icon

Moja 10-ročná dcéra má ťažkú povahu

majkatomiho
16. dec 2022

Prosím vyjadrite svoj názor na môj problém... Dcéra (10) má neuveriteľne ťažkú povahu, ale tak, že som z nej už zúfalá a to ešte nie je poriadna puberta... Ako dieťa plakala tak, že omdlievala, preto manžel robil všetko, aby sa vyhol jej plaču. Bola som proti, aby ju nerozmaznal priveľmi...Má o 4roky staršieho brata, ktorý sa o ňu od malička staral, venoval sa jej a pomáhal...A tu je problém. Ona ho tuším nenávidí.Už roky stále s ním bojuje, ale niekedy sa správa ako nepríčetná. Hlavne keď nie sme doma. Zrazu začne po ňom vrieskať a keď ju chce upokojiť, ona ešte viac šaleje. Aj vonku pred jeho kamarátmi sa správa strašne, musia si o nej myslieť, že jej úplne preskakuje. Syn sa za ňu samozrejme hanbí... Celkovo, ona si nemá potrebu upratať, učiť sa, proste žiadne povinnosti. Je to pre mňa ťažké lebo nepomáhajú ani tresty, ani pekné slovo, ani prosby.... Príde mi ako z úplne inej planéty... Chcela by som ju pripraviť do života ako má byť, ale s ňou človek nepohne... Ak sa aj snaží, trvá to max. pár hodín... Rozmýšľala som nad psychologičkou, ale ona pred cudzími ľuďmi pôsobí ako tiché dievčatko a neprejaví svoju skutočnú povahu...

Strana
z2
petricka22
16. dec 2022

@majkatomiho urcite vam psycholog pomoze a nauci teba, ako mas svojej dcere zadat hranice…

morgane1975
16. dec 2022

@drzaopica presne tak. Ja by som robila to co autorkina dcera, matka by ma preplieskala zlava -sprava a hned by som vedela kde je sever 😜 Lenze teraz je taka moda ze deti rozkazuju rodicom, v bratovej rodine tiez 7 rocny fagan trieska do stola ze my dospeli sa ani nemozeme v klude porozpravat a skrz toto k nim nechodime. A najviac ma rozosmeje ked niekto z nich zahlasi ze deti maju aby sa o nich mal kto postarat na dochodok. 🤦‍♀️ no uz to vidim… pri takej vychove 🫣 My sme si rodicov vazili ale sucasne decka sa nevedia vpratat do koze. Lebo im chyba poriadna vychovna pri prvom vzdore. Ale ked to poviete nahlas div vas neukamenuju. 🤷‍♀️

liv1
16. dec 2022

Poradim ti takto. Tajne si to nahrat. Na 1000 percent robno psycholog a od psychologa psychiater. Psycholog riesi problem, paychiater zas lieky dava. Psycholog nutne nepotrebuje vidiet na svoje oci zachvat, staci, co mu/jej poviete. Ale ked to budes mat nahrate, este lepsie. Neviem co si robila 10 rokov 😒. Nemyslim to zle, my sme tiez mali tazke obdobia, ale bolo treba riesit. A nezabudni, cim skor, rovno v pondelok, na terminy sa aj moze dost cakat. Skus dovtedy byt pokojna

liv1
16. dec 2022

Citam tvoje dalsie komenty a nie na psychiatra to nie je. To je na psychologa “iba”. Drzim palce ✊

lasoli
8. jan 2023

@majkatomiho problem je ze od malicka ste ju cicikali aby neplakala a to robi aj starsi syn,no nech s ana nu vykasle a nechodi s nou ani do skoly ani na prechadzky,tak nebude komu robit hanbu,ak to je chudakoci trapne.Proste neparujte ich spolu ,pekne akzdy sam.

Strana
z2