Má zmysel konfrontovať pani učiteľku bez empatie?
Dobrý deň milé dievčatá. Ja neviem čo robiť možno by som len chcela vedieť či má dakto skúsenosť s tým že dieťa má od prvého ročnika v škole pani učiteľku bez akejkoľvek empatie. Neviem nevravím že náš syn je anjelik keď sa niečo vyvrbi tak ihneď to s ním v kľude preberem celú situáciu a zisťujem čo asi sa stalo. Príde mi to celé zvláštne. Náš syn išiel do školy s tým že on už 3 ročný vedel abecedu dopredu dozadu napísať tlačenými písmenami a rátať . Tiež vedel písať pri nástupe do školy. Nevedel povedať R. A teda on bol a je veľmi cieľavedomý že chce mať všetko dokonale a všetko chce vedieť. Keď má nejakú chybu v niečom tak ide za ucitelkou teda že prečo má chybu. Pani učiteľka mu odvetil štýlom ,, druhýkrát viac rozmyslaj,, nás syn je na toto dosť citlivý lebo my mu doma všetko vysvetľujeme a keď mu teda učiteľka takto odpovie tak on si to potom vezme tak že to nevie dostatočne atď atď. S tým operuje pani učiteľka od samého začiatku. On keď bol druhak kôli tomu sa vedel rozplakať keď dostal dvojku alebo nedostal hviezdičku. Alebo pani učiteľka rozdávala deťom cukríky po telesnej deťom ktoré sa rýchlo prezliekli.resp dostali cukrík všetky deti len náš syn nie. Samozrejme sa rozplakal. Tak jej vadilo že kôli tomu plače. Tak syn išiel plakať na záchod ale aj tým jej to vadilo. Ide o to že on fakt raz si niečo prečíta a vie.pise diktáty na jednotky. On je teraz už stvrtak. Ale pani učiteľke všetko vadí nič jej nieje dosť dobre. V prvom ročníku napísal diktát na 1 s tým že červenou mu dala poznámku k tomu že nemal každú vetu zvlášť v riadku. On proste robí čo sa dá aby bola ona s ním spokojná lenže ona proste ma voči nemu nejakú averziu. Lebo jej vadí že mu zavrzga stolička pri obede tak naňho naziape. Vadí jej že silno si mieša lyžičkou čaj vadí že na prestávke si zatancoval nejaký tanecek z nejakej animovanej rozprávky alebo že hľadal atrament asi viac ako 2 minúty. Ona s deťmi komunikuje štýlom nerob! Prestaň! Atď atď a na rodičovskom združení som len sedela s otvorenými ústami ako ona ako učiteľka normálne na nás zhukla a vyslovene mala stále zvýšený hlas ako ho tam ona musí 4 roky trpieť a keby je on jej syn tak by ho vyfliaskala ja som z toho proste na prášky a môj muž mal z toho 2 dni zvýšený tlak .ona nám oznámila že pokiaľ my s ním nepôjdeme k psichologovi tak že ona mu bude dávať za všetko poznámky. Tak bol včera syn v škole dostal poznámku ako nevie zvládať svoje emócie lebo však hľadal atrament povedala prestaň tak prestal začal plakať lebo mu to bolo ľúto povedala prestaň tak prestal no a v závere hodiny mu dala poznámku tak neviem aj by som išla za riaditelom kôli tomu no neviem mám aj strach že ak ju on bude nejako konfrontovant s tým celým tak bude tam mu robiť ešte horšie. Náš syn sa tam nebije nenadávaj a pod ako iné decká sa tam fackuju to je ok alebo cez hodinu sa celú hodinu rozprávajú spolužiaci a sú teda posadený každý v inom rohu triedy a to nerieši proste rieši sústavne nášho syna.uz som rozmýšľala že dať ho nainu školu ale on keby zas vydrží do 5 teho ročníka tak sa budú triedy spájať a tam by bola na druhom stupni iná ucitelka.Vieteučiteľka možno by to celé skončilo. Len ja fakt dosť som z toho zničená.
@jana_eyre_2 Jani, nema to cenu, ja som skusala a nepodarilo sa. Pani ucitelka, jednak vie, jednak nielen predikuje, ale aj vpohode hodnoti kazdeho rad radom - uz len to slovo ''anjelika'' v jej kontexte vyznieva skoro ako nadavka. Ja napr. si nemyslim, ze mam doma anjeliky, su to deti, su bajecne a ano viem, ze im mozem verit, a teda aj ony mozu verit mne a vobec neplanujem sa ich nezastat, ked sa im cosi deje, pretoze viem, ze ak by sa dialo cosi inak, tak sa to dozviem. Prave kvoli vybudovanemu vztahu.
Okrem anjelika, ak by sme si to mali rozmenit na drobne, je aj zufala veta: "Už celá naspídovana letis hneď za riaditeľkou. Ci?" - tiez si to neviem ani predstavit, netusim preco by som to takto mala robit a ani vela ludi nepoznam, co to takto robia.
Velmi vyznamne su z celeho prispevku dve vety:
Vsak aj my sme boli presne taký istý, keď niečo, tak co najviac sa doma snažiť sa "vyvinit".
Neviem, nebola som taka a ani nie som a ani moje deti sa o nic take nesnazia.
Teda ako som pisala, tak sa aj potvrdilo, projekcia, ktora nie je vobec na mieste. Pricom nie, nie kazde dieta je ''anjelik'' ako bola pani ucitelka za mladi.
A dalsia signifikantne vyznamna veta je, ze: dnešné deti sú ale ze uplne iné ako my. To si tiez nemyslim, ze je pravda. Je smutne ozaj, ak niekto predikuje vopred.
A inak aby som prelozila krasny prispevok, ktory napisala Janka, tak hovori o tom, ze obcas je lepsie ''spevnit'' deti a nechat ucitelku aka je, lebo ak to nie je nejaky velky pruser co ucka robi, tak je to dobra ukazka do zivota, ze ano aj taki ludia su a teraz ako sa voci nim branit, ako sa zabezpecit, aby ma to tak nebolelo, nehnevalo, co mozem urobit ja pre seba, aby som sa mohol citit bezpecne a relativne vklude, co je aj celkom fajn riesenie pre teba @autorka, lebo aj toto je cesta ako viest dalej syna, ak by ste chceli ten 4.rocnik dako doklepat. Tak ano zvysovanie odolnosti je fajn napad.
@atinkaa ďakujem, ja už som dávno zistila že s lienkou je zbytočná diskusia, lebo iné ako útocit nedokáže..
@atinkaa
@jana_eyre_2 pokojne sa tu ďalej vzajomne "podporujte". A tiež si vytrhavajte vety z kontextu👌 to, ze konkrétne vy dve a vaše deti sú slusne vychovane neznamená, že sú také aj všetky ostatné deti a najmä ich rodicia. To, ze vy s každou hovadinou hneď neletite sa sťažovať priamo ku riaditeľke, neznamená, že to nerobia ine. Ale samozrejme, vy dve to predsa viete najlepšie, vsak?
Snáď mate teda krajší deň 🤣
@lienka.7 nato, ze som ti ukradnutá tá strašne sere ak na teba nereagujem že..
@lienka.7 a len tak mimochodom, tvojimi slovami - to že ty nepoznáš učiteľku ktorá nie je spravodlivá, neznamena že taká neexistuje.. ak by si čítala s porozumením, tak to v mojom prvom príspevku aj prečítaš..
@eatm Žasnem nad niektorými komentármi.
Aby učitelka vrieskala po rodičoch na združení? Však potom je jasné že sa k deťom správa oveľa horšie. Už dávno ste mali zasypat riaditeľa a zriaďovateľa sťažnosťami a žiadať aby tú hnusnu mrochtu odvolal. Nahraj si ju na rodičovskom ako sa správa nech máš dôkazy. Takáto pitcha nemá v školstve čo robiť.
@jana_eyre_2 ak by si čítala s porozumením ty, ja som jasne napisala, ze do svedomia by si mali vstúpiť vždy obe strany... ale to tiež už asi akosi nevidíš, len si ideš to svoje.
Ľudia sú rôzni, ale samozrejme, najlepšie je povedať, že ten zlý je práve ten druhy, nie ja. A tobôž už priznať ze náhodou by chyba mohla byt aj v mojom dieťati. ze?
Týmto končím s tebou debatu, nakoľko to nemá dalej zmysel. Maj sa
@katka700 ja som zažila aj učiteľku, ktorá vrieskala pred rodičmi na svoju kolegyňu - samozrejme tiež učiteľku.. bola som šokovaná, ako sa správala.. a tu sa bude zovšeobecnovat ako VŽDY na modrom koniku..
Všetci policajti sú blbci, všetky blondínky sú hlúpe, všetky učiteľky úžasné, všetky brunetky zakeracky, každý rodič je helikoptérovy, každé decko je rozmaznané, každá predavačka nevrla, každý politik kradne..
@jana_eyre_2 ale ved tu je kazda ucitelka xantipa, nie uzasna
@zuzana76 nie, nie je každá učiteľka xantipa, a nemám ani dojem že to tu niekto tvrdil..
poznám kopu veľmi a naozaj veľmi dobrých učiteliek.. ale poznám aj pár zlých.. a vieš čo sa stane ak tie zle označím ako zle? Hneď sa všetky učiteľky urazia, pretože to vztahovacne zoberu na seba a začnú sa brániť, hoci sa ich to vôbec netýka.. jednoducho vztahovacne a zovseobecnujuco..
@jana_eyre_2 nie všetky 😉.
@lukbe ano, to máš pravdu, určite nie všetky, to bolo odomna zovšeobecnujuce tvrdenie..
@eatm tiez by som poradila psychologičku...ked ti vedel tak skoro citat a pisat moze byt,ze po rozumovej stranke je viac nadani...nas tiez isiel do skoly a vedel citat,pisat a ratat..v druhom rocniku absolvoval IQ testy...sedel s psychologickou...tieto deticky potrebuju ini pristup...tiez sa zlosti,ked dostane dvojku...aj v druhom rocniku a teraz ako tretiak pise diktati bez jedinej chyby..riesit to z psychologickou a oni vas usmernia...su moznosti prestupu..nas napriklad dostava ulohy navyse na hodinach a musime spolupracovat so skolskou psycholo....ja som totiz nechcela menit skolu..ale zalezi od pristupu ucitelky a ta vasa to asi nedava

@jana_eyre_2 ja som len reagovala na tvoj komentár. To snáď ešte môžem. Keď sa ti to nepáči, tak neprispievaj do diskusií a nebudem(e) na teba reagovať.
A uplne od veci príbeh som neuviedla, práve naopak, je uplne ucebnicovy. Ale tebe je tu zbytocne čokoľvek vysvetľovať.