Môže učiteľka zakázať šperky značky Pandora?
Nosia vaše deti šperky do školy? V triede u spolužiakov som pozerala a bežne teda mali deti náramky zlate aj náušnice, to nevadí učiteľke, ale naša má pandoru a to už vadí. Ja sa nebojím že stratí, ale učiteľka furt káže odložiť do tašky, malá je z toho nešťastná.
@biba_18 povedala by som jej, že ak si to tak učiteľka želá, tak nech ho do školy nenosí. Pandora na ruke nie je životne dôležitá vec kvôli ktorej musí byť smutná. A ak by mi dieťa bolo nešťastné, že nemôže mať v škole na ruke pandoru, tak by som sa zamyslela, kde som urobila chybu vo výchove
Nausnice su jedna vec a je rozdiel naramok a naramok...samotny pandora naramok ma vahu nejakych cca 13-20g a ked nan das dookola koralky ktore v pohode zvysia vahu aj na cez 30-40g tak to je proste spravi buchot ci chces alebo nechces ...a ty sa tu este ides rozculovat? A este tahat sem cudzie deti co maju okolo ruk snad len nejake drobne nitky a nie obvesanu pandoru ktora je ako okova nielen na buchot ale este aj na oci predvadzat sa vycackana...by ma vlastne zaujimalo kolko ma rokov ...sa nedivim ze v skolach pomaly nikto nechce ucit ked rodicia idu robit este bordel za taketo primitivnosti s ucitelmi
@biba_18 vieš čo, mám niekoľko pandora náramkov doma a v robote ho dávam dole lebo mne samotnej vadí, keď ho mám pri práci s PC. A áno presne tak by som jej to povedala. Snažím sa vychovať z deti rozumných ľudí, ktorí nemajú potrebu sa s niekým porovnávať a ktoré nie sú nešťastné za takú prkotinu ako nosenie pandora náramku do školy
Ja som tiež mala Pandoru, muž mi ju kúpil pri narodení prvej dcéry, potom mi dokúpil ešte nejaké prívesky… spolu som ich mala asi 4,5. Neviem presne. Ale ako som nastúpila do práce, odložila som ho pekne do skrinky. Ten náramok extrémne pri písaní búcha o stôl. Rušilo to kolegov, rušilo to aj mňa. Tak podľa mňa, toto je ten hlavný dôvod, prečo ho nemá mať.
@gab1sol presne to musi robit dost dobry rachot na tej lavici
Pandora hrkoce čo je pre niektorých ľudí rovnako nepríjemný zvuk ako nechty po tabuli. Tipujem že tam bude problém. Skús dať dcére iný "nehrkotavy" náramok.
Osobne mam náramok na ruke, píšem denne rukou a neštrngotá mi a ani nim nebúcgam o stôl. Ale áno, dieťa to s nim v škole toto robiť môže, preto sa matka má priamo opýtať učiteľky a ak toto je dôvod, následne to riešiť s dcérou.
@biba_18 ako sa synovi darilo v škole? Nemal problém s autoritami? Aj jeho si viedla k tomu ze nemá učiteľov slepo počúvať ale ma žiadať argumenty?
@simona20201309 predstav si - nemal. podrobnosti výchovy vedieť nemusíš - ale ja zastávam názor že aj autoritu si človek musí zaslúžiť. ak niekomu stačí hrané podriadenie sa autorite - ja s tým nemám problém…
@biba_18 s tým súhlasím
Detaily výchovy ma nezaujímajú, skôr ma zaujímalo aký mala tvoja výchova dopad na syna a jeho vzťah k autoritam. Ale jasne, nemusíš mi tú písať detaily len by ma skutočne zaujímalo s odstupom času ako to vidíš keďže syn má už 24. Určite to vieš lepšie zhodnotiť ako my ktoré nás toto ešte len čaká.
@simona20201309 on sa to naučil po mne. pokiaľ musí lebo “ ja som šef a ja som povedal”, tak urobí čo treba a potom robí všetko preto aby mu ten šéf šéfom už nebol… keď má šefa ktorý mu imponuje a nie je blbec, vie ho rešpektovať… v škole fungoval podobne, niektoré učiteľky rešpektoval a niektoré trpel…
@dominikamacakova tak ale to je potom viac veci... Stava sa vselico
@dominikamacakova ano, stava sa aj to... Len väčšinou je problem prave v niecom inom. Ved to vidime aj tu, na konikovi. Rodicia maju svoje požiadavky... A casto riesia hluposti. Ja teda nevidim v samotnom nenoseni naramku sikanu. Najma, treba sa spytat ucitelky, ze preco. To sa autorka nespytala.
Tak za prvé, Pandora ja gýčový humus.
Za druhé, cengá to, vyrušuje, môže dôjsť knzraneniu, strate, odcudzeniu. Vidím tam viacero dôvodov na to, aby to učiteľke vadilo. Fakt by sa mi nechcelo stráviť hodinu hľadaním a vypočúvaním žiakov kvôli náramku. To je taký problém si ten náramok dať počas vyučovania dole? Nech nosí cez prestávky alebo po škole.
Fakt matky tu riešia naozaj malichernosti.
Netreba akceptovať nariadenia druhých? - toto učíš vlastné dieťa? Aj ty tak funguješ v živote?Miesto toho aby si sa spýtala učiteľky, strielaš vyjadrenia,za ktoré sa ti dcéra raz " poďakuje". Prajem ti,aby si nemusela riešiť jej psychické problémy, ak bude vyhodená z prvej práce.
Učiteľka sa možno chce len vyhnúť problémom,ak by ho niekto ukradol.🤷
Keby ma tak štvalo, že dcéra nemôže mať na sebe konkrétnu vec, zistila by som dôvod. U tej učiteľky. Čiže: aký je dôvod, že jej ten náramok učiteľka zakazuje? Vieme?
Kks toľko povyku kvôli sprostemu náramku. Autorku to samozrejme s učiteľkou riesit nebude, lebo náhodou by zistila, že jej dokonalá smutná dcéra sa s náramkom hra a nedáva pozor a už by bolo zle zasa.
Spytala by som sa ucitelky ze aky mala dovod zakazat naramok v skole. Pokial to je v pripade ze sa s nim cez hodiny zabava alebo pri pisani jej to buchoce o stol a rusi to ine deti alebo sa povysuje nad ostatnymi ze ona je nieco viac lebo ma taky naramok a ostatny nie tak by som jej ten naramok zobrala a nedovolila ho nosit do skoly. Ak nic s toho nebude pravda tak by som ucitelke vysvetlila ze jednoducho ked ho nosit chce nech ho nosi a ak by ho stratila alebo by jej ten naramok niekto ukradol tak by to uz bolo na vase riziko a v tom pripade by som sa ani nestazovala. Ked si moja dcera chcela zobral nejaky nahrdelnik do skoly tak som jej vzdy povedala ze ak ho stratis, alebo ti ho niekto ukradne, nestazuj sa a neplac, ja ti to hladat nebudem a ani ucitel nieje povinny ti to hladat a davat ti na to pozor, pretoze podla mna to do skoly nepatri vzdy si to rozmysli a nahrdelnik si da iba ked niekam spolu ideme. A ano chodia jej spoluziacky osperkovane zlatom od hlavy po paty do skoly a to su len tretiaci a neriesi to ani ich triedna , ona tiez chodi cela "zlata" do skoly.
@dominikamacakova Nie, nie je to na hlavu! Pani učiteľky Vám iste radi vysvetlia prečo! Je to naozaj prekážka vo VVz procese! Sťažuje to prácu a oberá o čas, ktorý sa pri zmenách činností v MŠ ráta na minúty !

@sasa1310 čo má povedať matka dcére - ak ostatní spolužiaci môžu mať šperky a jej dcéra nemôže? no to ma zaujíma čo by si ty povedala. no daj…