Ahojte, zaujimaju ma Vase nazory. Nechavate deti doma zo skoly bezdovodne? Aby si napr oddychli od skoly, hluku, povinnosti?
Hlavne, ak je to jednotkarka, ktora vobec nebyva chora..
Ano
Nieee. Fakt kym nie je dovod tak doma nie su. Na oddych maju poobedie. Maju vikend. Maju prazdniny....
ja som to robila aj keď nebol jednotkár ... ale zas, nebolo to bezdôvodne - aj oddych je dôvod ...
Nie, ale je to už narodny šport, hlavne keď je ohlásená písomka. Keď nám triedna povedala kolko majú vymeskanych hodín ako trieda, zhrozila som sa.
nie, nato je vikend a kopa prazdninovych dni. aj teba necha zamestnavatel si doma oddychnut?
Nie a to mám jednotkárov, čo nebývajú chorí.
Nie. Pretoze nemusi byt jednotkarka vzdy. Moze prist obdobie vyssej zataze, prestane stihat, ale navyk unikat ostane. Potom moze zacat chciet utekat od povinnosti.
Ako potom vysvetlis, ked zacne plakat, ze sa citi vycerpana, unavena, nestiha so skolou drzat krok, chce ostat doma a ty povies, ze prave teraz naopak nesmie ostat doma, lebo jej bude chybat vysvetlenie uciva a nestihanie so skolou sa tym len zhorsi?
Nie
Ano, nechavam sporadicky.
Kebyze vidim, ze to potrebuje, jasne, ze by som nechala svoje dieta doma oddychnut, kolkokrat som si ja tak zobrala v praci sick day, ked mi nebolo najlepsie.
V dnesnej premotivovanej dobe, kedy maju deti este ku skole dalsich 5 kruzkov, je extremne potrebne, aby vedeli, ze MOZU aj oddychovat
Určite nie
@hederamonstera tak ale prečo majú ešte 5kruzkov keď potom potrebujú oddychovať od školy?ta je povinná, krúžky nie
Ja nie syn piatak este nevynechal tohto roku nic. Za to kamoskina dcera synova spoluziacka ostava takro doma. Rano mi napise poslite nam ulohy lebo sa im nechcelo vstavat..ked netreba doma nenechavam kedze porom treba zhanat ulohy dopisovat.
A prečo nie. Ona pekne chodí do školy keď sú písomky a vidí, že koľko detí je zrazu chorých, tak sem tam by som povolila. Syn má monitor v stredu a dohodli sme sa ,že štvrtok zostane doma. Nikdy nechýba, učí sa, pripravuje sa na monitor. Tak som dovolila. Práveže, by som začala riešiť deti čo majú 300h vymeškanych. U nás žiadny postih nemajú! Myslím, že to je veľmi nespravodlivé voči ostatným deťom.
Deti maju tolko nezmyselnych prazdnin, takze nie. Okrem toho vymeska aj pocas choroby.
Nie nenechávam bezdôvodne,myslím ze dieťa nemá byť čo unavené zo školských povinnosti pokiaľ ma normálny režim a primeraný spanok
Nie nepodporovala by som takéto záškoláctvo, prázdnin je na carach počas roka
Zajímavé, jak moc rozdílné nazory tu jsou 🙂 me se to ještě netýká, děti jsou malé. Ale kdyz si vzpomenu na sebe, tak jsem asi musela trochu přehánět, aby me mamka nechala doma 😉
Určite nie . Však sobota , nedeľa máš ok, nevymeška . Načo bezdôvodne ju nechávať doma . Moje neskúšaju ani fintu že bolesť brucho . Radšej nič nepovedia. Dcéra minulý týždeň blbo že do zvracania ako keby . Naraňajkovala a prešlo jej to , šla do školy v škole sa to vrátilo. Samozrejme mne nič nepovedala . Učiteľka všimla, zavolala mi šla som hneď po dcéru. . Bezdôvodné mi vymýšľali deti len kvôli dovolenke . Hala bála pre vypnutie isto nie
uplne bez dovodu som nechala raz v piatok, ked pol triedy chorej, striedali sa tam chripka s crevnou virozou a nie a nie ich zavriet na par dni, tak som ju nechala doma, az nieco neschyta. Inak nechavam niekedy preventivne, ked ich rano napr. boli hrdlo a neviem,ako sa to vyvinie. inak nie
Mňa mamina nechávala, ale nikdy nie v deň písomky.. Ale raz na nechala doma týždeň, keď ma sikanatorky nenormálne zdeptali a ja som si radšej opierala hlavu o radiátor a klamala ze mam horúčku, len aby som nemusela ísť do školy. Ale to neviem ci tu poniektore predychaju🤣
@biba_18 no ale žiaľ nie každý máme takéto zamestnanie a tým pádom si takto nevieme ani nechať deti doma. Ale aj keby som mala tu možnosť, nenechala by som dieťa doma. Malo boli doma cez covid, ku čomu to viedlo. Žiadna zodpovednosť ani návyky, dnes sa v škole zďaleka neučia to co my, od čoho majú oddychovať??
@lucia13022023 to je hádam rozdiel. Nemiesaj hrušky s jablkami. Bavíme sa tu o bežnom nechani doma, nie po sikane, či deptani učiteľkou a pod.
Absolutne nie. Bez dovodu nie. Ani vacsina zamestnancov si nemoze len tak zobrat dovolenku, ked su unaveni. Skor je to obrovske stastie mat zamestnanie, kde sa dovolenky neplanuju na presne dni niekolko mesiacov vopred.
Ja som szco, mozem si urobit volno kedy chcem, no napriek tomu musim kazdy skolsky den rano vstat, zobudit deti, urobit desiatu, odviest ich do skoly, zo skoly - ked to dokazem ja, co mam k tomu este milion inych povinnosti, preco by svoju skolu nezvladli deti.
Moja ostava doma akurat tak pred celostatnym kolom predmetovej olympiady alebo medzi dvoma celostatkami. Po-ut jedno, stvr-pia druhe. Tak v stredu mala volny den doma.
Nie nenechávam,chodím totiž do práce a určite si nebudem brať len tak dovolenku na to,aby som syna bezdôvodne nedala do školy,mám dosť čo robiť,aby som vykryla všetky prázdniny,ktoré deti v škole majú..
Nie. Nevidím dôvod. Škola je pre dwti dôležitá. Nielen kvôli vedomostiam ale aj socialnej interakcii, komunikácii.
Deti majú na oddych prázdniny.