re
23. apr 2010

My nastupujeme do školy tiež v septembri,na ZŠ Spojovú som tiež počula dobré ohlasy,je to tušim najväčšia škola v meste. My sme sa hlásili na jazykovú (ZŠ SSV na Skuteckého ul.), ale tam nás pre nedostatok miesta nevzali.Pojdeme zrejme na ZŠ Golianova,je zameraná viac na šport,ale okrem športových tried majú aj klasické. Na ZŠ v Radvani som tiež nepočula nič dobré,hoci podľa bydliska tiež patríme tam.

monulik77
autor
27. apr 2010

ZŠ Golianova je na Uhlisku? Ja ešte stále neviem, kam syna dám. Od septembra bude druhák. Najradšej by som ho ale predsa len mala čo najbližšie k bydlisku, bolo by to najjednoduchšie. Ešte si zisťujem niečo o ZŠ na Mládežnickej. O tej nemáš žiadne info?

re
7. máj 2010

Zo škôl na Fončorde je udajne najlepšia Spojová,osobné skúsenosti nemám.Ale ak budete bývat v Radvani,tak potom je to z hladiska vzdialenosti asi jedno,ci Foncorda alebo centrum,to nie je tak daleko.Skoda,ze na takom velkom sidlsiku ako Radvan je len jedna skla,aj to nie bohvieaka a chodia tam este aj deti z okolitych dedin.

evabb35
7. máj 2010

Ešte mám dobré referencie na ZŠ Moskovská.

monulik77
autor
8. máj 2010

re, evabb35: Ďakujem za príspevky. To som počula, že Radvanská je taká "zberná" škola. Zisťovala som si o tejto škole ešte ďalšie info z roznych zdrojov, aj od mamičiek, ktoré tam svoje deti dali. Vraj 1.stupeň je tam dobrý. Syn bude od septembra druhák, takže sme sa rozhodli pre Radvan, bude to mat iba pár metrov od domu. 2. stupeň budeme riešiť už potom asi inou školou, ale to je zatiaľ ešte ďaleko.

lapinova
2. jún 2010

aj ja sa stahujem do bb a syna mam takeho,ze uz 3 rocny cital a napocital do tisic celkom mu ide anglictina a aj ho bavi ucenie pamet ma priam fotogenicku viete mi poradit kam ho dat do prveho rocnika? dakujem

re
8. jún 2010

Na jazyky je zamerana ZŠ SSV,je to aj celkovo náročná škola a je tam veľký záujem.Majú ale malé kapacity,tento rok otvárali len 2 triedy,čo je dosť škoda.Robia sa talentovky a psych. testy. Trieda pre nadané deti je údajne aj na ZŠ Ďumbierska,neviem,či treba aj vyjadrenie psychologa,ale ak je maly nadany,psycholog to rychlo zisti.

mauza
30. sep 2010

Mile maminky ja som chodila 7 rokov na SNP20 -sidlisko ale to bolo uplne zle ziadna ochota pomoct ked som prisla po chorobe a nechapala ucivu, ziadny individualny pristup k detom a ked ucitelka vyprezyvala moju mamu ze uplaca doktorov aby som mohla byt doma (casto som byvala chora) sa nahnevala aj mama a zobrala ma odtial prec (dovtedy mi neverila ze to tam naozaj tak je) prisla som na spojovu a to bol uplne iny svet kazdy sa nam venoval 100 percentne ked som nerozumela ucivu alebo vseobecne ked bola narocnejsia latka nebol problem dohodnut si individualne konzultacie alebo sme mavali bud rano alebo pobede doucovania aa nebol nikdy problem nikdy ma nikto neodbil ze nema cas (ako na snp) velmi si tu skolu vazim a nedam na nu dopustit !!! aaa vacsina deciek z rocnika skoncila na gymnaziu ... mali sme aj rozne kruzky ci uz jazykove, sportove, umelecke, spev ... nadhera !!! dokonca sa robievala sutaz spojova hlada superstar a zbor vystupoval na roznych akciach napriklad na namesti v bb ... ta skola robi pre tie decka naozaj maximum chodila mi tam aj sesternica a teraz aj bratranec a nepocula som od nikoho ani pol kriveho slova na tu skolu takze maminky vyberte dobre lebo ja velmi lutujem ze som tam nebola od zaciatku i ked tie dva roky mi dali neskutocne vela ...

naty2301
28. okt 2010

Ahojte, maminky! A uvažujete len o štátnych školách? Lebo na Fončorde je aj Narnia, A tá je dosť intenzívne zameraná na AJ. Majú od 1. ročníka amerických lektorov a sú dobrí. A celkovo je štandard trošku vyšší, na druhej strane dobrý prístup. Ja tam mám syna a som veľmi spokojná. 🙂

dede13
9. jan 2013

@re Ahoj prosím ťa, nemohla by si mi napísať niečo ohľadom tej zš golianova? Ja tiež špekulujem nad ňou. Dcérka ide v septembri do školy a ja neviem kde ju dať. Bývame v Radvani, ale neviem ... tie ohlasy ma trošku mätú. Je to fakt pravda že tá škola je otrasná a ak áno, tak v čom prosím... Nerada by som niečo zanedbala a dala dcérku na nejakú zlú školu. Veľmi mi na tom záleží. Prosím poraď.

zuzula2424
4. jún 2013

ahojte mamky .. zs Radvan je nahodou super hlavne ak tvoje dieta prijmu do matematickej triedy

milikiss
22. aug 2013

ahojte, co ja zatial viem, tak zs Radvan nie je zberna skola (to je skor v Podlaviciach), hoci presli tam deti zo skol, ktore sa zrusili...co sa tyka vysvetlovania uciva, ak niekto nieco nechape, to je na konkretnom ucitelovi a nie o skole, skole ide predovsetkym o meno a to sa ziskava reprezentaciou ziakov na sutaziach, co som ja pocula, tak tam vyslo vela mozgov, najma z matematickych tried a dovolia si aj vylucit ziaka, ak je velmi problemovy v spravani. Ucia tam aj mladi ucitelia s modernymi metodami, skola je pomerne dost dobre technicky vybavena...tiez maju aj rozne kruzky...nevyhodou je, ze je to velka budova a clovek tam ma pocit ze je v bludisku, ale na druhej strane to tam dycha historiou a deti to rychlo pocitia, ale sa aj rychlo naucia poriadku...nie su tam iba najlepsie deti, ale ani v zivote sa nestretnu vzdy iba s tymi najlepsimi, takto maju moznost vidiet vsetky typy a naucit sa s nimi vychadzat...a rodicia tam mozu o dost vela veciach rozhodovat, takisto ako aj deti - tusim ze maju aj detsky parlament...ja si myslim ze je to jedna z tych lepsich skol...

evabb35
22. aug 2013

@milikiss Tak čo sa týka vybavenia, tak ZŠ Radvaň jednoducho v tomto vedie. Má 2 velikánske telocvične /pôvodne mala mať aj bazén/ má krásne, veľké, priestranné, slnečné šatne pri telocvičniach, odborné učebne krásne vybavené, veľké, priestranné - to asi žiadna škola v BB sa nemôže s ňou priestorovo ani porovnávať. Je to obrovská škola. Keď si spomeniem, že v Radvani bolo niekedy okolo 17 tried prváckych...

majcidlo
19. jan 2014

ahojte zienky, aj my prave doma riesime otazku, kam dat nasu dcerku do skoly, zatial som sa na 100% nerozhodla, ze kam to bude, ale prosim vas o rady, ze kam ste svoje deti uz dali, lebo su tu aj starsie prispevky a ako ste nakoniec s tou skolou spokojne? my sme dva roky mimo BB, smer Salkova a zvazovala som nieco blizsie po ceste. SNP - sa mi moc nepozdava a ako tu pise mauza tak ani neodporuca, zvazujeme Golianovu, ale nepocula som na nu dobre ohlasy, vraj je to viac sportova skola a ked sa rodic nezapaja do sportu a neprispieva € ako ma, daju mu to patricne najavo. Velmi sa mi po meste lietat nechce, tak rozmyslame kam este v blizkom okoli.
A este apelujem na Radvansku skolu, podla mna je to super super skola, ja sama som tam chodila celych vtedy este 8 rokov a ucitelia mali super pristup, skola naozaj super velka, druzina paradna, telocvicne uz vtedy boli dve a bolo to super, sice je ta skola velka ako bludisko, teraz by som sa tam stratila, ale vtedy ako dietatu mi to tak neprislo a skola je naozaj krasna aj zvnutra, keby ze to mame blizsie, ani nevaham teraz dat tam dieta, len to je uz naozaj vela km na druhy koniec mesta, aj ked po R1 je to tam raz-dva.
Dakujem za infosky.

majcidlo
19. jan 2014

a este som dobre pocula ohlasy na skolu u Filipa, mate niekto skusenosti prosim?

lucinka1104
23. jan 2014

Môj syn ide teraz do Radvane ....

paris0
18. sep 2014

jednoznačne nedavajte deti na sukromne školy

evabb35
18. sep 2014

@majcidlo Nemám zlé skúsenosti s Golianovou.

silvia27
26. jan 2015

Nejako tu debata zamrzla...Máte niekto skúsenosti so školou u Filipa? A so školou na Moskovskej? Budem moc vďačná za referencie.

luciabah
14. feb 2015

Ahoj, aké máte skúsenosti s Narniou? Dakujem

catnise
26. feb 2015

Zs radvan je skvela skola ja sama do nej chodim a som velmi spokojna. Ucitelia su tam mily a mame aj vela roznych akcii. Ak to povazujete za zbernu skolu tak asi len preto lebo vazne sem prisli deti zo zrusenych skol.ucitelia su fajn a mily hlavne na prvy stupen. my ten druhy, no tak nam doveruju, spoliehaju sa na nas a ked nechapeme tak sa snazia to vysvetlit dobre ,este raz, a poriadne. Zopakuju to aj tisic krat lebo vedia ze su platene za to aby nam to vysvetlili tak aby sme to pochopili.

terezasch
4. mar 2015

mala som dcerku v skole Fantazia,v tejto skole vladne absolutna anarchia.Dcerka bola doma ako vymenena,stale sa do seba utahovala,vobec som nevedela co sa deje.Raz som stretla jednu znamu co jej tam chodil syn a mala ten isty problem a syna zo skoly zobrala.Doteraz sa nevie adaptovat do normalneho zivota.Rozhodla som sa ju teda tiez zobrat do normalnej klasickej skoly.Aspon tam nic nepokazia 🙂 Tak ak Vam mozem poradit,pre normalny vyvoj Vasho dietata ju vobec neodporucam,kedze mam z nej len negativne skusenosti.Myslim,ze by mali existovat nejake mantinely a pravidla a nie anarchiu zaobalovat do nejakej kreativity a rozvijania osobnosti.
Rozmyslala som aj nad Narniou, lebo som pocula na nu len chvaly ,ale po tejto zlej skusenosti s Fantaziou som za klasicke skoly.

marion
4. mar 2015

Mila maminka ja som z Kralovej a syn prvak mi chodi do Radvane...Mame uzasnu pani ucielku, riaditelka aj pan zastupca su velmi mili. Takze ja nemam ziadnu vyhradu zatial..ako to bude casom na druhom stupni to sa uvidi neskor...tazko dat na reci druhych... 🙂 ja som proste nechcela vymyslat kadejake moderne skoly a sposoby vyucby nakolko na Sk to este nema taku uroven a ked pride na strednu skolu opat to bude klasicky stary system..My patrime do radvane mame to po ceste a vozit dieta niekde na druhy koniec mesta sa nam nechcelo. D 🙂 Syn je spokojny, tesi sa do skoly kazdy den..uz su aj okna vymenene..Keby bolo nieco zle tak by sme to riesili zmenou skoly. Chodila spolu do triedy s dalsimi 4 co boli spolu v skolke takze sa tesi...pri zapise sa dalo dohodnut aby boli spolu... 🙂 Na zaver len tolko vsetko zavisi od ucitelov...moze byt neviem aka super skola vybavenie zameranie a moderny sposob ucenia, ked nesadne pani ucitelka a dieta sa nebude tesit do skoly 😉 😉 😉

mima777
19. mar 2015

Ahojte, neviete mi prosm poradit, ako sa dostanem na ZS FANTAZIA na Magurskej ulici na Sasovej MHD? NIe som z BB. dakujem

nika3587
30. jún 2017

Ahojte je v BB škola pre deti s ADHD alebo aspergerovym syndrómom prípadne narušená komunikačná schopnosť? Mám na mysli 1.stupen špeciálna trieda