Nechávate deti niekedy doma zo školy pre dôvodu?

13. mar 2025

Ahojte, zaujimaju ma Vase nazory. Nechavate deti doma zo skoly bezdovodne? Aby si napr oddychli od skoly, hluku, povinnosti?
Hlavne, ak je to jednotkarka, ktora vobec nebyva chora..

macko1983
14. mar 2025

Áno, dovolím mu raz za čas ostať doma bezdôvodne a to bol na pol roka vyznamenaný.

alexanderkovacs
14. mar 2025

@hederamonstera netreba im dat 5 kruzkov. Hoci ja som mal tiez 3x v tyzdni a ked som bol 5 este mladai a dochadzal som domov o pol5 . Nikdy som sa necitil unaveny z toho, kedze boli moji konicky

nelka93
14. mar 2025

@biba_18 ja som napríklad mala také bolesti, že som odpadavala. Vždy prvý deň ms. Ale bezdovodne som doma nikdy neostavala. Dokonca ešte aj vtedy som chodila do školy a učiteľka ma posielala vždy domov prvý den

elzu
14. mar 2025

Ja mam s dětmi od tohohle školního roku (11 a 14 let) domluvu, ze si mohou v průběhu roku vybrat tri dny, kdy zůstanou doma, aniž by mi vysvětlovali proč.
Vi, ze to nesmí byt tri dny po sobe, ani v ten den nesmí psat písemky.
Nemaji duvod si nic vymyslet.
U nas ale den bez skoly neznamena ze decka vubec nic nedělají nebo ze visi na mobilu. Ani televize se nezapíná, Nintendo ani PC hry se dopoledne nehraji- a je jedno jestli mají prázdniny, jsou nemocni nebo si vyberou svůj volny den.
Odpočívat, číst si, dodělat resty, pokud se nějaké nakupily, uzdravit se. I dostanou nějaký ukol v domácnosti.

U me naopak neobstojí- ach, dostala jsem měsíčky- můžu zustat doma? Můžu dostat omluvenku na tělocvik? Nebo ranní skuhrání- bolí me hlava, bolí me bříško. To moje decka vi. Pokud nemaji jasne symptomy nemoci, tak holt do skoly musi, i kdyz se citi diskomfortne…tohle proste patří k životu, clovek je ve stresu, ma z neceho strach, citi se pod tlakem…s tim se musí naučit zacházet.

euka210
14. mar 2025

@bielasovicka a mne to povedala detska dr 😁 ...ze je dobry ziak, vsetko mu ide, nech ho necham doma do konca tyzdns...vela bol v zime chory, ani nic hrozne, ale dlhotrvajuce.

ema22270
14. mar 2025

Jedine keby som videla, ze mu nie je dobre, ze je extremne unaveny, alebo z dovodu zhorsenej alergie na pele, ze fakt by mal oci opuchnute a neciti sa dobre.. to som ho uz tak nechala, aj ked zvladol by aj skolu, nebolo to az take.

ema22270
14. mar 2025

Ale ty si mamina, ked vidis ze je to potrebne, ze to dcerka naozaj potrebuje tak urcite jeden den obcas, preco nie.

jankasmejka
14. mar 2025

To čo je za sprostý nápad, že oddych?

aurora33
14. mar 2025

@jankasmejka to tu také ani nepis, lebo budeš označená za prísnu, necitlivu mamu, ktorá sa nezaoberá potrebami svojich detí 😃

lienka.7
15. mar 2025

@jankasmejka to je niečo také, ako keď ty zavoláš ráno do práce, ze sa ti proste nechce prísť a šéf celý nadšený ti povie, jasne januška, dnes si pekne poležkaj doma, nevadí to. 👌

tilly
15. mar 2025

@jankasmejka oddych je vždy blbý nápad.

zazka666
15. mar 2025

Nikdy, bezdôvodne. Keď je chorý, zranený a že je toho dosť. Keď som tušila, že len vymýšľa, hnala som ho do školy. Zodpovednosť musí byť.

autor
16. mar 2025

Maminy, tak vysiel z toho problem v skole.. spoluziacka ju stipe🤦‍♀️🙉a neprestava, aj ked jej hovori.. takze uz to riesime s triednou..

mariska1989
16. mar 2025

Takže polovica z nás sme mali viac menej pravdu že za tým bude dačo iné. Tak držím palce až je to potom už ok

ema22270
17. mar 2025

Och tak to je mi luto, nemala aj nejake modriny na rukach z toho? Syn takto prisiel niekedy s modrinou, raz na tvari, raz v slabine - vzdy som vedela, ze nieco sa v skole udialo. Pokial sa teda neudrel, nespadol niekde doma alebo tak.
Verim, ze sa to skoro vyriesi.

autor
17. mar 2025

@mariska1989 mne sa to tiez nezdalo..

autor
17. mar 2025

@ema22270 nema nic nastastie..

aurora33
17. mar 2025

No vidíš, takže za tým nebol hluk. Drzim palce, nech to poriesite.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mariska1989
17. mar 2025

Treba sa s deťmi rozprávať. Všetko má vždy nejaký význam len tak pre nič za nič veci nie sú. Držím palce aby to prestalo a tvoja dcéra mohla chodiť do školy bez toho aby sa povedané bála či mala niečoho plne zuby

barbie2023
17. mar 2025

No vidíš, dieťa keď nechce chodiť do školy tak vždy za tým niečo je. Dúfam,že sa to u vás rýchlo vyrieši.

jankasmejka
19. mar 2025

@aurora33 potreba detí je sa vzdelávať, nie sa ponevierať doma.

aurora33
19. mar 2025

@jankasmejka a prečo to píšeš mne?