Najlepšie spôsoby evidencie peňazí v školských triedach
Ahojte.
Poraďte mi prosím, aký systém evidencie peňazí sa vám osvedčil na zber a evidovanie vyzbieraných peňazí v triede? Niekto chce hotovostné, niekto na účet. Evidovať v excel? Alebo zošit? Alebo oboje?
Ďakujem. 🍀
ja som v synovej triede. vzdy na zaciatku roka si vypytam zoznam ziakov a na zadnu stranu si pisem kolko sme vyzbierali do triedneho fondu, kolko ostalo z min. roka a postupne odpocitavam vydaje.
Možno by som skúsil takto.
Evidenciu príjmov a výdavkov viesť cez Google tabuľku https://docs.google.com/ a vieš pridať rodičov s právami sa pozerať do tabuľky.
Tak každý vidí online stav a nemusíš nikoho osobitne oboznamovať so stavom pokladničky.
Založiť si samostatný bezplatný účet.
Pridať pre učiteľku platobnú kartu, tam jej napríklad zablokuješ výber z bankomatu alebo platby na internete a necháš len platby v obchode s určitým limitom.
Pôjdu na výlet, tak učiteľka zaplatí vstupné kartou, ku každému pohybu/platbe na účte si vieš napísať do poznámky za čo to bolo a zároveň zapíšeš aj do tabuľky.
Účet môžeš nastaviť ako transparentný vtedy každý bude vidieť aktuálny stav aj pohyby.
Alebo nedáš transparentný, ale pridáš rodičov ktorý budú chcieť len ako disponentov s právami pozerať sa na ten účet.
Rodičia ktorý nemajú bankový účet, dajú svojmu dieťaťu peniaze, dieťa dá tvojmu dieťaťu a ty vložíš na účet, alebo presunieš zo svojho bežného a do poznámky napíšeš za koho je tá platba.
Nikto nechcel byť....už to bolo trápne, tak som sa prihlásila. Popravde, nie som nadšená. Snáď to nebude oštara....🤦🤣
Máš na vyber? U nás bohuzial jedine hotovost, pokial to nie velká suma typu LVK alebo ŠVP. u dcery naopak jedine na účet, kde maju kredit, z ktorého všetko platia.
Mam len elektronicku evidenciu.
@barka1 účet si zriadila zvlášť? Ktorá banka má zadarmo?
@anonym_autor fio má zadarmo.
@anonym_autor inac to mozes mat zriadeny ucet na tvoje meno? Lebo teda v pripade tvojej "nepritomnosti" co bude s vyzbieranymi peniazmi... nehovoriac o "prijmoch"... to nemusi byt nejaky ucet skoly alebo zdruzenia alebo ako?
@anonym_autor inac to mozes mat zriadeny ucet na tvoje meno? Lebo teda v pripade tvojej "nepritomnosti" co bude s vyzbieranymi peniazmi... nehovoriac o "prijmoch"... to nemusi byt nejaky ucet skoly alebo zdruzenia alebo ako?
@zic ja by som tie peniaze vybrala a dávala hotovosť na potreby, čo by boli schválené rodičmi.
@zic ja by som tie peniaze vybrala a dávala hotovosť na potreby, čo by boli schválené rodičmi.
@anonym_autor ja to chapem... ale urcite bude existovat nejake mnozstvo casu medzi peniazmi na ucte a tym vyberom... Ved ja chapem, ze to nechces zneuzit... ja len ze mi to pride nebezpecne.
Nehovoriac o "dani z prijmu"... ty dostanes "prijem", ktory nebudes zdanovat... a na bankovy ucet...

Máš na vyber? U nás bohuzial jedine hotovost, pokial to nie velká suma typu LVK alebo ŠVP. u dcery naopak jedine na účet, kde maju kredit, z ktorého všetko platia.
Mam len elektronicku evidenciu.