Logické myslenia dieťaťa
Ak je tu nejaka ucitelka alebo pedagogicka prosom poradte. Moj syn ma velmi dobtu pamät. Basnicku sa dokaze naucit za velmi kratky cas. Co sa tyka matematiky tak nasobilku delenie sype z rukava vdaka pamäti. Je v tom najlepsi z triedy. Jazyky mu tiez idu vyborne. Ale matematika ak sa dostaneme k zlozitejsim slovnym uloham, pracovanie s textom tak cele zle. Napriek tomu ze cita knihy a viem ze cita tak ze mi to vsetko vyrozprava. Ako mu pomoct? Momentalne je stvrtak a chce ist na bilyngvalne gymnazium lenze prijimacky z matiky su tam narocne. Jazyky ho hrozne bavia.,
@renab aj som tipovala medicinu. Akurat teda doktor bez logiky, to je este horsie. Co uz, ked teraz vsetci musia mat titul, inak by sa niektore maminky posrr😝
@dskjhfdlkdjhl k tomu sa vyjadrovat asi nebudem, lebo by ma tu zozrali, ake je vzdelanie dolezite....
Len som chcela autorke napisat, ze sa to da, so slabsim logickym myslenim zvladnut, ak sa dieta chce venovat napr. jazykom.
@renab ved ja to chapem😉ja som si tu uz zvykla😀
@rmm ja mam obe deti na osemrocnom gymnaziu a my sme spokojni, mladsia je na nizsom, starsia uz pomaly konci. Ja tych pozitiv vidim viac, a nielen na vlastnych detoch.
@rmm ja som to osobne nezazila, lebo som z generacie, ktora tuto moznost nemala. Takze to viem posudit len ako rodic a ucitel (neucim na gymnaziu). Na druhej strane, ked isli moje deti na prijimacky, tak som to brala tak, ze ak sa dostanu, tak dobre, ak nie, nevadi. Ziaden tlak z nasej strany (rodicov) deti necitili, same si to vybrali. A tiez nie je gymnazium ako gymnazium, ani tie osemrocne nie su vsetky dobre, takze to treba tak aj brat. Aj tak v zivote nakoniec rozhoduju celkom ine veci😉
@dskjhfdlkdjhl ja syna tiez nenutim ale ked vidim ze chce preco by som mu nepomohla s ty ze ho pripravim na prijimacky. Na druhej strane som sklamana z pristupu nasej skoly k vzdelaniu. Niekedy mam pocit ze sa tu nic neda. Nie je tu zaujem nieco zmenit, zlepsit. Ucitelka je vyhoreta a deti i ked su velmi sikovne v synovej triede vobec nie su motivovane. Namiesto slovenciny maju telesnu a chodia von i ked nemaju prebrate ucivo. Na Informatike hraju hry...Nemyslim si ze syn ma zle logicke myslenie ale presne ako hovorite potrebuje nakopnut pretoze v skole im to slabo vysvetluju. Viacmenej riesia nasobenie a delenie. Slovne ulohy mininalne ak vobec. V triede su asi 2 trojkarov a ucitelka cely cas riesi iba ich. Ostatni su jednotkari/dvojkari. DU su typu ak vobec maju, vymysli si 10 prikladov na nasobenie pod seba . To tak raz za mesiace. Inak pride zo skoly ze nema ziadne ulohy. Aby mal navyky tak ja vymyslam. Slovne ulohy som ho vlastne naucila ja ze ako sa robi zapis ...
@momager no my sme objavili vydavateľstvo Taktik a ono ma presne publikácie pre tento problém. Švagriná ma presne 10 ročného chalana a teraz nám ukazoval novinku Matematické rébusy Alana Turinga, su to presne také úlohy na logiku a z praxe a akože mne sa brutálne páčilo spracovanie - bolo tam aj sudoku aj iné veci ale aj príklady počítanie ... no ja sama by som si to kupila hehe :D ako oni tam toho majú viac, mrkla som na stránku tak majú aj Matematický zapínač, ktorý je presne na to zameraný a pripravuje deti na testovanie ... takže určite si ich mrkni ;)
Píšem ti ako mama už osmaka teraz urobil prijmacky na bilingválne lýceum ... tvoj syn určite vie riešiť aj slovne úlohy určite sa dá natom popracovať ...ale chyba je v škole u nás išiel systém vyučovania sa za posledné roky neskutočne dole ... neučia ich samostatnému mysleniu , vyjadrovaniu ... testy už s odpovedami , doplnovacky, 2 diktáty za polroka je to choré ... a toto mi potvrdila aj suseda jej syn teraz maturoval na osemročnom vychytenou gymnáziu teraz ho zobrali na VŠ ale že otras tie deti nevedia rozmýšľať aj tak celkovo do života ....
@daneso ja som podobneho nazoru. Knihy co pouzivaju na matematiku su predvyplnene.my sme mali knihy kde bola vysvetlena tematika a potom priklady. Cely postup som musela dat do zosita. Ja mam napr obrazovu pamet. Nikdy som v skole nepochopila matiku ked ucitelka vysvetlovala ale prisla som domov otvorila knihu a nastudovala si postup sama bez pomoci. To deti dnes nedokazu lebo vsade ich sipockami, malymi pomockami navadzaju na postup

@dskjhfdlkdjhl ony chcu ist na medicinu a tam chemiu chvilu mat budu.
Napr. moja dcera ma obrazovu pamat a aj to, comu nerozumela, sa dokazala naucit a z knih vie recitovat state dodnes...
Synovia si zas nedokazu zapamatat ani ciselny rad a aj taka socialna praca by im robila obrovske problemy. Lebo nie je o com 😂
Vsetci traja bez vacsich problemov studovali na osemrocnom gymnaziu. Teda najmladsi tam este je a to je z nich najmenej studijny typ.