icon

Nepekné prezývky v škole

14. okt 2022

Prosím Vás, ako reagujete na to, keď Vám dieťa povie že mu vymýšľajú spolužiaci hanlive prezývky?

mircalla
15. okt 2022

@zuzulka558 Vsade nie. Byvam v centre BA, poznam vacsinu rodicov, su to vsetko vzdelani a slusni ludia. Pokial sa najde daky spratek, je to skor daky rozmaznany synacik, co sa nevie spratat do koze. Syna ma v triede problemoveho, paradoxne jeho rodicia su fajn, aj to vedia, aj to priznaju, ale nevedia si snim poradit. Celkovo u nas zatial klop klop. Celkovo ako trieda funguju dobre napriek tomuto ziakovi, vyskytne sa obcas daco, ale nikoho si neziskal na svoju stranu. Toto je vsetci proti jednemu

autor
15. okt 2022

Hladam na internete a vsade pisu neprekladat dieta, ale riesit situaciu. Prelozenim potrestate sikanovane dieta a agresori maju pocit zadostucinenia. No a teraz babo raď.

zuzulka558
15. okt 2022

@mircalla taku mame aj my v triede ale zatiaľ to nie je o sikane, a ani bohaty nie su,, no videa na youtube mi ukazala moja ze aha dala mi papierik ake ma videa tak som natukala,, no toto myslim bude aj o rodine bud vedia co tam vycapuje 8 rocna alebo potajomky a nekontroluju 🤷 tiez viem ze si nevedia s nou rady, klame, papuluje,, preto viem ze dohovor by od nich pre nu neplatil ani od nikoho,

zuzulka558
15. okt 2022

Necitaj ale rob ako cítiš, tak robim ja odjakživa,,

h2
15. okt 2022

Preložiť na inú školu! Teoretické články sú jedna vec, realita iná. V tých článkoch berú do úvahy porovnateľné školy, so žiakmi z podobného prostredia. Tiež nie som zástancom "potrestania" obete preradením na inú školu. Ale váš prípad je špecifický.

zuzulka558
15. okt 2022

@h2 stačí aj jeden si myslim alebo dvaja,v skolke bol jeden a veru strasne niečo zle robil

mircalla
15. okt 2022

@zuzulka558 Dcera v skolke tiez jeden, totalny zakerak a az take zvratene veci robil. Rodicov poznam, su super. On ma ale nejaku diagnozu
To necitaj, ale rob ako citis ako vidis nefunguje. Robila ako citi roky a je to horsie

mircalla
15. okt 2022

@anonym Situaciu riesis x tokov a nic sa nezmenilo. To nie je nova situacia

zuzulka558
15. okt 2022

@mircalla myslela som tak ked vidi ze to lepsie nebude uz ma iny pohlad na to 😬

zuzulka558
15. okt 2022

@mircalla aj my tak mala tam spoluziacku robila detom zle učiteľky neposluchala, moja je capla uz zastala si druhe deti a jej mama ešte mne vynadala co mam za dieta,, som jej to vysvetlila ale neverila ani druhym

slovakboy
15. okt 2022

Môžeš ho aj preložiť ale až ako poslednu možnosť a potom ako bude všetko oficiálne zdokumentované. My sme napísali oficiálnu žiadosť o vyšetrenie šikanovania nášho syna. Riaditeľ si nás zavolal aj s triednou a výchovnou poradkyňou. Agresorov potrestali riaditeľským pokarhaním a rodičia sa chceli s nami kvôli tomu súdiť. Našťastie sme mali rozum a s rodičmi sme na odporúčanie riaditeľa a ucitelky nešli do kontaktu. To nemá význam diskutovať si to medzi rodičmi to sú ďalšie nahnevané elementy v tom a nie sú v triede. Riešiť to musí aj s nimi učiteľka alebo riaditeľ. Môžu sa mu ale mstiť u nás je šikanovaný stále v nevýhode pretože sa za neho nepostavia ostatní. Sú zbabelí. To bol aj prípad u nášho syna. Cela trieda bola chorá a hoci mali dobrú triednu nedokázala ich presvedčiť že keď budú kryť a mlčať len podporujú agresorov. Preto sme ho museli preložiť z gymnázia na priemyslovku, lebo priemyslováci boli ako kolektív lepší.

luxus10
15. okt 2022

@slovakboy presne tak, pre rodicov nie je partner na jednanie rodic, ale skola, skola to ma riesit...castokrat vsak aj skola stoji na strane agresora, a sikanovaneho sa opyta, preco nezmeni skolu....skoly si tu agresiu sami pestuju..a komu sa nepaci ma ist prec? statna skola, a zamestnanci casto zabudaju, ze su len zamestnanci, nie majitelia...a potom su vsetci vycudovani....staci deti nahnat do triedy a zavriet za nimi dvere....a dej se vule tva...a ucitelky zavrete v kabinetoch...a div sa svete o nicom nevedia, nic nebideli, ba ani nepoculi...

mircalla
15. okt 2022

@luxus10 Ale ona to so skolou riesi x rokov a nic nevyriesila. Takze jedine presun na inu skolu. Vadna je cela skola, pristup uciteliek ci riaditelky podla toho, co citam. U nas sa za taketo veci davaju znizene znamky zo spravania a neseru sa s tym.
Sikanu riesia dost skriktne a robia aj prevenciu. Nie vsade je to ako pises....Dcera je prvacka, nejaka malickost bola u chalanov a ucitelka hned riesila dost razantne s rodicmi. Vkuse preventivne riesia ako sa spravat k druhym.

dankagirl
15. okt 2022

@syslik81 treba v prvom rade podať písomnú sťažnosť priamo riaditeľke a potom školská inšpekcia poprípade polícia
Ústnou sťažnosťou ďaleko nezajdete

dzina007
15. okt 2022

vravis ze prelozenim potrestas dieta. Ja neviem ak by mal v triede kamaratov a chodil tam inak rad a mal problem s jednym dietatom tak by to pravda bola... ale ty pises ze on tam kamaratov ani nema... tak aky trest? skor prilezitost dat mu sancu novych kamaratov si najst...
tu uz ostane do deviatky sam... lebo cesta sa bude hladat tazko aby ho prijali do partie kde ho doteraz nechceli...

luxus10
15. okt 2022

@mircalla tak to si trafila vzacnu triedu...a takto by to malo byt...u mojho syna maju v triede chlapca s diagnozami psychiatrickymi, bije niekolko rokov celu triedu, je schopny cokolvek chytit do ruky a zautocit, bodnut spoluziaka ceruzkou do tela...a s detmi zavrety v triede, bitky na dennom poriadku, matka chlapca chodi ponukla vyhody ucke z 1. stupna, tak je chlapec zakonom chraneny, ma sice zapisy, aj 2 z chovania , co z toho...vedenie ho chrani, nova ucitelka dalsia, ktoru dostali, chlapca navrhla vyviest cez prestavky von z triedy, ale nikto ho nekontroluje, a teda je znova v triede a znova bordel, vie co robi-kazdemu len zle, a robi mu to dobre, nasledne uckam klame, ze nic neurobil...vyborne trenovany...viete co mi odpisala ucka, ked som sa opakovane stazovala? ze si maju deti zvyknut.....!!!!normalne do edupage...

mircalla
15. okt 2022

@luxus10 Opat chyba skoly. Toto je ozaj uz na inspekciu....Ak to mas aj pisomne, ze si maju zvyknut

tehulka2011
15. okt 2022

Autorka ty si tu stale ides svoje! Si stale nepochopila ze uz vcera bolo neskoro? Stale hladas chybu v synovi, ale uz sa konecne rozhyb a nech chodi do skoly do mesta.

pribinak
15. okt 2022

Sama vidíš, že všetky riešenia sú s výsledkom 0. Tak načo toho chlapca trapis? Sa ti fakt čudujem

pribinak
15. okt 2022

@zuzulka558 toto učíš dieťa ? Fakt úbohé

mircalla
15. okt 2022

@tehulka2011 Pravdepodobne sa ani nerozhybe k radikalnemu rieseniu. Z mojho pohladu ma na tejto situacii zial sama dost velky podiel. Syn vytrapeny x rokov

zuzulka558
15. okt 2022

@pribinak neučím nic, v pohode je ked jej povedia velka sranda zabijem ti mamu ze? A potom ze to bolo zo srandy,,toto bolo nevinne myslim,,, ak by islo ze nechce chodiť do skoly atd a bude to kvoli tej malej a ak je naozaj adoptovana uz by mi bolo jedno
Ci to riešim aj cez socialku a ci ju vezmu späť alebo nie by som uz nehladela,,, zatial mi do skoly rada chodí, takze nebudem robit problémy rodine ani skole keďže by sa na to inak pozeralo

zuzulka558
15. okt 2022

@pribinak bud rada ze nemusíš riesit doma taketo reči od druhych,,,

zuzulka558
15. okt 2022

Aby ste si nemysleli co učím dieťa 😘 keby som sa rozpisala o tom dieťati ale nechce sa mi ani by to nebolo vhodne,,, myslim ze jedna veta da viac do poriadku to dieta na zaciatku aby to neskoncilo takto podobne ze nasiel sa jedinec ktoremu zle robit môžme 🤷 v triede o nej nevedia nic ani ze ma rodicov rozvedenych takze to nebolo nic strasne, takze uz mesiac nerobim desiatu na dima pi skole ale so skoly keďže sa bala jest co jej ta zas povie

autor
15. okt 2022

@tehulka2011 neviem kde pisem, ze chyba je v synovi ale neberiem Ti nazor. Na internete je kazdy hrdina co by urobil, hr do vsetkeho. Ale v zivote to tak nie je. Ak by to slo aj normalne, tak nebude vstavat rano skor a hodinu a pol cestovat do skoly a poobede spat, ked tu kde byvame ma do skoly cestu 5minut. Nebudem trpnut, ci mi ho v meste nenapadne nejaky opity bezdomovec atd. Idem si svoje - lebo viem vsetky suvislosti a chcem poznat nazor ich ucitelky skor, ako sa rozhodnem.

zuzulka558
15. okt 2022

Oni su dobry kolektív a špecifický, prave vdaka mojej malej sa zacalo riesit ine dievčatko lebo stale do mna hucala co jej vraví a boji sa to povedať ucitelke co sa deje doma,,, mozno to vedeli viaceri bola som jedina co ratovala ucitelku s cim mi mala chodi domov,, do mesiaca sa to potvrdilo,,, niekedy to je zle ze otvori hubu aj ked nemusi ale neboji sa a ide cez mŕtvoly ak ma pravdu

zuzulka558
15. okt 2022

A hodinky na volanie keby si skusila? Niektoré sa daju odpočuvat cez aplikáciu ak mas cas,,, u nas to je zakazane ani ich nemame ale vidim to deťom na rukach

mircalla
15. okt 2022

Je zaujimave, ze ta viac trapi, ci ho nenapadne opity bezdomovec a ze bude musiet skor vstavat, ako ze mu mozu fyzicky ublizit v skole - mimochodom ovela vyssia pravdepodobnost (psychicky ho tyraju, mozno uz aj fyzicky). Samozrejme ucitelkin nazor je dolezity, len uz si ten nazor dostala od inych uciteliek, trva to 4 roky a ty to len oddalujes. De facto to riesit radikalne nechces. Hladas si stale dovody preco nie. Sikanu treba udusit v zarodku.

autor
15. okt 2022

@zuzulka558 o tom som nepocula

@mircalla nie, zaujimave je, ze sudite mna 😅 a ani neviet co som v tejto veci realne riesila. Od 2 do 4rocnika mal ucitelku, ktorej vadilo aj to ze dycha. Nevies si predstavit ako je to super riesit veci s takou osobou, ktora sama mu ublizila naviac a vdaka nej ho deti neprijali. Lebo ona bola pre nich Boh a koho ona nemala rada ten bol v riti. Stali sa situacie kedy nemala s mojim deckom sucit ani ako clovek nie este ako pedagog. Ked je dieta zranene a neberie na neho ohlad aky je to clovek?Poziadala som kvoli nej o prelozenie a riaditelka sa na to vykaslala. Nechcem uplne konkretne pisat, lebo je mozne ze aj ine mamicky z nasej triedy chodia na konika a nechcem aby sa sepkalo po dedine ze som tak hlupa a radim sa na internete 🤫
Potom bola korona a bol pokoj, nova ucitelka atd. Po korone to chvilu vyzeralo slubne a teraz sa to zas zvrhava. Pises ze nechcem radikalne riesit - prave ze chcem. Chcem riesit tych konkretnych 4 chlapcov, ktory asi maju nejaky problem v hlave a nie svojho, ktory nikomu neublizil a preco by on mal sklopit usi, pozbierat si veci a s hanbou sa spratat z ich triedy? Chcem vediet ake riesenie urobi ucitelka teraz konktetne a podla toho uvidim. Tu som sa prisla opytat ako to riesia iny ludia.
Taka modelova situacia, ak Ta budu sikanovat kolegovia sklopis usi a najdes si inu pracu? Alebo najprv oslovis vedenie?

zuzulka558
15. okt 2022

Akurat mna napadlo zmazat fotky aby dotycna ma tu nahodou nenasla ze som pohla rozumom a riešila ze ublizuje doma dieťaťu