icon

Má zmysel konfrontovať pani učiteľku bez empatie?

eatm
28. nov 2023

Dobrý deň milé dievčatá. Ja neviem čo robiť možno by som len chcela vedieť či má dakto skúsenosť s tým že dieťa má od prvého ročnika v škole pani učiteľku bez akejkoľvek empatie. Neviem nevravím že náš syn je anjelik keď sa niečo vyvrbi tak ihneď to s ním v kľude preberem celú situáciu a zisťujem čo asi sa stalo. Príde mi to celé zvláštne. Náš syn išiel do školy s tým že on už 3 ročný vedel abecedu dopredu dozadu napísať tlačenými písmenami a rátať . Tiež vedel písať pri nástupe do školy. Nevedel povedať R. A teda on bol a je veľmi cieľavedomý že chce mať všetko dokonale a všetko chce vedieť. Keď má nejakú chybu v niečom tak ide za ucitelkou teda že prečo má chybu. Pani učiteľka mu odvetil štýlom ,, druhýkrát viac rozmyslaj,, nás syn je na toto dosť citlivý lebo my mu doma všetko vysvetľujeme a keď mu teda učiteľka takto odpovie tak on si to potom vezme tak že to nevie dostatočne atď atď. S tým operuje pani učiteľka od samého začiatku. On keď bol druhak kôli tomu sa vedel rozplakať keď dostal dvojku alebo nedostal hviezdičku. Alebo pani učiteľka rozdávala deťom cukríky po telesnej deťom ktoré sa rýchlo prezliekli.resp dostali cukrík všetky deti len náš syn nie. Samozrejme sa rozplakal. Tak jej vadilo že kôli tomu plače. Tak syn išiel plakať na záchod ale aj tým jej to vadilo. Ide o to že on fakt raz si niečo prečíta a vie.pise diktáty na jednotky. On je teraz už stvrtak. Ale pani učiteľke všetko vadí nič jej nieje dosť dobre. V prvom ročníku napísal diktát na 1 s tým že červenou mu dala poznámku k tomu že nemal každú vetu zvlášť v riadku. On proste robí čo sa dá aby bola ona s ním spokojná lenže ona proste ma voči nemu nejakú averziu. Lebo jej vadí že mu zavrzga stolička pri obede tak naňho naziape. Vadí jej že silno si mieša lyžičkou čaj vadí že na prestávke si zatancoval nejaký tanecek z nejakej animovanej rozprávky alebo že hľadal atrament asi viac ako 2 minúty. Ona s deťmi komunikuje štýlom nerob! Prestaň! Atď atď a na rodičovskom združení som len sedela s otvorenými ústami ako ona ako učiteľka normálne na nás zhukla a vyslovene mala stále zvýšený hlas ako ho tam ona musí 4 roky trpieť a keby je on jej syn tak by ho vyfliaskala ja som z toho proste na prášky a môj muž mal z toho 2 dni zvýšený tlak .ona nám oznámila že pokiaľ my s ním nepôjdeme k psichologovi tak že ona mu bude dávať za všetko poznámky. Tak bol včera syn v škole dostal poznámku ako nevie zvládať svoje emócie lebo však hľadal atrament povedala prestaň tak prestal začal plakať lebo mu to bolo ľúto povedala prestaň tak prestal no a v závere hodiny mu dala poznámku tak neviem aj by som išla za riaditelom kôli tomu no neviem mám aj strach že ak ju on bude nejako konfrontovant s tým celým tak bude tam mu robiť ešte horšie. Náš syn sa tam nebije nenadávaj a pod ako iné decká sa tam fackuju to je ok alebo cez hodinu sa celú hodinu rozprávajú spolužiaci a sú teda posadený každý v inom rohu triedy a to nerieši proste rieši sústavne nášho syna.uz som rozmýšľala že dať ho nainu školu ale on keby zas vydrží do 5 teho ročníka tak sa budú triedy spájať a tam by bola na druhom stupni iná ucitelka.Vieteučiteľka možno by to celé skončilo. Len ja fakt dosť som z toho zničená.

bukrisek
28. nov 2023

Hlavne si myslím ak je šikana zo strany učitela alebo problem v učitelovi ako pisete zase vam v tom pomože iba ten psychológ lebo snim bude vaše dieta uplne inak jednať ako vy a potom sa aj vy rozhodnete čo dalej. Ale problem mate 4r no dosť neskoro riešite kde je pes zakopany či vo vašom synovi alebo v učitelke. My sme obehali aj psychologa aj psychologičku aj poradenske centrum a dnes je syn na strednej a ani hanbu ani problem v tom nevidim. Radšej sa poradiť s odborníkom ako s modrym koníkom.

mimka1402
28. nov 2023

@milanemila No žasnem. Samozrejme chyba je len u učiteľa. Sama mam negatívne skúsenosti z detstva so zlými učiteľmi, ale takto to zaobalit, že samozrejme všetci v školstve sme zasadeni a robíme si radosť z plaču deti? To snáď nemyslíš vážne. Nikto ale že nikto nevieme aka je realita. Často rodičia extrémne zľahčujú správanie svojich detí, ktoré v škole sú neprisposobive a keď učiteľ sa snaží, tak rodič doma dieťaťu povie "veď bud sam sebou a nepočúvaj učiteľku ". Toto nie je žart, ale realita. Dnes učiteľ nemá váhu ani u detí, nie to u rodičov. Netuším čo je zlé na tom, že pedagóg ktorý má roky praxe vidí odchýlku, že niečo už nie je ok. Psychológ môže napríklad zistiť, že kde je pravda. Môže ho naučiť pracovať s plačom. Možno mu učiteľka krivi a zisti sa to takto. Ak učiteľ odporúča psychológa tak tomu predbieha konzultácia s učiteľmi a riaditeľom, len tak odporučiť nemôžeš. Takže očividne sú tam padne dôvody.

evinka400
28. nov 2023

@lelelienka veľa záleží od toho, akým spôsobom im učiteľka požiadavku na psychológa predostrela. Či bola povýšenecká, arogantná... Možno nepôsobila presvedčivo, ale zúfalo. Ťažko povedať, ale potom rodičia nemajú dôvod pochybovať o svojom dieťati, ak cítia z jej strany zaujatosť. A tiež ten krik na rodičovskom združení, niektorým pani učiteľkám by sa tiež hodilo vyšetrenie u psychológa.

lelelienka
28. nov 2023

@eatm mne z tvojho popisu vyplyva, ze syn je prilis haklivy na situacie, kedy nie je “jednotka” ci “za hviezdu” a zda sa mu, ze nedostane patricne ocenenie. Mozno ho doma az prilis chvalite za kazdu malickost a potom ked pani ucitelka nema na to cas, je prilis citlivy a rozplace sa aj pri kazdej chybicke, lebo on ma pocit, ze on chyby nerobi. Neviem, to je len moj subjektivny pohlad. A myslim si, ze by nebolo na skodu vysvetlit mu, ze kazdy robi obcas chyby a nikto nie je dokonaly. Aby sa hned nerozplakal. Mozno nabuduce sa lepsie pripravi, alebo sa bude viac sustredt…
A ja naopak nevidim nic zle na odpovedi pani ucitelky “druhykrat viac rozmyslaj”, ako inak by si odpovedala na otazku “preco mam chybu?” - no tak asi preto, ze si si odpoved nepremyslel, alebo nevedel, alebo zbrklo pomotal…cize celkom logicky - nabuduce viac rozmyslaj.

belllinka
28. nov 2023

@denkatn nie, môžeš ma poučiť

anda2
28. nov 2023

Bude patriť medzi citlivé povahy,všetko sa ho dotne a bere si k srdcu.Mam takého syna,psychologická to zistila formou testu,treba snimi pracovať,je to dosť ťažké a oni sa musia obrniť,a brať život s ľahkosťou. Dobrý psychológ,veľa rozhovoru a trpezlivosť treba,držím palce.

letfenixa
28. nov 2023

Nezabudni, že v 5.ročníku nebude mať novú pani učiteľku, ale 10 nových.

eatm
autor
28. nov 2023

Dievčatá ďakujem za pozitívne aj negatívne odpovede isto sa z nich poučíme a niečo poriesim. Viete nemám na škole tam len syna ale aj dcéru. Učila aj ju a už ju síce angličtinu neučí no chodí permanentne k nim do triedy napríklad pani učiteľka im dovolí cez prestávku kresliť si po tabuli a príde prestávka a pani učiteľka čo učí nášho syna príde a naziape na nich čo si to dovoľujú alebo si len rozdávali cukríky cez prestávku lebo spolužiačka mala narodeniny tak ako si to dovoľujú že však mak majú sedieť na riti a nepohybovat sa po triede. Potom sa stáva že veľa žiakov chodí na wc cez hodinu. A k tomu plaču ako syn tam v škole za tento rok plakal asi 3 x takže tam neplače že každý deň. A ani nie 20 minut. My sme jej ako rodičia ponúkli riešenie ako to u nás funguje že ja so synom nemám doma problém že či je možné to skúsiť. Ona na nás vyletela že ona to nemá v popise práce a že čo by sme ešte nechceli. Že ona má takto nastavené fungovanie od prvého ročníka a nič meniť nemieni. Musím povedať že svokra tam vyučuje tiež už odchádza na dôchodok od včera. A bola tam pri jej začiatkoch. Tiež tam vravela že keď mala prvákov že by pri nich mohla byť aj cez prestávku aby vedela ako sa ako kolektív chovajú čo majú majú radi aby ich trocha spoznala. Ona že jej na to proste povedala že ona nepotrebuje mať žiaden vzťah so svojimi žiakmi. Čo viem tak sa bavili aj o iných veciach a to o Tom ako dotyčná pani učiteľka spomynala že mala proste otca ktorý ju ako dieťa zo všetkého zlého vinil a za všetko mohla ona a ona bola tá najhoršia a ešte že si sama povedala že má takú povahu po ňom. Že sama o sebe vie že nemá dobrú povahu. Podotýkam aj to že keď mal náš syn nastúpiť do školy išla som po iného syna do škôlky a tam sa ma jedna mama pýtala že koho bude mať ako učiteľku. Keď som povedala meno tak mamička sa chytila za hlavu s tým že tak veľa šťastia že budeme mať zážitky že ju mali tiež a že sa nevedeli dočkať kedy skončia 4 ročník. Že proste pani učiteľka je taká že jej nikdy nič nebolo dosť dobre. A ohľadne psichologa? Verte či nie sme s ním kedysi chodili. Je to 5 rokov dozadu. Kôli tomu že začal neskoršie hovoriť. Koniec koncov mám s psichologmi zlú skúsenosť lebo čo sme tam išli čakali sme pol dňa nebol tamziaden detský kútik a zakaždým keď sme prišli tak nášho syna pomenovala úplne iným menom čítala úplne iné veci čo sa ho ani netýkali. Ona mu urobila varila misicka kašičku a to bolo cele skopirovala to čo napísala ona predtým nebrala do úvahy že som jej vravela že vie čítať písať počítať to mi povedala že to asi ťažko. Dala mu nakresliť postavu. A na tej riešila že nenakreslil 5 prstov pričom tam 5 prstov mal čo jej ich tam musela porátať alebo jej vadilo že chlapec nedal postave uši keďže nakreslil dlhé vlasy. Potom sme boli aj u iného v špeciálnej škole a tam nám baba narovinu že náš syn potrebuje len proste kľud nechodiť po lekároch a venovať sa a venovať. Celkovo povedala že je veľmi znechutená z toho ako to tam celé funguje. Že sa robia kšefty s diagnozami. Že ona vidí ako sa tým učiteľkám nechce mnohokrát atď atď. Takže ja som od tej doby nešla nikam s ním. Chlapec rozprával normálne až na to R aj to mu naskočili počas roka. Neviem už si urobte závery aké chcete. No pani učiteľka čo viem nemá ani partnera ani deti a vyjadruje sa tak že taký sa ešte ani nenašiel a ani taký pre ňu isto nebude dosť dobrý. Tak neviem. Ja by som s ním možno k nejakému dobrému súkromnému psychológovi išla. Jednoznačne ďakujem za odpovede už si to nejako poriesime.

victory7897
28. nov 2023

No ja neviem mne sa napríklad vôbec nepáči ten systém s cukríkom ,aj keď nebol najrýchlejši , tak mu cukrík mala dať už len z nejakého princípu ,nerobme z deti bezcitných hrdinov ...chápem že sa ho to dotklo v kolektíve...len si to otočím na dospelákov napr.keby všetkým kolegyniam v kancelárii dala šefka dezert a jednému nie ,ako by sa to človeka dotklo dospelaka a nie to ešte dieťa..je to ešte detská duša, sú to maličkosti ,ale načo takto dokazovať nadradenosť? Načo je to dobré ? Vyhorete staré učiteľky ,..bohužiaľ všade sa to deje...není čas ani na deti ani na nič ,sekunda by ju zabila,keby mu vysvetlí kde mal chybu a neodvrkla múdrosť ktorá k ničomu nevedie..viem ,že majú 20+- deti ale opýtam sa len on ,odpoviem a svet sa nezrúti...nevravím byť mäkká ale nejaký zdravý stred medzi prisnosťou a empatiou by nezaškodil

oblecenie99
28. nov 2023

Dosť ste jej naložili... deti sú rôzne, tiež nedám ruku do ohňa za môjho, ALE. Sama som zažila nezmyselnú šikanu na výške, iba od jednej konkrétnej učiteľky, ktorá bola známa tým, že si vytipovala niektoré tváre a robila mi vyslovene zle a naprieky, bola mi schopná dať zo zápočtu, z ktorého mi vychádzali body na A , C - čko. Nie, nie som ufňukaná, školu som dávala dobre, a osobne som nikdy nemala s takýmto niečím skúsenosť, mne to vyrazilo dych, a to som už bola dospelá, a cítila som totálnu bezmocnosť. Ale ako mladšia som videla na vlastné oči, že boli spolužiaci/spolužiačky, ktoré sa mohli aj pretrhnúť, konkrétnej učiteľke nesedeli, mali smolu. Čiže nie je to vždy o deťoch, aj učitelia vedia šikanovať.
Autorkin syn je jednoznačne citlivá povaha, a keď má takýto prístup učiteľky štvrtý rok, tak sa mu ani nečudujem. Ak by mne robili to isté ROKY v práci, tiež by to so mnou zamávalo. Autorka, určite to riešte so psychológom, niekým nestranným, ktorý Vám poradí, ako na to a ako zapracovať s malým... zrejme je citlivejší, a takto mu viete najlepšie pomôcť aj do budúcna, aby sa vedel obrniť a zvládať horšie situácie. Čo sa týka učiteľky, ja by som zvážila priamo s ňou súkromný rozhovor, a vypočula aj jej verziu. Ak by ma nepresvedčila, a vidím, že dieťa sa trápi, zvážila by som zmenu - ´triedy, či aj školy.

luteam
28. nov 2023

@eatm no ja normalne zasnem z tychyo komentarov. Z toho popisu ak je pravdivy je evidentne ze ucitelka si na chlapcovi riesi nejake komplexy a je na neho zasadnuta. Tu mate vsetky ucitelky na piedestali a myslite si ze su neomylne? A na vsetko maju pravo? Spravat sa aj k detom aj k rodicom ako k handram? Ale je to typicke v podobnych temach sa vzdy vacsina komentujucich stavia na stranu ucitelky a automaticky je dieta na vine, lenze to tak nemusi byt.
Autorka tak skuste ist v klude za riaditelom mozno nejake stretnutie vas ako rodicov a ucitelky a vydiskutovat si to kludne ale asertivne.

victory7897
28. nov 2023

@eatm vedela ste aká je a aj tak ste ho tam dala ,škoda neostáva nič už len vydržať a modliť sa nech ma dobru triednu na druhom stupni...aj keď vždy sa nájde na nejakom predmete nejaká ,,stará dievka,, čo si bude dokazovať...
Všetci sme takú mali na škole...mne sa páči Váš prístup ako rodičov ♥️ držím palce

janulik2008
28. nov 2023

@lienka.7 mala má v triede spolužiačku ktorej mama na každom rodičovskom združení len ona robí doma toto, a ona doma učí aj mladších súrodencov a viete ona doma sa rada učí, a doma sa hrá na pani učiteľku 🫣🫣🫣

eatm
autor
28. nov 2023

Ešte ste mali dotaz že synovi vysvetliť že teda svet sa netočí len okolo neho. My mu to stále prizvukujeme. Že aj na hodinách všetko má byť fér. Že pani učiteľka je vlastne akože ich šéf a mal by ju mať v úcte. Tiež mu vysvetľujeme situáciu že keď tam začne plakať tak že jej tým pádom nevyjde čas na to aby prebrala asi všetko čo potrebuje s nimi. Ja ho nebudem za to bit ani latat ak si to niekto z vás myslí že je to správne myslím si že tým sa nič nevyrieši. On je dieťa a vyvyja a myslím si ja osobne že pani učiteľka je tá dospelá ktorá by mala vedieť v kľude zvládnuť situáciu. Možno keby naňho nenaziape on by sa nerozplakal. A vravím neplače tam tak často zas. My sme aj kôli tým chybám ako tvrdíte sme hrávali aj hrávame s ním kopec spoločenských hier cez človeče nezlob de šachy dámu karty pexeso že kde by sa dostal do situácie snáď podobnej. A ja som s ním dosiahla doma to že proste aj keď prehral neplakali alebo proste to zobral. Keď má hru ktoru vie že nevie hrať a asi by sa rozplakal radšej si sám povie že to hrať nejde. Vtedy ho normálne to riešim tak že sa to normálne učí bez gólov bez bodov atď keď mu to začne ísť tak hra normálne. Ale to si myslím že to je normálne. Čítal si už aj školský poriadok a nie raz. A ako sú veci ktoré vezmem ok toto si si tam pokafral. Ok ale sú veci ktoré si myslím že ee. Ale už myši z toho dačo vezmeme snáď považujem o Tom psichologovi no musím nejakého nájsť neviem o nijakom zatiaľ čo by mal moju dôveru.

letfenixa
28. nov 2023

@eatm ja teda nerozumiem, prečo vôbec si ho dala do triedy k tejto ucitelke, nerozumiem, prečo to riešiš až v 4.ročníku a prečo už dávno nechiodite k psychologicke.

tehotna40
28. nov 2023

@eatm existujú nato aj centra, kde sa deťom venujú aj co sa školy týka, ak majú v škole nejaký problém, nie len čo sa učenia ale aj psychiky týka. Ak syn potrebuje individuálny prístup treba hľadať k tomu adekvátnu školu. Môžete si zato svojim spôsobom aj sama, píšete ze ste vedeli aká učiteľka je, napriek tomu tam syn chodí, napriek tomu riešite veci až po 4 rokoch. Ja si ucitelku nezastavam, len píšem že ak je to tak ako píšete uz mal byť dávno v inej triede alebo na inej škole. Sama mam s učiteľkou zle skúsenosti zo škôlky ale veci sme hneď riešili, v prvom rade s nou, v druhom rade s riaditeľkou , v treťom rade bol syn u psychologicky... nič sa nezmenilo tak sme to riešili inak. Neviem, niečo mi tu nesedí, učiteľka je zla, psychologicka je zla... možno vidno ,kto syna naučil tomuto správaniu...

simona92101
28. nov 2023

My sme mali takuto v skolke.mlada baba,neprijemna,evidentne ju praca nebavila,deti jej liezli na nervy.a odbavovala sa na niektorych detoch,aj na mojej dcere.deti,ktore boli pomalsie neriesila,no na sikovnejsie mala extra vysoke naroky,a nikdy jej nebolo nic dobre.raz som bola svedkom,rano pri preberani deti nebola pri dverach,dceru som odprevadila a vzdy jej kazem aby nahlas pozdravila.pozdravila,ucitelka vsak bola zahlbena do mobilu a asi ju nepocula.ked ju zaregistrovals,vybehla po nej,a silno nou zatriasla s krikom:"ty nevies co sa hovori???hadam dobre rano p.ucitelka!".dcera jej s placom odpovedala,ze ju zdravila a ona stale trvala na svojom.tak som po nej skrikla,ze sme ju obe pozdravili ale kedze ju ine zaujimalo,tak nas nepocula.tak sa zdula a odisla.ziadne ine dieta takto neriesila,naschval som tam pockala za dverami,a to tam boli deti co fakt ani rozpravat nevedeli..dopadlo to tak,ze ju po roku vyhodili,rodicia sa na nu stazovali za nevhodne spravanie..

milanemila
28. nov 2023

@mimka1402 kludne si zasni kolko chces. Existuju aj perfektni ucitelia, kt patri velka vdaka a obdiv a potom existuju aj taki ako opisuje autorka.
Na to, ze si ucitelka si sa zrejme nenaucila este citat s porozumenim, lebo nikde som nenapisala, ze VSETCI v skolstve su taki.
Ja hodnotim ucitelku podla toho, co napisala autorka a teda jej reakcie na dieta su naozaj neprimerane a nespravne. Nejdem tu robit detektiva, ci je to 100% tak ako pise, ale ak ano, tak ucitelka je jednoducho naprd bez debaty.
Jednoduche jej chlapec zrejme lezie na nervy a nevie s nim komunikovat a podla toho ako komunikuje aj s rodicmi na rodicku, zrejme ona je ta, kt by potrebovala terapiu.

estellas
28. nov 2023

@simona92101 Ja by som sa rovno riaditeľovi sťažovala toho je vážne cez.

denkatn
28. nov 2023

@belllinka je to na dlho, emocie si clovek nevie vymysliet, skratka pridu. (mame to od pracloveka, mali nas chranit) a dobry vztah vybudujes tak ze riesis nie emocie cloveka (ci place al. neplace) ale riesis iba spravanie, ze napr. spravil si toto a toto zle .... (ako ziak) ale ak ucitelke vadi, ze niekto za nieco place, tak asi je bez empatii

simona92101
28. nov 2023

@estellas toto bolo este nic,detom raz povedala (rozumej 2.5 a 3 r detom),ze ked nebudu spat v skolke,ze v noci doma vyjde spod postele bubak a noznicami im roztriha jazyk🤦‍♀️ susedin syn potom doma vzal noznice a isiel si strihat jazyk😡 doma sa potom priznal,ze v skolke neposluchal ked zaspavali,tak si ide sam odstrihnut z jazyka aby v noci neprisiel bubak😡dlho s nim mali potom problem,ze sa v noci bal ze ten bubak pride...

basulaak
28. nov 2023

@eatm nechapem co ti tu tak nakladaju. Ocividne si ju zazila aj osobne na rodicovskom. My s manzelom sme presne ti jednotlivci, ze s nami by sa takto nemohla rozpravat. A zeby ho vyfliaskala keby bol jej? To takato retorika je v poriadku? To sa ziadny rodic neozval? Ticho ste sedeli? dieta sa rozplace podla mna pravom, lebo pani ucitelka ho podla tvojho popisu sikanuje, takze on nebude zjavne ten vadny clanok. No, k psychologovi by som sla, si nechat potvrdit, ze mas zdraveho a nadaneho syna. O prelozeni na inu skolu by som uvazovala ak by ani po osobnom dohovore v riaditelni sa pani ucitelka neukludnila. By si ma pamatala

vikusjk
28. nov 2023

@eatm No podla toho, co pises, by som urcite skusila preradit ho do inej triedy. Ale nechapem jedno, ze preco to riesis az teraz, ked uz je stvrtak a ma ju za triednu uz od prveho rocnika?

shee11
28. nov 2023

@eatm ahoj, máš vysoko citlivé dieťa, skus si precitat ci toto nanho pasuje,
https://najmama.aktuality.sk/clanok/3oAusYJ/zia...
pripadne aj toto

https://www.youtube.com/watch?v=dPoTLgBJHwI

Pretože vysoka citlivost sa casto spaja s nadanim (nie to neznamena, ze ma v skole same jednotky, praveze je problemovy)
To ako sa k nemu sprava ucitelka mi dviha tlak. To dieťa ma zarobene na uzkosti a školsku fobiu. Dufam ze v piataku sa mu učitelka zmení. Do cppp podla mna pojdes zbytocne, pristup ucitelky to nezmeni. Je to typicka zalezitost slovenskeho skolstva, zabime v detoch vsetku odlisnost tvorivost a motivaciu a urobne z nich robotov, ktori robia to co chceme my - hlavne rychlo a spravne a hlavne ich trestajme za chyby!! Ucme ich bonzovat na spoluziakov a davajme im kolektivne tresty!!
Ano, za 30 rokov sa tu nic nezmenilo nic. Par zlatych vynimiek je, ale vy zial mate smolu.
Jedine zmenit triedu / školu - najlepsia je alternativna, ale nie kazdy ma taku moznost.
Proste katastrofa, je mi velmi luto chlapca.

shee11
28. nov 2023

@tehotna40 prosim ta ako sa da naucit dieta citlivemu emotivnemu spravniu? jemu proste mozog funguje inak, ma ine myslenie, ine prezivanie, ver mi viem o com hovorim. Vidno ze nemas skusenost s takymito detmi. Rodicia za to nemozu ani za mačny mak. Rodičia tiež nemozu za to, aku ucitelku dostane a ako sa sprava k ich dietatu. Nie kazdy ma moznost zmenit skolu, niekedy ani je je umoznene ist do inej triedy. Okrem toho aj to je obrovsky stres pre vysoko citlivych. Z tej zmeny by sa tiez spamataval dlhe mesiace.

mimka1402
28. nov 2023

@milanemila Aj budem žasnuť. Netuším čo je na tom také strašné, že ho chce vidieť u psychológa? To mu môže maximálne len pomôcť možno naozaj učiteľka ja harpia 🤷🏻‍♀️. Ale ak rodič 4 roky(!) odmieta riešiť stav a dieťa mu doma plače, tak je to obrovská chyba rodiča. Už dávno mala byť u psychológa aby zistili čo je vo veci. Aby sa predišlo tomu, že to dieťa bude zbytočne uplakane, znechutene zo školy. Takže stále nerozumiem prečo by tam mala byť učiteľka ak to dieťa má očividne problém a ak odporúčala psychológa, znamená to, že je tam očividne dosť veľký problém. Lebo len tak učiteľka nesmie takéto podnety dávať, tam muselo byť odsúhlasené s podporou riaditeľa. A ak nie. Tak mama mala byť u riaditeľa už dávno aby zistila čo sa deje. Dieťa už tam chodí 4 roky a ak naozaj mu je krivdene, tak zbytočne mu protivia školu.
Takto môže každý len tipovať kde je pravda. Všetky veci čo boli menované mi neprídu ako niečo čo jasne začo by bola naň zasadena, lebo to môže byť aj úplne inak ale to už som písala. Rodičia absolútne nemajú poňatia ako sa ich deti správajú mimo ich dozoru. A veru keby rodičia mali tú možnosť, veľa z nich by sa hanbilo za deti keby to videli na svoje oči.

mimka1402
28. nov 2023

@shee11 To o čom píšeš ano, samozrejme také deti sú. Ale tak či tak sa vrátime naspäť. Bežný učiteľ co skončil školu 30 rokov dozadu o tomto nemá šajnu. Samozrejme. Sama viem o kolegoch, ktorých by som zo školstva vylúčila. Ale... Rodič to má riešiť ako prvý. Ak to dospelo do bodu, že učiteľka núka psychológa tak to znamená, že obojstranný vzťah bol silno vygradovany. Za mňa už dávno mali byť u špeciálneho pedagóga aby zistili ako to vlastne je. Ak učiteľka odmieta prijať odporúčania, preradiť dieťa, žiaľ učiteľa nenaučiš zrazu vnímať a rešpektovať aj inakosti detí. Žiaľ. Ale ak dieťa vo štvrtom ročníku má takého problémy nie je to v poriadku...

mimka1402
28. nov 2023

@eatm Pozri. To, že ona naozaj môže byť mimo. A mať komplexy, ktoré prenáša na deti žiaľ všade sa nájdu ľudia čo na svoje profesie neboli vhodní. To nikto nezmeníme. Pre dobro tvojho syna naozaj nájdi psychológa alebo špeciálneho pedagóga. Ak naozaj sa toto deje 4 roky, zbytočne jemu je ubližované. Nájdi dôveru v psychológoch. Neviem kde ste boli, ale to čo vravíš nie je ok. A to s tými rukami... Áno aj takéto veci pre teba hlúposť niečo vypovedaju a vedel prečo to spomenul. Psychológ to študoval xy rokov, k tomu prax tak mu dôveruj, že nemá potrebu uškodiť dieťaťu. Ale to co vravíš ty zlahcujes prácu psychológov.😀 Prečo? Z akého dôvodu? Si rodič ale iba rodič a nie objektívny študovany človek, ktorý videl už 3046 detí na diagnostike a už čo to vie. Pri všetkej úcte vidieť a cítiť, že dávaš o učiteľke negatívne veci a na to upozorňuješ. Ale to stále nevylučuje aj to, že tam tvoje dieťa nespolupracuje tak ako by malo... Sama uznávaš, že nevie prehrávať. No a to vie urobiť celkom problém aj vo veciach kde ti nenapadne. Deti stále sa v niečom predbiehajú hocijaké stávky si dávajú len tak medzi sebou a viem si živo predstaviť ako to môže vyeskalovat do problémov... Vravím. Za mňa už dávno si mala byť s ním u psychológa už len čisto z toho hľadiska aby si ty sama vedela ako s nim pracovať a aby to vedela učiteľka aj oficiálne - ta neochota z jej strany je za mňa neprofesionálna. Neviem, ale čo za postup ste jej chceli ukázať kľudne mi napíš do správy. Či to nebolo veľmi nereálne vzhľadom k tomu, koľko detí v triede býva.
Plus dodávam. Tie vyhrážky o poznámkach si pani učiteľka mala odpustiť toto absolútne nie je jej kompetencia a asi zabudla na to.😀 Vydieranie rodičov aj takto je cez. Kľudne toto môžete dať aj podnet na inšpektorát. 🤷🏻‍♀️

milanemila
28. nov 2023

@mimka1402 precitaj si aj dalsie komentare autorky na margo spravania ucitelky. A nie nie je zla, lebo posiela dieta k psychologovi, ale je zla lebo sa otrasne sprava, zrejme kvoli svojim traumam z vlastneho otca. Rovnako autorka spomina aj ucitelkyne rozhovory s kolegynou (jej mamou).

mimka1402
28. nov 2023

@milanemila Už som to vysvetlila xy krát. Absolútne to, že dieťa pôjde k psychológovi nikomu neublíži. A to, že mama psychológom nedôveruje je obrovská chyba, už sa dávno mohli posunúť inde. Odpovedala som komentujucej nižšie, že takýchto žiaľ učiteľov nezmeníš, ale kým nemá papier od psychológa ťažko niečo zmôže plus dieťaťu maxímalne prospeje aspoň vyriešiť problém s prehravanim apod, to v dospelosti môže byť obrovský psychicky problém. (Poznám dospelých co im to ostalo a nie je to ľahké pre nich)

A samozrejme ze učiteľka môže byť "vadna". Ale tu mi chýba riešenie rodičov už skôr, pre dobro dieťaťa... Štyri roky je dlhá doba na detskú psychiku.