Nesúhlas s poznámkou za domácu úlohu
Dobry den dcera je v 6 triede a vcera dostala prvu poznamku a este za domacu ulohu. 🤦
Prosim jak napisat ucitelke ze s tym nesuhlasim?
Nepripravena na hodinu,nema DU z M.
Skúšania v škole áno. Ale ak sa jedna o vypracovanie úlohy doma a toto chce učiteľ následne hodnotiť tak nie. Domáca úloha nie je na SK povinná a nijak ju nedefinuje zákon a ani školský poriadok. Toto je len výmysel učiteľov, ale aby sme sa rozumeli ja proti Dú nič nemám pokiaľ teda ju učitelia neznámkuju a ak sa tak stane aj ja budem mať rozhovor s učiteľkou a áno budem mať námietky.
Domácu úlohu si žiak robí vo svojom osobnom voľne a teda by to malo byť dobrovoľné.
@anonym_ce324b ťažko dobrá pripomienka keď dostal rovnakú známku ako moje add dieťa ktoré sa venovalo príprave ako zvyčajne… bola to premotivovaná matka ktorá sama tak zmagorila dieťa že na písomke bolo total vystresované…
@biba_18 Ty si ucitelka, ci rodic? Ty si tam bola, ked tu pisomku pisali a si videla, ze dieta bola vystresovane? Lebo teraz som trosku popletena z toho, ze skade toto vies.
@anonym_ce324b ak sa učil s mamou - a mal rovnakú známku ako moje dieťa, čo sa s mamou neučilo… je písomka ťažká? alebo je to jedno dieťa vystresované?
Si pamätám,keď som dostala poznámku,že som si zabudla učebnicu z prírodovedy,alebo to bol zemepis,už neviem. A tatko bol vždy ten, ktorý nám kontroloval rozvrhy a tašky.
Prídem domov a otázka,no ako bolo? Žiacku ukáž? A mňa prvé čo napadlo ,,dostal si poznámku,že si zabudnú učebnicu z prírodovedy (zemepisu) 🤭😅.
Môj štvrták dostal hneď druhý týždeň poznámku: "Nemal DÚ zo SJL". Išlo o jednu trojriadkovú doplňovačku. Podotýkam, že je jednotkár a 2x bol žiakom triedy. Stalo sa a nepozrela som mu tú jednu písanku, celý vikend sme boli mimo. Ani ma nenapadlo riešiť s učiteľkou.
@anonym_autor poznamka nie je známka. Ale to ti nebráni ist za ucitelkou a povedat jej svoj nazor. Moj maly minule doniesol tiez presne taku poznamku. Ale oni mali DU na takom extra papiery a robil si ju so mnou. Len si ju strčil do inej knihy. Nasiel papier az potom ako napisala poznamku ale ona tu poznamku nestiahla. Som ucitelke napisala na edupage, ze sa nemusi bat, lebo ulohy robi so mnou a na kazdu hodinu sa uci so mnou. To, ze ja ho musim doucovat kazde jedno ucivo , lebo jej výklad je na hovno, som uz nenapisla radsej 😉.
@3petka ona nemala známku - mala poznámku.. možno by aj tvoje dieťa preferovalo namiesto domácich úloh na začiatku každej hodiny nejakú šikovnú známkovanú 5-10 minútovku, je to možné…
@3petka Školský poriadok nie je univerzálny, každá škola ho môže mať vypracovaný iným spôsobom. Áno, v rámci "nového" systému by mali domáce úlohy byť nepovinné, ale taktiež nie všetci rodičia si dobrovoľne sadnú s dieťaťom aby sa spolu učili/opakovali keď to nie je vynútené napriek tomu že by to bolo veľmi vhodné.
@biba_18 Z hodiny na výučbu by sa zrazu stalo 20-30 minút na výučbu (ak berieme do úvahy že nejaký čas prejde kým si všetci vytiahnu perá, zošity, napíšu ten test, odovzdajú ho, všetci si zase posadajú). Každý deň absolvovať niekoľko takýchto rýchlo-testov nie je o nič lepšie než si na pár minút sadnúť večer a napísať si to bez časovej tiesne.
Tak.poznamku ignoruj. Na tvoj názor iste nie je učiteľka zvedavá. Ak nechce dcéra poznámky = nech si robí úlohy. V konečnom dôsledku je to len pre jej dobro.
Úlohy nie su len na testovanie a trest. Deti si musia veci precvičiť, prepočítať.. je to v prvom rade v ich záujme aby sa doma učili. Ak to dieťa vie=úlohu má za chvilu hotovú. Kopa deti.to.zvladne este aj v rámci vyučovania 😂
Ahoj, ani nevieš, ako škodíš svojej dcére autorka...🤦♀️
Ja keď to vidím vo vestibule, ako tam vždy čakajú rodičia na učiteľa a riešia s nimi poznámky, známky, zlé známky z písomky, keď nesúhlasia s hodnotením, mám dosť. Nechcela by som byť dnes učiteľka. Nestrápňovala by som takto dieťa, a išla vydiskutovať poznámku a nesplnenie úlohy a pod. za učiteľkou. Fakt ju iba strápniš...
Ženy vy sa tu zlostite ale podľa mna autorka je to dieťa ktoré tu poznámku dostalo a skúša vás alebo provokuje vaše reakcie aby sa po večeroch na téme a vašich reakciách s kamoškami dobre pobavila 🙂
@katulienkax obavam sa, ze ona to mysli smrtelne vazne. Takych caknutych tu beha celkom dost. Ucitelia by mohli rozpravat. V nasej skole minuly skolsky rok piataci vyvalili dvere z pantov. Doslova ich vytrhli z pantov. Ked sa to riesilo z rodicmi, tak z jednej podobnej matky vypadlo, ze mali tam dat take dvere aby ich deti nemohli vylomit, ona nebude platit vymenu dveri. Takze spratci su v pohodicke, na vine je skola, lebo nezabezpecila dvere odolne vandalom...
Skúšania v škole áno. Ale ak sa jedna o vypracovanie úlohy doma a toto chce učiteľ následne hodnotiť tak nie. Domáca úloha nie je na SK povinná a nijak ju nedefinuje zákon a ani školský poriadok. Toto je len výmysel učiteľov, ale aby sme sa rozumeli ja proti Dú nič nemám pokiaľ teda ju učitelia neznámkuju a ak sa tak stane aj ja budem mať rozhovor s učiteľkou a áno budem mať námietky.
Domácu úlohu si žiak robí vo svojom osobnom voľne a teda by to malo byť dobrovoľné.
@3petka ale vsak ona za tu DU nedostala gulu. Ucitelka poznamkou oznamila rodicom, ze ich dieta si nespravilo DU a nebolo pripravene na hodinu. Pravdepodobne s umyslom aby viac dbali na kontrolu pripravy ziaka na vyucovanie. Urcite nie kvoli tomu aby mala matka zamienku rozputat burku v serbliku. O ziadnej znamke za DU sa nikde nepise. Ci ty citas nieco ine?
ak som tou učitelkou ja, (lebo hej, zrovna tento tyzden som par sietakom take poznamky napisala 😂), tak kludne, porozpravme sa spolu s riaditelkou, nech sa páči...😅
@3petka ona nemala známku - mala poznámku.. možno by aj tvoje dieťa preferovalo namiesto domácich úloh na začiatku každej hodiny nejakú šikovnú známkovanú 5-10 minútovku, je to možné…
@biba_18 žiadne dieťa nepreferuje na začiatku hodiny 5-10 minútovku. A vôbec by to nemalo byt dovolené. Škola vyučuje naše deti v strese, v strese píšu päťminútovky v strese diktáty, všetko robia v strese. Lebo terajšej škole a celému systému nezáleží na deťoch a rozvíjaní ich prednosti ale len na tom aby vytvorili robošov bez vlastného názoru.
@3petka Školský poriadok nie je univerzálny, každá škola ho môže mať vypracovaný iným spôsobom. Áno, v rámci "nového" systému by mali domáce úlohy byť nepovinné, ale taktiež nie všetci rodičia si dobrovoľne sadnú s dieťaťom aby sa spolu učili/opakovali keď to nie je vynútené napriek tomu že by to bolo veľmi vhodné.
@biba_18 Z hodiny na výučbu by sa zrazu stalo 20-30 minút na výučbu (ak berieme do úvahy že nejaký čas prejde kým si všetci vytiahnu perá, zošity, napíšu ten test, odovzdajú ho, všetci si zase posadajú). Každý deň absolvovať niekoľko takýchto rýchlo-testov nie je o nič lepšie než si na pár minút sadnúť večer a napísať si to bez časovej tiesne.
@cyneric hlavne nie každý rodič má na to čas. V dnešnej dobe kedy kopec ľudí robí od nevidím do nevidím. Rodič príde domov a má ešte povinnosti doma nemá si kedy ani vydýchnuť. Hneď na neho vyskočí dieťa s úlohami. Len do prace a domov a riešiť ďalšie povinnosti.
@3petka ale vsak ona za tu DU nedostala gulu. Ucitelka poznamkou oznamila rodicom, ze ich dieta si nespravilo DU a nebolo pripravene na hodinu. Pravdepodobne s umyslom aby viac dbali na kontrolu pripravy ziaka na vyucovanie. Urcite nie kvoli tomu aby mala matka zamienku rozputat burku v serbliku. O ziadnej znamke za DU sa nikde nepise. Ci ty citas nieco ine?
@viestta áno čítam medzi riadkami. Nemusela teda dávať poznámku len napisat rodičom že nebola du. Trosku rozdiel a je aj rozdiel či sa jedna o žiaka čo má dobre známky a vždy je svedomito pripravený ako o niekoho čo sa v škole nesnaží a fláka aj pripadne domáce úlohy.
Poprípade mohla dať len dorobiť du na druhý deň, nie hneď dávať poznámku.
Nenecham to tak aby nejaka ucitelka pisala take zbytocne poznamky
@anonym_autor ucitelka jej zadala domacu ulohu v ramci pripravy na vyucovanie. Tu nevypracovala, ta poznamka je prirodzeny dosledok + informacia pre Teba, ze dcera sa nepripravila do skoly. Samozrejme ak vam prave horel dom a cele poobedie ste stravili na ulici alebo ak dcera lezala v 40-kach horuckach, ci mala iny zavazny dovod, treba to s ucitelkou slusne odkomunikovat. Ale ak bol dovod cas na mobile, tak co jej povies?
Ked zadas dcere doma nejaku ulohu, povysavat, spratat riady, zvesit pradlo... A ona to nespravi, tak to tiez nechas tak?!
Deti treba viest aj k zodpovednosti a nepodkopavat bezdovodne ucitelkinu autoritu. Nemusis s nou byt naj kamoska, ale raz je to dcerina "nadriadena" , tak ako raz bude jej sef v praci a ona ju ma respektovat. Nekazala jej prist ku nej domov a porylovat zahradu. Dala jej ulohu suvisiacu s jej vzdelavanim.
Bud deti naucime respektovat hranice my doma s laskou alebo ich to nauci svet - vo forme drsnych lekcii. Na Tebe je vyber.
A po druhe, netreba detom kazdu smietku z cesty zametat. V takom veku sa uz musi vediet aj sama za seba postavit. Nech ide za ucitelkou a vysvetli jej, preco si tu ulohu neurobila...
Ozaj sa rozum zastavuje niekedy... Pripadne dceru odhlas zo skoly a uc ju doma, ulavi sa Tebe i ucitelom. Alebo jej zaplat sukromneho ucitela, tam budes mat otvorene ucho i penazenku a mozes rozhodovat, ci ma mat dieta domace ulohy.
A ano, aj moja dcera obcas dostane poznamku, ze nemala DU alebo si nedoniesla pracovny zosit ci ucebnicu... Ale ist to riesit s ucitelkou? Snad v takom pripade je chyba u dcery a s tou to treba riesit.
@viestta áno čítam medzi riadkami. Nemusela teda dávať poznámku len napisat rodičom že nebola du. Trosku rozdiel a je aj rozdiel či sa jedna o žiaka čo má dobre známky a vždy je svedomito pripravený ako o niekoho čo sa v škole nesnaží a fláka aj pripadne domáce úlohy.
@3petka a to je aky rozdiel?
Nemusela teda dávať poznámku len napisat rodičom že nebola du.
@3petka a ako ťa tak čítam - ako by mala napísať rodičom že nemala du?
veď PRESNE TOTO napísala - že dieťa nemalo urobenú úlohu 🤦♀️
Autorka, rozhodne choď v pondelok do školy a vyjadri nesúhlas s poznámkou !
Oznám pani učiteľke, že sa nemá zaoberať úrovňou vedomostí tvojej dcérenky, lebo malá je celá po tebe a tebe stačí, keď bude rovnaké tupelo ako si TY...
vec vybavená 🙂
To ze neurobila ulohu neznamena ze neni pripravena na hodinu
Ty si ta siestacka co nenapisala ulohu?
@anonym_autor Radsej sa uc a rob si ulohy tak ako to ziada ucitel aspon budes pripravena a neskor ti bude lahsie ucit sa aj nieco tazsie
@anonym_autor ty si tak blbá až mi je trápne za teba🙄
akože...toto je fakt čo za doba...aby sa rodič rozčuloval nad ulohou...ja razim teoriu nedavat ulohy, ale povedala som na zaciatku roka - ak nebudete pracovat, budete sa vyrušovať (nemyslim tym diskusiu k teme - ale vyslovene otazky na zdrzanie (prečo sa voda z mora nevyleje ked sa zem otaca 🙈 - s rehotom- ano dostala som ju od šiestaka), tak to čo som chcela spraviť s vami na hodine a nestihneme, budete mat na ulohu...ak nemas ulohu, prides sa na zaciatku hodiny ospravedlnit...ja si ta poznacim a na buduce ju doneses ukazat, rovnako je to napr so zabudnutym pracovnym zositom...A ked tento ziak (najviac u siestakov to je) na tu dalsiu hodinu nepride sam, a tu ulohu ci zosit dopisany nema, tak ano, oznamim do ŽK (alebo na EDU) rodičovi, že nemal D.Ú./PZ...a pod. Je to aj pre mňa - ak na zaver klasifiikacneho obdobia sa nebudem vediet rozhodnut o znamke, tak pozriem do ZK a vidim, kolko x tu ulohu nemal...alebo zabudal ...Inak sranda je, že 8,9 pracuju, fakt sa pripravuju a šiestaci, čo som si myslela že bude uplne v pohode, že take detičky ešte tak to je najvačší záhul...Nonstop to vyrušuje, nenosi si pomocky, o učení ani nehovorím...našťastie tam mám len 2h týždenne...😂
@3petka a ako to mala rodicom oznamit? Zdvorilym listom na dve strany, aby sa nahodou necitili dotknuti? Napisala do edupage spravu o tom, ze dieta nebolo pripravene na hodinu a nemalo DU. Normalne komunikuju ucitelia s rodicmi cez edupage. Nevypisuju litanie, napisu jasne a strucne. Jasnejsie a strucnejsie sa toto uz napisat nedalo. Oznamila iba a len dva hole fakty.
@anonym_autor To si robis srandu? To je co za skolu, ze domace nie su povinne? U nas su za nevypracovane poznamky ci chybajuce zosity, ucebnice ci ine pomocky poznamky poznamky bezne

@anonym_ce324b ťažko dobrá pripomienka keď dostal rovnakú známku ako moje add dieťa ktoré sa venovalo príprave ako zvyčajne… bola to premotivovaná matka ktorá sama tak zmagorila dieťa že na písomke bolo total vystresované…