Má zmysel trestať dieťa za známky?
Má zmysel trestať dieťa za známky?
Do 5.ročníka už mala trojky? Covid tu bol už dobre dávno, to bola ešte na 1.stupni asi ste sa málo učeniu venovali a je proste slabšia. Začnite s ňou pracovať čím skôr. Trestaním nevyriešiš príčinu.
a ešte sa s ňou učiť. Skúšať, písať diktáty, opakovať učivo, počítat príklady....
@januska12323 trojky sú tragédia?
Nie všetky deti sú jednotkari🤔
Trest asi nie, skôr obmedziť mobil, telku a učiť sa s dieťaťom, resp preskúšať večer. Trest by nepomohol. Ak ide o lenivé dieťa, tak len tvrdšie na neho, ak tam nie je iný problém.
No u nás u mladšej zafungovalo odmena eur 😬 áno zúfalstvo ale jediné čo zabralo nakoľko zatajovala že sa majú niečo učiť, urobiť ., sedela som pri nej 2/3 hodiny a výsledok bol zbytočný teraz už ani pri nej nemusím sedieť a nosí mi 1/2 . Za to sa mi zhoršila staršia dcéra 7 trieda aj napriek tomu že sa učí do večera akosi to ide dole vodou . Tiež som nastavila trest a musí si uvedomiť buď alebo . S deťmi to je raz tak 🙈😬
@autor Bez urazky, v 6. rocniku su aj trojky na vysvedceni dost zla znamka....U nas v triede mal tusim jeden ci dvaja jednu trojku a to hovorim o 8. rocniku skoly s dost dobrou reputaciou. Takze poviem to sproste - trojky maju v 6. rocniku ti najblbsi, ale prepadavat v 6. rocniku z 3 predmetov - to sa vobec da?
@mariska1989 my sme našej už aj to vraveli,15eur/1
10eur/2🙂
Počkáme čo sa z toho vykľuje, či zaberie🤔
@mircalla Dá..Pardon, vaša trieda bola asi trieda vyštudovaných inžinierov predpokladám... už keď 3 je zlá známka,hm🤔..
Nema zmysel trestat a ak jej to naozaj nelezie do hlavy tak nema zmysel ani motivacia peniazmi ci inak...nepomohlo ani u mna ani u mojho brata ani u mojej dcery...pomoze dobre doucovanie a musi si dieta s doucovatelom sadnut najlepsie aj kamaratsky
Tak to si dala dosť 😁 mojej som sľúbila 5€ za 1 a za 2 -4€ napr za minulý mesiac si zarobila 49€ samozrejme nepočítam výtvarnú , hudobnú , telesnú , informatiku
@mircalla prepáčte ale každý má svoje praktiky nie každé dieťa je jednotkar bohužiaľ po svete chodia aj predavačky ktoré sa neučili dobré alebo pekary takže práve ty blbý čo sú im môžete ďakovať že si môžete kúpiť niečo v obchode a že si môžete kúpiť čerstvé pečivo a hoc čo iné za čo sa museli ísť vyučiť práve ty blbý ktorý mali 3ky a nedostali sa na inú školu .
@mariska1989 To vidim podla pravopisu vyssie, nie je potrebne mi to vysvetlovat. Celkom sice nechapem, zaco im mam dakovat, ale ok....
@mariska1989 ..no musi byť nejaka motivacia..🙂sme ochotní jej toľko dať za odmenu,ale obávam sa či už nerezignovala.. sprotiví sa jej škola,triedna učiteľka mi povedala že ona to tak vidí že nema zmysel ju trestať a že nevie prečo take rapidne zhoršenie
Áno, trojka na ZS je zlá známka, žiadni inžinieri, ale trojkar je budúci absolvent učilišťa, bez maturity, bez VS, nikto ich neponižuje, že su hlúpi. Ale faktom je, že to zlá známka je.
@mircalla aj ja vidím ten pravopis a som ticho . Nespadli všetci múdry z neba ako si myslíš
Prisli.zlomky vzorce a rovnice nemusi tomu naozaj rozumiet..skus si s niu sadnut prejst ucivo a zistit v com je problem..ja som v tomto veku naozaj potrebovala doucovanie na matiku bunky nrmam a ucitelkin vyklad mi nestacil.doucovatreka.ma.vratila.na zaciatok a az ked som pochopila.ten zaklad postupne islo aj to tazsie ale jedina cesta bola makat a ratat kazdy den donemoty... dcera je sice uz velka ale budes musiet dohliadnut na to ci sa po.skole realne uci alebo len vypisuje s kamoskami..nebude.to.lahke.lebo ju urcite aj puberta.do.toho plieska ale skus sa s nou dohodnut ze na cas jej obmedzis nejake aktivity napriklad flakanie po vonku alebo tu elektroniku ale ked uvidis lepsie vysledky bude odmena za tu snahu navrhni aj doucovanie ak si nevie sama poradit..6 tacku hravo douci hocijaky MATFYZAK vysokoskolak
@zuzana76 to ti vyvratim, prepáč..moja neter mala 3,4 na základnej, skončila zdravotnú s maturitou a tohto roku končí Vysoku školu zdravotnú..🤔
Presne ako.ja.lebo.zdravotna nie je o matike fyzike cgemii ale o jazykoch anatomii patologii a procesoch v ludskom tele.. ak.ma.dar reci talent na jazyk a pamatasi z hodiny o com sa ucia tak je zdravotna jednoducha.ja som skonvila.s vyznamenanim a to som v 7-8 rocniku na zakladke plakala nad matikou a fyzikou ledva ledva som to tahala.na 4ky
Zadrel môže byť aj tak že sa pridalo učivo , puberta , zaľúbenosť . Učivo je ťažšie a ťažšie.U nás napr. Učiteľ skúša, dáva robiť prezentácie a nové učivo pošle na edupage a zas sa ho musia učiť. To som zistila až dnes ako prebieha učivo a to je u nás kameň úrazu
@mariska1989 👍 tiež mám podobný názor.. nemôže každý len hlavou robiť, musí niekto aj rukami
Jasne, dieta sa moze aj spamatat, ale je to vzacne. Ano, aj ja poznam trojkarov, co sa dostali na gympel, ale je to "slabsi" gympel. Nemyslim si, ze znamky su vsetko, ale vo vseobecnosti su ukazovatelom niecoho: ako dieta pristupuje k povinnostiam, ci ma talent a na co, ci tam nie je porucha ucenia, pozornosti.
@zuzana76 aj to som si myslela,ale keby mala poruchu,z inych predmetov by mala tiež zlé známky
ano, aj nie, ale skor by sa ta porucha prejavila uz na nizsom stupni, v tretom rocniku. Skor si myslim, ze je to to, co som pisala, vsetko sa nechavalo na nu samu. Sama sa ucila, ale jednoducho jej to uslo, skola ju nebavi, an hodinach vypina a nedava pozor, tym padom si z hodiny nic neodnesie, zije vo svojom vnutornom svete. Uz stratila smer a nit a nevie sa vratit sama. ma vela zameskaneho uciva, medzere, jednoducho nevie naskocit na iduci vlak. Spoluziaci su uz davno pred nou (niektori) , porovnava sa a to ju deprimuje este viac a uz to vzdala. Uz pomoze jedine systematicka priprava, najlepsie pod vedenim skuseneho pedagoga - teda doucovanie.
Ja uz si to popravde vobec nepamatam som rada ze je to za mnou ale moze byt ze niekde sa zasekla mozno este minuly rok a teraz uz s tym proste nevie dalej sama pohnut.. chcelo by to viac komunikovat zistit kde je problem.ci to ozaj nevie nerozumie tomu nechce sa jej alebo.proste kasle na to
Porucha ucenia sa moze.prejavit iba v urcitych predmetoch v jej pripade.matika.fyzika chemia a v slovencine dejepise a.jazykoch moze excelovat..

Ide o to ci ozaj nevie alebo sa jej nechce.
Ja som mala jednotky na zs. Jedno co som neznasala bol dejepis. Takze jedna trojka vzdy bola istota z dejepisu. A to som mohla hodiny a hodiny sediet nad tym. Proste to neslo a ostalo mi to do teraz.
No napr moj syn keby na neho nie som prisna tiez… sama ucitelka povedala-nie je hlupy len zlenivel. Tak som zase nad ucenim a zabral. Ale on je tretiak. Uvidime co bude neskor. Ale ako ucitelka povedala videla som to aj ja doma. Ze hlupy nie je len lenivy urobit nieco naviac.