Nesúhlas s poznámkou za domácu úlohu
Dobry den dcera je v 6 triede a vcera dostala prvu poznamku a este za domacu ulohu. 🤦
Prosim jak napisat ucitelke ze s tym nesuhlasim?
Nepripravena na hodinu,nema DU z M.
@anonym_autor povedzme si pravdu, deti majú v škole vyučovať učitelia, a nie im dávať úlohy, aby po vyučovaní trávili ďalších 5 hodín doma nad nezmyselnými úlohami a s nimi aj rodičia často krát, ako keby nemali žiadnu inú prácu. Rodičia nie sú učitelia, na vysvetlenie sú tam tí učitelia. Ja by som dala každému dieťaťu súkromné číslo na učiteľa, že keď nebude vedieť domácu úlohu, tak nech volá. Až vtedy by ich tieto pitschoviny prešli, keby im za večer X krát volal niekto. Bola som v škole v Anglicku, tam žiadne úlohy neboli, dokonca ani učebnice, tie ostávali v škole, a všetko v pohode. Kto sa chcel sa učil a kto nechcel ,tomu by ani domáce úlohy nepomohli.
@trisha_r Menej hlúpych ako ty, prosím. Preto tento štát tak vyzerá. 5 hodín🙄Keď bude študovať medicínu čo urobíš? To je viac ako 5 hodín denne. Zažaluješ univerzitu? Niektorí rodiča sú fakty na facku.
@anonym_578490 nijako, nebudem to riešiť. Vyhrešila som dcéru. Vstúpila som si do svedomia vďaka vám otvorili ste mi oči. Ja som na fb v takej skupine čo sa škôl týka a každú chvíľu tam je nejaký príspevok o učiteľoch problémoch ako zadavaju úlohy a pomaly učiteľ nesmie ani nič povedať lebo tam rodič nabehne akú krivdu pácha na jeho dieťati. Bola som veľmi ovplyvnená. Už na to pozerám inak
@anonym_autor 😮😮😲😳 spadla mi sánka , klobúk dole ,že si toto dokázala. Málokto si dokáže priznať chybu v sebe aj verejne. Asi začnem opäť veriť v zázraky. Ďakujem
Nenecham to tak aby nejaka ucitelka pisala take zbytocne poznamky
@anonym_autor oj, ale si trucovita 🫣. Vsetke deti úlohu napíšu a tvoja nemusí. Ty keď prídeš do práce a celý deň nebudeš robiť, ako sa na to bude šéf pozerať? Neučia dobre svoju dcéru, takto nebude robiť žiadne úlohy do školy, veď načo? Aj mamka s ňou súhlasí 😏🙃
@anonym_autor ty nie si od toho, aby si súhlasila
@anonym_autor povedzme si pravdu, deti majú v škole vyučovať učitelia, a nie im dávať úlohy, aby po vyučovaní trávili ďalších 5 hodín doma nad nezmyselnými úlohami a s nimi aj rodičia často krát, ako keby nemali žiadnu inú prácu. Rodičia nie sú učitelia, na vysvetlenie sú tam tí učitelia. Ja by som dala každému dieťaťu súkromné číslo na učiteľa, že keď nebude vedieť domácu úlohu, tak nech volá. Až vtedy by ich tieto pitschoviny prešli, keby im za večer X krát volal niekto. Bola som v škole v Anglicku, tam žiadne úlohy neboli, dokonca ani učebnice, tie ostávali v škole, a všetko v pohode. Kto sa chcel sa učil a kto nechcel ,tomu by ani domáce úlohy nepomohli.
@trisha_r žiadna úloha nie je nezmyselná, už len to,že ťa učí sadnúť si nad ňu a začínaš nad ňou rozmýšľať ťa niečomu učí. Ale neviem,ci ty to pochopiš- podľa toho ako vnímam tvoj príspevok.
Môj štvrták dostal hneď druhý týždeň poznámku: "Nemal DÚ zo SJL". Išlo o jednu trojriadkovú doplňovačku. Podotýkam, že je jednotkár a 2x bol žiakom triedy. Stalo sa a nepozrela som mu tú jednu písanku, celý vikend sme boli mimo. Ani ma nenapadlo riešiť s učiteľkou.
@winki13 niektory rodicia riesia" kazde prdnutie" uz ale zeby na svoje dieta pozreli tak to nie
@anonym_578490 hned pondelok idem za nou.
@anonym_autor Vies o tom,ze uciyel ma pravo vykazat rodica zo skoly? Ze sa s Tebou ani nemusi bavit? Ty si truba a vedies k tomu aj dieta.
@trisha_r moja pekná, učiteľ je len sprievodca s veľmi obmedzeným časom a množstvom žiakov s rôznou úrovňou porozumenia a schopnosťou sústrediť sa. Niekto má skvelú sluchovú pamäť, niekto zrakovú a sú aj takí, čo ju majú oslabenú a raz vidieť, či raz počuť jednoducho nestačí. Niekomu vadí šum v triede a nezachytí všetko dôležité. Každý rodič by mal poznať individuálne osobitosti a schopnosti svojho dieťaťa učiť sa a podľa toho reagovať na podnety zo školy. Ja som bola skvelá v jazykoch, o čosi ťažšie som zvládala matematiku a fyziku. Keby som si nesadla na riť a nepočítala doma x.príkladov, nikdy by som ich nevedela vyrátať. Lebo cvik robí majstra. Nik nenúti tvoje deti učiť sa denne 5 hodín. Každému je daná voľba, za ktorú potom nesie zodpovednosť a musí rátať s následkami. Tak to v živote chodí. Počula si už niekedy o spolupráci rodiny a školy? vieš, učiteľ nie je zodpovedný za tvoje dieťa? Ale ty áno. A súkromné číslo rodičom nedávam. Môžu ma kontaktovať cez EduPage. Alebo kľudne cez pani riaditeľku. Tá naša by ti na takýto názor povedala svoje.
@anonymny_autor ak si myslela vážne, že si zmenila názor a nakoniec to poriešila s dcérou a nie s učiteľkou, dávam klobúk dole. Rozhodla si sa správne a verím, že to dcéra pochopila. Nakoniec, ide o jej vedomosti a svojom spôsobom aj o pracovné návyky a plnenie si povinností, a teda aj o jej budúcnosť.
@biba_18 žiadne dieťa nepreferuje na začiatku hodiny 5-10 minútovku. A vôbec by to nemalo byt dovolené. Škola vyučuje naše deti v strese, v strese píšu päťminútovky v strese diktáty, všetko robia v strese. Lebo terajšej škole a celému systému nezáleží na deťoch a rozvíjaní ich prednosti ale len na tom aby vytvorili robošov bez vlastného názoru.
@3petka ...hm, ani neviem, že ako sme ten stres prežili v dobrom zdravi, lebo napr.nas matikar si päťminútovkami overoval, či sme pochopili novú látku z predchádzajúcej hodiny.V prípade, že päťminútovka dopadla zle, znova nám vysvetlil učivo Bol to efektívny spôsob na to,ze či nám učivo vysvetlil dostatočne
@3petka ...hm, ani neviem, že ako sme ten stres prežili v dobrom zdravi, lebo napr.nas matikar si päťminútovkami overoval, či sme pochopili novú látku z predchádzajúcej hodiny.V prípade, že päťminútovka dopadla zle, znova nám vysvetlil učivo Bol to efektívny spôsob na to,ze či nám učivo vysvetlil dostatočne
@viera012345 super a koľko je takých učiteľov na Slovensku. Asi by mi jedna ruka stačila aby som ich napočítala. U nás to tak určite nie je. Nikoho nezaujíma že dieťa to nepochopilo, písomka-známka- a ide sa ďalej. A už to ostáva potom len na rodičoch aby sa s dieťaťom zase vo voľnom čase na úkor iného doucili.
@viera012345 super a koľko je takých učiteľov na Slovensku. Asi by mi jedna ruka stačila aby som ich napočítala. U nás to tak určite nie je. Nikoho nezaujíma že dieťa to nepochopilo, písomka-známka- a ide sa ďalej. A už to ostáva potom len na rodičoch aby sa s dieťaťom zase vo voľnom čase na úkor iného doucili.
@3petka Ty už drž ústa. Aj keby si učiteľ po robote sadol a robil každému naňho naplánované učivo, len pár by ich pochopilo na hodine a museli by sa učiť doma. Dejepis vieš po 45 na hodine?Príklady treba cvičiť, fyziku prepočítavať a učiť sa poučky, biológiu sa treba učiť, lebo nie každý ma fotografickú pamäť. Ty sa už spamätaj a prestaň trepať kraviny. Všetko je v záujme žiaka, okrem vedomostí ho to učí mnohým ďalším veciam. Vyštuduj pedagogickú a predveť to v praxi, akí sú učitelia mimo a ty každé dieta všetko naučíš za 45 minút. Takú matku mať v triede, tak jej zavesím stoličku na krk za jej hlúposť a obmedzenosť.
@anonym_autor no a? Moj dostal poznamku ze si zabudol zbalit do tasky geografiu… spoluziak dostal za to ze nemal obalenu ucebnicu…. 6staci uz taketo veci maju mat zmaknute… garantujem ti ze moj si da uz na taketo blbosti pozor. A domaca uloha je proste uloha, ktoru treba spravit…. Ked ju nespravila jej chyba
@3petka a koľko je dnes takých rodičov, ktorí vyhrešia svoje deti, keď si nesplnia povinnosti? ktorí nehasia všetky problémy, ale nechajú dieťa, nech si to skúsi poriešiť samo? nech naberá skúsenosti aj skrz vlastné chyby?dnes si rodič odvážne otvorí ústa na učiteľa pre doslova blbú poznámku, ale bojí sa povedať vlastnému dieťaťu, aby si sadlo na zadok a venovalo chvíľu času SEBE a svojim vedomostiam (a nie mobilu)! dokedy ich chcete ofukovať? čo budú robiť, až vyrastú a odrazu sa pred nimi objaví svet dospelých? tie decká ostanú v ťažkom šoku. Nebudú si vedieť odkomunikovať nedorozumenia, či riešiť konflikty, keď za nich budete riešiť každú hlúposť. Veď im trošku dôverujte!
@3petka tak ty musisbbyt dobre zatrpknuta. Bud mas potrebu riesit vsetky krivdy sveta alebo nemas nic na robote a zaoberas sa takymito blbostami. Uz aj autorka to prestala riesit 😂.
@anonym_autor tá poznámka nič neznamená, aj tak by si to niekam zapísala že nemala DÚ
@anonym_autor nechcela by som byť dcérou autorky
@anonym_autor Vies o tom,ze uciyel ma pravo vykazat rodica zo skoly? Ze sa s Tebou ani nemusi bavit? Ty si truba a vedies k tomu aj dieta.
@martin96321 nešla som a ani nepôjdem, prehodnotila som to a myslím si, že som spravila dobre. K čomu by bolo dobré ísť proti našej pani učiteľke, akurát by som sa ja ukázala ako totálny idiot rodič, ktorý stavia dieťa na piedestál. Je pravda, že doba je aká je, čiže hnusná zlá zákerná a vôbec môžeme byť šťastní, že vôbec niekto ešte chce vyučovať dnešné decká. To sú samé práva a povinnosti nikde čím sa rodičia oháňajú. Rola učiteľa je v dnešnej dobe nevýhodná a pomaly ani decku nesmie nič vytknúť, nič prikázať ani žiadnu úlohu zadať lebo inak si zarába na problémy s premotivovanými matkami. V dnešnej dobe študovaný učiteľ sa musí obhajovať pred neštudovaným rodičom či vôbec vyučuje decko správne a či mu tým náhodou nekrivdí.
Ako som vyššie spomenula, naozaj, prehodnotila som to pretože poznámka je moja vizitka
Tu @3petka napísala dôležitú skúsenosť, že sa päťminútovkey a úlohy nie vždy využívajú na spätnú väzbu, ale skôr na udelenie známky. Vyvolalo to vela rôznych reakcii. Chceli by ste, aby úlohy upevnili skôr vedomosti deti, ich zodpovednost alebo oboje? Co by pomohlo, aby dávali zmysel rodičom, učiteľom a deťom a čo robiť, keď dietatu nejdú?
@martin96321 nešla som a ani nepôjdem, prehodnotila som to a myslím si, že som spravila dobre. K čomu by bolo dobré ísť proti našej pani učiteľke, akurát by som sa ja ukázala ako totálny idiot rodič, ktorý stavia dieťa na piedestál. Je pravda, že doba je aká je, čiže hnusná zlá zákerná a vôbec môžeme byť šťastní, že vôbec niekto ešte chce vyučovať dnešné decká. To sú samé práva a povinnosti nikde čím sa rodičia oháňajú. Rola učiteľa je v dnešnej dobe nevýhodná a pomaly ani decku nesmie nič vytknúť, nič prikázať ani žiadnu úlohu zadať lebo inak si zarába na problémy s premotivovanými matkami. V dnešnej dobe študovaný učiteľ sa musí obhajovať pred neštudovaným rodičom či vôbec vyučuje decko správne a či mu tým náhodou nekrivdí.
Ako som vyššie spomenula, naozaj, prehodnotila som to pretože poznámka je moja vizitka
@anonym_autor To mas pravdu. V dnesnej dobe rodicia ucia ucitela ako ma ucit. Lekara ako ma liecit , lebo ona uz diagnozu ma z gpt. A od lekara caka,ze jej da predpis na liek,ktory sama vygooglila. Ziaden respekt,ziadna ucta,nic. Ak by som si neurobil ulohu mal by som 5ku. Mama by mi jednou ranou napravila karmu a to by bolo vsetko.
@3petka Ty už drž ústa. Aj keby si učiteľ po robote sadol a robil každému naňho naplánované učivo, len pár by ich pochopilo na hodine a museli by sa učiť doma. Dejepis vieš po 45 na hodine?Príklady treba cvičiť, fyziku prepočítavať a učiť sa poučky, biológiu sa treba učiť, lebo nie každý ma fotografickú pamäť. Ty sa už spamätaj a prestaň trepať kraviny. Všetko je v záujme žiaka, okrem vedomostí ho to učí mnohým ďalším veciam. Vyštuduj pedagogickú a predveť to v praxi, akí sú učitelia mimo a ty každé dieta všetko naučíš za 45 minút. Takú matku mať v triede, tak jej zavesím stoličku na krk za jej hlúposť a obmedzenosť.
@anonym_e47cec o čom teraz točíš??? Vieš vôbec o čom je téma? A nie nebudem čušať, nie sme v stredoveku. Ak sa ti nepáči nečítaj.
Tu @3petka napísala dôležitú skúsenosť, že sa päťminútovkey a úlohy nie vždy využívajú na spätnú väzbu, ale skôr na udelenie známky. Vyvolalo to vela rôznych reakcii. Chceli by ste, aby úlohy upevnili skôr vedomosti deti, ich zodpovednost alebo oboje? Co by pomohlo, aby dávali zmysel rodičom, učiteľom a deťom a čo robiť, keď dietatu nejdú?
@tiika Vieš ak môjmu dieťaťu niečo nejde samozrejme si to s ním precvičujem a viem o čom hovorím, lebo môj prvorodený má poruchu pozornosti a učenie niekedy nie je sranda. Aj napriek tomu nosí domov dobre známky.
Mne sa proste napáči že prevažne sú úlohy len o tom že niečo nestihli na hodine a dieťa to musí dokončiť aby spĺňali tabulky a harmonogram na prebraté učivo.
A ak proste sa jedná o domácu úlohu, nemá byť žiadnym spôsobom hodnotená. Je to vec ktorú si robí dieťa vo voľnom čase ak chce ak nie tak proste si ju neurobil. Ale neurobenie domácej úlohy neznamená že dieťa nie je pripravené na hodinu, už sú tu proste mamičky čo to otáčajú, vkladajú človeku iné vyjadrenia a podobne.
Mám aj trošku rozhľad a aj komunikujem so psychológmi a proste ničiť sebavedomie detí 5-10 minútovkami je proste proti zdravému rozumu.
@3petka a koľko je dnes takých rodičov, ktorí vyhrešia svoje deti, keď si nesplnia povinnosti? ktorí nehasia všetky problémy, ale nechajú dieťa, nech si to skúsi poriešiť samo? nech naberá skúsenosti aj skrz vlastné chyby?dnes si rodič odvážne otvorí ústa na učiteľa pre doslova blbú poznámku, ale bojí sa povedať vlastnému dieťaťu, aby si sadlo na zadok a venovalo chvíľu času SEBE a svojim vedomostiam (a nie mobilu)! dokedy ich chcete ofukovať? čo budú robiť, až vyrastú a odrazu sa pred nimi objaví svet dospelých? tie decká ostanú v ťažkom šoku. Nebudú si vedieť odkomunikovať nedorozumenia, či riešiť konflikty, keď za nich budete riešiť každú hlúposť. Veď im trošku dôverujte!
@anonym_6c9a42 Ja nie som z tých. Ak je nejaký problém a učiteľka mi napíše riešim to so svojim dieťaťom a nie som z tých rodičov čo by si deti v bavlnke chovali. Správanie musí byť, v učení máme hranice cez ktoré sa proste nejde a ak náhodou príde aj zlá známka musí si ju opraviť. Ale toto je obojstranný vzťah rodič, žiak - učiteľ. Ak sa niečo nepáči učiteľke komunikuje, áno aj moje dieťa dostalo už poznámku ale nebola to hlúpa domáca úloha. No väčšinou mi zavolá/napíše povie čo je vo veci a ja jej vysvetlím aké opatrenia spravím pre nápravu a je to o dohode. Ale zase zároveň ak sa mne niečo nepáči taktiež si to s ňou odkomunikujem a dohodneme kompromis.
A aj my máme učiteľky čo nekomunikujú a pri prvej príležitosti si spravia obraz o dieťati a hotovo (Stará škola? neviem) Ale ja som toho názoru že keď proste chodia toľké roky do školy a chcú robiť danú robotu tak musia vedieť komunikovať s každým či dieťa či rodič.
Vymyslená téma.
@anna777115 pracujem v skolstve. Ver, ze sa stretavam aj s takymito rodicmi.
@anonym_autor nie Du, nie je povinna, ale tvoja dcera nebola pripravena, zrejme nevedela vypocitat priklady podobneho typu. Poviem ti, co som robila ja, nedavala som poznamky, ani 5 z uloh, ale vyvolala som ziaka a dala mu nieco podobne a ak nevedel, tak dostal adekvatnu znamku, aj ak vedel samozrejme. Vacsinou ale ti, co nemali DU, tak ani nevedeli ceknut, takze dostali 5. Tym padom som ja bola kryta, ved ja som ju skusala na hodine a nevedela.
@zuzana76 minuly rok jedna pani ucitelka spravila nieco podobne --- decka si nespravili domacu ulohu.... Tak im dala pisomku. Decka nasrate, ze co to spravila ---- a pritom im dala uplne to iste zadanie (dokonca aj cisla sedeli!!!!!) ako mali na DU. Lietali 4-5. Hold, blbe..... Ale potom sa uz nestalo, ze by ulohu niekto nemal 🤣
@anna777115 pracujem v skolstve. Ver, ze sa stretavam aj s takymito rodicmi.
@kaktusik007 Ja ti verím, ja to vidím okolo seba.Každý normálny psycholog ti povie, že dieťa pre svoj správny vývin a pocit bezpečia potrebuje nejaké mantinely a pravidlá. No čo si vychovajú to budú mať.
@zuzana76 minuly rok jedna pani ucitelka spravila nieco podobne --- decka si nespravili domacu ulohu.... Tak im dala pisomku. Decka nasrate, ze co to spravila ---- a pritom im dala uplne to iste zadanie (dokonca aj cisla sedeli!!!!!) ako mali na DU. Lietali 4-5. Hold, blbe..... Ale potom sa uz nestalo, ze by ulohu niekto nemal 🤣
@kaktusik007 toto sa deje uplne bezne, kolegyne by vedeli rozpravat, dali
Priklady uplne totozne, cisla sedeli a decka ani ťuk, alebo na jazyku, dali napisat dialog, ktory robili spolu a mnohe deti nic.
@3petka podľa mna sú úlohy aj o systéme, zodpovednosti, opakovaní a upevňovaní učiva, samootestovani sa, dolezity je nejaký osobný progres.
Avšak najlepšie učiteľ vidi, ako na tom žiaci sú, ak ich nejako otestuje v rovnakých podmienkach. Niektori tu úlohu mohli odpísať, inym pomáhali rodičia, takto deti samé zistia, čo vedia a zároveň znášajú následky svojej pripravenosti na hodinu. Presne, čo píše @zuzana76 @kaktusik007.
Takze hodnotiť úlohy mi nepride vhodne (každý môže mat doma ine podmienky), testovať vedomosti - veľmi vhodne (nie za trest a so stresom). Tiez by bolo lepšie ako ohodnotiť zadanú úlohu iba stylom mal/nemal, skôr overiť prečo ju nemá, a ci sa na hodinu pripravil.
Ak by nejaký slabší žiak napr. hodinu strávil nad matikou a doháňal to, čo mu nejde, s tým že sa fakt douci, tak by som to naopak veľmi ocenila a nie pokarhala, že neurobil to, co “mal”.

@trisha_r nesúhlasím.