Moje dieťa nemôže ísť do školy, lebo ja budem pracovať z domu
Tak toto už nie je normálne! Moje dieťa nemôže ísť do školy, lebo ja budem pracovať z domu. Moje dieťa od zajtra nebude mať ani online hodiny, lebo učitelia budú v škole učiť tie deti, ktoré tam budú. Takže bude dostávať iba pokyny, prezentácie a pracovné listy. Všetko mu budem musieť vysvetliť ja. Naviac, je ich v triede iba pár,čo budú takto fungovať-takze, ja popri práci budem musieť zvladat 3 deti online a ešte aj navariť. Katastrofa! Možno si dakto poviete-tvoje deti staraj sa! Ale pocitujem to ako total diskrimináciu! Ostatné deti môžu byť so spolužiakmi, behať po dvore, chodít do ŠKD a moje čo? Zas mimo kolektívu! Nech už idú do čerta!
@loliki akože, neviem kolky krát to tu píšem....keď nechajú dieťa doma, nech mu zabezpečia výučbu tak ako tým v škole! U nás to je, 25 deti v škole, 3 doma! Takže tie 3 čo? Kto im zabezpečí vyučovanie?!
@sidicek nemám doma prváka. Kto mu vysvetlí učivo?
Tak kolkatak je? Predpokladám, že 1.stupen to zas nie je jadrová fyzika, to mu viete aj vy vysvetliť poobede a dopoludnia nech robí úlohy a zároveň riešte so školou tie online hodiny, pripadne sa spojte rodičia deti co sú na tom ako vy.
To sa pýtaš zo srandy?že prečo nemôžeš mať všetko aj plný plat, aj HO aj dieťa v škole?
Napríklad preto, že u v nemocniciach vyberajú koho dajú na kyslík a kto sa udusi.Preto, že je lockdown a vyše 2 míl či milión teraz neviem presne ľudí chodí do roboty.Lebo každý len čaká komu tie deti zavesí na krk učiteľkám, starým rodičom....moja sestra robí v školke to, čo tam zažívajú ako ľudia klamú aké nosia potvrdenia, že nemôžu mať HO, lebo majú firmu e-shop a musia chodiť na poštu a pritom predávajú tepláky a musia dať dieťa do škôlky je veľmi smutné.
A máš pravdu ako píšeš v úvode tvoje deti staraj sa.Zle je to pre každého robíš ako keby si bola jediná s deťmi a skolou
Moja je doma zopár mesiacov a tiež si pozerám na YouTube ako vysvetliť fyziku každý len sa seba hľadí a na druhého prstom ukazuje
Kto mu vysvetlií učivo? Fakt už nepreháňaj. Ty nemáš ukončenú ZŠ? Tak zadaj témy sem na MK. Bude aspoň normálna téma a zvýši sa úroveň debaty. Možno dosiahneme, že sa modrý koník premenuje na modrú školu.
Pred pandémiou bolo bežné, že deti boli prítomné aj na pracovisku, ak to bolo možné. Najmä v čase návalu práce. Dokonca aj kamarátka či iní príbuzní mi doniesli deti na moje pracovisko, keď sa inak nedalo a ja som im deti strážila a pritom som pracovala na PC. Väčšinou si písali úlohy do školy alebo som im dala niečo lepiť či strihať, aby ma nevyrušovali.
Autorka, len mi tak napadlo, ak by si zamestnávateľovi vysvetlia situáciu, napríklad tak, že ak máš doma dieťa, obmedzuje Ťa to v pracovných podmienkach..., nedali by Ti ten papier? Prípadne, ak by niekto videl problém v tom, že by to bol podvod, mohla by si chodiť do práce. Ak robíte na homeoffice všetci, tak tam budeš sama.
@luccija
@loliki akože! Poriadne si čítajte čo píšem.! Školu vysvetľujem deťom už rok. A áno, aj ja pozerám videá na YouTube. Ja nemám problém zladiť ho a dieťa. Ale teda, mám sakramenstsky problém s tým, že moje dieťa nemôže ísť do školy. Zavesiť dieťa učiteľke na krk? A ty si normálna? Tak nech nepracuje ako učiteľka, keď to považuje za príťaž. Ja chcem len aby chodilo do školy ako ostatné deti!
Kvôli tomu mám HO, ja aj muž aby dieťa bolo "čisté" a mohlo ísť do školy. Taktiež sa testujeme, dala som testovať dieťa a aj tak to je málo?
Ako môže byť čisté, keď sa stretne s xy spolužiakmi, ktorí majú rodičov s xy kolegov.Prehanas a opakujem nie sú jediná, ktorá ma zlosť, ktorej je ľúto, že dieťa žije a učí sa takýmto sposobom.Do školy majú ísť iba tí, ktorí ho naozaj nemajú kam dať.Ty nie si ten prípad.
@luccija veď ide o to, aby moje dieťa nenakazilo ostatných nie? A to, že sa ono môže nakaziť, je už na mojom zvážení a rozhodnutí.
Zbytocne sa rozculujes. ....ja mam tiez ROK HOMEOFFICE ....synov 12 a 20 rokov.tiez som sa tesila iba chvilocku ze drobec ue konecne v skole no co narobim...tiez mi je z toho dorevu....kto to nema doma tazko vysvetlis....tiez rano vstabem zapinam notas deti chystam a ide sa ja robit,varit oni online...ked je pekne trosku s nimi von pomaham s ucenim lebo mladsiemu to ide tazsie....je to peklo...a ohladom mojej prace? Keby mam HO bez deti tak robim na 110% takto....robim asi tak 60% ....co uz.....a nejeduj sa situaciu nezmenis
Autorka , mám pocit , že neznesies opačný názor. Ja som tiez HO ako učiteľ , mám dve školopovinné deti . Okrem toho som na všetko sama , keďže manžel je mimo SK tri týždne do mesiaca . Myslím , že väčšina žien má to iste . Ja som rada , že nie sme v škole v takejto situácii . Nemusím sa báť , že ja alebo moje deti donesieme suvenír v podobe covidu.
Čítam, čo píšeš, ale ešte si mi neodpovedala, čo teda navrhuješ: aké riešenie, aké opatrenia? Dúfam, že od pondelka už budeš spokojná. Máš vôbec predstavu, ako to funguje v školách? Ako si tých 25 detí nosí a hádže po zemi 2 rúška? Ako ich rodičia dodržiavajú lockdown? Potom budeš zúriť na učiteľky? Prehodnoť si radšej, či nie je pre Teba dôležitejšie mať všetkých doma zdravých ako učených. Mňa nevytočí, ak deti nebudú vedieť vybrané slová, alebo rozdiel medzi priamkou a úsečkou, násobilku a delilku. Takéto maličkosti ma nemôžu rozčúliť. Problém nie je v nariadeniach a opatreniach, ale v postojoch ľudí, ktorí frflú aj keby padala manna z neba.
A ak si pozerala včera správy, v Pruskom testovali 113 deti 1-4 a našli 11 pozitívnych! 10% ! A takéto testovanie všade nerobia, prídu len s testom jedného z rodičov. Je to podľa teba dostatočné a bezpečné? Bez toho testu 11 nakazených detí mohlo ísť do školy a nakaziť svojich spolužiakov a učiteľov.
Ja mamicku chapem ze je na nervy. Tu ide aj pointu. Akoze aky ma vyznam ze z 28 deti bude 25 spoolu a 3 ostanu doma zavrete? Ako toto pomoze zabranit pandemii? Nijako. Akurat urobi rozdiely medzi vedomostami deti.
@dzina007 ja inak vo svojom okolo poznám xy škôl a môžem povedať, že ani v jednej nie je 25 deti v škole a 3 doma ( je jedno koľko , myslím ten pomer) . Práve to funguje tak , že väčšina deti je doma ( max 1,2 v škole ) a tam sú spájaní a viac menej sa len strážia . Myslím , že učivo ZŠ sa da zvládnuť aj samostatne s rodičmi. Napríklad syn má denne vyučovanie , ale dcéra len1 x týždenne od začiatku a to je piatacka . Ostatne musíme robiť spolocne a tiež som niektoré veci zabudla , pozriem na net , spomeniem si a robíme . Medzeri v učení budú mat všetky deti , bez ohľadu na to , či teraz pôjdu do školy , alebo nie .
@loliki a akými testami? Ty si čítala ako testovali v Harmanci? Do všetkého treba trošku aj zdravého rozumu. A tunajšie správy už dlho nesledujem. Prečo môžu byť otvorené zs 1 stupeň ale 2 nie? Ak niekto verí dôvodu, ktorý uvádza vláda......je to kvôli platenej OCR, na ktorú majú nárok deti do 10 rokov. Prečo dotatočne otvorili 5 ročník? (Dôvod vlády-su to ešte malé deti) Je to predovšetkým ročník zmiešaných 10-11 ročných. Ja opatrenia dodržiavam. Kedysi na začiatku, sme ostali všetci doma. Náš režim bol lekar, nákup 1x do týždňa (ešte som začala aj rožky doma piecť). Z domu som chodila iba ja, dezinfikovala oblečenie, nákup. A vieš co? Ochorela som. MM sa smial, že zrovna ja chytím covid. Myslíš, že sme dostali nejakú pomoc, lieky alebo čo? Svokrovi sme 2 krát volali sanitku. Mal vysoké teploty. Neprišli. Pokiaľ nie sú problémy s dýchaním. Naložila som ho do auta a odviezla na pohotovost. Mesiac na are, a bude mať doživotné následky. V utorok sa ešte v pohode dalo prejsť do PL, nikto nikde. Ako kontrolujú pendlerov?
Nakúpené testy (pozri si, koľko stali certifikáty počas prvých testovaní...ops, zrazu stačia aj vytlačené na tlačiarni), respiratory ( sa pozri, kto začal s ich distribúciou), očkovanie (kto z vlady je zaočkovani? Jaj, nechávajú voľnú očkovaciu látku), covid automat - neplatí, pobyt v prírode-test. Fakt trošku zdravého rozumu.
Ja chcem len slobodu v rozhodovaní - dať dieťa do školy.
@mirka1988 a ty chodíš do práce? Alebo si HO? To sa nedá povedat, vo všeobecnosti, že vo väčšine škôl sú 1-2 deti. U nás v okolí sú školy na 99% plne. Ale teda, je to pase, nakoľko vláda láskavo prehodnotila svoje rozhodnutie. U nás sa otvárajú obidve školy. A s takmer plnou kapacitu
Ja som napísala , že tie , čo poznám , tam to tak funguje . Nechodím do prace , som na HO . A k tej učiteľke , čo mala len jeden počítač ... napadlo tá , že ani ona nechce alebo nemá s kým nechať deti doma , preto neisla online učiť do školy ? Ja by som si tiež nenechala deti samé doma. U nás sa otvorila na týždeň škola , hneď druhý deň učitelia a cela trieda v karanténe - dieťa pozitívne a to mali rodičia papier o prekonaní .... takze keby to bolo na mne , nechám ich doma , pokial situácia nebude pod kontrolou
@mirka1988 len od pondelka sa vela veci meni. Doteraz v skole fungivali distancne ze deti boli v SKD a ucitelka ucila online vsetkych rovnako. Aspon u nas to vobec nieje o strazeni v SKD. Tie deti sa realne ucia maju pocitac su pripojeni a maju vyhodu ze im to pocas online vyucby hned vysvetluje vychovavatelka zato deti doma su na to same. Teraz bude ucitelka ucit v skole a deti doma uz pridu aj o tu online vyucbu.
A hlavne netreba porovnavat deti ze ked jedno zvladne zvladnu vsetci.
Moj prvak ma online vyucbu ale ma problem so sustredenim. Takze vsetko preberame na dvakrat lebo niekedy nevie ani kde su ani aky predmet robia. Ked sa strati na zaciatku presedi celh hodinu len tak. V skole si to ucitelka vie ustrazit a upozornit ho nech sa vrati myslienkami spat do triedy ale cez PC to neodkontroluje. Potom poobede vswtko doberame. Som z toho unavena nielen ja ale hlavne on.
Naproti tomu mladsi je predskolak jemu sa nema kto venovat kazdy ho chudaka len odhana a dava mu ulohy samostatne aby nevyrusoval a za 2 mesiace presiel bratov prvy slabikar a naucil sa citat. A tu presne vidiet ze niektori potrebuju tu skolu viac niektori menej.
Takze ja som rada ze u nas mesto rozhodlo ze do skoly mozu ist aj deti rodicov na HO. Nevravim ze to doma nezvladame. Zvladame ako tak. Ale som rada ze tu moznost dali. 🙂
mail na ministra, piste tietio postrehy ci pozitivne alebo negativne cloveku, ktory by mal mat spatnu vazbu, ak nieco aplikuje.
A nie,napisat mail nie je zbytocne, a nie, nezlahcujem pandemiu, ale slubili testy a moznost chodit do skoly, tak kde to viazne.
A ano zdravotnikom klobuk dole, ale nie vsetkym, nasa vseobecna ani telefon neberie, tak mat koronu, asi to bez liekov nedam.
Je potrebne ludi liecit a nie nechat ich len tak,kym nevedia dychat.
Vsetkym nam HO prajem vela vela psych.pohody.
@panelacikova neviem, mne malý chodil celý rok do školy, najnižší ročník, teraz pri tom testovaní, čo máme 2x do týždňa odhalili 8 potvrdených neskôr aj PCR, iba deti z VSK a 1.rocnika,ziaden dospelý. Pekne sme 10 dní sedeli doma, áno sedeli sme doma so zdravym dieťaťom! Vonku slnko, krásne a my doma. Normálne polícia prišla na kontrolu.... Na sk by sa na to sralo , ved co. Tu nie. 3690 natvrdo a nikoho nezaujíma, ale.... A 1000000 výhovoriek. Len tak pomimo, tých 8 deti nemalo žiadne príznaky, rodičia od nich nechoreli. A triedy zatvorené. Prísne deti segregovane. Na sk sa bojíte, vonku ruská a do školy nie je problém zrazu? Ja sa teda nebojím, ale bojím sa, žeby sme zase ostali 10 dní doma. To je chore. Nuž a testovanie rodičov je podľa mňa pokus o výsmech, alebo neviem, čo. Krásny príklad, u nás deti pozitívne a rodičia negativni, takže supeeer, na sk by decká zvesela v škole, že tatko, mamka negativni... No commnet. Podľa mňa by mali všetky deti nasmerovať do škôl. Robiť deťom testy a potom riešiť, ked sa potvrdí pozitivita. Ú nás prišlo pojazne laboratórium a urobilo PCR. Ja ľutujem všetky deti a ich rodičov, čo musia sedieť doma. Riešiť co s deckom ako sa učiť ako pracovať, variť, ist von s ruskom na ústach!!!! Choré úplne...
@maciatkolulu to asi nepatrilo mne. ja som reagovala len na iný príspevok. a neviem teda, kde žiješ, ale tu sa stali aj prípady a nebolo ich málo, že deti dovliekli zo škôlok a škôl vírus domov. napríklad aj moja dcéra. a ja som si to teda s prepáčením odsrala omnoho viac ako ona. šťastie, že som v tom období nebola u našich, asi by to "nedali"....
@panelacikova asi nie... No pofavlakaju, jasne, ako aj inokedy a preto sa majú testovať deti a učitelia a nie rodičia, tobôž rodičia co sedia doma...
@maciatkolulu je to veľmi, veľmi diskutabilné. teraz myslím pracujúcich rodičov... tiež môžu zavliecť vírus z práce, dieťa sa nakazí doma a donesie ho do školy. u nás to totiž dovliekli deti z rodín - od rodičov :( učitelia boli aj na testoch mnohí v tom čase a OK. deti choreli. mali horúčky a mali potvrdený vírus. aj mňa ako človeka, ktorý sedí doma od leta štve, že sa mám chodiť testovať, a tak sa nechodím. dcéru mám ale na II.stupni, tak sa učí doma. celé to testovanie považujem za chujovinu už pekných pár týždňov. testujeme tu ľudí, ktorí sú doma, chránia sa a neviem čo a cez hranice nám unikajú vysmiati turisti z Afriky a iných rití, ktorí tu veselo roznášajú mutácie. je mi z toho do plaču :(

Zas také strašné, ako to popisujete to nemate. 2 deti samostatné a prvákovi zadajte úlohy nech pracuje tiez samostatne, ak to nedokáže, no podľa mňa by mal, pri mojom som nikdy nesedela, tak nech si číta, kreslí, hra sa a keď dokončite vy svoju prácu tak sa budete učiť spolu. Je núdzový stav ak ste to nepostrehla, tak situácia je tomu prispôsobená. Problém s tým, že škola nezabezpečuje online deťom ktoré sú doma riešte na príslušných miestach - riaditeľstvo, zriaďovateľ.