Ahojte, zaujimaju ma Vase nazory. Nechavate deti doma zo skoly bezdovodne? Aby si napr oddychli od skoly, hluku, povinnosti?
Hlavne, ak je to jednotkarka, ktora vobec nebyva chora..
@hederamonstera netreba im dat 5 kruzkov. Hoci ja som mal tiez 3x v tyzdni a ked som bol 5 este mladai a dochadzal som domov o pol5 . Nikdy som sa necitil unaveny z toho, kedze boli moji konicky
Ja mam s dětmi od tohohle školního roku (11 a 14 let) domluvu, ze si mohou v průběhu roku vybrat tri dny, kdy zůstanou doma, aniž by mi vysvětlovali proč.
Vi, ze to nesmí byt tri dny po sobe, ani v ten den nesmí psat písemky.
Nemaji duvod si nic vymyslet.
U nas ale den bez skoly neznamena ze decka vubec nic nedělají nebo ze visi na mobilu. Ani televize se nezapíná, Nintendo ani PC hry se dopoledne nehraji- a je jedno jestli mají prázdniny, jsou nemocni nebo si vyberou svůj volny den.
Odpočívat, číst si, dodělat resty, pokud se nějaké nakupily, uzdravit se. I dostanou nějaký ukol v domácnosti.
U me naopak neobstojí- ach, dostala jsem měsíčky- můžu zustat doma? Můžu dostat omluvenku na tělocvik? Nebo ranní skuhrání- bolí me hlava, bolí me bříško. To moje decka vi. Pokud nemaji jasne symptomy nemoci, tak holt do skoly musi, i kdyz se citi diskomfortne…tohle proste patří k životu, clovek je ve stresu, ma z neceho strach, citi se pod tlakem…s tim se musí naučit zacházet.
@bielasovicka a mne to povedala detska dr 😁 ...ze je dobry ziak, vsetko mu ide, nech ho necham doma do konca tyzdns...vela bol v zime chory, ani nic hrozne, ale dlhotrvajuce.
Jedine keby som videla, ze mu nie je dobre, ze je extremne unaveny, alebo z dovodu zhorsenej alergie na pele, ze fakt by mal oci opuchnute a neciti sa dobre.. to som ho uz tak nechala, aj ked zvladol by aj skolu, nebolo to az take.
Ale ty si mamina, ked vidis ze je to potrebne, ze to dcerka naozaj potrebuje tak urcite jeden den obcas, preco nie.
To čo je za sprostý nápad, že oddych?
@jankasmejka to tu také ani nepis, lebo budeš označená za prísnu, necitlivu mamu, ktorá sa nezaoberá potrebami svojich detí 😃
@jankasmejka to je niečo také, ako keď ty zavoláš ráno do práce, ze sa ti proste nechce prísť a šéf celý nadšený ti povie, jasne januška, dnes si pekne poležkaj doma, nevadí to. 👌
@jankasmejka oddych je vždy blbý nápad.
Nikdy, bezdôvodne. Keď je chorý, zranený a že je toho dosť. Keď som tušila, že len vymýšľa, hnala som ho do školy. Zodpovednosť musí byť.
Maminy, tak vysiel z toho problem v skole.. spoluziacka ju stipe🤦♀️🙉a neprestava, aj ked jej hovori.. takze uz to riesime s triednou..
Takže polovica z nás sme mali viac menej pravdu že za tým bude dačo iné. Tak držím palce až je to potom už ok
Och tak to je mi luto, nemala aj nejake modriny na rukach z toho? Syn takto prisiel niekedy s modrinou, raz na tvari, raz v slabine - vzdy som vedela, ze nieco sa v skole udialo. Pokial sa teda neudrel, nespadol niekde doma alebo tak.
Verim, ze sa to skoro vyriesi.
@mariska1989 mne sa to tiez nezdalo..
@ema22270 nema nic nastastie..
No vidíš, takže za tým nebol hluk. Drzim palce, nech to poriesite.
Treba sa s deťmi rozprávať. Všetko má vždy nejaký význam len tak pre nič za nič veci nie sú. Držím palce aby to prestalo a tvoja dcéra mohla chodiť do školy bez toho aby sa povedané bála či mala niečoho plne zuby
No vidíš, dieťa keď nechce chodiť do školy tak vždy za tým niečo je. Dúfam,že sa to u vás rýchlo vyrieši.
@aurora33 potreba detí je sa vzdelávať, nie sa ponevierať doma.
@jankasmejka a prečo to píšeš mne?
Áno, dovolím mu raz za čas ostať doma bezdôvodne a to bol na pol roka vyznamenaný.