icon

Môže íst dcéra do školy, keď ja som pozitívna?

sona272
30. jan 2022

Ahojte. Prosím poraďte mi. Dcérke skončila karantena bola pozitivna, môže ísť do školy keď ja som pozitívna ? Má teraz čerstvo po prekonaní výnimku ? Ďakujem za rady, lebo už sa v tom strácam. ( Jej skončila karantena včera a mne končí v stredu. )

dzina007
30. jan 2022

My sme tuto situaciu mali doma. Lekarka aj RUVZ mi povedali ze mozu deti ist do skoly ale musime vyriesit kto ich bude zavazat kedze my s manzelom sme boli v karantene este ako pozit.
Nakoniec sme sa rozhodli im o tie 3 dni predlzit volno, do skoly nesli aj ked mohli. Bolo to pre nas jednoduchsie.

andrejka1974
30. jan 2022

@sona272 ja by som ju do stredy ospravedlnila a je očkovana alebo nie ak nie je tak jej karanténe končí až keď posledný člen rodiny skončí karantenu

lala123
30. jan 2022

@andrejka1974 to nie je pravda, staršej dcere aj nam skoncila karantena a mladšia bola ešte poz. Volala som s dr aj z hygieny s pani aj a učiteľkou a všetky tri mi potvrdili, že staršia môže aj napriek pretrvávajúcej poz mladšej nastúpiť ako prekonaná ( bola poz asi 6 dni skôr ako mladšia)do skoly

andrejka1974
30. jan 2022

@lala123 možné to je ,ale ja keď som bola pozitívna ,najmladšia musela s nami zostať doma lebo nebola očkovana a to nebola ani pozitívna

ajka0207
30. jan 2022

@andrejka1974 ona s vami musela zostať v karantene práve preto že nebola pozitívna, ešte sa mohla nakaziť. Ale ten čo je pozitívny je po vlastnej karanténe prekonaný.

lala123
30. jan 2022

@andrejka1974 to je iný pripad ako nás. V našom prípade dcera staršia bola skôr chorá asi o 6 dni čiže v čase trvania karanteny mladšej už bola prekonaná a mohla ísť. Vo vašim prípade to je jasne , že nemohla keďže nebola ocko a ani prekonabq