icon

Máte skúsenosti s Hejného metódou matematiky?

25. mar 2024

Dobry den.
Mame na vyber 2 zakladne skoly. Na jednej sa uci matematika klasicky, na druhej hejneho metodou. Mate niekto s H.M. skusenosti? Dakujem 🙂

Strana
z4
monikaluky
22. jún 2024

@btsan Keď som sa ohradila, že prečo sa o Hejného metóde vo Vinosadoch rozhodlo iba tak, že to presadila od septembra novoprijata uciteľka a oznámila to rodičom prvákov, ktorých pre to nadchla poukazovaním na nejakú pochybnú štúdiu z roku 2022 a ostatní obyvatelia obce boli informovaní len krátkou vetou vo Vinosadskom občasníku bez možno sa k tomu vyjadriť, tak takmer ma fanatické mamičky prvákov zlynčovali , nikto sa ku mne nepridal, tak radšej som svoj príspevok z facebooku Objektívne Vinosady zmazala. Bojím sa však, že môjho syna nebudú chcieť v inej škole prijať, keďže potrebuje asistenta/ku, lebo je Asperger s ADHD. Dávať syna do Vinosad je pre mňa neprijateľné aj vzhľadom na spor s predmetnou učiteľkou kvôli Hejného metóde aj preto, že po piatom ročníku by si musel zvykať na inú školu a tiež si myslím, že táto škola nie je na veľmi dobrej úrovni.

btsan
22. jún 2024

@monikaluky Zriaďovateľom školy je obec, neskúšali ste v tej veci kontaktovať vedenie, poslancov? Aj keď viem, že na malých dedinách to je tak, že sú asi v súlade s vedením školy, no predsa len, môže vhodná argumentácia trošku naštrbiť tú ich istotu správneho rozhodnutia. Čo tam čítam na stránke školy tie ich nadšenecké články o novom kurikule, to by som sa škole v tomto stave radšej veľkým oblúkom vyhýbal. Nezodpovedá to naturelu konzervatívne naladenej dediny.

monikaluky
22. jún 2024

@btsan Pani starostka je síce vyštudovana psychologička, ale skôr ju zaujíma putovanie vínnymi pivnicami s miestnym klubom žien, rozumej dôchodkýň. Keď som s ňou dva - trikrát hovorila, tak som zistila, že deti so špeciálnymi potrebami sú u nej nie na poslednom mieste, ale na žiadnom. Ani pekné ihrisko nemáme v obci. A celkovo, odkedy ľudia vedia, že môj syn je iný ako ostatné deti, vyhýbajú sa nám, dokonca aj v miestnom obchode mi majiteľka povedala, že nech tam nechodím, lebo môj syn je hyperaktívny a predavačka ma z toho stres. Skrátka nie sme tu na Slovensku veľmi tolerantná spoločnosť a o inklúzii na školách nemám veľké ilúzie.

hanika7
23. jún 2024

@monikaluky Tak zrovna na Kupeckého, chudáci, vychytili zopár zarytých odporcov HM, ktorí si vzali za svoje robiť rozbroje za každú cenu. Miesto odbornej debaty s pedagógmi sa pustili šíriť "overené informácie" debatami na ihriskách a na koníku, všetko štýlom jedna pani povedala a teda je to určite pravda. Neraz stačí jeden rodič, ktorému čosi nevyhovuje a urobí aj z komára somára. Pritom niekedy je na komárí štípanec najlepší fenistil a nie verbovanie armády. Našťastie voľbu má každý a nech si dá deti, kam chce, a ostatným nech dá pokoj.

btsan
23. jún 2024

@hanika7 Vo Vašom ponímaní je na komára najlepší fenistil, normálne je ale známejší repelent ako prevencia a úplne najlepšie je vyhnúť sa pobytu v lete pri bažinách po záplavách. Nejde o to zahojiť jeden štípanec, ale nebyť dlhodobo a stále nanovo štípaný. A o to sa asi tí rodičia snažia, dovolím si odhadovať.

mmoni89
24. jún 2024

@hanika7 hovori o chlapcoch.tak asi sa stazovali deti co sa ti metodu ucia.

mmoni89
24. jún 2024

@monikaluky maju aj u nas asistentky.a pani riaditelka je velmi mila,ustretova.My sme prekladali syna z prveho rocnika na Bielenisko a napriek tomu ze nemala velmi miesto tak nam vyhovela.Nepatrime ani podla ulice do tejto skoly

hanika7
24. jún 2024

@btsan Chytajte sa slovíčok koľko len chcete =0P, komplexnejšie chápanie súvislostí vám to neprinesie. Robte opakovane to isté, čo sa robilo vždy a očakávajte iné výsledky. Veď prečo nie. Nech sa darí.

hanika7
24. jún 2024

@mmoni89 Ja som nepísala o terajšej jednorazovej situácii, písala som o dejoch na Kupeckého všeobecne. To má dosahy rôzneho charakteru. Mali "šťastie" na rodičov, nezávidím im to.

mmoni89
25. jún 2024

@hanika7 tak nam to tiez nevyhovovalo tak sme syna prelozili.co je na tom

autor
25. jún 2024

@mmoni89 U nas je to prave naopak. Rok co rok je viac rodicov spokojnych s hejneho a napriek tomu, ze v minulosti boli ziaci cca rovnomerne rozdeleni, tento rok sa otvara o jedna trieda prvakov viac. Mam vela znamych, ktori tam maju deti /aj viacero/ a tiez si pochvaluju. Uvidime

btsan
Autor odpoveď zmazal
mmoni89
26. jún 2024

Tak to je fajn ze mate taku skusenost,ja mam skor opacnu od ludi co zazili tuto vyucbu.takze kolko ludi tolko chuti😀

btsan
26. jún 2024

Na to, že ste sa ešte 25. marcav prvom príspevku pýtali, či má niekto skúsenosti, ste tých osobných referencií od známych za tie 3 mesiace nadobudli pozoruhodne veľa. Skoro sa až nebolo treba tuná pýtať. Tu je väčšia šanca naraziť na niekoho (vrátane mňa), kto by Vás od toho rozhodnutia odhováral.

theresa_emerald
23. dec 2024

@sterea prosim vas kde sa da chodit na kruzok Hejneho m.?

sterea
23. dec 2024

@theresa_emerald v Šali v rámci školy

ivanamarco
2. aug 2025
@monikaluky

@btsan Keď som sa ohradila, že prečo sa o Hejného metóde vo Vinosadoch rozhodlo iba tak, že to presadila od septembra novoprijata uciteľka a oznámila to rodičom prvákov, ktorých pre to nadchla poukazovaním na nejakú pochybnú štúdiu z roku 2022 a ostatní obyvatelia obce boli informovaní len krátkou vetou vo Vinosadskom občasníku bez možno sa k tomu vyjadriť, tak takmer ma fanatické mamičky prvákov zlynčovali , nikto sa ku mne nepridal, tak radšej som svoj príspevok z facebooku Objektívne Vinosady zmazala. Bojím sa však, že môjho syna nebudú chcieť v inej škole prijať, keďže potrebuje asistenta/ku, lebo je Asperger s ADHD. Dávať syna do Vinosad je pre mňa neprijateľné aj vzhľadom na spor s predmetnou učiteľkou kvôli Hejného metóde aj preto, že po piatom ročníku by si musel zvykať na inú školu a tiež si myslím, že táto škola nie je na veľmi dobrej úrovni.

@monikaluky dobrý den. Tiez mame to iste vo Vinosadoch mozete mi napisat spravu. Ďakujem

monikaluky
14. sep 2025
@ivanamarco

@monikaluky dobrý den. Tiez mame to iste vo Vinosadoch mozete mi napisat spravu. Ďakujem

@ivanamarco Ahoj! Ja mojho syna urcite nedam do školy vo Vinosadoch. Teraz je predškolak v školke vo Vinosadoch, chodi tam na 3,5 - 4 hodiny štvrty rok, prvy rok mal na pomoc vychovnu pomocnicu, ďalsie roky mu už pomaha asistentka, potom chcem, aby išiel do prípravky, az nasledne na zakladnu školu.

autor
14. sep 2025
@btsan

Na to, že ste sa ešte 25. marcav prvom príspevku pýtali, či má niekto skúsenosti, ste tých osobných referencií od známych za tie 3 mesiace nadobudli pozoruhodne veľa. Skoro sa až nebolo treba tuná pýtať. Tu je väčšia šanca naraziť na niekoho (vrátane mňa), kto by Vás od toho rozhodnutia odhováral.

@btsan A dôvod dohovárania by bol aký?

Strana
z4