icon

Kupujete deťom darček za ukončenie školského roka?

19. jún 2025

Ahojte. Idem si k vám po názor, skúsenosti. Kupujete svojim prvakom za ukončenie školy darčeky? Syn, prvák, prišiel domov s tým, ako sa majú jeho spoluziaci dobre, lebo si môžu vybrať darček v ľubovoľnej hodnote za to, že mali samé jednotky v škole a že to celé zvládli. Jeden dostane lego za 200 e, druhý bike, ďalší tablet, atď atd.. Iba ja som divná že nemám v pláne kupovať žiaden darcek alebo sa už robí zo všetkého príležitosť ako obdarovať darčekmi svoje deti? Veď celé leto budú niekde na výletoch, to im nestačí? Ďakujem za vaše postrehy

Strana
z3
ayato
20. jún 2025
@biba_18

@ayato @jablkovastrudla syn nás raz presviedčal že spolužiak dostane k nejakému sviatku superdrahé tenisky. aj nám ich ukazoval na nete a jaké sú super ... ja mu na to synu, jeho rodičia sú rozvedení, mama sama živí dvoch pubertálnych synov, chodievam s ňou ráno do práce, nevyzerá na to aby mu dali len tak vyše 2 tisíc na tenisky ... keď sa trochu ukľudnil a prebral si to v hlave tak sám uznal, že je to somarina ...

@biba_18 deti často uveria lebo sú to proste deti, pre nich je ten svet stále jednoduchý. Ale už aby si dospelý človek nevedel pospájať súvislosti a bezhlavo ako autorka veril všetkému čo decká natárajú. Určite sú deti, ktoré dostanú hodnotný dar, ale neverím, že je to väčšina detí a len ona je divná lebo kúpi maličkosť.

lenkakravcova
20. jún 2025

Napísal si zoznam darčekov, ktoré by možno raz chcel a jedno z toho vyberiem. Do 30€. Za jednotky na vysvedčení 🙂 (Je to aj motivácia na ďalší rok, ako prospechové štipendium 😃).

jhalena
20. jún 2025

Tak u nas aj prvy rok skolkarsky odmenime. Za to, ze sa dobre zvladol, vela veci sa naucilo, bol to velky krok v zivote a je to akysi prelom medzi povinnostami a volnom v lete Kupili sme listky na predstavenie a planujeme to tak robit kazdy rok.

sulejmanka
20. jún 2025

Dávam deťom odmenu samozrejme.
Ale nie tablet ani 200e lego.
Ale obed v restike a nejakú drobnosť do 20€.

autor
20. jún 2025
@ayato

@biba_18 deti často uveria lebo sú to proste deti, pre nich je ten svet stále jednoduchý. Ale už aby si dospelý človek nevedel pospájať súvislosti a bezhlavo ako autorka veril všetkému čo decká natárajú. Určite sú deti, ktoré dostanú hodnotný dar, ale neverím, že je to väčšina detí a len ona je divná lebo kúpi maličkosť.

@ayato divná možno, ale tie dary ktoré som vymenovala, mi aj ich mamy potvrdili, že decká to skrátka dostanú ako odmenu. Samé sa s tým chvália na ihrisku keď sa rozpravame. Alebo , že by, joj asi som uverila ako naivka ich matkám 🤦🤦🤦

sidicek
20. jún 2025

A tvoj nemá bicykel napr? Ved asi by mu ho kúpili tak ci tak a povedia ze za vysvedčenie. Aj nas dostane sluchátka ,ale kúpili by sme mu ich aj tak, dokonca si na ne aj prispeje.ved to co si menovala, ze deti dostanu su rozumne darčeky .A lego je úplne naj hračka co poznám, sama by som sa s ním zahrala 🙂 My napr. knihy ani nakupujeme, chodíme do knižnice a pizzu mame ked sa nám nechce variť, ale chápem ze pre niekoho to je zážitok a krásny darček.

slavomira236
20. jún 2025

Nie sli sme zo synom max ma pizzu slebo syr hranolky do restiky na zmrzku

iwesska
20. jún 2025

Moj dostal na konci 1.rocnika bicykel,ale aj tak ho potreboval,cize by sme ho aj tak kupili,akurat takto som to spojila🤭 Nikdy som nedavala darceky ako na Vianoce,fakt nejaku drobnost,alebo sme isli na zmrzku,na kolac,pizzu.

pieksamaki
20. jún 2025

Ked tak ich zoberiem na zmrzlinu......

nerko
22. jún 2025

Je to škola, kde chodia deti solventnejších rodičov? Viem si predstaviť, že bike, tablet keby som chcela aj tak kúpiť dieťaťu, tak mu to dám na vysvedčenie. Lego je prestrelené. Moje baby oslavuju narodky prvý víkend po škole, tak oslavu a darčeky majú tak či tak. V deň vysvedčenia si beriem voľno a beriem ich aj s kamoškami na pizzu a zmrzku.

Strana
z3