Na syna druháka sa stále pani učiteľka sťažuje. On plače a nechce ísť do školy

20. apr 2022

Ahojte, som mama dvoch chlapčekov starám sa o nich prevažne sama nakoľko partner pracuje v zahraničí. Starší syn je taká svojská povaha ale nemôžem povedať že by bol zlý chlapec máva niekedy také svoje chvíľky. Vyrastal so samými dospelakmi a aj by som povedala že sa tak správa ako dospeláci. V prvej triede pani učiteľka povedala, že ho deti nechcú medzi seba prijať a myslím si, že to trvá stále. On by chcel aby ho prijali a keď ho odstrkuju tak im asi robí zle. Hovorí že ho v škole provokujú a keď už to nezvládne a niečo im urobí bežia na neho žalovať. Naposledy pred prazdninami písala pani učiteľka ze sa zaháňa päsťami a ze buchol spolužiačke do nosa a ze ho posle na psychologické vysetrnie včera večer plakal ze on nejde do skoly ze ho mam dat do inej. Že on tam nemá kľud nevie sa ani najesť ani si oddýchnuť, že tam stále behajú a bijú sa. Ide mi hlavne o to, že do toho nevidím. ak si to zaslúži ja nemám problém ho potrestať ale ak nie nechcem mu robit ešte horšie. Myslím si ze pani ucitelka by mala riesit obe strany aj ako sa to zacalo a preco sa to deje nie uz iba dosledok. vidim ze je nestastny a nepaci sa mi to.som s toho frustrovana.

narayan
20. apr 2022

A otázka znie?

anjelicek26
20. apr 2022

Nechapem pointu prispevku - syncek nezvlada emocie, kedze nie je zvyknuty na kolektiv deti a jeho dynamiku, to nebol v skolke? Kazdopadne na takychto veciach sa pracuje... on musi naucit riesit problemy verbalne a nie, ze buchne spoluziacku a zahana sa pästami, to je no go v skolskom veku... nehovorim, ze sa chalani nepotlcu, ale toto neni reakcia na provokacie adekvatna... na tom budes pracovat ty zo synom (modelove situacie doma velmi pomozu) alebo si zoberies po ruke psychologa, na to tam su... ale toto nie je zo dna na den, povahu dietata nezmenis nikdy. Len budes vediet kanalizovat jeho hnev a frustraciu s tej situacie.

Robi zle - lebo ho odstrkuju, bije sa - lebo je frustrovany, pod ciarou s druhej strany je to "strasne dieta" pre kamaratov v skole... situacia zla pre vsetkych... to, ze on place, asi tak no, sam si to sposobil... nemenila by som skolu, sadli by sme si spolu, presli veci a zacali na nich pracovat... on ked na sebe nezapracuje, v dalsom kolektive to bude take iste. A myslim to v dobrom.Ucitelka vas urcite podpori, len s nou treba komunikovat otvorene a co najcastejsie, riesit situaciu s daneho dna a nie, ked sa to uz nabali.

autor
20. apr 2022

@anjelicek26 dakujem za tvoju odpoveď, v škôlke bol aj kamaratov má doma a nevidím tam nejaký problém. ja mu stále hovorím, že nech radšej povie pani učiteľke ako keby to mal riešiť sám lebo je potom zlý. on mi na to povedal, ze ho pošle preč. ja som s nimi v tej škole neni aj preto som to tu písala lebo ma zaujíma ako to vidíte vy s odstupom ja som zaujatá. nemám problém ísť k psychológovi možno to bude najlepšie aj pre neho... nechcem aby bol nešťastný.

anjelicek26
20. apr 2022

Psycholog je vyborna vec, chodili sme zo synom roky, teraz ideme len obcas. Pomahala uprimne hlavne mne, riesit urcite situacie, ktorymi syn v zivote prechadzal, pomahala mi ukazat cestu, po akej mal nas syn ist... teraz je druhak (mal odklad) a je to fajn, ma este asistentku v skole, ale buduci rok uz nebude asi potrebovat ani to... neskutocne sa rozvinul, ale chcelo to - cas a pracu, moju intenzivnu pracu s nim... a ano aj tu chapavu ucitelku, snad mu ju nezmenia 😅

pinaofina
20. apr 2022

Toto znie ako môj brat. Keď bol v prvej triede tak bol veľmi živý a napriek tomu, že chodil do škôlky, tak trošku v škole vyvádzal. Mal poznámky každý deň. Ale nakoniec to nebolo len ním, ale aj tým, že učiteľka v normálnej triede ho nezvládala a zasadla si naňho. Poznámky už boli také, že pomaly sa hlasno nadýchol a bolo zle. Nehovorím, robil aj zle, ale tu už fakt zlyhal pedagóg. Šiel k psychologičke, tá ho preradila do triedy pre nadané deti, kde ich bolo asi 11, mohli si oddýchnuť, ľahnút na koberec hocikedy, iný prístup vyučovania. Zrazu už nebolo treba každodenné poznámky.
Takže otázka je, či tým, aký je, si už naňho nezasadli a nehrotí sa to aj z tohto dôvodu?

dagmarovita
20. apr 2022

@pinaofina presne, ja velmi nedoverujem dnesnym ucitelkam, vela z nich je absolutne nekompetentnych na pracu s detmi a mladezou, samé majú problemy so sebou a prenasaju to na deti..

eeerickal1
20. apr 2022

K psychologovi by som ho zobrla, no asi len preto, aby sa o tom porozpraval s niekym inym a dostal aj iny pohlad na vec. Ono chyba nemusi byt vobec v chlapcovi ale v ucitelke, aj to je realita poslednej doby

narayan
20. apr 2022

Súhlasím s @eeerickal1 že by som ho k psychologičke vzala. Ak zistí, že je krpec ok, budeš mať od nej správu a tú by som učiteľka ukázala a možno sa zamyslí sama nad sebou... alebo psycho. zistí, že tam ozaj nejaký problém je a začnete to riešiť, aj s učiteľkou komplexne a časom bude dobre. Ja mám prváka, ktorý mal tiež veľký problém s nástupom do školy a to bol v škôlke úplne bežné, bezproblémové dieťa (teda až na hypotóniou a poruchu reči)...tiež začal v triede spolužiakom robiť zle, strkať ich, bacať ich, nepočúval autority atď. až sme sa s učiteľkou dohodli na návšteve psycho a špec. pedagogičky, kde sme sa zhodli, že bude lepšie ho integrovať. On bol totižto frustrovaný z toho, že mu kvôli slabším ručičkám (hypotónii) nejde písanie, nevedel si ani tak dobre odkomunikovať so spolužiakmi bežné veci (porucha reči) tak aby ich zaujal a všimli si ho, riešil to bacnutím, drgnutím atď.(u detí s poruchou reči veľmi bežný jav) Žiaľ nenechal si vysvetliť, že keď im bude robiť zle, kamaráti s ním nebudú. Teraz je integrovaný, nemá hodnotený krasopis, ak učiteľka vidí, že nestíha, má skrátené úlohy, vyzdvihuje jeho úspechy pred celou triedou, čo mu dodáva sebavedomie, toleruje mu nepozornosť, ktorú postupujúcimi hodinami v škole má, ktorá ale vzniká jeho únavou, začlenenuje ho nenásilne do kolektívu atď... no a krpec sa o dosť sa zkludnil a už si nachádza cestu k ostatným....plus chodíme kvôli pozornosti na Sindelar terapiu a tam tiež vidieť veľký posun....Preto vám držím palce, nech sa čo najskôr prestanete trápiť obaja. Poznám to...

anjelicek26
20. apr 2022

@narayan pises uplne spravne. Treba najst koren problemu a zacat na nom pracovat.. tiez sme si presli vsetkym cez centrum vcasnej intervencie, logopeda, ergoterapie a psychologa zo synom, to, kde je teraz je vysledok spoluprace skola-rodina-odbornici a skutocne je to sto a jeden kedysi. Keby ho v tom necham sa trapit sameho, nedopadlo by to dobre. V triede deti vedia, kde ma syn problem, aj ze ma povolene nejake veci navyse a vedia hlavne to PRECO a tym padom to neriesia a sikana je na bode 0...vyzdvihuje ucitelka jeho pozitivne vlastnosti a tym padom je v kolektive syn oblubeny napriek kadejakym eskapadam a neustalemu vyrusovaniu, lebo mu ta pusa prilis melie 😅 Cim skor rodic pomoze, tym lepsie. A nie - nie vzdy je problem v ucitelke... ano urcite su aj nejake, ktore sa minuli povolaniu hnusoby... ale niekedy ma problem proste aj dieta... aspon bude mamicka vediet, ako postupovat. Rodic podla mna nikdy uplne objektivny pohlad na svoje dieta (a jeho spravanie mimo domu) nikdy mat nemoze.

evabb35
20. apr 2022

Robí mu niekto v triede zle? Strká niekto do neho? Bije ho? Nuž, rušno je v každej škole. V škole chce oddychovať? Nemôže sa v škole najesť, lebo je tam rušno a behajú spolužiaci okolo neho? Ostatní spolužiaci jedia inde? Taký urazený druháčik. Urazilo ho, že niekto, koho si na hru vybral sa nechcel s ním hrať. Možno tá spolužiačka by sa s ním aj zahrala, ale namiesto toho dostala riadne po nose. Bolelo ju to. Neprišlo mu spolužiačky ani trochu ľúto? Ako by sa cítil on na jej mieste? Druháčik je uzavretý do seba a vidí len to, čo chce vidieť on. Mne to príde ako trucovanie, odmieta chodiť do tej školy, lebo tam všetci neskáču ako on chce. Určite sa aj hanbí za to, čo urobil spolužiačke a kvôli hanbe chce zmeniť školu. Ale takto sa predsa problémy neriešia. Urobil si hanbu, nie je v závideniahodnej pozícii v triede, ale odchod nie je riešenie. To isté sa mu môže stať aj v inej škole.

akvi
20. apr 2022

Si jeho mama a musis stat za nim. Pozorne ho pocuvaj, je fajn, ak sa podeli s tebou o to, co preziva, evidentne ti doveruje a to je super. Ver svojim pocitom, ak on tvrdi, ze sa deje to, co sa deje a citi sa z toho zle, ver mu. Je uplne jedno, ci je "v prave", alebo nie. Bohuzial, ucitelky vacsinou taketo situacie nedokazu riesit a radsej "odsudia" to uz aj tak vyclenovane dieta este viac na okraj. Mne je z toho akurat tak smutno, pretoze toto je uplne typicka a velmi casta situacia v skolach. A malokto ju dokaze zvladnut. Vacsinou to konci zmenou skoly a podla toho, co pises, vidim to tak, ze je to v takom bode, ze by som veru nad zmenou pouvazovala. Resp. ja by som uz veru dieta do klasickej skoly nedala, hladala by som komunitnu skolu. To, co tu pisu komentujuce vyssie, z toho mi je akurat tak smutno. Druhacik ozaj este nedokaze uplne sam vyriesit tak tazku situaciu, ako je vycelnovanie z kolektivu. S tym ma problem aj dospely clovek, nie 8 rocne dieta. A este raz, je uplne jedno, kto je v prave a pod., realita tohto dietata je taka, aka je, jeho pocity tiez, na mieste je pomoct mu s tym, nie ho este viac dat dole.

tomi97
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sidicek
21. apr 2022

@tomi97 ale prosím ťa ,všetci sú blbi a alkoholici, len toto dieťa je geniálne.Predstav si ,že poznam aj rozmaznané deti čo iným robia zle , každého by dirigovali a preto sú z kolektívu vylucovane.

janulik2008
21. apr 2022

@tomi97 takže deti ktoré sa hrajú s bábikami alebo autíčkami sú blbé? 🤨🤨🤨

narayan
21. apr 2022

@tomi97 podľa tvojho prejavu súdim, že tvoj syn nadpriemerne inteligentný po tebe určite nebude...

tomi97
Odpoveď bola odstránená
Zobraz