icon

Môže učiteľka zakázať šperky značky Pandora?

2. nov 2024

Nosia vaše deti šperky do školy? V triede u spolužiakov som pozerala a bežne teda mali deti náramky zlate aj náušnice, to nevadí učiteľke, ale naša má pandoru a to už vadí. Ja sa nebojím že stratí, ale učiteľka furt káže odložiť do tašky, malá je z toho nešťastná.

biba_18
2. nov 2024

@sasa1310 čo má povedať matka dcére - ak ostatní spolužiaci môžu mať šperky a jej dcéra nemôže? no to ma zaujíma čo by si ty povedala. no daj…

ivanka85
2. nov 2024

@biba_18 my to tu vobec nevyriesime, maminka sa mala obratit hned na pani ucitelku, odpoved by mala fundovanu a hned..takto su to vsetko len dohady a spekulacie

sasa1310
2. nov 2024

@biba_18 povedala by som jej, že ak si to tak učiteľka želá, tak nech ho do školy nenosí. Pandora na ruke nie je životne dôležitá vec kvôli ktorej musí byť smutná. A ak by mi dieťa bolo nešťastné, že nemôže mať v škole na ruke pandoru, tak by som sa zamyslela, kde som urobila chybu vo výchove

biba_18
2. nov 2024

@sasa1310 takže asi takto nejako? saška, viem že ivanka môže nosiť náramok od mamky, ale tebe ho pani učiteľka zakázala a aj keď je to nesptravodlivé, ty to budeš rešpektovať…

judar
2. nov 2024

Nausnice su jedna vec a je rozdiel naramok a naramok...samotny pandora naramok ma vahu nejakych cca 13-20g a ked nan das dookola koralky ktore v pohode zvysia vahu aj na cez 30-40g tak to je proste spravi buchot ci chces alebo nechces ...a ty sa tu este ides rozculovat? A este tahat sem cudzie deti co maju okolo ruk snad len nejake drobne nitky a nie obvesanu pandoru ktora je ako okova nielen na buchot ale este aj na oci predvadzat sa vycackana...by ma vlastne zaujimalo kolko ma rokov ...sa nedivim ze v skolach pomaly nikto nechce ucit ked rodicia idu robit este bordel za taketo primitivnosti s ucitelmi

biba_18
2. nov 2024

@ivanka85 veď sa radí ako to má spracovať a potom to možno s učiteľkou prejde…

sasa1310
2. nov 2024

@biba_18 vieš čo, mám niekoľko pandora náramkov doma a v robote ho dávam dole lebo mne samotnej vadí, keď ho mám pri práci s PC. A áno presne tak by som jej to povedala. Snažím sa vychovať z deti rozumných ľudí, ktorí nemajú potrebu sa s niekým porovnávať a ktoré nie sú nešťastné za takú prkotinu ako nosenie pandora náramku do školy

gab1sol
2. nov 2024

Ja som tiež mala Pandoru, muž mi ju kúpil pri narodení prvej dcéry, potom mi dokúpil ešte nejaké prívesky… spolu som ich mala asi 4,5. Neviem presne. Ale ako som nastúpila do práce, odložila som ho pekne do skrinky. Ten náramok extrémne pri písaní búcha o stôl. Rušilo to kolegov, rušilo to aj mňa. Tak podľa mňa, toto je ten hlavný dôvod, prečo ho nemá mať.

biba_18
2. nov 2024

@sasa1310 takže vychovávaš deti v tom, že netreba byť kritický ale slepo počúvať autority… ja mám pandoru na ľavej ruke, tak mi neprekáža…

prasiatko30
2. nov 2024

@gab1sol presne to musi robit dost dobry rachot na tej lavici

sasa1310
2. nov 2024

@biba_18 aj ja mám na ľavej ruke a píšem aj ľavou rukou a vadí mi. Nie, vychovávam z nich normálnych ľudí a sú celkom úspešní, aj keď majú úctu a rešpekt k učiteľom, ktorí sa im venujú v škole

biba_18
2. nov 2024

@sasa1310 jedno je rešpekt a druhé slepé počúvanie… ak mi učiteľka povie prečo pandora nie a ja posúdim že má pravdu potom ok. ale len preto že to povie učiteľka pre mňa nie je argument…

katka700
2. nov 2024

Pandora hrkoce čo je pre niektorých ľudí rovnako nepríjemný zvuk ako nechty po tabuli. Tipujem že tam bude problém. Skús dať dcére iný "nehrkotavy" náramok.

biba_18
2. nov 2024

@katka700 ja by som sa spýtala učiteľky prečo nie. moja pandora nehrkoce napr. možno jej hrkoce. možno ňou búcha po lavici. ale to nevieme…

abbey1
2. nov 2024

@bbshop Šikana kvôli pandire? To by niektorí chlapci museli prestať nosiť i trenírky, lebo niektoré sú drahšie než plat učiteľa.

abbey1
2. nov 2024

Osobne mam náramok na ruke, píšem denne rukou a neštrngotá mi a ani nim nebúcgam o stôl. Ale áno, dieťa to s nim v škole toto robiť môže, preto sa matka má priamo opýtať učiteľky a ak toto je dôvod, následne to riešiť s dcérou.

simona20201309
2. nov 2024

@biba_18 ako sa synovi darilo v škole? Nemal problém s autoritami? Aj jeho si viedla k tomu ze nemá učiteľov slepo počúvať ale ma žiadať argumenty?

biba_18
2. nov 2024

@simona20201309 predstav si - nemal. podrobnosti výchovy vedieť nemusíš - ale ja zastávam názor že aj autoritu si človek musí zaslúžiť. ak niekomu stačí hrané podriadenie sa autorite - ja s tým nemám problém…

simona20201309
2. nov 2024

@biba_18 s tým súhlasím
Detaily výchovy ma nezaujímajú, skôr ma zaujímalo aký mala tvoja výchova dopad na syna a jeho vzťah k autoritam. Ale jasne, nemusíš mi tú písať detaily len by ma skutočne zaujímalo s odstupom času ako to vidíš keďže syn má už 24. Určite to vieš lepšie zhodnotiť ako my ktoré nás toto ešte len čaká.

biba_18
2. nov 2024

@simona20201309 on sa to naučil po mne. pokiaľ musí lebo “ ja som šef a ja som povedal”, tak urobí čo treba a potom robí všetko preto aby mu ten šéf šéfom už nebol… keď má šefa ktorý mu imponuje a nie je blbec, vie ho rešpektovať… v škole fungoval podobne, niektoré učiteľky rešpektoval a niektoré trpel…

ailiba
2. nov 2024

@dominikamacakova tak ale to je potom viac veci... Stava sa vselico

ailiba
2. nov 2024

@dominikamacakova ano, stava sa aj to... Len väčšinou je problem prave v niecom inom. Ved to vidime aj tu, na konikovi. Rodicia maju svoje požiadavky... A casto riesia hluposti. Ja teda nevidim v samotnom nenoseni naramku sikanu. Najma, treba sa spytat ucitelky, ze preco. To sa autorka nespytala.

bbshop
2. nov 2024

@abbey1 ide o to ako samotné dieťa k tomu pristupuje a ako sa správa v triede, ako to pôsobí na spolužiakov atď. Trenky nikto nevidí, ale náramok ano a ktovie ako sa autorkina dcéra správa a či to je jediná vec, ktorou vyniká v triede a puta ňou na seba pozornosť.

papver12
3. nov 2024

Tak za prvé, Pandora ja gýčový humus.

Za druhé, cengá to, vyrušuje, môže dôjsť knzraneniu, strate, odcudzeniu. Vidím tam viacero dôvodov na to, aby to učiteľke vadilo. Fakt by sa mi nechcelo stráviť hodinu hľadaním a vypočúvaním žiakov kvôli náramku. To je taký problém si ten náramok dať počas vyučovania dole? Nech nosí cez prestávky alebo po škole.

Fakt matky tu riešia naozaj malichernosti.

adkoalauri
3. nov 2024

Netreba akceptovať nariadenia druhých? - toto učíš vlastné dieťa? Aj ty tak funguješ v živote?Miesto toho aby si sa spýtala učiteľky, strielaš vyjadrenia,za ktoré sa ti dcéra raz " poďakuje". Prajem ti,aby si nemusela riešiť jej psychické problémy, ak bude vyhodená z prvej práce.

dasakasa
3. nov 2024

Učiteľka sa možno chce len vyhnúť problémom,ak by ho niekto ukradol.🤷

oblecenie99
3. nov 2024

Keby ma tak štvalo, že dcéra nemôže mať na sebe konkrétnu vec, zistila by som dôvod. U tej učiteľky. Čiže: aký je dôvod, že jej ten náramok učiteľka zakazuje? Vieme?

nelka93
3. nov 2024

Kks toľko povyku kvôli sprostemu náramku. Autorku to samozrejme s učiteľkou riesit nebude, lebo náhodou by zistila, že jej dokonalá smutná dcéra sa s náramkom hra a nedáva pozor a už by bolo zle zasa.

pupava36
3. nov 2024

Spytala by som sa ucitelky ze aky mala dovod zakazat naramok v skole. Pokial to je v pripade ze sa s nim cez hodiny zabava alebo pri pisani jej to buchoce o stol a rusi to ine deti alebo sa povysuje nad ostatnymi ze ona je nieco viac lebo ma taky naramok a ostatny nie tak by som jej ten naramok zobrala a nedovolila ho nosit do skoly. Ak nic s toho nebude pravda tak by som ucitelke vysvetlila ze jednoducho ked ho nosit chce nech ho nosi a ak by ho stratila alebo by jej ten naramok niekto ukradol tak by to uz bolo na vase riziko a v tom pripade by som sa ani nestazovala. Ked si moja dcera chcela zobral nejaky nahrdelnik do skoly tak som jej vzdy povedala ze ak ho stratis, alebo ti ho niekto ukradne, nestazuj sa a neplac, ja ti to hladat nebudem a ani ucitel nieje povinny ti to hladat a davat ti na to pozor, pretoze podla mna to do skoly nepatri vzdy si to rozmysli a nahrdelnik si da iba ked niekam spolu ideme. A ano chodia jej spoluziacky osperkovane zlatom od hlavy po paty do skoly a to su len tretiaci a neriesi to ani ich triedna , ona tiez chodi cela "zlata" do skoly.

nabucho
3. nov 2024

@dominikamacakova Nie, nie je to na hlavu! Pani učiteľky Vám iste radi vysvetlia prečo! Je to naozaj prekážka vo VVz procese! Sťažuje to prácu a oberá o čas, ktorý sa pri zmenách činností v MŠ ráta na minúty !